Amorgos

Griekenland - Cycladen, 12 dagen Wandelen op Naxos en Amorgos

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

Twee van de centrale Cycladen, Naxos en Amorgos zijn in diverse opzichten elkaars tegenpolen, maar allebei hebben ze prachtige wandelpaden. Naxos is groen en welvarend met een prachtig en ietsje mondain hoofdstadje. Amorgos heeft nog veel van haar authenticiteit weten te behouden, is rauw en rotsig met kliffen en oogt bijna verlaten met overal uitzicht over de diepblauwe Aegeïsche Zee. Beklim op Naxos de berg Zas en kijk uit over de groene zee van olijfbomen en de blauwe Egeïsche Zee. Dwaal door de steegjes van Chora en het Kastro voor je de boot neemt naar het afgelegen Amorgos, volgens kenners het mooiste en spectaculairste Cycladeneiland. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en zijn sommige delen nog steeds niet per auto bereikbaar: een paradijs voor wandelaars!

Uniek aan deze reis

 • 600 m hoge klifkust
 • Olijfgaarden en marmer Naxos
 • Rotsklooster Chozoviotissa
 • Ruig authentiek Amorgos
 • Zichzelf gebleven dorpen
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Cycladen, Naxos en Amorgos

De Cycladen: een Griekse archipel in de Egeïsche Zee. Meer dan vijftig kleine en grote eilanden, die een cirkel vormen rond het onbewoonde, heilige Dilos; volgens de Griekse mythologie het geboorte-eiland van Apollo en Artemis.

Naxos is het grootste en tevens meest vruchtbare eiland van de Cycladeneilanden, hier maak je wandelingen over zigzaggende muildierpaden. Met bergen en grillige rotspieken tot boven de 1000 meter en diepe, vruchtbare valleien is het een eiland vol contrasten. Je verblijft hier drie nachten in het mooie hoofdstadje Chora. 

Amorgos wordt door kenners het mooiste eiland van de Cycladen genoemd. Het is avontuurlijk en afgelegen; hoge kliffen, traditionele boerendorpjes en prachtige oude paden. Als meest oostelijk gelegen Cycladen-eiland, en meest ‘vergeten’, heeft Amorgos nog niets weg van een toeristenoord. Stil en relatief onontdekt is het de woonplaats van slechts 1650 mensen, die behalve in de pittoreske hoofdplaats Chora ook in gehuchtjes in de bergen verscholen zitten. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Pas een paar jaar geleden is er een asfaltweg aangelegd tussen Katapola en Aegiali, maar nog altijd zijn de twee havenplaatsjes twee andere werelden. Hoge bergen met ruige toppen en honderden meters hoge kliffen aan de oostkant zorgen voor een spectaculair landschap. Aan de westkant zijn het juist de onveracht vruchtbare valleien die de aandacht trekken; hier vinden we nog echt traditionele landbouwdorpjes. Het magnifiek tegen de rotsen gebouwde klooster Chozoviotissa moét je gezien hebben!

Je verblijft hier op twee lokaties: drie nachten in een hotel in het havenplaatsje Katapola en vier nachten in het boven een wijdse vallei gelegen Langada in een bijzonder gerund klein eco-hotel.

Meer eilanden
Na afloop van je verblijf op Amorgos kun je terugreizen naar Athene, maar ook de eilandenreis voortzetten op Santorini, in zo'n beetje alles de tegenpool van Amorgos.

Dag 1

Heenreis naar Naxos (zie vervoersinformatie). Vanaf Piraeus kun je kiezen uit de avond- of ochtendferry, reistijd ca. 5,5 uur (deze boek je apart bij). Transfers vanaf vliegveld of centrum van Athene naar de haven van Piraeus dien je eveneens los bij te boeken. 
Vliegen op Santorini en vandaar per boot naar Naxos is eveneens een goede mogelijkheid. 

Op sommige dagen kun je ook vliegen naar Naxos.

Indien je vooraf aan het arrangement een extra nacht in Athene verblijft reis je de dag van vertrek naar Naxos altijd met de ochtendboot. Als je op tijd aankomt (zie heen- en terugreis) en de avondboot kunt halen, dan boeken we altijd deze boot.

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 2

Per bus of taxi naar de omgeving van Chalki. Vandaag verken je het vruchtbare binnenland van Naxos; de met olijfbomen bezaaide Tragea, omzoomd door bergen. Over geplaveide paden loop je door uitgestrekte olijfgaarden en langs stenen muurtjes naar het dorpje Moni. Daar moet je zeker het oudste kerkje van Naxos (uit de 6e eeuw n. Chr.) bezoeken: Panagia Drosiani. Vandaar via een beekdal weer terug naar Chalki. Deze niet te lange wandeling is ideaal om te wennen aan de Griekse wandelpaden. Moni en Chalki zijn beiden leuke dorpjes om even verder te verkennen.
In de namiddag is er tijd om Naxos Chora te verkennen en/of te genieten van het strand.

Wandeling ca. 3 uur (7 km) met 180 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 3

Vandaag is het tijd voor een steviger wandeling met wederom vervoer naar het binnenland. Vanaf Chalki voeren oude geplaveide paden je richting het Venetiaanse fort Ano Kastro. Vandaar wandel je naar een antieke marmergroeve met daarin nog een halfafgemaakt beeld (Kouros). Je kunt nog iets verder naar Melanes. Maar je kunt ook via de ruïne van het Jezuïetenklooster Kalamitsia naar Mesi Potamia. Hier wandel je langs een beekje naar Pano Potamia waar je het laatste stukje over bekend terrein terug naar Chalki wandelt. Een prachtige dwarsdoorsnede van Naxos! 
Wandeling: max. 19 km, 580 m stijgen en dalen, 7 uur (is in te korten tot 10 of 14 km).

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 4

Vandaag begin je de wandeling in het streekcentrum Filoti. Er zijn meerdere opties: de beklimming van de Zas is een pittige tocht. Dit is de hoogste top van de Cycladen (1004 m), gewijd aan Zeus. Met of zonder bezoek aan Zeus kun je verder over oude paden door een afwisselend landschap naar het mooie dorpje Apiranthos, en evt. weer afdalen terug naar Filoti. Onderweg prachtige uitzichten. De afdaling terug naar Filoti vergt oriënteringsvermogen en tradzekerheid, want voert over kleine, soms onduidelijke, paadjes door rotsig terrein. Wandeling: tussen 13 en 19 km, 500 m of 900 m stijgen en dalen, 4,5 tot 7 uur. 

Overnachting in

Naxos stad - Anixis (Naxos-Chora)

Dag 5

Per boot van Naxos naar Amorgos. Afhankelijk van het vaarschema is er nog een korte wandeling mogelijk op Amorgos. Dit zou bijvoorbeeld de wandeling van dag 2 kunnen zijn. De bootverbindingen wisselen per seizoen. De altijd varende Skopelitis gaat via de 'kleine Cycladeneilanden' naar Amorgos, bij niet teveel wind is dit een heerlijke boottocht.

Nota bene: we boeken altijd de best mogelijke verbinding; in bepaalde gevallen kan het zijn dat je pas laat vertrekt vanaf Naxos en in het begin van de nacht aankomt op Amorgos.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 6

Vandaag staat een wandeling op het programma naar het fraaie eilandhoofdplaatsje Chora, waar het heerlijk zwerven is door de kleine steegjes en langs pleintjes. Een lange variant gaat eerst naar de verlaten kaap Profitis Ilias en vervolgens over oude muilezelpaden over de heuvel Vouni en steekt een steil dal door naar Chora. Over een mooi ezelpad loop je terug omlaag door een fraaie vallei naar het hotel in Katapola. Je kunt ook een traject naar Chora per bus of taxi doen, heen en weer lopen naar Chora of alleen naar kaap Profitis Ilias. Wandeling 4,5 tot 14 km naar keuze, 300  tot 500 m stijgen en dalen, 2 tot 5,5 uur.

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 7

Wandeling van Katapola naar het landbouwhart van Amorgos: deels over het oude pad naar een met landbouwterrasjes bedekte vallei. Eventueel op en neer naar de wilde kaap Arkesini, waar een fraaigelegen oude acropolis te bewonderen is. Na afloop nog een Griekse koffie in een ouderwets kafeneion? Je kunt per taxi terug naar Katapola. Wandeling: max. 16,5 km, 600 m stijgen en 400 m dalen, 5-6 uur (de wandeling is in te korten tot 12 km). 

Overnachting in

Xilokeratidi (Katapola) - Hotel Agios Georgios Valsamitis

Dag 8

Per bus of taxi naar Chora, het eilandhoofdplaatsje (te voet kan ook, 4,5 km en 300 hoogtemeters extra). Je loopt vanaf Chora langs het mooist gelegen klooster van de Cycladen, Chozoviotissa, langs kliffen naar het oude pad, dat dwars over het eiland naar Aegiali leidt. Opfrissing aan het zandstrand. Over een oud pad klim je naar Langada, met uitzicht op de baai van Aegiali. Wandeling (vanaf Chora): 17,5 km, 360 m stijgen en 670 m dalen, 6 uur. Door je onderaan het klooster te laten afzetten kun je de tocht met bijna 2 km inkorten.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 9

Vandaag maak je een korte, maar pittige, wandeling naar de 8 ruïnes van de molens op de Machós-heuvel. Je bent hier 540 meter hoog en je ontvangt een uitzonderlijk uitzicht! Dit is een tocht voor de vroege ochtend of juist de late namiddag.
Je kunt hier het hele eiland overzien, met de zee aan de 2 kanten. Rondom zijn allerlei eilanden te zien: Astipálea, Anáfi en Santoríni, Ios, de kleine Cycladen, Náxos, Donoússa en bij helder weer zelfs Ikaría. Al de muren en velden aan je voeten kunnen je doen dromen van de landbouw van vroeger en de grote activiteit die er tot hier boven moet geweest zijn. Wandeling: 4 km, 330 m stijgen en dalen, 2,5 uur.
In de middag (of ochtend, naar keuze) is er tijd om uit te rusten, het dorpje en fotogenieke omgeving te verkennen of om naar het leuke kleine strand van Aegiali te gaan.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 10

Rondwandeling vanuit Langada door de groene en afgelegen vallei van Aegiali. Over een fraai geplaveid wandel je van Langada  naar het kerkje Panagia Epanochori. In dit deel van Amorgos komen geen auto's meer en over een ezelspad vervolg je de wandeling naar het dorp Tholaria met haar witgewassen huisjes. Daarna daal je af over een oude kalderimi door de vallei naar Aegiali, waar het strand is en een duik in zee lokt. Je kunt via de oude kalderimi naar Langada terug lopen, maar met de bus (medio mei-september) kan ook! Mooie uizichten en afwisselende en rijke vegetatie. Wandeling: 8,5 km, 330 m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 11

Vandaag loop je vanuit Langada over het meest spectaculaire en verlaten deel van het eiland. De wandeling voert je door het groene achterland van Langada naar de imposante kliffen aan de oostkust. Via rotsige paden en langs velden met olijfbomen wandel je naar het klooster Agios Theologos aan de voet van de Krikkelosberg. Daarna stijg je richting het kliffenpad richting het kerkje Stavros. De diepblauwe zee ligt hier 600 meter onder je en door de steile kliffen is de branding niet te zien. Eenmaal bij het kerkje Stavros waan je je aan het einde van de wereld. Je loopt dezelfde weg terug.
Wandeling: 10,5 km, 570 m. stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Langada - Pagali

Dag 12

Van Amorgos terugreis per dagboot of nachtboot naar Piraeus (Athene), of vervolg van je reis naar Santorini (al dan niet via Naxos).

NB Programma

De volgorde van de accommodaties op Amorgos wordt indien mogelijk afgestemd op de aankomst- en vertrektijden van de ferries op dit eiland. De boten doen hier namelijk afwisselend Katapola en Aegiali aan.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in kleine, typisch Griekse hotelletjes. Op Naxos overnacht je in de oude (autovrije) stad onderaan het burchtdeel. Op Amorgos verblijf je in Katapola in een hotel vlakbij zee. In Langada verblijf je iets van de kust af in een heel sfeervol en gastvrij hotelletje met fantastisch uitzicht. Per taxi of bus is het zandstrand van Aegiali dichtbij. Douche en toilet zijn altijd bij de kamer. In Athene overnacht je in een goed middenklasse hotel in het centrum. Ook indien je op dag 8 per nachtboot naar Athene reist, wordt er nog een hotel in Athene gereserveerd.

Meer informatie over de accommodaties krijg je via de link bij het dag tot dagprogramma. Dit zijn onze standaard accommodaties. Het kan voorkomen dat een accommodatie vol is op moment van boeking. In dat geval word je ondergebracht in een gelijkwaardig alternatief.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt elke dag door de accommodatie voor je verzorgd. De lunch en diners kun je meestal makkelijk zelf inkopen of gebruiken in een sfeervolle taverne. In Langada is bij de accommodatie een eigen taverne (met o.a. eigen produkten zoals olie en olijven) en een bakkerij (met heerlijk volkorenbrood).

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bootticket Naxos - Amorgos
 • transfers tussen havens en accommodatie op de eilanden
 • bagagevervoer op dag 8
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (naar Naxos en vanaf Amorgos; optioneel bij te boeken)
 • overige maaltijden
 • overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Je maakt stevige wandelingen over vaak stenige paden, soms loop je ook over geplaveide trappenpaadjes. Op de bergachtige eilanden klim en daal je al snel een paar honderd meter, maar veel meer wordt het ook niet. Er zijn soms steile stukken en hier en daar veel losse stenen, die het lopen lastig kunnen maken. Bij de lange wandelvarianten zitten meestal meerdere stijgingen en afdalingen. De meeste lange wandelingen laten zich desgewenst makkelijk inkorten. Uitzondering is de wandeling die je maakt op Amorgos van Chora naar Langada (of v.v.) als je wisselt van accommodatie.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Omdat je vrij laat in Naxos-stad arriveert, raden wij aan om daar een extra overnachting te boeken. Een andere aanrader is Langada op Amorgos.

Extra's

Verlengingshotels

interieur_kamer.jpg

Hotel Jason Inn

Modern hotel, prima kwaliteit. Ruime, comfortabele kamers met eigen badkamer, airco, telefoon, tv, minibar. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant en tijdesn de zomermaanden worden de maaltijden (naar wens) op het dakterras geserveerd waar u kunt genieten van een magnifiek uitzicht.

Coco-Mat hotel Athens

Middenin de elegante wijk Kolonaki, net buiten de National Gardens, vind je het kleinschalige designhotel 'Coco-Mat Athens'. Het heeft een bijzondere architectuur en is modern ingericht met oog op comfort, service en design alsmede duurzaamheid. Daar past ook het verkooppunt van de duurzaam ontwikkelde Coco-Mat slaapproducten bij. Dit 4* hotel heeft uiteraard alle moderne faciliteiten die je van een dergelijk hotel kunt verwachten, maar bijzonder is dat je slaapt op de superieure bedden van 'Coco-Mat'. In het souterrain is de ontbijtruimte en de cafetaria, met een klein binnenplaatsje. Koffie drankjes en eenvoudige maaltijden worden hier geserveerd, maar eten op het dakterras kan ook. Op het dak vind je een fraai dakterras met schitterend uitzicht op Lycabbettus en de rest van de stad. De muren zijn hier opgefleurd met fantasievolle muurschilderingen.

De verschillende kamertypes zijn ruim en de luxere versies hebben een klein balkon. De exacte inrichting varieert per kamer. De standaardkamers gaan vanaf 20 m2 en de suites gaan tot 30 m2. De luxe metropolitan loft is 40 m2. Er is een moderne badkamer met inloopdouche. De kamertypes:

 • Sleep tight room: de basic slaapkamer, zonder balkon, met zicht op de binnenplaats.
 • Boulevard room: vergelijkbaar met sleep tight, alleen met uitzicht over het Kolonaki district.
 • Urban room: kamer vergelijkbaar met sleep tight, maar met balkon.
 • Boulevard suite: ruime 30 m grote kamer inclusief zithoek, met balkon en uitzicht over Kolonaki
 • Urban Suite en Metropolitan suite: de grootste (40 m2) suites met de meest riante inrichting en balkon met city-view.

Coco-Mat Athens Jumelle

Cocomat Athene Jumelle is gevestigd in Kolonaki, een wijk op stand net buiten het centrum en hier vind je ook veel ambassades. Hotel Jumelle bestaat uit een neoklassiek gebouw met een stijlvolle moderne uitbreiding. De kamers zijn volledig ingericht met hoogwaardige COCO-MAT meubels en beddengoed voor een unieke slaapervaring.

Het neoklassieke gebouw bestaat uit zes kamers en een suite. De overige kamers zijn in de moderne vleugel. De stijl van de inrichting is trendy en eenvoudig. Alle kamers zijn uitgerust met een koffiezetapparaat, waterkoker, koffiecapsules en theesoorten, die gratis zijn. Het gebruik van de minibar is ook gratis voor de gasten in de suites.

In het restaurant geniet je van traditionele Griekse gerechten in zoete en hartige smaken, terwijl je je kunt verfrissen in het binnenzwembad of de hamam in de spa van het hotel.

 

De kamers:

‘Proxy’-kamers bevinden zich op de begane grond (raam geen uitzicht).

‘Peer’-kamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel met een groot raam met uitzicht op de wijk Kolonaki

‘Peer’-balkonkamers bevinden zich op hogere verdiepingen, aan de achterkant van het hotel en hebben een balkon met uitzicht op de wijk Kolonaki

Familie ‘peer’ kamer bevindt zich op de eerste verdieping met raam voor 4 personen

Neoklassieke kamers hebben de oorspronkelijke vorm van het neoklassieke gebouw behouden, waarbij luxe wordt gecombineerd met de sfeer van een ander tijdperk.

De neoklassieke suite heeft een extra living-ruimte.

Athenean Suites:  suite met balkon met uitzicht op de Atheense skyline en kunstwerken, geïnspireerd op het bruisende stadsleven.

Coco-Mat Athens BC

Coco-mat Athens BC is een luxe 5* designhotell tegenover het Acropolis museum, aan de rand van Plaka. Bijzondere en moderne vormgeving met een prachtig atrium, waar rondom de kamers gegroepeerd zijn. Vanaf het dakterras met zwembad vrij uitzicht op de Acropolis. Eén van de beste hotels in Athene centrum.

Coco-mat Athens BC is slechts een korte wandeling van de Akropolis en dicht bij een aantal bezienswaardigheden van de stad. De elegant ingerichte kamers en suites bieden een ontspannen verblijf op de beste matrassen gemaakt door Coco-mat, een gerenommeerd Nederlands-Grieks bedrijf in het maken van bedden.
Het dakterras met het panoramische uitzicht over de stad Athene (helemaal tot aan de zee) met zwembad is een unieke plek met uitzicht op het Acropolis Museum en natuurlijk de Acropolis zelf.

De entree van het hotel is indrukwekkend met een groot atrium tot aan het glazen dak. Rondom dit atrium zijn de kamers gegroepeerd. Het hotel beschikt over een lounge, café en restaurant. In de wintermaanden is ook het binnenzwembad geopend.

Er zijn de volgende standaard kamertypes; City View, Museum View, Acropolis View en de riante Acropolis Suites.

 • City View (kamers aan de achterkant van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op de buurt van Athene)
 • Museumzicht (kamers aan de voorzijde van het hotel met een raam of een balkon met uitzicht op het Akropolismuseum)
 • Acropolis View (kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis en het Akropolismuseum)
 • Acropolis Suite (ruime kamers aan de voorzijde van het hotel met een balkon met uitzicht op de Akropolis, het Akropolismuseum en de heuvel Filopappou).

hotel.jpg

Hotel Kalimera

Gastvrij familiehotel met fijn zwembad in bloemrijke tuin. Ontspannen sfeer, rust en mooi uitzicht. Het hotel is ruim opgezet en gebouwd volgens de traditionele eilandarchitectuur met bogen en ronde daken. Het heeft een mooie tuin met zitjes en ligstoelen, een fraai zwembad, een eigen bar en restaurantje. De kamers zijn allemaal voorzien van douche en toilet en een balkon of terras en hebben altijd zeezicht. Naast standaard kamers zijn er ook maisonettes te huur, zeer geschikt voor families.

Transfers

Transfer van het vliegveld naar centrum Athene (vanaf € 75,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het vliegveld van Athene naar (een hotel in) het centrum van Athene. Je wordt door onze chauffeur in de aankomsthal opgewacht. Het vliegveld van Athene ligt een eindje ten oosten van de stad. Dat betekent dat je ca. 45-60 minuten onderweg bent om bij in het centrum te komen. Op deze manier hoef je niet met bagage in de metro of bus te slepen en word je bij je hotel afgezet.

Dit is de veiligste en snelste optie om van het vliegveld bij je hotel te komen.

Voorwaarden: Je dient deze transfer bij boeking te reserveren.

TransferAirport Athene naar Piraeus (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het vliegveld van Athene naar de haven van Piraeus. U wordt door onze chauffeur in de aakomsthal opgewacht. Het vliegveld van Athene ligt een eindje ten oosten van de stad. Dat betekent dat u ca. 45-60 minuten onderweg bent om bij de haven van Piraeus te komen. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

TransferAthene Centrum naar Piraeus (vanaf € 32,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf het centrum van Athene naar de haven van Piraeus. Indien u in een bij ons geboekt hotel in Athene verblijft, wordt u daar opgehaald. Zo niet, dan dient u aan te geven waar u wilt worden opgehaald bij boeking. U wordt bij de haven altijd bij de juiste vertrekpier afgezet, zodat u niet ver hoeft te lopen om op uw boot te komen.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Centrum Athene (vanaf € 40,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het centrum van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het centrum van Athene gebracht per taxi, bijvoorbeeld naar het hotel waar u verblijft. Zo hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Transfer haven Piraeus naar Airport Athene (vanaf € 80,- per boeking)

Transfer per taxi vanaf de haven van Piraeus naar het vliegveld van Athene.

U wordt bij aankomst van uw boot opgewacht en naar het vliegveld van Athene gebracht per taxi. Dit vliegveld ligt een eindje ten oosten van de stad en u bent 45-60 minuten onderweg.

Met deze transfer hoeft u niet op zoek naar een taxi in de chaos die er altijd heerst bij aankomst van een veerboot.

Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking te reserveren.

Ferry Piraeus - Naxos (vanaf € 74,- per persoon)

Vanaf Piraeus per ferry naar Naxos; reistijd ca. 5,5 uur. Op de boot heeft u gereserveerde stoelen. U reist met een grote moderne veerboot.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.
U dient tevens een transfer vanaf het vliegveld of het centrum van Athene naar de haven van Piraeus bij te boeken (voor overhandiging van uw boottickets; dit kan nog niet digitaal op dit moment)

Ferry van Amorgos naar Piraeus (vanaf € 82,- per persoon)

U kunt bij ons de bootovertocht van Amorgos naar Piraeus boeken. Er wordt gevaren met moderne veerboten met diverse salons en (half-)open dekplaatsen. De vertrektijd is altijd vroeg in de ochtend, rond 6-7 uur. Vaartijd ca. 8 uur, afhankelijk van de te varen route (verschilt per dag). Meestal is deze verbinding dagelijks, maar in een enkel geval reist u met een overstap op Naxos.

Voorwaarden:

U betaalt voor deze service de bootticketprijs met boekingskosten op basis van zitplaatsen met gereserveerde stoel (aircraft-type seat).

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Bootreis van Santorini naar Naxos (vanaf € 46,- per persoon)

Van Santorini kunt u per boot naar Naxos reizen. U vertrekt dan in de middag naar Naxos.

In het hoogseizoen bestaat er ook een rechtstreekse catamaranverbinding tussen Santorini en Naxos.

De dienstregelingen zijn meestal pas vrij laat bekend en niet alle websites hierover geven de juiste informatie; een betrouwbare site is deze: www.gtp.gr

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Bootreis van Amorgos naar Santorini (vanaf € 108,- per persoon)

U kunt bij ons de bootreis van Amorgos naar Santorini boeken. Vanaf half juni t/m begin september kan dit in de meeste gevallen rechtstreeks per snelle catamaran.
Daarbuiten reist u eerst vroeg in de ochtend naar Naxos (2-3 uur overstaptijd) om daar iets na het middaguur verder te reizen per ferry naar Santorini.

Voorwaarden:

De prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.


Hi-speed ferry van Santorini naar Piraeus (vanaf € 130,- per persoon)

U kunt bij ons de extra snelle catamaran-veerboot van Santorini naar Piraeus boeken ('Hi-speed'). Wij boeken voor u de boot die rond het middaguur (beh. zondag: dan op het einde van de middag) van Santorini vertrekt en die op het einde van de middag (zondag: halverwege de avond) in Piraeus is (vaartijd ca. 5 uur). Deze boot vaart buiten de zomermaanden niet altijd dagelijks. De prijs is per persoon voor een enkele reis.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Wij raden u aan vanaf Piraeus ook een transfer naar uw hotel in Athene bij te boeken: gemakkelijk, niet wachten en geen stress om een taxi te vinden in de chaos bij aankomst van de boot.

Veerboot van Santorini naar Piraeus (vanaf € 84,- per persoon)

U kunt bij ons de veerboot van Santorini naar Piraeus boeken. Wij boeken voor de boot die halverwege de middag van Santorini vertrekt en na ca. 7,5 uur varen op het einde van de avond in Piraeus is.

Voorwaarden:

Prijs is per persoon. In onze totaalprijs zit een bedrag aan servicekosten, nodig voor het reserveren van tickets en de service in het geval van problemen.

Wij raden u aan vanaf Piraeus ook een transfer naar uw hotel in Athene bij te boeken: gemakkelijk, niet wachten en geen stress om een taxi te vinden in de chaos bij aankomst van de boot.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Athene. Met overstap in Athene is het ook mogelijk om naar Naxos door te vliegen (dagelijks 2-3 vluchten). Heen en/ of terug vanaf Santorini of Mykonos is eveneens mogelijk. Wel is dan een verblijf op dit eiland aan te raden, met name vooraf aan de terugreis.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis naar Naxos:
Let op: de boot naar Naxos dien je los bij te boeken, eventueel in combinatie met gewenste transfers! Op sommige dagen kun je vanaf Athene ook met een binnenlandse vlucht op Naxos komen; informeer je hierover goed i.v.m. aansluitingen.

Na aankomst in Athene (ATH) kun je kiezen voor een overnachting in Athene of meteen door per ferry naar Naxos (ca. 5,5 uur) aan het einde van de middag. Vanaf het vliegveld naar Athene of naar de haven vanaf vliegveld of stadshotel kun je een transfer bijboeken. Als je via ons de boot geboekt hebt, dien je altijd de transfer naar de haven bij te boeken.

Bij een vlucht naar Santorini neem je een taxi naar de haven of naar ons hotel op Santorini (los bij te boeken). Per ferry vaar je in de middag naar Naxos.

Op Naxos word je bij de boot opgewacht en naar het hotel gebracht. Gezien de lange boottocht kun je bij vluchten die in de namiddag op Athene aankomen niet meer naar Naxos. Een extra overnachting in Athene is dan noodzakelijk. Indien je wenst regelen wij een overnachting in een hotel op basis van logies en ontbijt. Voor de meest actuele boottijden kun je kijken op: www.gtp.gr

Terugreis
Op de laatste dag van de reis word je op Amorgos naar de haven gebracht om in te schepen voor je terugreis. De bestemming kan Piraeus zijn, maar ook Naxos of Santorini. Deze bootreis dien je daarom apart bij te boeken. Het verdient aanbeveling om vooraf aan de terugvlucht een overnachting nabij de gekozen luchthaven te boeken, als 'vangnet' voor vertraagde boten. Uitzondering kan de nachtboot naar Piraeus zijn in combinatie met een vlucht die later op de dag vertrekt; vanaf Piraeus kun je rechtstreeks met metrolijn 3 naar het vliegveld.

Voor de terugreis naar Nederland vanuit een hotel in Athene reis je op eigen kosten per bus, taxi of metro naar het vliegveld. De metro is verreweg het handigste vervoermiddel. Indien je met de metro gaat dien je lijn 3 te nemen, deze doet er ong. 30 min. over om op het vliegveld te komen. De laatste metro gaat laat in de avond.

Voor meer informatie over vervoer van en naar het vliegveld kunt kijken op: www.athensinfoguide.com/nl.

Je kunt dit arrangement starten van 1 apr t/m 31 okt. Reserveer je reis naar Griekenland tijdig i.v.m. de heen- en terug reis, de vliegtuigen zitten vaak al snel vol.
In het voorjaar zijn de eilanden gehuld in een uitbundige bloemenpracht. De beste wandelperiode is april en begin mei. In het najaar zijn de verschillende tinten geel, rood en bruin, in combinatie met de blauwe zee en het fraaie strijklicht de aandachttrekkers. In de zomer blijft de warmte door de bijna altijd waaiende (forse) zeewind (de Meltemi) vaak goed draaglijk, maar als de wind wegvalt kan het erg heet worden. Deze tijd is niet optimaal om te wandelen. De zon schijnt in juli en augustus bij temperaturen tussen 25 en 30 graden bijna voortdurend en het blauw van zee en lucht is de overheersende kleur. Met name vanaf begin oktober loopt het seizoen op het eind en kunnen diverse voorzieningen al gesloten zijn; wel is het dan heerlijk rustig.
Er is op zon- en feestdagen minder openbaar vervoer, inclusief veerboten, op enkele feestdagen ligt alles zelfs stil. Zie de landeninformatie Griekenland.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cycladen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen de verschillende vluchtopties. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Carmacal Cyclades Naxos en Amorgos walking tour 322011

Op Naxos en Amorgos reis je enkele malen (vooral op Naxos) per eilandbus of taxi naar de wandelingen. In het voor en naseizoen rijden de bussen op de eilanden minder frequent, met name dan is het beter gebruik te maken van taxi’s.

Een goed alternatief is ook om met name op Naxos ter plekke een auto te huren. Het wandelprogramma is vrij eenvoudig zou in te richten dat je rondwandelingen maakt. Je bent zo flexibeler dan met de bus en het is (met name in voor- en naseizoen) goedkoper bij meerdere taxiritten. Dit kun je ter plekke regelen via de accommodatie.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

klooster_chozoviotissa.jpg

Griekenland - Cycladen

Wandelen op Naxos en Amorgos

Wandelvakantie vanuit hotels en pensions

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.