IJsland - Kjölur, 15 dagen De mooiste wandelgebieden van zuidwest IJsland

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit kampeerplaatsen

Kampeerrondreis langs de landschappelijke hoogtepunten van Zuid- IJsland. Van het vulkanische, dampende Hengillgebergte, naar de Kjölur steenwoestijn tussen de Langjökull en de Hofsjökull. Via de zwarte hellingen van de Hekla naar de beroemde kleuren van de ryolietbergen in Landmannalaugar en in het onbekende Thakgill wandelen aan de voet van de Myrdalsjökull. Hoogtepunt is natuurlijk het bezoek aan het ijsmeer van Jökulsarlon. Heerlijk wandelen in vier prachtige gebieden en kamperen met het comfort van een SNP-kok die de maaltijden verzorgd.

Uniek aan deze reis

 • Bijna alles inclusief
 • Vier basiskampen
 • Vier wandelgebieden
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

IJsland - Kjölur

Voor wie houdt van een intensieve kennismaking met de IJslandse natuur, zonder direct een zware rugzaktrektocht te willen maken, is deze kampeerreis de ideale formule. Vanuit vier schitterend gelegen basiskampen maakt u ontspannen dagwandelingen en geniet u optimaal van het spectaculaire landschap en de geologische highlights van het zuidwesten van IJsland. Twee terreinbusjes staan tijdens deze IJsland vakantie tot onze beschikking voor alle transfers. Een SNP-kok draagt zorg voor de inkopen en het bereiden van de maaltijden en een speciale groepstent biedt beschutting bij slecht weer. Zo wordt kamperen weer leuk en aantrekkelijk.Wij selecteerden voor u vier van de mooiste wandelgebieden van het eiland. We beginnen in het vulkanische Hengillgebergte waar de aarde dampt en voortdurend rommelt. Dan gaan we naar de hoogvlakte van de Kjölur tussen de ijskappen van de Langjökull en de Hofsjökull en vervolgens naar de kleurrijke rhyolietbergen van Landmannalaugar. De laatste kampeerplaats is het prachtige dal van Thakgill, aan de voet van de Myrdalsjökull. Natuurlijk bezoek je ook Geysir, Gullfoss en Jökulsarlon, het ijsmeer.
Uitgestrekte ijskappen, zwarte vulkanen, borrelende pruttelpoelen, sissende stoombronnen, vogelrijke klifkusten, grillige lavavelden en stoffige steenwoestijnen; alle IJslandse ingrediënten zijn op deze reis in ruime mate aanwezig en er kan in het rustige tempo van de wandelaar worden genoten. Een echte aanrader dus!

Dag 1

Na de landing op het internationale vliegveld van Keflavik rijden we over het schiereiland van Reykjanes naar de noordoever van het grote meer Thingvallavatn (160 km, 2,5 uur rijden). Onderweg kunnen we, als de tijd het toelaat, een korte wandeling maken naar de piepjonge zwarte en nog na dampende vulkaan Fagradalsfjall die in 2021 enkele maanden actief was; een andere mogelijkheid is een korte stop bij de stoombronnen- en modderpoelen van lavavelden van Krysuvik. De eerste kampeerplaats waar we voor drie nachten ons basiskamp zullen opbouwen, ligt pal aan de oever van het meer. 

Overnachting in

kampeerplaats aan Thingvallavatn

Dag 2

Vanaf onze kampeerplaats maken we een wandeling langs de grillige oever van het Thingvallavatn, met haar kraakheldere water.  Ons doel is de historische plek Thingvellir, waar in 930 na Chr. de vertegenwoordigers van het volk voor het eerst in de Almannagjá bij elkaar kwamen. Hier maken we een heerlijke wandeling in het dal aan de rand van het Amerikaanse continent, De plek ligt verscholen in een breuk in de aardkorst, waar de Midatlantische rug uit elkaar splijt. Hier ligt ook de mooie Öxarafoss. We wandelen vervolgens over de bemoste lavavelden van Hrauntun terug naar de oever van het Thingvallavatn en de camping. Lengte max 17 km, 100m stijgen en dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

camping aan oever van Thinvallavatn

Dag 3

Na een korte rit (45 min rijden) met onze busjes stappen we uit in het Dyradalur. Over groene hellingen en door de wind kaal geblazen tufsteenformaties trekken we door het Hengillgebergte. Onderlangs de Skeggi, met 803 m de hoogste top van het oude vulkanische massief lopen we door een afwisselend landschap. Ook bezoeken we een mooi veld met geothermische bronnen. De wandeling eindigt bij de geothermische centrale van Nesjavellir. Na de wandeling rijden we terug naar de kampeerplaats. Wandeling: 6 uur, 15 km en 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in

camping aan de oever van Thingvallavatn

Dag 4

Nadat we de tenten hebben afgebroken rijden we naar de Bruarfoss, waar we een korte wandeling maken. Dan wacht het geothermische Haukadalur. Hier ligt de Strokurgeiser, die zeer regelmatig een prachtige kokende waterkolom de lucht in spuit. Voordat we de hoogvlakte van de Kjölur oprijden stoppen we nog bij de gouden waterval, de Gullfoss. Aan het einde van de middag komen we bij de geothermische oase van Hveravellir. Hier bouwen we weer voor drie dagen onze tenten op. ’s Avonds kunnen we het stof van ons afspoelen in het heerlijk badje, aan de rand van de camping. De totale afstand die we vandaag afleggen met onze busjes bedraagt ongeveer 160 km.

Overnachting in

Hveravellir

Dag 5

Vandaag maken we een mooie rondwandeling in het verstilde Dal van de Dieven (Thjofadalur) en wandelen we naar de top van de Raudkollur (1075 m). Een fantastisch uitzicht over de ijskap van de Langjökull is de beloning van deze pittige klim. Wandeling 3 uur, 9 km en 500 m stijgen en dalen. 

Wie er nog zin heeft kan ’s middags na het bezoek aan de geothermische velden van Hveravellir naar de top van de Strýtur schildvulkaan lopen. Bij de kratermond aangekomen wordt duidelijk dat het inderdaad een vulkaan is, die enige duizenden jaren geleden actief is geweest. Wandeling: 3 uur, 12 km en 200 m stijgen en dalen

Overnachting in

Hveravellir

Dag 6

Na het ontbijt rijden we een stukje over de Kjölur naar het zuiden en gaan we naar Kerlingarfjöll (ruim 1 uur rijden). Hier ligt het restant van een ijskap en de tussen het ijs vrijgekomende hellingen hebben de kenmerkende geelbruine rhyolietkleuren. Op vele plaatsen hoor je de stoombronnen sissen en pruttelen en sieren de stoompluimen de hellingen. We maken hier een afwisselende wandeling. Na de wandeling rijden we weer terug naar Hveravellir en genieten we ’s avonds van het heerlijke bad. Wandeling: 4 uur, 8 km en 550 m stijgen en 350 m dalen.

Overnachting in

Hveravellir

Dag 7

Vanmorgen vervolgen we onze reis en rijden we over de Kjölur weer naar het zuiden. Langzaam komen we in de buurt van de Heklavulkaan, historisch de meest actieve vulkaan op IJsland. In het Thjorsdalur bezoeken we Stöng, een boerderij die in 1104 onder een dikke laag Heklapuimsteen werd begraven. Vervolgens rijden we over de Fjallabaksleid naar het kleurrijke Landmannalaugar. De totale afstand bedraagt ongeveer 300 km. Op de kampeerplaats in Landmannalaugar blijven we drie nachten staan. 's Avonds kunnen we een heerlijk bad nemen in de warme beek, aan de rand van het lavaveld.

Overnachting in

Landmannalaugar

Dag 8

Vandaag maken we een mooie wandeling door het sprookjesachtige rhyolietgebergte van Landmannalaugar. De hut naast de met sneeuw en ijs bedekte Hrafntinnusker (1128 m) is het doel van de wandeling. De berg Hrafntinnusker blijkt van dichtbij één grote, grillige en gitzwarte obsidiaanmassa te zijn. Onderweg passeren we de kolkende ‘wasmachine’ en vele stinkende zwavelpoeltjes. De tocht begint en eindigt in het obsidiaanveld achter de kampeerplaats van Landmannalaugar. Lava is hier gestold tot zwart, keihard en scherp gevormd vulkanisch glas. Een sfeervolle wandeling in een onwerkelijke omgeving. Wandeling: 8 uur, 21 km, 700 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Landmannalaugar

Dag 9

Vanaf de camping van Landmannalaugar lopen we naar het noorden over groen bemoste lavavelden en stenige hellingen naar het kratermeer Frostastadavatn. Vanaf de zwarte oevers van lavazand kunnen we met een beetje geluk de ijsduiker en de wilde zwaan observeren. Vervolgens lopen we naar de explosiekrater van ‘het Lelijke Poeltje’. Eventueel kunnen we vanaf hier met de busjes terug naar de kampeerplaats (½ uur rijden), maar we kunnen via een oostelijke route ook teruglopen naar de camping. Wandelduur 5 uur, 18 km, 600 m stijgen en dalen als je alles loopt.

Overnachting in

Landmannalaugar

Dag 10

Vanmorgen rijden we over de Fjallabaksleid naar de Eldgjá-kloof (1 uur rijden). Deze kloof is met een lengte van 5 km, de grootste eruptiekloof ter wereld. De lava die uit de kloof stroomde heeft grote delen van Zuid-IJsland bedekt. Aan het einde van de kloof ligt de 948 m hoge Gjátindur. We maken een wandeling door de kloof en bezoeken de dubbele waterval van de Ofærafoss. Na de wandeling rijden we verder naar de zuidkust en bouwen we voor de laatste maal onze tenten op in het prachtige dal van Thakgil. Wandeling: 3 uur, 9 km, 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Thakgil

Dag 11

Na het ontbijt beginnen we aan een pittige dagwandeling die ons naar de hellingen van de Sker (749 m) brengt. Hier hebben we een mooi zicht op de Kötlujökull, de gletsjer die van de ijskap van de Myrdalsjökull afstroomt. Wandeling: 6-7 uur, 19,5 km, 700 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Thakgil

Dag 12

Vandaag verlaten we voor even Thakgil en rijden we over de ringweg helemaal naar de zuidkant van de Vatnjökull. Nadat we de grijze spoelzandvlakte van de Myrdalssandur en de groenbemoste lavavelden van de Eldrhaun hebben overgestoken, komt de grootste ijskap van Europa in beeld. In het nationale park van Skaftafell maken we een wandeling (2 uur) naar de Svartifoss. 's Middags rijden we naar het ijsmeer van Jökulsarlon. Hier, aan de rand van de Breidamerkurjökull drijven wittte, zwarte en 'blauwe' ijsbergen, waartussen zich af en toe een zeehond laat zien. In het begin van de avond zijn we weer terug in Thakgil. Het is vandaag ongeveer 400 km rijden, maar dat is het ijsmeer zeker waard...

Overnachting in

Thakgil

Dag 13

Vanuit de kampeerplaats wandelen we naar de kloof van de Remundargil met de waterval. Een pittige klim brengt ons naar een mooi uitzichtspunt op de flanken van de Vatnsrasarhöfud (482 m). Hier zien we hoe het smeltwater de Kötlujökull verlaat en over de stenige spoelzandvlakte naar zee stroomt. Wandeling: 4 uur, 14km, 600 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Thakgil

Dag 14

Voor de laatste maal breken we de tenten af en verlaten we Thakgill. Via de zuidkant van de Myrdalsjökull en de Eyjafjallajökull, waar we natuurlijk stoppen bij de Skogarfoss en de Seljalandsfoss rijden we naar de hoofdstad. Middags hebben we nog even de gelegenheid het gezellige centrum van Reykjavik te verkennen met haar talrijke musea, beeldentuinen, historische gebouwen en trendy koffietentjes… We besluiten de reis met een diner in een restaurant in het oude centrum. We rijden vandaag ongeveer 200 km.

Overnachting in

Reykjavik

Dag 15

Zeer vroeg in de ochtend rijden naar het internationale vliegveld van Keflavik en vliegen we terug naar Nederland (¾ uur rijden).

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze kampeerreis verblijven we meestal op eenvoudige natuurcampings, zonder elektriciteit. De sanitaire voorzieningen zijn zeer eenvoudig en op sommige kampeerplaatsen kunnen we gebruik maken van een (munt)douche. De eerste (eenvoudige) kampeerplaats ligt prachtig aan de oever van het meer Thingvallavatn. In Hveravellir en Landmannalaugar kunnen we een bad nemen in de geothermische bron.
In Reykjavik overnachten we aan het einde van de reis in een guesthouse in het centrum van de stad, op tweepersoonskamers. WC en douche zijn gemeenschappelijk.

Omdat er op de kampeerplaatsen vaak geen stroomvoorziening is om bijvoorbeeld accu's van mobiele telefoons en camera's op te laden, kunnen we (beperkt) gebruik maken van de USB-aansluiting in de auto's. Het is handig om een powerbank mee te nemen. De kampeer- en kookuitrusting die op deze reis meegaat, voldoet aan hoge kwaliteitsnormen. Gebaseerd op jarenlange ervaring is deze uitrusting zorgvuldig samengesteld en getest. SNP zorgt voor ruime twee- en eenpersoonstenten, stoeltjes, tafeltjes, keukenuitrusting, pannen, borden, mokken en bestek.

Belangrijk is de stormvaste groepstent die mee gaat. Deze wordt ingericht als verblijfsruimte en hier eten we. Door deze tent bent u verzekerd van een aangenaam verblijf op de overnachtingsplaatsen.

Het is niet nodig om een slaapmatje mee te nemen. Er zijn zelfopblaasbare slaapmatjes aanwezig.

Over de maaltijden

De maaltijden worden bereid door de kok/chauffeur van SNP. Aangezien hi/zijj vaak geen voorbereidende werkzaamheden kan verrichten, wordt van de groep assistentie gevraagd bij de voorbereiding van de maaltijden en de afwas. Eventuele dieetwensen zoals vegetarisch eten kunnen vervuld worden, echter speciale wensen zoals glutenvrij zijn niet mogelijk. De omstandigheden waaronder de kok het eten bereidt (op twee gaspitten), zijn zeer basic.

Inbegrepen

 • alle overige transfers met terreinbusjes
 • vervoer bagage en kampeeruitrusting
 • kampeergelden en 1 overnachting in guesthouse Reykjavik
 • alle maaltijden vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 15
 • gebruik van kampeer- en kookuitrusting
 • diensten 1 reisleider en 1 kok/chauffeur

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfers (optioneel)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. douchemuntjes en entree zwembaden)
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De lengte van de wandelingen varieert van 7 tot 19 km en de hoogteverschillen die we op een wandel dag overbruggen liggen gemiddeld tussen de 200 en 700 meter. De wandelingen duren gemiddeld 5 tot 8 uur. We wandelen vaak over stenig en onregelmatig terrein en regelmatig verlaten we de paden. Een enkele keer moeten we een beek doorwaden. Regelmatig komen hoogtevreesgevoelige stukjes voor. Omdat we de beschikking hebben over twee busjes, kunnen de langere wandelingen soms worden ingekort. 

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Reykjavik of op de eerste kampeerplaats.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

 

 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Icelandair naar Reykjavik v.v.

Vluchtschema
FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek om 14.10 aankomst om 15.25 uur
FI 506 Reykjavik - Amsterdam vertrek om 10.30 aankomst om 15.45 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen. 

De naam van het eiland doet vermoeden dat we te maken hebben met een koud klimaat. Hoewel het noorden nog net de poolcirkel raakt, is het klimaat echter mild te noemen. Dit is het gevolg van de Warme Golfstroom. De temperatuur ligt in de zomer gemiddeld tussen de 10º en 15 ºC. Soms kan de temperatuur oplopen tot zelfs 20º C. In het binnenland moet u rekening houden met temperaturen tussen 5º en 15 ºC. In de korte nacht kan het kwik flink dalen en tegen het einde van augustus moet u niet opkijken van nachtvorst. Het weer heeft een veranderlijk karakter en bijna dagelijks wisselen verschillende weertypen elkaar af. Zeer bijzonder is de lengte van de dagen. In juni en juli is het eigenlijk 24 uur per dag licht en in augustus wordt het ’s nachts weer enkele uren donker. In september valt de avond tussen 21 en 22 uur. Door deze donkere nachten is de kans aanwezig dat u bij een heldere hemel, het noorderlicht kunt waarnemen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar IJsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Het prijspeil ligt op IJsland erg hoog; reken er op dat alles tweemaal zo duur is als in Nederland. Je kunt vrijwel overal met creditcard of pinpas betalen.

Op het vliegveld van Reykjavik staan twee vierwiel-aangedreven minibusjes met aanhanger klaar. Met deze terreinwagens zijn we zeer flexibel en kunnen we over de soms zware pistes en door smeltwaterrivieren rijden. De busjes worden bestuurd door de reisleider en de kok/chauffeur. De mogelijkheid bestaat om tijdens het rijden accu's en batterijen op te laden voor fotocamera's e.d.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door IJsland te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.

Tijdens de wandelingen heeft u alleen een dagrugzak nodig waarin ruimte moet zijn voor uw lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en eventueel een fototoestel. De overige bagage neem je het beste in een grote weekendtas of softpack rugzak mee.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen. In verband met eventueel overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (thermo)
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en waterdichte regenbroek
 • zonnebrandcreme en zonnebril
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (min. 30-35 liter)
 • geïsoleerde veldfles (minimaal 1 liter) of thermosfles
 • uitschuifbare wandelstokken (aanrader!)
 • gamaschen
 • broodtrommel, zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • (warme) slaapzak (tot 0 graden)
 • evt (opblaasbaar) kussen en kussensloop
 • zaklamp (alleen voor de reizen na juli)
 • (snel drogende) handdoeken
 • zwemkleding
 • muggennetje
 • reservebril voor dragers van contactlenzen
 • GELDIG paspoort of ID (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • (opgeladen) powerbank
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

De kok/chauffeur van SNP verzorgt de maaltijden tijdens de reis. Terwijl u lekker wandelt is de kok in de weer met inkopen doen en treft de noodzakelijke voorbereidingen voor een heerlijke warme maaltijd. Aan het einde van de wandeling zorgt hij of zij dat de busjes aan het eindpunt staan zodat we weer terug kunnen worden gebracht naar de kampeerplaats.

Ga je binnenkort op reis naar IJsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ijsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/ijsland/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in IJsland is prima geregeld. De meeste ziekenhuizen en specialisten zijn te vinden in de hoofdstad Reykjavik.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed, zie verder de SNP Reiswijzer in Mijn SNP

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ijsland-geysir.jpg

IJsland - Kjölur

De mooiste wandelgebieden van zuidwest IJsland

Wandelvakantie vanuit kampeerplaatsen

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.