Griekenland - Kefalonia, 8 dagen Fietsvakantie over het eiland van kapitein Corelli

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Volg de galerijweg langs de kust met uitzicht op zee en beleef de avonturen uit het vermaarde boek 'Kapitein Corelli's mandoline'. Geniet van ruige kliffen, prachtige zandstranden, weelderige plantengroei, heerlijke baaitjes en mysterieuze grotten. Strijk neer in een kleurrijk haventje voor een glas locale 'Robola'. Je verblijft in mooie en comfortabele hotelletjes, een met zwembad, een aan zee en de laatste nacht overnacht je in de levendige hoofdstad van Kefalonia: Argostoli. Naar keuze huur je een goede hybride fiets of een e-bike. Fietsen over rustige wegen op een verrassend afwisselend eiland.

Uniek aan deze reis

 • Kust - bergen - Robolawijn
 • Mogelijk met e-bike
 • Pittoreske dorpjes
 • Verhaal van Kapitein Corelli
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Fietsen op Kefalonia

Bochtje door, heuveltje af, even een mountainbikepad op. Wanneer ik stop om van het uitzicht te genieten, is alleen het getjirp van de krekels te horen. Beneden de zee. Lees verder...

Dag tot dag

Griekenland - Kefalonia

In de roman ‘Kapitein Corelli’s mandoline’ raakt Corelli verliefd op de mooie Pelagia, maar ook op Kefallonia zelf. Tijdens deze fietsreis kom je langs tal van plekken waarover deze geschiedenis verhaalt en ervaar je zélf de schoonheid van dit eiland. De landschappelijke afwisseling is groot. Een weelderige plantengroei, heerlijke baaien met dito strandjes en als topper de spectaculaire witte ‘Myrtos Beach’. Je fietst langs het mysterieuze Melissana-meer en brengt een bezoek aan de druipsteengrot van Drogarati. De hoge en dichtbeboste berg Ainos duikt dagelijks op in het fietsdecor. Een magnifiek uitzicht over de azuurblauwe Ionische zee heb je in het kleurrijke haventje van Fiscardo, de mogelijke woonplaats van Odysseus. Of kwam die laatste toch van het eilandje Ithaka?

In ieder geval: diverse galerijwegen, die nagenoeg de hele kust van Kefallonia volgen, maken het fietsen hier aangenaam met prachtige uitzichten onderweg. De hellingen zijn soms pittig, vandaar dat we hier ook de mogelijkheid bieden om e-bikes te huren, waarmee ook de minder sportieve fietsers deze tocht probleemloos kunnen maken. Genietend van een glas Robola, één van Griekenlands beste wijnen, is het op een terrasje aan zee ontspannen terugkijken op een heerlijke fietsdag.

Dag 1

Aankomst op Kefallonia vliegveld of Argostoli busstation. Je neemt een taxi naar Mousata (ca. 10 km). Indien je een fiets gehuurd hebt, krijg je die bij de accommodatie, waar de fiets in overleg wordt afgesteld.

Overnachting in

Mousata

Dag 2

Rondrit (43 km, 500 m stijgen en dalen)
Je neemt op de heenweg kleine wegen via Keramies, Metaxata en Kourkoumelata naar Argostoli. Hier kun je even heerlijk genieten op een terras aan het water. De kans is groot dat je vroeg in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten in de haven. Vanuit Argostoli klim je naar de 200 m hoge kam waar vandaan je prachtig uitzicht hebt over de kustlijn en Zakynthos. Na het dorp Lakithra daal je af en fiets je het laatste traject via Peratata terug naar Mousata.
N.B. Vanuit Argostoli kun je over varen naar Lixouri en daar een fietstocht maken naar Vata Beach. De dag wordt dan wel pittig! (18,5 km, 150 m stijgen en dalen extra).

Overnachting in

Mousata

Dag 3

Rondrit (42 km, 550 m stijgen en dalen of 50 km, 650 m stijgen en dalen)
Vandaag maak je een rondfietstocht naar de oostkant van het eiland. De route richting Poros is een mooie tocht. Je fietst over een galerijweg in oostelijke richting met voortdurend prachtige panorama’s over de Ionische zee, en het buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daal je af naar de kust. Je kunt kiezen om een extra lus te fietsen naar het badplaatsje Skala, waar je kunt genieten van het mooie zandstrand. Ook is hier een opgraving van een Romeinse Villa. De kortere route brengt je direct naar het pittoreske vissersdorpje Katelios waar je een bezoek kunt brengen aan het schildpadden informatiecentrum. Je fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Vanuit Katelios fiets je terug naar Mousata.

Overnachting in

Mousata

Dag 4

Van Mousata naar Agia Efimia (49 km, 590 m stijgen en 580 m dalen)
Je fietst richting Argostoli om vervolgens de galerijweg te volgen rond de baai van Argostoli. Via Kardakata kom je aan de westkust van Kefallonia en fiets je naar het fraaie uitzichtpunt van Myrtos Beach. Onderweg kom je langs het dorp van Pelagia. Ter hoogte van Myrtos Beach ga je oostwaarts en maak je een prachtige doorsteek langs traditionele dorpjes. Je daalt uiteindelijk af naar het idyllische kustplaatsje Agia Efimia, de tweede verblijfslocatie op Kefallonia.

Overnachting in

Agia Efimia

Dag 5

Rondrit Agia Efimia (35,5 km, 390 m stijgen en dalen) 
Vandaag kun je langs de baai naar Karavomilos fietsen om hier het ondergrondse meer van Melissani te bezichtigen. Met een klein bootje vaar je op het azuurblauwe water. Via olijfboom- en wijngaarden stijg je naar Poulata en Chaliotata; authentieke dorpjes met een klein kafeneion. Je daalt af naar Sami en komt langs de grotten van Drogarati die je ook kunt bezichtigen. Vanuit Sami kun je een extra lus maken naar het Andisamos strand. Je overbrugt dan wel 150 m hoogteverschil over een korte afstand, dus even stevig klimmen en dalen. Op het Andisamos strand heeft een deel van de verfilming van het boek Captain Corelli’s Mandolin plaatsgevonden (2001). Langs de baai fiets je weer terug naar het gezellige Agia Efimia.

Overnachting in

Agia Efimia

Dag 6

Rondrit Agia Efimia (40 km, 650 m stijgen en dalen of 61 km, 1010 m. stijgen en dalen)
Je fietst vandaag naar het havenplaatsje Fiskardo. De route passeert Assos en haar fort. Vervolgens volg je de prachtige kustweg naar het noorden. Fiskardo is zonder twijfel het mooiste havendorpje van het eiland, omdat het de aardbeving van 1953 ongeschonden heeft doorstaan. Het dorpje wordt bovendien omringd door een cypressenwoud. Pelagia en kapitein Corelli deden dit traject romantisch op de motor. Vanaf Fiskardo volg je de route grotendeels met zicht op de oostkust terug naar Agia Efimia. Dit deel van Kefallonia is dunbevolkt. Je geniet voortdurend van uitzichten op het eiland Ithaka. Door niet helemaal tot aan Fiskardo te gaan kan de volledige route met 20 km worden ingekort.  

Overnachting in

Agia Efimia

Dag 7

Van Agia Efimia naar Argostoli (43,5 km, 800 m stijgen en dalen).
De rondreis eindigt met een pittige tocht die meer dan de moeite waard is en waarbij je het massief van Mt. Enos doorkruist. Vanaf de accommodatie fiets je langs de kust naar Karavomilos. Dan stijg je door olijfboom- en wijngaarden naar Poulata en Chaliotata, 2 kleine dorpjes waarvandaan je prachtige vergezichten hebt over Sami. Dan volgt de inspannende klim tot de Enos pas (500m stijging). Daarna daal je af naar de Omala-vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefallonia. Hier komt de Robolla vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kun je zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven (gratis). Naast de wijncoöperatie ligt het klooster van Agios Gerasimos, de beschermheilige van Kefallonia. 2x per jaar (16 aug en 20 okt) wordt hier een groot feest georganiseerd om de heilige te eren. Vanaf Omala daal je verder af en kom je langs de Byzantijnse burcht van Saint George op de route naar Argostoli.

NB: indien je een elektrische fiets hebt is de capaciteit van de accu wellicht onvoldoende. Hiervoor kun je ter plekke een transfer met de fiets naar de hoogste Enos-pas afspreken (betaling ter plekke).

Overnachting in

Argostoli - Mouikis

Dag 8

Als je later op de dag vertrekt, kun je nog het archeologische museum van Argostoli bezoeken of een terrasje pakken op het gezellige stadsplein. Je neemt een taxi naar het vliegveld of boekt een transfer bij ons.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt op kamers met douche en toilet, soms ook een studio met kitchenette. Je wordt ontvangen in prettige en rustig gelegen gastvrije familie-accommodaties. De accommodaties zijn uitgerust met airconditioning. Bijna altijd heb je een balkon of terras met uitzicht op zee. In Mousata heb je een accommodatie met een zwembad (open vanaf begin mei). De accommodatie in Agia Efimia ligt vlakbij zee en een strandje. De accommodaties sluiten goed aan bij een fietsreis, want het betreffen appartementenhotels; de kamer heeft een kitchenette waar je zelf een lunchpakket kunt bereiden. Het ontbijt is overal inbegrepen.

De laatste nacht in Argostoli verblijf je in een prima, rustig gelegen, stadshotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het gezellige centrum.

NB: in de accommodaties zijn geen of bijna geen standaardkamers met twee aparte bedden. Voor een dergelijk kamertype boeken we daarom een grotere (driepersoons-) kamer of appartement. Dat maakt dat dit kamertype duurder is dan een standaard tweepersoonskamer (met een groot bed).

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2x bagagevervoer
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • fietshuur incl. pechhulp (optioneel bij te boeken)
 • lunches
 • diners

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Je fietst in een heuvelachtig tot bergachtig gebied met glooiende wegen. Je overbrugt gematigde hoogteverschillen, met een keer een uitschieter naar meer. Soms kun je kiezen tussen een zwaardere of lichtere routevariant en een rondrit kun je naar wens verruilen voor een wandeling of rustdag. Zo kunt je zelf invulling geven aan het niveau van deze reis. Je fietst bijna altijd over asfalt, maar af en toe is er een kort traject over een (goede) onverharde weg de route.
Je kunt deze tocht ook maken op een e-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning, waarmee echt voor iedereen de hellingen te bedwingen zijn.

Extra dagen

Bij alle accommodaties kunnen extra rustdagen geboekt worden. Er is nog minimaal 1 extra fietstocht te maken. Vanuit Agia Efimia is een dagje Ithaka een aanrader.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Verlengingshotels

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

Transfers

Transfer vliegveld Kefallonia naar Mousata

Transfer per taxi vanaf de luchthaven van Kefallonia naar de eerste accommodatie in Mousata.

Je wordt bij aankomst op het vliegveld opgewacht. De taxirit naar Mousata duurt ca. 20-25 minuten.

Voorwaarden: Je dient deze transfer bij boeking te reserveren. De genoemde prijs is per boeking tot max. 4 personen.

Transfer van Argostoli naar vliegveld Kefallonia

Transfer per taxi vanaf de accommodatie in Argostoli naar het vliegveld van Kefallonia. Deze taxirit duurt ca. 15-20 minuten.

Voorwaarden: Je dient deze transfer bij boeking te reserveren. De genoemde prijs is per boeking tot max. 4 personen.

Fietshuur

Hybride fiets (vanaf € 176,- per persoon)

Uw huurfiets is een goede hybride fiets. De Hybride fietsen beschikken over 24 versnellingen (3x8), 2 fietstassen op bagagedrager, kaartlezer en drinkbidons. De fietsen beschikken niet over een fietscomputer. U ontvangt bij aanvang een plaksetje, binnenband, fietspomp en fietsslot en helm.

De fiets wordt gebracht naar de eerste accommodatie, waar u hem op de dag van aankomst in ontvangst kunt nemen en afstellen. Na afloop van de reis laat u de fiets daar ook weer achter.

Voorwaarden: U dient de fietsen bij boeking te reserveren. Ze worden ter plekke bij de eerste accommodatie voor u op maat afgesteld. Voor de hele reis huurt u de fiets 7 dagen.

E-bike

U kunt in plaats van een hybride fiets een E-bike tot uw beschikking krijgen. We hebben een kwaliteitsfiets, de Cube Touring 400, aluminium frame met bosch middenmotor. De betterij is geintegreerd in het fietsframe en heeft een capaciteit is 500 Wh. Deze fiets met electrische trapondersteuning en stevige 47 mm banden, geschikt voor het terrein van de tocht. Deze fiets is uitgerust met 9 versnellingen Shimano Deore, bagagedrager, kilometerteller (verwerkt in display op het stuur),slot, pomp, reparatiesetje en verlichting.

De framematen van de E-bikes zijn 50cm ( voor personen 160cm-175cm ) en 54cm ( voor personen 175cm-190cm ). Er zijn uitsljuitend 'unisex' frames beschikbaar.

De E-bikes die wij voor deze reis kunnen reserveren hebben voldoende reikwijdte voor ons programma.Dat is ca. 70km bij 'normaal' gebruik, dus zonder al te veel ondersteuning te vragen waar dat niet nodig is.

Voorwaarden: U dient de e-bike samen met de boeking van de reis te reserveren.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht op Kefallonia of Athene.

Vanaf april vliegt Transavia een paar keer per week vanaf Amsterdam naar Kefallonia.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven van Transavia, charter en lijndienstvluchten.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Hou er rekening mee dat met name in schoolvakantieperiodes aankomst en vertrektijden van chartervluchten zeer vroeg of laat op de dag kunnen zijn.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vlieg je met een charter of binnenlandse vlucht naar Kefallonia, dan neem je vanaf het vliegveld een taxi naar de accommodatie (ca. 10 km, 15 min.).

Vlieg je op Athene, dan reis je met de bus en veerboot verder naar Kefallonia. Dan heb je een extra overnachting in Athene nodig. Vanaf het hotel in Athene reis je per taxi naar het busstation en vandaar per bus naar de haven van Kylini (ten westen van Patras). Hier ga je verder met de veerboot naar Kefallonia (*). Via de haven van Poros kom je na ca. 6,5 uur aan in Argostoli, waarvan ruim 3 uur in de bus. Je reist met de bus van KTEL Kefallonia (de bus gaat mee met de veerboot), kosten ca. € 40,- en dus veel voordeliger dan een binnenlandse vlucht. Het is bovendien een afwisselende en mooie reis langs o.a. het kanaal van Korinthe, de bergen van de Peloponnesos en met een relaxte zeereis. De ferrytickets koop je los, bij de haven van Kylini. Kijk voor actuele informatie op de website: http://www.ktelkefalonias.gr/en. Hier zijn ook tickets online te koop. Busschema's worden geladen per seizoen tot enkele maanden vooruit. Voor informatie over de ferry-verbindingen kijk je hier: Website Griekse Ferries

Terugreis
Voor de terugreis naar Athene verlaat je per veerboot en bus Kefallonia in de vroege ochtend en/of (seizoensafhankelijk) in de middag. Met de vroege ochtendboot-bus kom je rond 15.30 uur aan in Athene en kun je 17.00 uur op het vliegveld zijn. De binnenlandse vlucht naar Athene sluit niet op alle dagen aan op vluchten naar Amsterdam.

(*) Het is soms ook mogelijk om via Patras te reizen. De ferry vanaf Patras komt op Kefallonia niet aan in Poros, maar in Sami.

U kunt dit arrangement elke dag starten van rond begin mei tot half oktober, met uitzondering van eind juli tot eind augustus (zie prijskalender). Buiten deze periode zijn veel accommodaties dicht. Van half mei tot half september valt er nauwelijks regen op Kefalonia, een enkele donderbui daar gelaten, terwijl de temperatuur door de nabijheid van de zee meestal aangenaam is. In juli en augustus kan het echter heet zijn, terwijl de wegen dan ook drukker zijn en vakantiemaand augustus geven hotels geen kamers voor slechts 2 of 3 nachten.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Kefalonia ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

We raden je sterk aan een fietshelm te dragen. Bij fietshuur is deze inbegrepen. 

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Mirtos_Beach_J._en_B._Dool.jpg

Griekenland - Kefalonia

Fietsvakantie over het eiland van kapitein Corelli

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.