Italië - Valle d’Aosta, 8 dagen Outdoorweek met voor elk wat wils

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Family specials

Multi-activity voor gezinnen vanuit ingerichte tenten

Actieve gezinsvakantie in het noordwestelijkste puntje van Italië. De prachtige Aosta-vallei wordt omringd door machtige bergen, waaronder de Mont Blanc. Beleef een geweldige week vol outdoor-activiteiten in het rustige zijdal Valpelline. Hier is van alles te doen: raften, klimmen, abseilen, bergwandelen, een spannend bivak... Ontspan na een avontuurlijke dag op een fijne bergsportcamping. Deskundige Nederlandse begeleiding met verblijf in ruime en comfortabel ingerichte tenten!

Uniek aan deze reis

 • Bivak in de bergen
 • Eigen kamp op bergsportcamping
 • Grote 6-persoons ingerichte tenten
 • Inclusief canyoning
 • Kleine camping in rustig dal
 • Nederlandse instructeurs
 • Outdoorprogramma
Zwaarte
Comfort

Buffel outdoor Valle d'Aosta

In de zomermaanden zit Buffel Outdoor onder andere in de prachtige vallei van Aosta in Noord -Italië. Tal van activiteiten kunnen hier worden gedaan en worden begeleidt door Nederlandstalige en gediplomeerde instructeurs. Bekijk hier de video


Family special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Italië - Valle d’Aosta

Het prachtige en afgelegen Aosta-dal ligt in de schaduw van de Mont Blanc, wij slaan ons kamp op in een rustig zijdal, het Valpelline. Bergtoppen van 4000 meter hoogte zijn in dit gebied geen uitzondering. Door de vele gletsjers in dit gebied is er overal in het dal genoeg water in de rivieren aanwezig en dat zorgt de hele zomer voor veel waterpret; zoals raften en canyoning. Met ons raft varen we door een prachtige kloof en spectaculaire kloven nodigen uit tot canyoning. Het maken van een Klettersteig/ Via Ferrata is niet inclusief het programma, maar kun je wel ter plekke optioneel bijboeken. Verder zijn er in het gebied meer dan genoeg rotswanden voorhanden waar je prima kunt klimmen en abseilen.  Ook bij ons kampement is voldoende vertier: genoeg andere kinderen en een klein zwembad.
We eindigen de week met een spannende bergwandeling en slaan voor één nachtje in de bergen een bivak op. Hier ervaar je de bergen op zijn best als je je eenvoudige maal kookt en slaapt in een eenvoudig bivaktentje. Er is één dag zonder geplande activiteiten; dan kun je een fraaie bergwandeling maken of een dagje rust nemen (of de Via Ferrata/ Klettersteig).
Na afloop van de met avontuur gevulde dagen kun je lekker chillen bij je comfortabel ingerichte tent op een heerlijke camping. De camping bevindt zich op ongeveer 10 km van het dorpje Valpelline, dat ongeveer 600 inwoners telt. Hoge besneeuwde bergtoppen als de Tête Blanche (3724 m) en de Dent d’Herent (4171 m), torenen overal bovenuit.
Dit zijdal van de Aostavallei is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Voor de echte rust en authentieke Alpenuitstraling kun je met een gerust hart in Valpelline verblijven.

Dag 1

Jullie komen aan op de camping in de Val Pelline. Verken de omgeving en de camping op deze eerste dag. Na 14.00 uur kun je je installeren in je eigen tent.
In de avond ga je naar het centrale kamp van de instructeurs elders op de camping. Daar krijgen jullie een uitleg over het programma en het kamp, tijdens een eenvoudige, maar gezellige welkomstmaaltijd, bereid door de outdoorinstructeurs. Het is slim om vandaag op tijd naar bed te gaan, want vanaf morgen begint het activiteitenprogramma!

We wijzen er op dat het programma zoals op onze website van dag tot dag is gepresenteerd, op locatie door (weers)omstandigheden een andere volgorde kan hebben.

Overnachting in

Bionaz - Camping Lac Lexert

Dag 2

In de ochtend kun je rustig wakker worden en de camping en de omgeving verkennen.
In de middag gaan we klimmen en abseilen met de hele groep. We zoeken een mooie rotswand op waar ook beginners goed uit de voeten kunnen. Vanaf de camping rijden we in ongeveer 25 min. naar de locatie. Bij de klimrots aangekomen zal de instructeur uitleg geven over het klimmen en het abseilen. De klimrots is een stuk berg waar geen kunstmatige greepjes in zijn gezet, dus alles wat er is om je handen en voeten op te zetten, zijn de natuurlijk afgesleten spleetjes en uitstekende stukjes van de berg. Je bent natuurlijk wel gezekerd aan een touw. Deze leuke en gezellige activiteit duurt ongeveer een halve dag.
Soms is enige wachttijd in verband met de veiligheid onvermijdelijk, maar die blijft beperkt.
Groepsgrootte: maximaal 2x12 deelnemers, duur ca. een halve dag.

Overnachting in

Bionaz - Camping Lac Lexert

Dag 3

In de ochtend gaat een deel van de groep raften op de koude gletsjer rivier de Dora Balthea. Tijdens het raften varen we op het wilde water door heftige golven. Een leuke en zeer spannende activiteit voor het hele gezin! Vooraf krijg je uitleg van een instructeur. Deze instructeur zal de hele tocht achter op het raft plaatsnemen. De rafting excursie vindt plaats in kleine groepjes. In een raft kunnen namelijk maximaal 8 tot 9 deelnemers plaats nemen.
Na de lunchpauze wordt het programma omgedraaid en gaan degenen die nog niet geraft hebben de rivier op en de overige groepsleden kunnen hiervan bijkomen. Zo komt iedereen aan de beurt om te raften! Nog een laatste keer kun je nakletsen met de andere groepsleden en je ervaringen delen.
Groepsgrootte per raftsessie: 2x 8 deelnemers (2 boten); duur ca. een halve dag, ca. 45 min rijden vanaf camping, na afloop met busje weer terug naar startlocatie.

Overnachting in

Bionaz - Camping Lac Lexert

Dag 4

Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. Zo kun je vandaag de omgeving van het Aosta dal verkennen of het stadje Aosta! Als je nog meer spanning en sensatie wil, dan kun je ter plaatse een Via Ferrata (Klettersteig) excursie bijboeken (niet inclusief).

 • Klettersteig/via Ferrata: Een inspannende activiteit hoog in de bergen op een afgelegen plek. Dit is een activiteit die niet zomaar voor iedereen geschikt is. Overleg goed met de locale begeleiding eer je deze trip gaat maken. Via steile trapjes in de berg klim, klauter en wandel je omhoog. Prijsindicatie: € 40,- p.p. De locatie voor via ferrata is op ca. 1.15 uur rijden van de camping.
  Groepsgrootte: we doen dit met ten hoogste 3 groepjes van max. 8 personen, die op gepaste afstand van elkaar bezig zijn.

Overnachting in

Bionaz - Camping Lac Lexert

Dag 5

Vandaag gaan we canyoningen.

Canyoning houdt in dat je een spannende, avontuurlijke tocht maakt door een riviertje in een bergkloof, waar door het water in de loop van de jaren glijbanen zijn uitgesleten. Hierbij draag je een wetsuit. Je loopt eerst een stukje omhoog door het bos en dan begint het echte werk. Je volgt de rivier stroomafwaarts, al lopend, zwemmend en klauterend. Onderweg kom je ook natuurlijke glijbanen tegen. Heel vaak spring je ook zomaar het diepe in. De hoogste (optionele) sprong is 7 meter hoog. Een geweldige activiteit voor het hele gezin, waar ook de volwassenen weer even kind kunnen zijn.
Groepsgrootte: ten hoogste 3 groepjes van max. 8 personen, die op afstand van elkaar bezig zijn. Duur: ca. een halve dag. Locatie: ca. 1 uur rijden van camping

Overnachting in

Bionaz - Camping Lac Lexert

Dag 6

In de ochtend heb je tijd om je spullen voor de bivak bij elkaar te scharrelen. 's Middags rijden we in een minuut of 20 naar het startpunt van de bergwandeling. Iedereen neemt zijn slaapspullen en eten mee in de rugzak. Ook de kinderen dragen wat spullen mee. Er wordt gelopen naar de kampplaats. Dit is mooie plek in de bergen, waar we wild gaan kamperen en slapen in de open lucht. In het bivakkamp maken we een lekker warm kampvuur. De kinderen kunnen hier appels en aardappels poffen en marshmallows smelten. Het avondeten kan slechts eenvoudig zijn: een pakjesmaaltijd met heet water. We zoeken een bivakplaats met in de buurt een schuur of andere schuilmogelijkheid. Om de kou of slecht weer te trotseren zijn er enkele bivakzakken te verkrijgen. Ook enkele 60 liter rugzakken zijn ter plaatse te huur. Bij slecht weer is het mogelijk dat we deze activiteit naar een ander moment in de week verplaatsen.

Overnachting in

Valpelline, bivak in de openlucht - Camping Lac Lexert

Dag 7

In de ochtend, als het langzaam weer licht wordt en de dieren wakker worden, zullen ook de eerste kids wakker worden. Het wordt een vroege start met een eenvoudig ontbijt. We lopen weer langzaam terug en hebben de rest van de dag om op de camping te verblijven of op eigen gelegenheid iets te ondernemen.

Overnachting in

Bionaz

Dag 8

Vandaag eindigt het arrangement.en is het tijd om na een drukke en leuke week naar huis te gaan.

NB Programma

Het hier gepresenteerde dagprogramma is te beschouwen als voorbeeldprogramma en dus onder voorbehoud. De genoemde dagvolgorde is het uitgangspunt, maar uiteraard zijn het weer, de beschikbare materialen en andere lokale omstandigheden leidend in de uiteindelijke planning van het programma. Met name kan het zijn dat de bivakovernachting bij slecht weer verplaatst wordt; dat betekent dan ook dat andere activiteiten op andere dagen kunnen plaatsvinden. De begeleiding ter plaatse zal jullie hierover informeren.

Omdat je de auto ook gebruikt om bij de outdooractiviteiten te komen heb je op deze reis een (huur)auto nodig

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft op Camping Lac Lexert, in het rustige zijdal Val Pelline. Vanaf de op ca. 1600m hoogte gelegen camping heb je uitzicht op de mooi besneeuwde bergtoppen. Je verblijft in tenten in een kamp voor actieve gezinnen. Er is een grote centrale groepstent waar ook de welkomstmaaltijd is en waar je met de begeleiding en andere gasten contact kunt hebben. 

Camping Lac Lexert is gelegen aan het gelijknamige bergmeertje waarin je een frisse duik kunt nemen. Er is ook een speeltuin. De camping heeft moderne sanitaire voorzieningen zoals warme douches, toiletten en een wasserette met wasmachines en drogers. Verder is er op de camping een bar waar je ontbijt en snacks kunt krijgen, een restaurant/pizzeria en een klein campingwinkeltje. In het op 10km gelegen dorpje Valpelline is er een supermarktje. Verder vind je in het dorp de volgende faciliteiten: postkantoor, bank, apotheek, dokter, benzinestation, garagebedrijf, restaurant, VVV, sportwinkel en een kinderspeeltuin.

Gedurende de week maken we één nacht een spannende bivak in de open lucht. Slaapspullen en eten nemen we dan mee de bergen in en we slapen onder de sterrenhemel of bij een schuur of schuilhut.

De ingerichte tenten
Jullie overnachten in ruime, ingerichte 6-persoonsfamilietenten, waar maximaal 4 personen in slapen. De afmetingen zijn: 3.40 m x 7.20 m en er zijn 2 slaapcabines. Voor de ouders is er een echt bed en voor de kids een lekker luxe versie van een self-inflatable slaapmatje. Voor oudere kinderen die het leuk vinden om zelf in een aparte tent te slapen, kunnen jullie een tweepersoons trekkerstentje - ook voorzien van slaapmatjes - erbij huren. Zo houd je bovendien in de grote tent nog meer ruimte over. Ben je met meer dan 4 personen, dan heb je automatisch de beschikking over deze extra trekkerstent en hoef je deze dus niet apart bij te boeken.
Er is in de tent een complete kookuitrusting voor 6 personen, een koelkast, tafel en gemakkelijke stoelen (afgestemd op het aantal reizigers). Verlichting en elektriciteit completeren het geheel. 
Je neemt zelf slaapzakken, kussen + sloop en hoeslakens mee.

Over de maaltijden

Het eten bij deze reis is niet inbegrepen, behalve een eenvoudige welkomstmaaltijd op de dag van aankomst en voor de nacht op bivak. De maaltijd tijdens de bivak is simpel; er wordt gekookt op kampvuur en met 1 brander. In je eigen tent is een complete keukenuitrusting en een koelkastje om de overige avonden zelf maaltijden te bereiden. Je beschikt over een veilige 2 pits-brander, potten, pannen etc.

Inbegrepen

 • Overnachtingen in ingerichte tent voor max. 2 volwassenen en 2 kinderen
 • Bijzettentje bij meer dan 4 personen
 • Welkomstmaaltijd en drankje
 • Outdoor-activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • Deskundige instructeurs tijdens de activiteiten
 • Outdoormaterialen voor activiteiten conform programma
 • Bivakovernachting incl. slaapmat, avondeten en ontbijt
 • Klimmen en abseilen (halve dag)
 • Raften (halve dag)
 • Canyoning (halve dag)
 • Elektriciteit
 • Family Specials reispakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Kosten optionele activiteit Via Ferrata (incl. materialen) of boogschieten.
 • Evt. huur rugzak (€ 10,00) tijdens de tweedaagse bergwandeling met bivakovernachting
 • Overige maaltijden en drinken
 • Reis- en annuleringsverzekering (let op: met bergsportdekking)
 • Huur koepeltentje als de kinderen apart willen slapen. Bij meer dan 4 personen in een gezin is dit tentje gratis

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting
 • Borg: € 150 per tent
 • Eindschoonmaak : €50,- of zelf schoon achterlaten

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De outdoor-activiteiten zoals genoemd bij het dagprogramma zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Bij de optionele Klettersteig is de leeftijd vanaf ca. 10 jaar.
De outdoor-activiteiten vinden plaats in de Aosta-vallei en directe omgeving. Alle activiteiten zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en worden bovendien aangepast aan het niveau van de deelnemers. In de canyons zoek je klauterend een weg tussen rotsblokken, soms ga je langs natuurlijke glijbanen naar beneden. Het klimmen en abseilen gebeurt op hoogte, dit is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Bij het raften wordt je zeker nat, maar je bent uiteraard beschermd met helm en zwemvest. Je zult stevig mee moeten roeien.

Over de groepssamenstelling

De outdooractiviteiten ter plekke doen jullie samen met andere gezinnen, maar daarnaast is er ook ruimte in het programma om met het eigen gezin wat te ondernemen of gezellig met vrienden en vriendinnen op de camping te zijn. De meeste activiteiten duren immers ongeveer een halve dag. De reisleiding ter plekke heeft diverse tips en wandelsuggesties voor jullie. Je ontmoet je medereizigers van SNP op de camping. Afhankelijk van de grootte van de SNP groep is het ook mogelijk dat tijdens de outdoor activiteiten andere (niet-SNP) gezinnen meegaan, die ook in het Outdoor kamp staan. Dit heeft zowel een logistieke als sociale reden. Zo zijn er altijd genoeg kinderen om kennis mee te maken, ook bij een kleine SNP-groep.

Speciale verzekering

Check bij het afsluiten van een reisverzekering voor deze reis of alle outdoor-activiteiten gedekt zijn! Kies je voor een reisverzekering via SNP bij a.s.r., dan zijn alle activiteiten tijdens deze reis verzekerd.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Aanvullende opties

Bijzettent (vanaf € 77,- per boeking)

Voor oudere kinderen die het leuk vinden om zelf in een aparte tent te slapen, kunnen jullie een tweepersoons trekkerstentje bijhuren. Zo houd je bovendien in de grote tent meer ruimte over.

Voorwaarden: Reserveer dit extra tentje bij boeking. Het tentje ligt voor jullie klaar bij aankomst; je zet de tent wel zelf op.
Nota Bene:: bij meer dan 4 personen krijg je dit tentje automatisch en zit het ook al bij de verkoopprijs inbegrepen. In dat geval hoeft dit bijzettentje ook niet apart te worden bijgeboekt.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Omdat je de auto tijdens het programma ook gebruikt om bij de beginpunten van de tochten te komen, heb je bij deze reis een (huur)auto nodig. De afstand Utrecht – Aosta is ca. 1000 km. Er is een laadpaal voor elektrische auto's op de camping en in het dorp. Je kunt niet parkeren naast je tent, maar zet je auto op de parkeerplaats van de camping.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Turijn.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf Turijn reis je met een huurauto verder. Je hebt nl. tijdens de reis een auto nodig om van de camping naar de verschillende activiteitenlocaties te rijden. De camping in Bionaz ligt op ca. 140km rijden van het vliegveld van Turijn. 

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Deze reis is te boeken gedurende de hele zomervakantie. Starten is mogelijk op elke zaterdag vanaf 6 juli t/m 17 augustus 2024.
Camping Lac Lexert ligt midden in de bergen, op 1600m hoogte. Als je 's morgens uit je tent stapt kan het dus fris zijn; reden te meer om op een actieve manier je dag door te brengen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Valle d'Aosta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Houd rekening met het kopen van het avondeten. De winkels in Italië zijn gemiddeld wat duurder dan in Nederland. Maar het hangt uiteraard af van wat je wilt eten wat de kosten zijn; bij simpele kampeermaaltijden blijven de kosten zeker beperkt, zeker als er gezamelijk gekookt wordt. Verder dien je geld voor uitgaven van persoonlijke aard te hebben. Wil je buiten het programma om nog aan extra outdoor-activiteiten meedoen, dan zijn deze voor eigen rekening. Een indicatie van de kosten van die extra activiteiten staat bij het dag-tot-dagprogramma.

Tijdens de tocht maken we gebruik van de aanwezige auto’s van de deelnemers om ‘s morgens naar de start van een activiteit te gaan en ‘s middags weer terug te rijden.

Een speciale voorbereiding op deze reis is niet nodig. Wel raden we je aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het bergsportplezier is dan veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt.

Alle benodigde activiteitenmaterialen worden ter beschikking gesteld gedurende de reis. Hieronder vallen bijvoorbeeld wetsuits voor het raften en het canyoning, en gordels en helmen voor het klimmen en de (optionele) via ferrata. Ook voor de bivakovernachting wordt gezorgd voor slaapmatjes. Je moet zelf een slaapzak meenemen. We raden aan daarnaast een fleecedeken mee te nemen. Deze is ook handig voor op de camping, die ligt namelijk op 1600 meter hoogte. Verder moet je zelf zorgen voor geschikt schoeisel voor de verschillende activiteiten:

Canyoning en raften - wateractiviteiten
Voor het canyoning en raften kunnen dezelfde schoenen gebruikt worden. Bijvoorbeeld, oude bergschoenen die nog wel voldoende profiel hebben, hardloopschoenen of oude sportschoenen. Zolang ze maar nat mogen worden en veters hebben. Plastic / dunne waterschoenen of Teva’s zijn dan ook niet toegestaan tijdens de activiteiten.

Klimmen, via ferrata (optioneel) en bivak
Voor alle ‘droge’ activiteiten kunnen wandelschoenen of sportschoenen gebruikt worden.

Kortom: zorg ervoor dat je twee paar stevige schoenen hebt, één paar dat nat mag worden en één paar dat de hele week droog blijft.

Paklijst:

 • Goed schoeisel (zie toelichting hierboven)
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Rugzak voor bivak (60 liter, evt. ter plaatse te huur)
 • Regenhoes voor rugzak
 • Warme slaapzak (met evt. extra fleecedeken voor de bivak)
 • Hoeslaken (2- en 1-persoons)
 • Kussen + sloop
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Warme kleding; incl. muts en handschoenen (bivak)
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Bidon
 • Anti-insektenmiddel
 • EHBO set met pijnstillers, pleisters, sporttape
 • Evt. verrekijker
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Handdoeken
 • Theedoeken
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten

Er is op deze reis geen aparte SNP reisleiding aanwezig.
De coördinatie op de camping en de begeleiding van de outdooractiviteiten is in handen van een gecertificeerde buitensportorganisatie, waar SNP hier mee samenwerkt. Alle instructeurs zijn Nederlands en goed opgeleid om de activiteiten veilig en professioneel te laten verlopen. De reisleiding heeft affiniteit en ervaring met kids en snapt wat het reizen met gezinnen met zich meebrengt.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Valle d’Aosta

Outdoorweek met voor elk wat wils

Multi-activity voor gezinnen vanuit ingerichte tenten

Zwaarte
Comfort
Family specials
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.