Duitsland - Sächsische Schweiz, 8 dagen Adembenemende uitzichten vanaf de Malerweg

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels

Afwisselende wandelvakantie door het Nationaal Park de Sächsische Schweiz, bij het drielandenpunt van Duitsland, Polen en Tsjechië. Klauter door kloven, beklim imposante tafelbergen en verbaas je over de bizarre rotsformaties. Geniet tijdens de niet al te lange wandelingen van prachtige panorama’s over dit spectaculaire landschap. Overnacht in vriendelijke dorpjes en sluit de reis af met een bezoek aan het monumentale Dresden.

Uniek aan deze reis

 • Grillige schoonheid van het landschap
 • Het herboren Dresden
 • Spectaculaire wandelingen
 • Voetveren over de Elbe
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Mooiste wandelroutes Europa

Een overzicht van de mooiste wandelroutes van Europa? Lees dit artikel met de 21 mooiste wandelroutes van Europa

Dag tot dag

Duitsland - Sächsische Schweiz

In het kort ziet het programma er als volgt uit: 

Dag 1: Aankomst in Königstein, overnachting in Königstein
Dag 2: Wandeling naar rotsformaties Lilienstein en Bastei, trein naar Königstein, overnachting in Königstein
Dag 3: Wandeling naar Bad Schandau/ Krippen, overnachting in Bad Schandau of Krippen
Dag 4: Tram naar de Lichtenhainer Wasserfall, wandeling naar de Kuhstall, overnachting in Bad Schandau of Krippen
Dag 5: Trein of bus naar Schmilka, wandeling via de Grosse Winterberg, overnachting in Hinterhermsdorf of bij Lichtenhainer Wasserfall
Dag 6: Wandeling naar de Kirnitzschklamm, overnachting in Hinterhermsdorf of bij Lichtenhainer Wasserfall
Dag 7: Bus en trein naar Dresden, overnachting in Dresden
Dag 8: Einde van het arrangement

Bizarre rotsformaties, majestueuze tafelbergen, diepe kloven en dichte bossen vormen het decor van deze wandelreis door het Nationaal Park de Sächsische Schweiz. Het samenspel van water en wind heeft het zandsteengebergte op de grens met Tsjechië zijn grillige vormen gegeven. De diepe, vochtige rotsspleten en rotsrichels hebben vanwege hun microklimaat een bijzondere flora. Het moeilijk toegankelijke rotslandschap is een ideaal leefgebied voor onder andere de oehoe, visotter, slechtvalk en dwergooruil.

In dit paradijs voor de wandelaar en natuurliefhebber hebben we een afwisselende reis uitgezet. Regelmatig maak je daarbij gebruik van het perfecte netwerk van trein, tram, bus en voetveertjes. Met behulp van veel goed onderhouden trappenpaden maak je spectaculaire en afwisselende wandelingen naar de markante rotspilaren van de Bastei, de tafelbergen Lilienstein en Pfaffenstein en de Schrammsteine. Maar er zijn ook rustige etappes, door akkerland en vriendelijke dorpjes, waar je kunt neerstrijken voor Kaffee und Kuchen.

De wandelweek eindigt in Dresden. Deze fraaie barokstad aan de Elbe werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerd, maar is inmiddels grotendeels herbouwd en omgetoverd tot een ruime, ontspannen stad. Na een bezoek aan de Frauenkirche, het Zwinger en de stijlvolle Königsstrasse met zijn leuke binnenplaatsen, sluit je deze heerlijke reis af op een terras onder de platanen.

Dag 1

Aankomst in het kleine plaatsje Königstein aan de Elbe. Königstein is een beetje beroemd vanwege de gelijknamige vesting boven het plaatsje. Boven op een tafelberg is in de middeleeuwen een onneembare burcht gebouwd. Binnen de muren bevindt zich een compleet dorp, met kerk, bakkerij, ziekenhuisje, smederij, en dergelijke. Vanaf de kantelen heb je vrij zicht over de Elbe en de verre omtrek. Gezien de lange reis, zul je echter meestal te laat zijn om vandaag nog de vesting te kunnen bezoeken.
Tip: boek een extra nacht op onze eerste locatie en begin je reis relaxed met alleen de wandeling naar de vesting en het plaatsje Königstein. Wil je de vesting echt goed zien, dan kun je daar een halve dag doorbrengen.

Overnachting in

Königstein

Dag 2

Je kennismaking met de Sächsische Schweiz begint met een wandeling naar twee van de meest bijzondere rotsformaties van het Elbsandsteingebied.

Allereerst beklim je de 415 meter hoge Lilienstein. Vanaf deze tafelberg heb je een schitterend uitzicht. Aan de andere zijde daal je door bos en weiden af naar de oever van de Elbe en het dorp Rathen. Dit dorp ligt onder aan de Bastei, de beroemdste klif van de streek. Honderden traptreden voeren je door de zeer nauwe Schwedenlöcher tot boven op het natuurlijke ’rotsbastion’. Een fraaie brug verbindt de rotspilaren van het Bastei-aussicht met het plateau. Een bijzondere plek met imposant uitzicht, waar je dan ook niet alleen zult zijn.
Over een breed bospad daal je ontspannen af naar het leuke marktplein van Stadt Wehlen. Steek met het voetveer de Elbe over en stap aan de overkant op de trein terug naar Königstein.

Je kunt de wandeling bij Rathen/ de Bastei inkorten, zodat je in Königstein nog naar de vesting kunt lopen.
Wandeling naar de vesting: 3 km, 170 m stijgen en dalen, 1,5 uur lopen. In de vesting breng je met gemak een uur door, en loopt daarbij nog een flinke afstand.

Wandeling Wehlen: 14 km, 450 m stijgen en 500 m dalen, 5,5 uur lopen (maximaal in te korten tot ca. 11,5 km).

Overnachting in

Königstein

Dag 3

Als je de Festung Königstein nog niet hebt bezocht, is vanochtend je laatste kans.

De wandeling richting Bad Schandau begint met een klim naar de opvallende Pfaffenstein; het laatste stukje is spectaculair (‘door het oog van de naald’). Deze tafelberg heeft bijzondere rotsformaties, waarvan de rotsnaald Barbarine als handelsmerk van de Sächsische Schweiz wordt gezien. Bovenop staat een sfeervolle Gaststätte met een klein museum over de geschiedenis van deze rots.
De afdaling is eenvoudig en na een stukje afwisselend berken-beukenbos loop je naar een volgend rotsplateau: de Papststein (met Gaststätte). Vandaar daal je geleidelijk af naar de Elbe. Eerst door bos, daarna met wijds uitzicht richting Elbe en de Schrammsteine. Daar volg je een stukje de rivier naar het station van Bad Schandau, waar je de bus of het pontje neemt naar het kuurstadje.
Wandeling: 13 km, 440 m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

Indien je overnacht in Krippen wandel je vanaf de Pfaffenstein naar het vriendelijke Papstdorf. Door een bebost, donker en smal beekdal daal je af naar de Elbe naar het dorp Krippen, aan de oever van de Elbe.
Wandeling: 13 km, 370 m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

Overnachting in

Bad Schandau of Krippen

Dag 4

Vanaf Bad Schandau (vanaf Krippen met het voetveer) neem je het historische trammetje door het prachtige Kirnitzschtal naar de Lichtenhainer Wasserfall. Daar begint het brede pad naar de Kuhstall, een enorme rotsboog, waaronder, volgens de legende, in tijden van gevaar het vee werd gestald.

Na een vlakke bosetappe begint de pittige klim naar de Oberer Affenstein Weg, een panoramisch pad langs de beboste rotswand. Bij de imposante Frienstein begint de Schrammsteinweg. Dit pad slingert zich met veel trappen, op- en afstapjes en uitzichtpunten tussen de rotstorens omhoog tot boven op de Schrammsteine, met een uitzicht dat alle inspanningen goedmaakt. Je daalt af naar de Elbe en Bad Schandau. Voor Krippen neem je weer het voetveer.
Wandeling: 13 km, 400 m stijgen en 480 m dalen, 4,5 uur lopen.

Een alternatieve route (alleen beschikbaar in de SNP Reis app!) gaat vanaf de Lichtenhainer Wasserfall naar de Panoramaweg, die je volgt tot Bad Schandau. Onderweg, de naam zegt het al, mooie uitzichten op de rotspartijen ten zuiden van het Kirnitschtal. Wandeling: 10,5 km, 170 m stijgen en 250 m dalen, 3,5 uur lopen. Ook kun je de Flössersteig van de Lichtenhainer Wasserfall naar Bad Schandau volgen. Dit pad volgt de Kirnitzsch, een riviertje dat vroeger werd gebruikt om boomstammen naar de Elbe te laten drijven. De mannen die dit deden, heetten ‘Flösser’. Wandeling: 11,5 km, 230 m stijgen en 300 m dalen, 4 uur lopen. 

Overnachting in

Bad Schandau of Krippen

Dag 5

Je begint met een 5 kilometer lange treinrit of busrit naar naar Schmilka, net vóór de Tsjechische grens. Door het bos klim je naar de Grosse Winterberg, een vrij lange, maar eenvoudige stijging, grotendeels via de Malerweg. De klassieke Gaststätte op de top wordt stukje bij beetje gerestaureerd en heeft een mooie uitkijktoren. Je volgt de Malerweg verder en na het weidse Goldsteinaussicht daal je af naar het sfeervolle Zeughaus, met wenkend terras. Na een stuk door het intens groene Kirnitzschtal bereik je je nieuwe onderkomen, in het Kirnitzschtal (naast de Lichtenhainer Wasserfall) of in Hinterhermsdorf.
Wandeling: 14,5 km, 600 m stijgen en 570 m dalen, 5 uur lopen (naar Lichtenhainer Wasserfall) of 12 km, 590 m stijgen en 380 m dalen, 5 uur lopen (naar Hinterhermdorf).

Een alternatief is om met de tram van de Kirnitzschtalbahn naar de Lichtenhainer Wasserfall te gaan. Vandaar stijg je via de noordelijke dalhelling het Kirnitzschtal uit en wandelt met mooie uitzichten via Ottendorf en Saupsdorf naar Hinterhermsdorf.
Wandeling: 14,5 km, 380 m stijgen en 220 m dalen, 4,5 uur lopen. Deze route is alleen in de SNP Reis app beschikbaar.

Overnachting in

Kirnitzschtal of Hinterhermsdorf

Dag 6

Bij overnachting in het Kirnitzschtal brengt een klein stukje per bus je in Hinterhermsdorf, vanwaar je wandelt naar de Weifberg. Vanaf de uitkijktoren op de top kun je bij helder weer tot aan Dresden kijken. Je loopt een deel van de dag langs de Tsjechische grens; in dit grensgebied heerst diepe rust. Op de grensstenen is de recente geschiedenis af te lezen. Aan de Tsjechische zijde zijn de letters CS (van Tsjechoslowakije) overgeschilderd met de C van Tsjechië; aan de andere kant is DDR vervangen door een D.

In de kloof van de Kirnitsch ligt, half onder de rotsen gebouwd, een leuke Gaststätte (met heerlijke Torte, Montag=Ruhetag). Hier kun je eventueel een boottochtje maken, alvorens over een voetpad de kloof te vervolgen. Via een spectaculair ladderpad klim je de Kirnitzschkloof weer uit en via makkelijke paden loop je terug naar Hinterhermsdorf, bekend om zijn houten huizen in de lokale Umgebinde-stijl. Per bus terug naar het hotel bij overnachting in het Kirnitzschtal.

Wandeling: 14,5 km, 350 m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

Overnachting in

Kirnitzschtal of Hinterhermsdorf

Dag 7

Met bus en trein (of met je eigen auto, als je per auto reist) reis je in ongeveer twee uur naar Dresden. Je stalt de bagage in het hotel en hebt de rest van de dag om deze fraaie stad te bezichtigen.

Deze barokstad met zijn flaneerboulevard, wordt ook wel ‘Florence aan de Elbe’ genoemd. Dresden is in de Tweede Wereldoorlog volledig platgebombardeerd, maar is inmiddels als een feniks uit de as herrezen. Alleen de Frauenkirche scheen het inferno te hebben overleefd, maar twee dagen na de grote brand stortte de kerk alsnog in. De puinhopen hebben tientallen jaren aan het drama herinnerd, maar nu is de kerk in oude luister hersteld.

Liefhebbers van barok kunnen zich vergapen aan de Opera van Semper en het Zwinger. In de Neustadt, aan de overzijde van de Elbe, ligt het Japanse paleis met zijn park. Verder vind je hier mooi gerestaureerde lanen, zoals de Königstrasse, met een wirwar van binnenplaatsen, vol winkeltjes en galeries. Ook vind je hier vele eethuisjes en restaurants, waar je ’s avonds terecht kunt.

Voor degenen die liever eerst nog een wandeling maken alvorens naar Dresden te gaan, is er een korte rondwandeling door de natuur rond Hinterhermsdorf beschreven. Wandeling: maximaal 11 km, 200 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Dresden

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in twee kleine en mooi gelegen 'Gaststätten' en een hotel op kamers met douche en wc. In Königstein is dit een kleine Gasthof aan de Elbe of in het centrum van het dorp. In Bad Schandau of Krippen aan de Elbe overnacht je in een wat groter en comfortabeler hotel. In het Kirnitzschtal, niet ver van Hinterhermsdorf, slaap je in een gemoedelijk wandelhotel, heerlijk rustig gelegen in een stil dal. In Dresden ligt het rustig gelegen stadshotel in of vlakbij het centrum.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kun je dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een uitgebreid Duits ontbijtbuffet voor je klaar. Een stevige avondmaaltijd is inbegrepen in Hinterhermsdorf. In Königstein, Krippen/ Bad Schandau en Dresden kun je zelf een plek zoeken voor het diner. Een lunchpakket koop je onderweg in de dorpjes of je luncht onderweg in een Gaststätte.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 2 diners in Hinterhermsdorf
 • bagagevervoer dag 3 en 5
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers (pontjes, tram, bus, trein: via Gästekarte)
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (€ 3,- p.p. per dag); hiervoor krijg je een Gästekarte voor o.a. gratis openbaar vervoer.

Over de activiteiten

De Sächsische Schweiz wordt doorkruist door een dicht netwerk van zeer goed gemarkeerde en onderhouden wandelpaden. Op steilere stukken tussen de rotsmassieven zijn voorzieningen als trappen, armleuningen en soms ladders aangebracht. Gevaarlijk is het nergens, maar als je veel last van hoogtevrees hebt, voel je je waarschijnlijk minder op je gemak.
Per dag zijn er meerdere klimmen en afdalingen, waarvan sommige steil (trappen); daarom zijn de dagafstanden beperkt gehouden. Je hebt dan genoeg tijd om van de omgeving te genieten. Na een pittige klim of afdaling (via trappen) volgt meestal een min of meer vlak stuk in de route, waar je ontspannen kunt wandelen. Een goede wandelconditie en enige Trittsicherheit zijn desondanks gewenst.
Overigens zijn veel trappen te vermijden door om de tafelbergen heen te lopen, in plaats van eroverheen. Dit is in de routebeschrijving steeds aangegeven, ook omdat bij slecht weer de beklimming hiervan vaak wordt afgeraden. Alleen dag 4 is hoe dan ook een trappendag. Het enige alternatief is hier een compleet andere wandeling, door het dal.
Bij regenachtig weer worden de paden en trappen gelukkig nauwelijks glad, doordat er overal ruw zand ligt (van de verweerde zandsteenrotsen). Wandelstokken zijn van de ene kant handig, bij sommige steile trappen echter zeer onhandig. Je dient ze dan op de rugzak te binden.

Geschikt voor kinderen

Het landschap en de klauterrotsen van de streek, net als de leuke oude stad Dresden maken deze reis zeker interessant voor gezinnen met wat oudere kinderen vanaf een jaar of 10. De wandelingen zijn uitdagend en afwisselend, maar nooit te lang.

De onderkomens hebben geen meerpersoonskamers, dus kinderen verblijven gewoon op tweepersoonskamers.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Met behulp van het goede openbaar vervoer kun je nog verscheidene leuke wandelingen maken.
Vanuit Krippen is een Caspar David Friedrich wandelroute uitgezet. Voor liefhebbers van landschapschilderijen is deze zeer de moeite waard en een goede reden hier een extra dag te plannen. De wandeling is ca. 14 km lang en niet door SNP beschreven. Meer informatie over deze wandeling en een GPS-track vindt u op https://www.wandern-saechsische-schweiz.de/wordpress/wanderungen/caspar-david-friedrich-weg/
Een extra dag na afloop van het arrangement in Dresden is zeer de moeite waard. De stad heeft genoeg te bieden.

Extra's

Verlengingshotels

myer's-hotel-berlin---aussenansicht3a.jpg

Myer's Hotel (Berlijn)

Hotel Myers in Berlijn ligt in een rustige straat middenin de trendy en groene wijk Prenzlauer Berg, in het voormalige Oost-Berlijn, op ca 10 minuten lopen van Alexanderplatz. Het hotel is gesitueerd in een klassiek Berlijns huis dat dateert uit 1873. Het hotel beschikt over goede kamers. Er is een ontbijtruimte met uitstekend ontbijtbuffet, een kleine stadstuin, een conferentieruimte en een sauna. Het hotel kan ook  huurfietsen regelen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht-Königstein is ca. 750 km. Je kunt parkeren bij de eerste accommodatie (eventueel tegen een kleine vergoeding) en de auto daar op dag 7 (met de bus) ophalen om naar Dresden te rijden. In Dresden kun je alleen betaald parkeren (ca. € 5 per dag).

Trein informatie

De treinreis gaat altijd via Dresden. Neem vanaf daar de S-Bahn richting Bad Schandau en stap uit in Königstein. Heb je een trein die niet stopt in Königstein, dan kun je er ook voor kiezen om vanaf Bad Schandau met een stoptrein 1 station terug te reizen om in Könistein te komen.
Op de voorlaatste dag reis je per trein van Bad Schandau naar Dresden en de laatste dag vanaf Dresden Neustadt naar huis.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Bad Schandau   09:10 - 19:35 1
Dresden Neustadt– Amsterdam CS 11:19 - 21:00    1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kunt dit arrangement starten van 1 april t/m 31 oktober. In het weekend kan het op de eerste wandelingen van de reis druk zijn, dus starten op zondag of maandag is een goede keuze. Zowel het voorjaar, met frisgroene beukenblaadjes, als het najaar, met overweldigende kleurenpracht, is mooi om te wandelen. Maar de zomer, met grote kans op stabiel weer, is uiteraard ook prima.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

In Duistland kan lang niet in alle winkels/restaurants met een bankpas of creditcard betaald worden. Neem dus genoeg contant geld mee en zorg ook voor muntgeld.

Vanwege de steile ladders en trappen tijdens de wandelingen op een aantal dagen, is het helaas niet mogelijk om je hond mee te nemen op reis.

Schade door de bastkever
Naast de schade door de zware regenval van zomer 2021 (alleen zeer plaatselijk) de branden van zomer 2022 is er ook schade aan de bossen door de bastkever. Veel naaldbomen sterven af en ook deze stukken bos worden geruimd, met tijdelijke en wisselende omleidingen tot gevolg. Met name dag 4 en 5 krijg je hier mogelijk mee te maken. Check bovenstaande link en check met name Malerweg etappe 5 tussen Schmilka en Neumannmühle (NB de SNP route volgt niet helemaal de Malerweg én loopt in tegengestelde richting!).
Een overzicht van de schade en toegankelijkheid in de bossen vind je HIER.

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Sächsische Schweiz

Duitsland - Sächsische Schweiz

Adembenemende uitzichten vanaf de Malerweg

Wandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.