Wandelvakantie langs chambres d’hôtes
Uniek aan deze reis
- Chambres d’hôtes met zwembad
- Inclusief bagagevervoer
- Rustig stukje Provence
- Zeer afwisselend landschap
- GPS-tracks aanwezig
Je overnacht in chambres d'hôtes, met overal een eigen douche en toilet bij de kamer. In Venterol ben je nog enigszins in de bewoonde wereld; in Roche St.Secret en Teysierres overnacht je midden in de natuur en heb je een zwembad tot je beschikking. Hier kan je na een lange dag wandelen een verfrissende duik nemen (NB. de zwembaden gaan afhankelijk van het weer in juni open).
Op de plekken waar je slaapt, wordt ook het ontbijt en avondeten verzorgd, vaak met zelfgemaakte streekproducten.
Alleen in Venterol is het diner niet inbegrepen. Als er wordt gekookt (niet elke avond) kan je mee eten. Ander zoek je een eethuisje in het dorp.
Onderweg zijn er nauwelijks inkoopmogelijkheden. Je kan eventueel, per dag, bij de accommodatie houders een lunchpakket bestellen of al van te voren 3 uitgebreide lunchpakketten bijboeken.
Deze lunchpakketten zijn vaak uitgebreid met een salade er bij. Neem hiervoor afsluitbare plastic bakjes en lepels mee.
De wandelingen gaan over goed begaanbare, maar soms stenige en steile paden, karrensporen, bospaden en (on)verharde weggetjes, met uiteraard de nodige hoogteverschillen. Rondom de dorpjes is een asfaltweggetje niet te vermijden. Doe je de kortere varianten dan loop je langere stukken over stille asfaltweggetjes.
Dit korte wandelreisje is zeer geschikt voor kinderen. Afwisselende wandelingen met aan het eind vaak een koel zwembad.
Extra rustdagen zijn tijdens dit arrangement overal mogelijk.
Hiermee bestel je 3 uitgebreide lunchpakketten (voor elke wandeldag).
De afstand Utrecht - Venterol is ca. 1100 km. Je kan de auto veilig parkeren bij de accommodatie voor de duur van de tocht.
Het begin- en eindpunt van deze korte wandelreis is lastig te bereiken met openbaar vervoer.
Deze reis is te boeken van begin april tot half juli en van half augustus tot eind oktober. In de zomer kan het erg warm worden in dit gebied, gelukkig is er vaak een zwembad om af te koelen.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Frankrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van de heen- en terugreis met eigen auto.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft.
De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 779 klanten