Wandelvakantie langs bed & breakfasts
Uniek aan deze reis
- Klassieke Dingle Way
- Kleurrijke havenplaatsjes
- Spectaculaire kustroute
- GPS-tracks aanwezig
Je overnacht in gezellige, door Ierse families gerunde guesthouses en bed & breakfasts. Op de kamers zijn douche en toilet aanwezig.
Let op: In oktober kan het voorkomen dat alle accommodaties in Dunquin (dag 5) gesloten zijn. Dan verblijf je een extra nacht in Dingle en wordt er aan het eind van dag 5 en aan begin van dag 6 een transfer tussen Dunquin en Dingle geregeld (hiervoor betaal je een toeslag van ca €50,-).
Het verblijf is inclusief Iers ontbijt (met eggs&bacon). Voor de avondmaaltijden kun je terecht in een dorpsrestaurant of de lokale pub.
Je loopt over (on)verharde weggetjes (vooral de eerste dagen relatief veel rustige asfaltweggetjes), stenige paden en soms een zompige, venige ondergrond. Doordat een aantal boeren niet langer wandelaars over hun land willen (o.a. vanwege veeziekten) is het helaas niet te vermijden dat je stukken over een asfaltweg loopt.
Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Wij bevelen het gezellige stadje Dingle aan en het dorpje Cloghane, vanwaar je Mount Brandon, een van de hoogste bergen van Ierland, kunt beklimmen.
Een gunstig gelegen hotel in Dublin in 'Georgian Style', ruime kamers en- suite voorzien van eigen badkamer, telefoon en TV.
De route Utrecht - Tralee is ca. 875 km (via de veerhavens Harwich en Holyhead). Je kunt de auto parkeren bij de eerste accommodatie. Aan het einde van het arrangement keer je per taxi terug naar Tralee (25 km).
Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland en Ierland kun je uitstekend terecht bij onze partner Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.
Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat je SNP arrangement bevestigd is.
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Cork of Dublin.
SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.Na aankomst op het vliegveld reis je per openbaar vervoer door naar de accommodatie. Houdt rekening met deze reistijd. Kies daarom voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug.
Heenvlucht op Dublin (DUB):
Vanaf het vliegveld van Dublin neem je de bus (Airlink) naar Dublin-Heuston railwaystation. Reistijd ca. 45 min. Vanaf hier neem je de trein naar Tralee. Afhankelijk van het tijdstip dat je de trein neemt is het mogelijk dat je over moet stappen in Mallow (reistijd ca. 4½ uur).
Heenvlucht op Cork (ORK:
Vanaf het vliegveld van Cork gaan er regelmatig bussen naar het busstation Parnell Place. Vanaf hier reis je per bus naar Tralee (reistijd ca. 3 uur).
Terugreis:
Vanaf het eindpunt Castlegregory reis je per bus of taxi naar Tralee (25 km) en verder per bus naar Dublin, Cork of Kerry/Farranfore. Je kunt in de loop van de middag op het vliegveld aankomen.
Er gaat een rechtstreekse bus van Castlegregory naar Tralee, reisduur tussen 50 min. en 1 uur, dagelijks eerste bus om 7.45 en dan om 10.43 uur (op zondag is de eerste bus om 10.43 uur). Voor meer info kijk hier.
Klik hier voor bustijden in Ierland
Klik hier voor treintijden in Ierland.
N.B.1. Op zon- en Ierse feestdagen rijdt er minder (of geen) openbaar vervoer en zal je soms een taxi moeten nemen.
N.B.2. Indien je vooraf tickets via internet bestelt, betaal je minder dan ter plekke.
U kunt dit arrangement starten van 1 april t/m 31 okt. In het voorjaar kan het opvallend goed wandelweer zijn in Ierland.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ierland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Ga je binnenkort op reis naar Ierland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ierland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.