Frankrijk - Bretagne , 8 dagen Sentier des Douaniers langs de Côte d’Armor

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Wandelen langs de spectaculaire Roze Granietkust van Bretagne, met de levendige haventjes van Paimpol, Port Blanc en Perros Guirec, waar overheerlijke visgerechten en 'fruits de mer' geserveerd worden. Afhankelijk van het getijde loopt u langs de waterlijn, waarbij kleine rotseilandjes bezocht kunnen worden, of hoog boven zee, met uitzicht vanaf de kliffen.

Uniek aan deze reis

 • Fraaie rotsformaties
 • Heerlijk kustpad
 • Lekker vis en oesters eten
 • Mooie vergezichten
 • Prima hotels
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Frankrijk - Bretagne

Wandelend langs dit stuk van de Bretonse kust, wordt u duidelijk waarom men het traject tussen Paimpol en Lannion ook wel de ‘roze granietkust’ noemt. De bizarre rotsformaties, zoals u die bijvoorbeeld op het Ile Grande en bij Ploumanach langs het Sentier des Douaniers treft, tarten ieders fantasie, en soms zelfs alle wetten van de zwaartekracht. U volgt een slingerend kustpad langs diepe rivierarmen, zoals die van Tréguier, langs fraaie baaien met gele zandstranden, prachtige haventjes, zoals die van Perros-Guirec en Port Blanc. De ontelbare eilandjes zijn bij laagwater te voet te bereiken. Vanwege de grote verschillen tussen eb en vloed, tot dertien meter, wandelt u de ene keer over het strand en tussen de roodrose gekleurde granieten rotsen, en dan weer over de hoge, met heide en dennen begroeide kliffen. En wat is een wandeltocht langs de Côte d’Armor zonder de overheerlijke fruits-de-mer?

Dag 1

Aankomst in Paimpol, wellicht heeft u nog tijd voor een bezoek aan het Musée de la Mer.

Overnachting in

Paimpol

Dag 2

U begint gelijk met een lange, maar erg mooie wandeling. De route gaat langs de kust via het kasteel les Salles naar het noordelijke puntje Pointe de L'Arcouest. Over smalle weggetjes komt u iets meer in het binnenland. Langs het leuke kustdorpje Loquivy de la mer waar u een uitzichtspunt kunt beklimmen met uitzicht over de Bréhat archipel. Wandeling: 25 km, 250 m stijgen en dalen, ca. 7 uur lopen. 
NB. Eventueel kun je om 9.30 uur een stukje meerijden met het bagagevervoer om de etappe wat in te korten, Je begint dan te lopen vanaf 9 km en hebt er nog 16 voor de boeg, ca. 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Lezardrieux

Dag 3

Transfer naar Silion de Talbert. U komt langs het dorpje Kermagen, met een leuk kerkje om te bezoeken. Verder via het kustpad naar Port-Béni. Hier komt u in een landelijk omgeving met boeren gehuchtjes. Langs de rivier de Jaudy naar Tréguier. Wandeling: 20,5 km, 200 m stijgen en dalen, ca. 6 uur lopen

Overnachting in

Tréguier

Dag 4

Na een korte transfer begint de wandeling bij Plougrescant. Eerst wandelt u langs de oevers van de Guindy voor u aan de kust de fraaie rotsformaties van Castel Meur passeert. De vlakke route vervolgt u via Buguéles naar Port Blanc, met zicht op grillige eilandjes voor de kust.
Wandeling: 18 km, 110 m stijgen en 70 m dalen, ca. 5 uur lopen.

Overnachting in

Port-Blanc

Dag 5

U begint vandaag aan de kust en volgt daarna een pad het binnenland in langs het landgoed Barach. De dag eindigt in de wat grotere badplaats Perros-Guirec, gelegen op een schiereiland. De Romaanse kerk van Perros Guirec is de moeite waard. Wandelduur: 17,5 km, 200 m stijgen en dalen, ca. 6 uur lopen. Als je niet de beschreven route door het binnenland langs Barach volgt, maar de kustlijn volgt is de wandeling 14,5 km.

Overnachting in

Perros Guirec

Dag 6

U vervolgt uw weg over het wonderschone Sentier des Douaniers en geniet van het uitzicht op de kust van de Granite Rose. U kunt kiezen uit een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden. Wandeling: 24 km, 100 m stijgen en 150 m dalen, ca. 6,5 uur lopen. Optioneel kunt u 's ochtends een stukje meerijden met het bagagevervoer, zodat de wandeling rond de 17 km wordt.

Overnachting in

Trébeurden

Dag 7

U wandelt langs het veenmoeras van Quellen en het eiland Milliau, waar u overblijfselen van een eeuwenoude beschaving kunt bewonderen, over de hoog gelegen kust naar de baai van Lannion. Wandeling: 19 km, 200 m stijgen en dalen, 5,5 uur lopen.

Overnachting in

Lannion

Dag 8

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in mooi gelegen hotels en chambres d'hôtes, soms gelegen aan zee. In Lannion kunnen we alleen een standaard hotel, dicht bij het station, reserveren.
Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet.

Over de maaltijden

Het ontbijt wordt elke dag voor u verzorgd. In Paimpol, Treguier en Trebeurden is een prima diner inbegrepen, in Trebeurden is het avondeten zelfs bijzonder te noemen (met wat nettere kleding voelt u zich hier meer op uw gemak).
Voor de andere dagen kunt u zelf een restaurantje in de buurt uitzoeken. De lunch kunt u ter plekke inkopen of in het hotel bestellen.

NB. In Treguier (dag 3) is het restaurant van het hotel op zondag en maandag gesloten. U krijgt in dit geval korting en kunt zelf een ander restaurantje zoeken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 3 diners
 • transfer dag 2, 3, 4 en 6
 • bagagevervoer op dag 2,3,4,5,6 en 7 (1 tas/koffer van max 15 kg per persoon)
 • SNP-reisdocumentatie
 • kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele transfers met openbaar vervoer
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen volgen voor het grootste deel het bijzonder fraaie kustpad Sentier des Douaniers. Af en toe gaat de route voor de afwisseling landinwaarts. U wandelt over goed begaanbare paden en in de buurt van plaatsjes over (on)verharde weggetjes. De wandelingen zijn vrij lang, maar het terrein kent weinig grote hoogteverschillen.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Vanuit Paimpol kunt u met een veerbootje het autovrije Ile de Bréhat bezoeken. Hier kunt u rondwandelen tussen de kleurrijke tuinen, een fraai fort bekijken of genieten van de ruige kust. In Perros Guirec kunt u eventueel een boottocht maken en in Trébeurden overnacht u in het gewaardeerde Hotel Toëno.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Paimpol is ca. 930 km. U kunt uw auto parkeren in het plaatsje (bij de accommodatie is meestal geen plek). Op de laatste dag kunt u door de week met de bus (www.breizhgo.bzh , lijn 27, ca. 1 uur) terug naar uw auto in Paimpol. Voor het weekend kunt u een transfer bijboeken om op de laatste dag terug gebracht te worden naar Paimpol. Ook in het voor- en naseizoen kan het zijn dat de bus niet op een handige tijd rijdt.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Paimpol (terug vanaf Lannion) laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

 

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Paimpol             09:15 - 18:49 2
Lannion – Amsterdam CS 12:37 - 21:44 2

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

U kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bretagne ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Frankrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Frankrijk erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De politie dwingt in Frankrijk nog respect af. Als u door de politie een vraag wordt gesteld, beantwoord deze dan geduldig en beleefd. De Franse politie is zeer streng wat veiligheid betreft, zeker op luchthavens. Ze zijn serieus als het gaat om onbeheerde bagage. Verdachte pakketjes worden zonder excuus opgeblazen.
Zoals in de rest van Europa zijn de regels streng op het gebied van rijden onder invloed. Het alcoholpromillage mag niet meer zijn dan 0,05% en wie deze regel overtreed kan een fikse boete en gevangenisstraf boven het hoofd hangen. Ook het bezit van (soft) drugs wordt streng gestraft. 

De jacht
De jacht is in Frankrijk een sociaal gebeuren, waar op grote schaal aan meegedaan wordt. Het jachtseizoen is geopend tussen september en februari. Als u in het bos loopt en borden ziet waarop staat ’chasseurs’ of ’chasse gardé’ let dan op en volg de aanwijzingen van de jagers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

langs_fraaien_baaien.jpg

Frankrijk - Bretagne

Sentier des Douaniers langs de Côte d’Armor

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 403 klanten