Italië - Puglia, Basilicata & Campania , 14 dagen van kust tot kust door het vergeten Italië

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en B&B

Trek 2 weken lang dwars door het onbekende zuiden van Italië. Als er al een pad is, is het in ieder geval niet platgetreden door andere toeristen. We wandelen in ‘vergeten regio’ Basilicata door de wilde schoonheid van Nationale Park Pollino en de weergaloze Piccole Dolomiti Luccane. De planten- en dierenwereld heeft hier nog vrij spel. In de naastgelegen regio Puglia komen cultuurliefhebbers volop aan hun trekken met het stoere Castel del Monte en de verbijsterend mooie, oude stad Matera. We bezoeken Bari, waar reizigers vroeger met een grote boog omheen trokken, maar tegenwoordig heerlijk ronddwalen in de nauwe straatjes. Aan de andere kant van de Italiaanse laars wachten de Griekse tempels van Paestum. We wandelen in de Cilento, één van de grootste Nationale Parken van Europa. Ook op culinair gebied komen we niets te kort: de zuidelijke keuken biedt heerlijke kazen, gegrilde groenten en gloedvolle wijnen. Twee weken na onze start aan de Adriatische kust strijken we neer aan de Tyrreense Zee in Campania, het ‘gelukkige land’.

Uniek aan deze reis

 • Buiten de gebaande baden in onbekende Nationale Parken
 • Smaakvolle, zuidelijke keuken én wijnen
 • Verdwaal in doolhofsteegjes in Bari en Matera
 • Werelderfgoed: Matera, Certosa di Padula, Paestum
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Italië - Zuid

In het kort ziet ons programma voor de komende 2 weken er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Bari, overnachting Bari
 • Dag 2: wandeling Alta Murgia NP, overnachting Altamura
 • Dag 3: wandeling Castel del Monte, overnachting Altamura
 • Dag 4: wandeling en bezoek Matera, overnachting Altamura
 • Dag 5: wandeling en bezoek Gravina, overnachting Castelmezzano
 • Dag 6: wandeling Piccole Dolomiti Lucane, overnachting Castelmezzano
 • Dag 7: wandeling Aliano, overnachting Rotonda
 • Dag 8: wandeling Pollino NP, overnachting Rotonda
 • Dag 9: wandeling Pollino NP, overnachting Rotonda
 • Dag 10: bezoek Certosa di Padula, boottocht Porto Infreschi, overnachting San Giovanni a Piro
 • Dag 11: wandeling bij Monte Bulgheria, overnachting San Giovanni a Piro
 • Dag 12: wandeling Acciaroli, bezoek Paestum, overnachting Agropoli
 • Dag 13: wandeling Punta Tresino, overnachting Agropoli
 • Dag 14: transfer naar Napels en vertrek

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Bari. De bus brengt ons in een half uur van het vliegveld naar de stad. Nog niet zo heel lang geleden trokken reizigers haastig met een grote boog om deze provinciehoofdstad heen, op weg naar elders. Na een flinke opknapbeurt is het er echter goed vertoeven.

Overnachting in

Bari

Dag 2

's Morgens kun je op je gemak rondslenteren door de smalle straatjes van de oude stad. Vervolgens rijden we in een uur naar Alta Murgia Nationaal Park waar we de wandeling van vandaag starten vanaf de Pulo di Altamura, een gigantisch zinkgat van 80 meter diep met een diameter van 500m. In de steile wanden van dit indrukwekkende geologisch fenomeen zijn rotsen uitgehouwen die al in de prehistorie werden bewoond. Na een rondje om het zinkgat en een wandeling door velden en graslanden bereiken we het archeologisch museum Lamalunga. Hier krijgen we het verhaal te horen over de 'man van Altamura', een soort Ötzi in Apulië. Deze Neanderthaler viel zo'n 185.000 jaar geleden in een grot nabij het zinkgat en zijn botten zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven in het kalksteen. Na het bezoek aan het museum verplaatsen we ons in een half uurtje naar Altamura. De meeste smalle straten in het centrum van deze stad komen samen bij de prachtige Romaanse kathedraal uit de 13de eeuw. 's Avonds, nog later dan in de meeste andere Italiaanse steden, komt Altamura echt tot leven en heerst er een broeierige sfeer als de lokale bevolking door de oude straten slentert. 
Wandeling: 7.5 km, 80 m stijgen en 100 m dalen, 2.5 uur

Overnachting in

Altamura

Dag 3

Vandaag maken we een wandeling in de buurt van het Castel del Monte, op ongeveer een uur rijden van Altamura. Over landwegen lopen we door ommuurde velden met kleine, oude trulli (zonderlinge bouwsels met kegelvormige daken). Het stoere kasteel Castel del Monte staat op de top van een heuvel aan de rand van Nationaal Park Alta Murgia. Rondom het kasteel worden fijne wijnen geproduceerd. We bereiken het wereldberoemde kasteel na een klim door een schaduwrijk bos. Na een bezoek dat ons meer leert over de rijke geschiedenis van het kasteel dalen we af. De uitzichten over het dunbevolkte landschap zijn weids. Na de wandeling keren we terug naar Altamura.
Wandeling: 8 km, 220 m stijgen en 130 m dalen, 2.5 uur

Overnachting in

Altamura

Dag 4

We rijden in ca. een half uur naar de Altopiano della Murgia Materana net over de grens met Basilicata. In drie uur tijd wandelen we door een prachtig ruig landschap en via een hangbrug naar Matera, één van de oudste steden ter wereld. De ligging van Matera aan de kloof van de Gravinarivier is ronduit indrukwekkend en de stad is beroemd om zijn 'sassi'. Deze wijk met in de rotsen uitgehouwen woningen stamt uit de prehistorie. Strijk neer op het terras en zuig onder het genot van een drankje de magische atmosfeer van Matera op. 's Middags neemt een lokale gids ons mee door de sassiwijk en ontrafelt de geschiedenis - en de geheimen - van dit fascinerend stukje Matera. We ontdekken te voet de verschillende plaatsen in de stad. Aan het eind van de middag rijden we in een half uur terug naar Altamura.
Wandeling: 8 km, 300 m stijgen en dalen, 3.5 uur + 3 uur stadswandeling

Overnachting in

Altamura

Dag 5

Na het ontbijt en wellicht een bezoek aan de lokale bakker om het fameuze brood uit Altamura te kopen reizen we naar Gravina. Vanuit het bos van Difesa Grande wandelen we naar de archeologische vindplaats Botromagno. Over de Via Appia wandelen we verder naar Gravina. Deze kleine stad is letterlijk op een kloof gebouwd en we duiken dan ook onder de grond om dit eens goed te bekijken. Na afloop worden we in de loop van de middag dieper Basilicata in gebracht. Na ca. 1.5 uur rijden bereiken we ons reisdoel van vandaag: het gebied rond de Piccole Dolomiti Lucane, met Dolomietenachtige bergpieken.
Wandeling: 10 km, 250 m stijgen en dalen, 4 uur

Overnachting in

Castelmezzano

Dag 6

Vandaag maken we een mooie wandeling in de Piccole Dolomiti Lucane. Vanuit Castelmezzano dalen we via trappensteegjes en rustige paden af naar een ruïne van een molen onderin het dal. Nadat we de beek zijn overgestoken begint de hier en daar steile klim naar Pietrapertosa, ook weer zo'n prachtig dorpje dat tegen de bergwand is aangeplakt. Nadat we hebben rondgekeken wandelen we verder naar een punt met prachtig uitzicht op Castelmezzano en de omgeving. Via dezelfde route wandelen we terug naar Castelmezzano.
Wandeling: 9km, 600m stijgen en dalen, 3.5 uur

Overnachting in

Castelmezzano

Dag 7

Waanden we ons gisteren nog in de Dolomieten, vandaag zijn we met een beetje verbeelding in Turks Cappadocië aanbeland. De bus brengt ons in een dik uur naar de streek rond Aliano. Erosie van de kleigrond heeft de wonderlijke 'calanchi' gevormd. We wandelen dwars door dit prachtige landschap naar Aliano. In de facistische tijd was de beroemde Italiaanse schrijver Carlo Levi verbannen naar dit dorp. Zijn huis is tegenwoordig een museum. In de loop van de middag volgt een rit van een kleine 2 uur naar Rotonda. Dit fraaie dorp ligt in Nationaal Park Pollino, op de grens van Basilicata en Calabrië.
Wandeling: 12km, 500m stijgen, 200m dalen, 5.5 uur

Overnachting in

Rotonda

Dag 8

De komende 2 dagen verkennen we de wilde, onbedorven natuur in Nationaal Pollino. Vandaag maken we een mooie, pittige wandeling op ca. 3 kwartier rijden van Rotonda. De bergtoppen in dit afgelegen, maar woest mooie gebied reiken tot 2000m hoogte. Ze kunnen tot in mei bedekt zijn met sneeuw. Via deels steile en stenige paden klimmen we omhoog tot we Il Patriarca bereiken, een grote markante boom net over de grens in Calabrië. Door de bossen dalen we weer af naar Colle Impiso
Wandeling: 12km, 650m stijgen en dalen, 6 uur  

Overnachting in

Rotonda

Dag 9

We maken opnieuw een fraaie wandeling in Nationaal Park Pollino, het grootste beschermde natuurgebied van Italië. Het beslaat het zuidelijk gedeelte van de Apennijnen en ligt zowel in Calabrië als Basilicata. In de meest ontoegankelijk delen leven gieren, verschillende arendsoorten, wilde zwijnen en enkele wolven. We rijden in een uurtje naar het startpunt van de wandeling. Door het bos klimmen we naar het op een bergtop gelegen Santuario Madonna di Pollino. Na een tijdje de kam te hebben gevolgd dalen we af in het dal van Mezzana waar we worden opgepikt.
Wandeling: 8km, 450m stijgen, 550m dalen, 3.5 uur 

Overnachting in

Rotonda

Dag 10

Onderweg naar onze volgende verblijfplaats in Campania stoppen we bij het indrukwekkende Certosa di San Lorenzo in Padula. Na een bezoek aan dit klooster, het grootste van Italië, rijden we dieper het Nationaal Park Cilento in. Na 1,5 uur rijden bereiken we het vissersdorpje Marina di Camerota. Met een privéboot varen we langs de wilde kust naar de prachtige baai Porto Infreschi. Liefhebbers nemen een duik in zee voor we weer terugkeren naar Marina di Camerota. Onderweg met de boot zien we de bijzondere grotten waar de baai lokaal om bekend staat. Vanuit Marina di Camerota rijden we in een half uur naar San Giovanni a Piro, aan de voet van de Monte Bulgheria.

Overnachting in

San Giovanni a Piro

Dag 11

Na het ontbijt worden we in anderhalf uur naar het dorpje Licusati gebracht. Onderlangs de top van de Monte Bulgheria wandelen we terug naar San Giovanni a Piro. De uitzichten op het Nationaal Park zijn weergaloos. 
Wandeling: 12 km, 650 m stijgen, 550 m dalen, 5.5 uur

Overnachting in

San Giovanni a Piro

Dag 12

De bus brengt ons in 1,5 uur naar Celso. Vandaag wandelen we vanuit de heuvels naar de kust. Eindpunt van de wandeling is Acciaroli, het vissersdorp dat Ernest Hemingway inspireerde tot zijn beroemde boek 'The old man and the sea'. 's Middags reizen we door naar het gebied ten zuiden van Battipaglia. Na 5 kwartier rijden zijn we bij de beroemde tempels van Paestum, waar we worden rondgeleid. Tot slot rijden we in een half uur naar Agropoli, ons laatste overnachtingsadres, gelegen aan zee.  
Wandeling: 8 km, 150 m stijgen, 500 m dalen, 3 uur

Overnachting in

Agropoli

Dag 13

Vandaag wandelen we in de ongerepte omgeving van Punta Tresino. We wandelen door een verlaten ruïnedorp en brengen een bezoek aan de schitterend, aan zee gelegen wijnboerderij van Ida en Mario. Uiteraard krijgen we de kans diverse wijnen te proeven en we krijgen een lekkere lunch voorgeschoteld. 's Middags wandelen we de laatste paar kilometers voor we met de bus terugkeren naar ons hotel.
Wandeling: 11 km, 450 m stijgen en dalen, 3.5 uur

Overnachting in

Agropoli

Dag 14

We worden naar het vliegveld van Napels gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Bari verblijven we in een goed stadshotel aan de rand van het centrum. Altamura verkennen we vanuit een of meerdere prima bed & breakfasts in het sfeervolle centrum van de stad.
Een authentieke locanda, een klein hotel, is ons onderkomen in het prachtige dorpje Castelmezzano. Nationaal Park Pollino verkennen we vanuit een albergo diffuso in Rotonda. Albergo diffuso betekent letterlijk 'verspreid hotel'. Het concept stamt uit de jaren '80 van de vorige eeuw en had als doel kleine, historische Italiaanse dorpen toeristisch te ontwikkelen. De hotelkamers liggen verspreid over verschillende historische gebouwen in een kleine gemeenschap. Een soort Airbnb avant la lettre. 

In de zuidelijke Cilento overnachten we in een op een heuveltop gelegen hotel in San Giovanni a Piro.
De laatste 2 nachten brengen we aan zee door, in een goed hotel aan de haven van Agropoli.

Je beschikt overal over een kamer met eigen badkamer. Tegen een toeslag kun je een 1-persoonskamer boeken.
Houd er rekening mee dat de bus niet in alle overnachtingsplaatsen tot aan de voordeur van de accommodatie kan komen; soms zullen we een stukje moeten lopen.

Maaltijden

Het ontbijt staat iedere dag klaar op ons overnachtingsadres. Verder zijn er 5 diners inbegrepen. In San Giovanni a Piro / San Severino eten we 2 avonden in het restaurant van ons hotel. De eerste avond in Castelmezzano, Rotonda en Bari dineren we in een goed restaurant. Op de avonden dat het diner niet is inbegrepen kun je zelf uit eten gaan. We verblijven steeds op plaatsen waar voldoende keuze uit restaurants is.
De lunch bestaat op de meeste dagen uit een picknick in het veld. Op die dagen is er steeds een mogelijkheid lunchinkopen te doen. Op dag 13 is de lunch inbegrepen, dan zijn we te gast op de schitterend gelegen wijnboerderij van Ida en Mario. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 5 diners
 • 1x lunch
 • transfers volgens programma
 • entree Lamalunga (dag 2)
 • entree Castel del Monte (dag 3)
 • entree Gravina Underground (dag 5)
 • entree Certosa di Padula (dag 10)
 • entree Paestum (dag 12)
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfer (optioneel)
 • overige maaltijden
 • overige entrees
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De nadruk ligt bij deze reis zowel op de natuur als op de cultuur. Om het Zuid-Italiaanse landschap zo intens mogelijk te beleven, maken we een aantal fraaie wandelingen van gemiddeld 10km per dag. De hoogteverschillen variëren; op sommige dagen klimmen we nauwelijks, in de wat bergachtiger gebieden klimmen we max. 700m per dag. Op basis hiervan hebben we de zwaarte van deze reis ingeschaald op niveau 3, ook omdat de temperaturen zelfs in het voor- en najaar flink kunnen oplopen. Bij flinke regen kunnen sommige paden glad en modderig zijn. Als je de wandeling op dag 8 en 11 buiten beschouwing laat is de reis eerder van niveau 2. Het programma van de reis telt geen rustdagen, maar op een aantal wandeldagen kun je ook prima in het hotel blijven en je dag zelf invullen.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap in Bari, op het vliegveld of in het hotel. De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Vlucht informatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia heen naar Bari en terug vanaf Napels.

Vluchtschema
HV5819 Amsterdam Bari vertrek om 06.20 aankomst 08.45 uur
HV6412 Napels Amsterdam vertrek om 15.20 aankomst 18.00 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 


 

Het reisseizoen in dit zuidelijke deel van Italië is heerlijk lang; onze reizen zijn gepland in het zeer aangename voor- en najaar waarin de temperaturen overdag al / nog flink kunnen oplopen.

Tijdens het wandelen draag je een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een drinkfles, regenkleding, lunch en eventueel een fototoestel.
Neem het volgende mee op reis:

 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • Bergwandelschoenen met stevige zool, ingelopen
 • Warme en luchtige kleding
 • Regen- en winddichte kleding (bijv. Gore-Tex jack en fleecevest)
 • Zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Grote drinkfles (minimaal 1,5 liter) voor koude dranken
 • Zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • Handdoek voor het zwemmen in zee
 • Wereldstekker evt. (kan een enkele keer nodig zijn)
 • Enige EHBO-benodigdheden: bv pijnstillers, sporttape
 • Evt. wandelstokken

Graag willen we je wijzen op het volgende (laatste update 7 maart 2024):

 • de Gravinakloof bij Matera is momenteel officieel afgesloten. Dat betekent dat we op dag 4 aan het eind van de wandeling niet via de kloof naar Matera kunnen wandelen. We eindigen onze wandeling op het Murgiaplateau en worden vervolgens met de bus naar Matera gebracht.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Tijdens de rondleidingen in Matera en Paestum wordt onze reisleider ondersteund door een lokale gids. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Italië - Puglia, Basilicata & Campania

van kust tot kust door het vergeten Italië

Wandelvakantie langs hotels en B&B

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.