IJsland - Laugavegur & Myvatn, 15 dagen Klassieke trekking en autorondreis naar het noorden

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Rugzaktrektocht en rondreis langs berghutten en pensions

Spectaculaire rugzaktrektocht in IJsland, gevolgd door een rondreis per huurauto. Trektocht van Landmannalaugar over de Laugavegur naar het bosrijke Thorsmörk. Loop langs pruttelende zwavelpoeltjes, sissende stoombronnen en gitzwarte obsidiaanvelden. Maak vervolgens per huurauto een indrukwekkende rondreis langs de zuidkust naar het noorden, met als hoogtepunten het vogelrijke meer Myvatn met tal van vulkanische verschijnselen,  de jonge vulkanen van Krafla, de Dettifoss en de walvissen in Husavik.

Uniek aan deze reis

  • bagagevervoer tijdens trekking mogelijk
  • de vulkanische wereld van Myvatn
  • Trekking door de rhyolietbergen van Landmannalaugar
  • trekking eindigt tussen de kliffen en berkenbossen van Thorsmörk
  • combinatie van trekking in het zuiden en autorondreis naar het noorden
  • Voedselpakket tijdens trekking inbegrepen
  • GPS-tracks aanwezig
  • Huurauto inbegrepen
  • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

IJsland - Laugavegur & Myvatn

Wie eenmaal tijdens een vakantie in IJsland is geweest, is voor altijd verkocht aan dit noordelijk gelegen eiland. De binnenlanden zijn bedekt met glinsterende ijskappen, omgeven door eindeloze steenwoestijnen en majestueuze tafelbergen. De kustgebieden zijn groen en worden gesierd met bruisende watervallen, afbrokkelende gletsjers en vogelrijke kliffen. Je wandelt over dampende lavavelden, zwarte explosiekraters en geelbruine rhyoliet heuvels. Het kan de reiziger niet ontgaan dat IJsland door het vulkanisme voortdurend groter wordt. IJsland, land van vuur en ijs...
Tijdens de Laugavegurtrektocht maak je, in een oerland landschap tussen de ijskappen van het binnenland, kennis met alle facetten van IJsland. De trektocht begint ten noorden van de Hekla, de kleurrijke rhyoliet heuvels van Landmannalaugar. Na een onvergetelijke duik in de warme beek begin je aan de trektocht langs kleine berghutten naar het groene Thorsmörk. Pruttelende zwavelpoeltjes, sissende stoombronnen, zwarte obsidiaanhellingen en kolkende smeltwaterbeekjes zijn slechts een kleine greep uit de vele natuurverschijnselen die je tijdens deze tocht zult tegenkomen. Na Thorsmörk ga je per bus terug naar Reykjavik, waar na een comfortabel nachtje in een hotel een huurauto op je staat te wachten waarmee je via de zuidkust naar Dyrhóley, Skaftafell en het ijsmeer van Jökulsarlón rijdt en dan verder noordwaarts naar Myvatn. Vanuit het Muggenmeer kun je het noorden van IJsland verkennen, met als hoogtepunten natuurlijk de vulkanen van Krafla, de Dettifoss en de walvissen in Husavik. Over de Ringweg rijd je ten slotte terug naar Reykjavik. Je kunt de trekking verlichten door bagagevervoer bij te boeken.  

Dag 1

Aankomst op de internationale luchthaven Keflavik. Met de luchthavenshuttlebus rij je naar Reykjavik. (45 min rijden).

Overnachting in

Reykjavik

Dag 2

‘s Ochtends reis je met de bus naar het in het binnenland gelegen Landmannalaugar. Bagage die je de komende week niet nodig hebt kun je in het hotel achter laten. Deze tref je op de avond van dag 8 weer, aangezien je dan nogmaals in hetzelfde hotel verblijft. Naarmate je verder van de bewoonde wereld komt, wordt het landschap steeds ruiger en zie je de met zwarte lava bedekte noordelijke hellingen van de Hekla opdoemen. Rond het middaguur kom je aan in het kleurrijke Landmannalaugar. ’s Middags kun je een wandeling maken in de omgeving en natuurlijk genieten van de warme beek.

Overnachting in

Hut Landmannlaugar

Dag 3

Van Landmannalaugar (575 meter) loop je door het in 1477 gevormde lavaveld Laugahraun. Dit is een gebied met veel geothermische activiteit in de vorm van stoombronnen en borrelende warmwaterbronnen. De route brengt je naar het zwarte obsidiaanmassief Hrafntinnusker plateau tot over de 1000 meter hoogte. Vanaf de pas heb je een prachtig uitzicht over de ongerepte omgeving. Je overnacht in de hier gelegen hut vanwaar je nog een middagwandeling kunt maken naar de ijs grot. Wandeling: 10 km, 550 m stijgen en 100 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Hut Hrafntinnusker

Dag 4

Surrealistisch is waarschijnlijk het enige woord dat in de buurt komt om de sfeer te beschrijven die het landschap rondom de Hrafntinnusker uitstraalt. Aquareltinten worden doorsneden met stoomflarden en in de scherp ingesneden canyons groeit felgekleurd bronmos. Na een golvend rhyoliet landschap volgt een stevige afdaling naar de vlakkere gronden waar het Álftavatn is gelegen, een prachtig meer. Achter je liggen de onbegroeide rhyolietbergen, vóór je donker gekleurde tufsteenbergen en witte ijskappen. Wandeling: 11 km, 100 m stijgen en 550 m dalen, 5 uur. 

Overnachting in

Hut Álftavatn

Dag 5

Al snel na het verlaten van de hut moet je door koud water waden, waarna je zeker geheel wakker bent. Na een aantal korte klimmetjes en afdalingen beland je in een desolaat woestijnlandschap, de sandervlakte van de Myrdalsjökull. Zwart vulkanisch zand is het enige dat je kilometerslang onder de schoenzolen te verwerken krijgt. Een korte wandeling vanuit de Emstrurhut naar de spectaculaire canyon van de Markarfjótrivier complementeert deze dag vol contrasten. Wandeling: 16 km, 250 m stijgen en 350 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Hut Emstrur

Dag 6

Naarmate je dichter bij Thórsmörk komen, wordt het landschap groener en meer bebost. Het contrast met de dag hiervoor kan bijna niet groter zijn als je de vallei binnenwandelt. Drie prachtige ijskappen domineren het uitzicht: de Mýrdalsjökull, Eyjafjallajökull en Tindafjallajökull liggen gracieus om je heen. Je overnacht in de vallei. Wandeling: 13 km, 250 m stijgen en 550 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Hut in Thorsmörk

Dag 7

Thorsmörk is voor een groot deel omgeven door de gletsjers van de Myrdalsjökull. De door het smeltwater geërodeerde tufsteenbergen vormen een prachtig wandelgebied. In de beschutte dalen groeien bijzonder gevormde berken en de door de zon beschenen hellingen kleuren bont van de bosooievaarsbek en de orchideeën. Je kunt wandelingen maken naar de Valahnúkur (458 meter) en de Tröllakirkja. De wandelingen variëren in lengte van 5-18 km en het maximale hoogteverschil bedraagt 800 meter.

Overnachting in

Hut in Thorsmörk

Dag 8

Vandaag heb je nog het grootste deel van de dag de tijd om een wandeling in Thorsmörk te maken. Om 16.00 uur vertrekt de bus naar Reykjavik, waar je vroeg in de avond arriveert en nogmaals in het hotel van de eerste dag overnacht. Hier tref je je eventueel achtergelaten bagage.

Overnachting in

Reykjavik

Dag 9

Na het ontbijt pik je 's ochtends je huurauto op in het centrum van Reykjavik en rij je over de goed berijdbare Ringweg naar het oosten, naar Vik, het zuidelijkste dorp van IJsland. Onderweg zijn er diverse interessante plekken voor een stop, zoals bij de prachtige watervallen van Seljaland en van Skogar en bij de gletsjer van Sólheimajökull. Vlak bij Vík ligt de rotspunt van Dyrhóley, het zuidelijkste punt van IJsland. Op deze vogelrots kun je in het voorjaar en de vroege zomer 's avonds de prachtige papegaaiduikers op hun nesten bewonderen. Vanaf deze in zee stekende rotspunt heb je adembenemend uitzicht op de ijskap van de Mýrdalsjökull en het zwarte strand van Reynisfjara. Lengte rit: 190 km, duur ca 3,5 uur.

Overnachting in

Vík

Dag 10

Vanaf Vik rijd je verder langs de zuidkust over de spoelzandvlakte van de Myrdalssandur naar Kirkjubaejarklaustur. Op weg hier naartoe rijd je door het prachtig bemoste lavaveld van de Eldrhaun. Na het plaggenkerkje van Núpsstadur steek je via de Ringweg  de eindeloze Skeidarásandur over en langzaam komt de grootste ijskap, de Vatnajökull, in zicht. Aan de rand van het ijs kun je een korte wandeling maken in het nationale park van Skaftafell. Hierna volgt natuurlijk een bezoek aan het ijsmeer van Jökulsarlón. De dag eindigt in het dorp Höfn, dat op een landtong in de baai Harnafjördur ligt (Reisafstand ongeveer 270 km, ca 4 uur).

Overnachting in

omgeving van Höfn

Dag 11

De lange route van vandaag voert je langs de geologisch oudste afzettingen van IJsland. Via talloze fjorden en het vissersplaatsjes Djúpivogur bereik je Egillsstadir. Na een rustpauze - het is vandaag immers een lange dag rijden - rijd je verder naar Myvatn, het 'Muggenmeer'. De weg voert door een desolaat, weids landschap en slechts af en toe passeer je een boerderij. Naarmate je dichter bij het Myvatn komt, wordt het landschap weer wat afwisselender. (Reisafstand ongeveer 400 km., duur ca 5,5 uur)

Overnachting in

omgeving van Myvatn

Dag 12-13

In de omgeving van het Myvatn zijn talloze activiteiten te ondernemen. Enkele suggesties:

  • Wandelingen in Dimmuborgir. In dit botanisch interessante lavaveld zijn zeer grillige lavastructuren te bewonderen.
  • Wandeling naar de Hverfjall: Deze bijzondere explosiekrater is te beklimmen.
  • Bezoek pseudokraters bij Skutustadir: een korte wandeling aan de zuidkant van het Myvatn.
  • Bezoek van het vulkanische gebied Krafla: wandeling over zeer jonge zwarte lavavelden uit de jaren tachtig van de vorige eeuw.
  • Bezoek het geothermische veld van Namaskard. Grote pruttelpoelen en stoombronnen.
  • 'Whale watchen' in Husavik en bezoek walvismuseum.
  • Fietstocht rond het Myvatn.
  • Bezoek Blue Lagoon van het noorden.
In het reispakket zijn 2 lange dagwandelingen beschreven (waarvoor je wel vervoer moet regelen om weer bij je auto te komen) en meerdere kortere rondwandelingen. 

Overnachting in

omgeving van Myvatn

Dag 14

Vandaag rijd je via de Ringweg naar Reykjavik. Je kunt de Godafoss bezoeken en in Akureyri naar de mooie botanische tuin gaan. Einddoel is de levendige hoofdstad Reykjavik, waar je in het centrum van de stad overnacht. Rit ca. 500 km, 6 uur.

Overnachting in

Reykjavik

Dag 15

Vroeg in de ochtend rij je met je huurauto naar de luchthaven Keflavik, waar je de auto inlevert en waar het arrangement eindigt. 

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in Landmannalaugar, Thorsmörk en tijdens de trektocht in eenvoudige berghutten, op slaapzalen. Voor een slaapzak en handdoek moet je zelf zorgen. Kussens zijn niet aanwezig.  Niet alle hutten hebben elektriciteit (Thorsmork en Landmannalaugar wel). Ook in de hutten die wel elektriciteit hebben, is er geen gelegenheid om telefoon of apparaten op te laden (een powerbank meenemen is daarom aanbevolen). In Vik, Höfn en Myvatn slaap je in guesthouses,  vaak op boerderijen gesitueerd, of in hotels op één- of tweepersoonskamers met eigen badkamer.  In Reykjavik slaap je in een hotel op één- of tweepersoonskamers met eigen badkamer en is het ontbijt inbegrepen (3 nachten).

Omdat er maar beperkte ruimte beschikbaar is in de berghutten langs de Laugavegur, en er ook geen alternatieve hutten beschikbaar zijn, kan het voorkomen dat je in een of meerdere hutten op een wachtlijst geplaatst wordt. In de meeste gevallen lossen deze wachtlijsten op in de weken voorafgaand aan je reis (dat kan zelfs nog tot enkele dagen voor vertrek zijn).
In het uitzonderlijke geval dat je plek in een hut toch niet bevestigd kan worden, regelen we een trekkerstentje met matras voor je. Deze ligt dan in de hut klaar, of wordt meegegeven samen met het voedselpakket, afhankelijk van welke hut niet bevestigd kan worden. Bij sommige hutten zijn de tenten opgezet, bij andere hutten dien je deze zelf op te zetten en af te breken.
Als de hut in Hrafntinnusker volgeboekt niet bevestigd kan worden betekent dat, dat je daarheen vanuit Landmannalaugar zelf het trekkerstentje dat voor je geregeld is mee moet nemen. Let wel dat je dan dus 2 dagen met extra bagage wandelt, OOK als je bagagevervoer hebt bijgeboekt, aangezien er naar deze hut geen bagagevervoer naar deze hut mogelijk is. Een andere optie is  dat je de nacht in Hraftinnusker overslaat  en de wandelingen van dag 3 en 4 in op één dag doet. Dit is dan een pittige wandelingen, maar wordt vaker gedaan.

Over de maaltijden

In Landmannalaugar en Thorsmörk is het niet mogelijk om inkopen te doen. Daarom is bij deze reis een maaltijdenpakket inbegrepen. Dit pakket wordt op IJsland samengesteld en word je op de eerste dag overhandigd. Het pakket zit in een doos, die je in de bus mee naar Landmannaulaugar kunt meenemen. Om deze over te pakken in jouw rugzak, is het handig om enige losse plastic zakken mee te nemen. Een maaltijdpakket voor twee personen weegt ongeveer 7 kg.
Alle dagmaaltijden (ontbijt, lunch en de avondmaaltijd) vanaf de lunch op dag 2 tot en met de lunch op dag 8 zitten in dit pakket, op basis van trekkingvoedsel. Het pakket is zeer volledig.

Bord, mok en bestek dien je zelf mee te nemen. In de hutten is weliswaar keukengerei aanwezig, maar dat is vaak niet compleet. De maaltijden kunnen in de hutten worden klaargemaakt. Overal is een eenvoudige keuken.

In Vik, Myvatn en Reykjavik zijn talloze restaurants om een smakelijke avondmaaltijd te nuttigen. 

Op de overnachtingsplaatsen tijdens de autorondreis is het ontbijt inbegrepen. Voor de lunch kun je ter plaatse in de supermarkten boodschappen doen. De avondmaaltijd kun je gebruiken op de overnachtingsplaats of in een nabijgelegen restaurant.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • trekkingmaaltijden (vanaf lunch dag 2 tot en met lunch dag 8)
  • 8 ontbijten
  • alle transfers met bus en taxi volgens programma
  • vanaf ochtend dag 9 t/m ochtend dag 15: autohuur type, ongelimiteerd aantal kilometers, CDW (WA-verzekering), PAI (reis- en ongevallenverzekering), belasting, tweede bestuurder inbegrepen, inclusief one way kosten en airport pick-up kosten
  • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • eventuele entrees
  • transfers accommodatie - busterminal in Reykjavik op dag 2
  • optioneel bagagevervoer tijdens de trekking
  • brandstof voor huurauto
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis maak je vanaf dag 9 gebruik van een huurauto. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een creditcard. Dit in verband met de borg voor de huurauto. De grootte van de huurauto is afhankelijk van de grootte van het gezelschap i.v.m. de bagageruimte. Reis je met 2 personen dan huur je een auto van cat. A (VW Polo, Kia Rio). Reis je met 3 personen, dan deel je een grotere auto van cat. B (VW Golf, Kia Ceed). Reis je met 4 personen, dan deel je een auto van cat. N (Kia Ceed Stationwagon, Skoda Oktavia Stationwagon).

Bij deze reis geldt dat er een CDW (Coliosion Damage Waver)  verzekering voor schade inclusief is. Bij deze verzekering geldt een eigen risico van ISK 195.000 (ca. € 1278,-).  Je kunt ter plekke een extra verzekering afsluiten: SCDW (kost 1900 ISK per dag (ca € 9,-) en verlaagt het eigen risico tot 49.500 ISK (ca. € 324,-). Kijk bij de voorwaarden op de site welke schades sowieso NIET onder de CDW dekking vallen. Voor de huurvoorwaarden van de autohuur: zie hier. Tweede bestuurder is inbegrepen. De huurprijs is inclusief one way kosten en airport pick-up kosten.

Over de activiteiten

Eenvoudige tot pittige wandelingen van 4 tot 7 uur, over gemarkeerde paden door heuvelachtig en rotsachtig terrein, hoogteverschillen meestal tot 300 meter. Je reist per lijnbus van Reykjavik naar Landmannalaugar. De bagage neem je zelf mee in de bus. Bagage die je tijdens de trekking niet nodig hebt, kun je achter laten in het hotel in Reykjavik, waar je op dag 8 weer terug komt. Tijdens de trektocht moet je zelf je persoonlijke uitrusting en het eten dragen. In de praktijk betekent dit een rugzak van zo’n 12 tot 15 kg. Vanaf dag 9 heb je de beschikking over een huurauto. De wandelingen in Myvatn kun je zo lang maken als je zelf wilt. 
Gezien het ruige en onbewoonde gebied waar de trekking doorheen voert, is kan deze reis alleen voor 2 personen of meer geboekt worden (boekingen voor 1 persoon zijn niet mogelijk).
Je kunt de trekking verlichten door bagagevervoer bij te boeken.  Dit bagagevervoer kan echter niet naar de Hraftinnusker hut worden geregeld.  Zie onder 'Extra's'. 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement een extra (rust)dag boeken in Reykjavik, Vik, Höfn en Myvatn. Op de andere overnachtingsplaatsen is dit niet mogelijk.

Extra's

Transfers

Bagagevervoer Laugavergur (vanaf € 270,- per persoon)

Tijdens de trektocht kun je de bagage laten vervoeren (echter niet naar de Hrafntinnusker hut). Van Landmannalaugar wordt de bagage naar de 3e hut gebracht, Alftavatn, de dag erop naar Emstrur en vervolgens naar Thorsmörk. Dus alleen naar de  Hrafntinnusker hut dien je dan je spullen voor 1 nacht en je slaapzak in je rugzak mee te nemen.

 

Voorwaarden: Je mag maximaal 1 stuks bagage per persoon meenemen. Het gewicht van je bagage mag niet meer dan 20 kg pp zijn.  Hou er daarbij rekening mee dat er ook een voedselpakket voor de trekking mee gaat dat ca. 7 kg voor 2 personen weegt. Bij 2 personen mag je persoonlijke bagage dus niet meer dan 16,5 kg zijn. 

Praktische informatie

Veerboot informatie


Voor alle veerbootverbindingen naar IJsland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Reykjavik. Icelandair vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam en Transavia een aantal keer per week. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld ga je per taxi/bus naar Reykjavik. Deze transfer is inbegrepen in het arrangement. Aan het eind van het arrangement rij je met je huurauto van Reykjavik terug naar het vliegveld van Keflavik.

Je kunt dit arrangement starten van eind juni tot eind augustus. In deze periode rijden de lijnbussen naar Landmannalaugar en Thorsmörk. Van Thorsmörk naar Reykjavik rijdt er dagelijks 1 bus.  Buiten deze periode zijn de berghutten gesloten en zijn de wegen er naartoe onbegaanbaar vanwege sneeuw en smeltwater. Met name de start van het seizoen is onzeker en er is een kleine kans dat er nog geen bussen het binnenland in kunnen. De aangegeven periode is indicatief. We kunnen hierover geen garanties afgeven.

De naam van het eiland doet vermoeden dat we te maken hebben met een koud klimaat. Hoewel het noorden nog net de poolcirkel raakt, is het klimaat echter mild te noemen. Dit is het gevolg van de Warme Golfstroom. De temperatuur ligt in de zomer gemiddeld tussen de 10º en 15 ºC. Soms kan de temperatuur oplopen tot zelfs 20º C. In het binnenland moet je rekening houden met temperaturen tussen 5º en 15 ºC. In de korte nacht kan het kwik flink dalen en tegen het einde van augustus moet je niet opkijken van nachtvorst.
Het weer heeft een veranderlijk karakter en bijna dagelijks wisselen verschillende weertypen elkaar af. Zeer bijzonder is de lengte van de dagen. In juni en juli is het eigenlijk 24 uur per dag licht en in augustus wordt het ’s nachts weer enkele uren donker. In september valt de avond tussen 21 en 22 uur. Door deze donkere nachten is de kans aanwezig dat je bij een heldere hemel, het noorderlicht kunt waarnemen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar IJsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens de reis verplaats je je een aantal keer per lijnbus of airport shuttlebus (Flybus). Deze transfers zijn in de reissom inbegrepen: op dag 1 van Keflavik aiport naar Reykjavik, op dag 2 per lijnbus van Reykjavik naar Landmannalaugar, en op dag 8 per lijnbus van Thorsmörk terug naar Reykjavik. Daar pik je op dag 9 je huurauto op, die je tot het eind van de reis op Keflavik airport tot je beschikking hebt (ochtend dag 15). 

  • EHBO eenvoudige middelen
  • EHBO sporttape
  • Lippencrème met UV-filter
  • Dagrugzak (50 liter)
  • Regenhoes voor rugzak
  • Alarmfluitje
  • Zaklamp
  • Zakmes
  • Zitmat
  • Mok
  • Veldflessen
  • Stevige wandelschoenen die moeten voldoen aan de volgende eisen: hoogsluitend tot boven de enkels, een goed en stug profiel, goed ingelopen en goed waterdicht gemaakt.
  • Sandalen of (hut)slippers
  • Waadschoenen (dit kunnen oude (linnen) gymschoenen zijn)
  • Warme kleding, fleece jack
  • Lang ondergoed
  • Wind- en waterdicht jack
  • Muts
  • Handschoenen
  • Sjaal
  • Zwemkleding
  • Regenkleding
  • Gamaschen
  • Zonnebril
  • Kompas of GPS
  • Slaapzak
  • Handdoeken
  • GELDIG paspoort
  • Rijbewijs en creditcard voor de autohuur
  • Kopieën van reisdocumenten
  • SNP reispakket (kaartmateriaal, vouchers en routebeschrijving)
  • Evt. verrekijker, fototoestel, flora-, vogelgids
  • Opladers
  • Powerbank(s)

Ga je binnenkort op reis naar IJsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ijsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/ijsland/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in IJsland is prima geregeld. De meeste ziekenhuizen en specialisten zijn te vinden in de hoofdstad Reykjavik.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed, zie verder de SNP Reiswijzer in Mijn SNP

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

laugavegur - ijsland

IJsland - Laugavegur & Myvatn

Klassieke trekking en autorondreis naar het noorden

Rugzaktrektocht en rondreis langs berghutten en pensions

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).