Costa Rica - Met de kids, 14 dagen Per jeep over de ’backroads’ van Costa Rica

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsvakantie per 4WD huurauto langs hotels & lodges

Met de familie reis je in je eigen 4x4 huurauto, voorzien van een routeboek, over de 'backroads' van Costa Rica. Ontdek de groene jungle met vulkanen, nevelwouden en watervallen. Slinger, opgehangen aan een stalen kabel, van boom tot boom en kijk uit naar slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters. Van de blauwe waterval 'Laguna Azul' naar een boottocht door de mangroven in de Golf van Nicoya. Geniet op het exotisch palmenstrand van Samara, dat wordt beschermd door koraalriffen. De ideale plek voor duiken, zwemmen, watersporten én om schildpadden en dolfijnen te zien. 

Uniek aan deze reis

 • Canopy tours in Sarapiqui en Rincon de la Vieja
 • Veel hotels met zwembaden
 • All-risk autoverzekering
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Interview | familie Wolters

Een heel gedoe, met de kinderen op reis naar de andere kant van de wereld? Onzin, weet de familie Wolters. Niet met de verre gezinsreizen van SNP. Lees verder...


Family special 6 jaar en ouder

Dag tot dag

Costa Rica - Met de kids

Costa Rica leent zich zeer goed voor een avontuurlijke en afwisselende reis voor ouders met kinderen. Het land is niet groot, goed georganiseerd, veilig en nagenoeg vrij van vervelende tropische ziekten die andere landen in de tropen wat minder geschikt voor jonge kinderen maken. Naast een meerdaags verblijf nabij het feeërieke Rincón de la Vieja National Park met haar prachtige watervallen kent deze reis nog vele andere attracties. Zoals bijvoorbeeld de nevelwouden waar niet alleen de geluiden en geuren en kleuren je zullen fascineren, maar ook de kans om kaaimannen, kapucijnaapjes, brulapen, toekans en luiaards te zien tijdens een canopy tour een bezoek tot een spannende ervaring maken. Natuurlijk mag in een reis aan Costa Rica een strandverblijf niet ontbreken: het exotische strand van Samara is uitstekend geschikt om wandelingen en zandkastelen te maken.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van San José word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Je wordt naar je hotel in het centrum van de hoofdstad gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst van je vlucht kun je vanmiddag in San José de lokale markt bezoeken die in 1888 is gesticht. Ook een verkenning van het centrum met zijn Nationaal Theater is de moeite waard. Liefhebber van kunstschatten? Bezoek dan het pre-Colombiaanse Gouden Museum waarin een rijke collectie aan gouden kunstschatten, edelstenen en keramiek wordt tentoongesteld. Ook 's avonds is er genoeg te doen in San José. In je SNP reisinformatie vind je de nodige tips voor leuke restaurantjes.

Overnachting in

San José

Dag 2

In de ochtend wordt jullie huurauto bij het hotel afgeleverd, wel zo makkelijk. Jullie rijden in ca. 2.5 uur via het nevelwoud van het nationale park Braulio Carillio OF via de prachtige waterval van La Paz naar Puerto Viejo de Sarapiquí. In het laagland regenwoud van Sarapiqui leven o.a kaaimannen, kapucijnaapjes, brulapen, toekans en luiaards.

Verlenging Tortuguero! Voordat je naar Sarapiqui reist kun je prima een verblijf in schildpadparadijs Tortuguero invoegen. Als je Tortuguero bij boekt, pik je de huurauto na het verblijf in Tortuguero op in Guapiles.

Overnachting in

Puerto Viejo de Sarapiqui - La Quinta Sarapiqui Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Tortuguero Nationaal Park

3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit eco-lodge
Tortuguero dankt zijn naam aan de grote aantallen groene zeeschildpadden, beter bekend als de soepschildpad. Jaarlijks leggen zij hun eieren van juli t/m oktober. Ook de lederschildpad, de grootste van zijn soort, legt op de stranden van Tortuguero ook haar eieren (half februari t/m april). Het meemaken van dit fenomeen of het zien van het uitkomen van de eieren vormt een unieke belevenis! Gezien de afgelegen ligging van Tortuguero, je kunt er alleen per boot of vliegtuigje komen, is de biodiversiteit extreem hoog. Sinds 1970, het jaar waarin Tortuguero een beschermde status verkreeg, is het gebied een walhalla voor natuurliefhebbers. Met boottochtjes door kreken en rivieren en wandelend over de paden in het laaglandregenwoud, zie je leguanen, kroonbasilisken, neusbeertjes, ara's, drieteenluiaards, tamandua's, rivierotters, wasberen en vele vogels en apen.

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen
 • 3x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
 • transfer shuttlebus/boot San José - Tortuguero - Guapiles
 • excursie per open boot door de kreken en kanalen van Tortuguero
 • wandeling in en rondom de lodge op zoek naar allerlei dieren
 • entree Tortuguero
 • begeleiding Engelssprekende gids

Niet inbegrepen:

 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven

Om voor jou een ticket voor Nationaal Park Tortuguero te kunnen boeken hebben we van alle deelnemers paspoortnummer, volledige naam en nationaliteit nodig. Geef deze bij boeking meteen door.

Dag 3

Deze ochtend verkennen jullie het Tirimbina Reserve. Met een lokale gids gaan jullie de hangbrug over die met een lengte van 250 meter de rivier Sarapiquí overspant. Jullie wandelen door het regenwoud naar een oude cacaoplantage in het reservaat Tirimbina. Hier kom je alles te weten over de inheemse cacaoboom en haar vruchten. De oorspronkelijke bewoners van Costa Rica maakten van de pitten van de cacao-vruchten een warme drank, de voorloper van de chocolade zoals we die nu kennen. In deze interactieve tour wordt de geschiedenis van de chocolade uitgelegd en wordt er zowel chocolade gemaakt als geproefd. Yammie! Als je deze tour maakt kun je onbeperkt overdag de paden zelf bewandelen, 's avonds moet dat altijd onder begeleiding van een gids.

In de middag kunnen jullie op eigen gelegenheid andere wandelingen in de omgeving maken. Ook zijn er mogelijkheden om een rafttocht te maken op de rivier Sarapiquí of de mooie omgeving te paard te ontdekken.

Overnachting in

Puerto Viejo de Sarapiqui - La Quinta Sarapiqui Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

raften-op-de-sarapiqui.jpg

Raften op de Río Sarapiqui

Raften is een heerlijke combinatie van warme zon en een koude douche met heel veel lol! In de ochtend of de middag kun je gaan raften op de rivier de Sarapiqui. Op gemiddeld 15 minuten rijden vanaf de meeste lodges in Puerto Viejo de Sarapiqui, ligt het beginpunt van de rafttocht over de rivier de Sarapiqui. Al naar gelang de leeftijden van de deelnemers - voor kinderen is deze rivier zeer geschikt! - wordt een stuk van de rivier gekozen waarop veilig geraft kan worden. Uiteraard vindt er vooraf een veiligheidsinstructie plaats.

Dag 4-5

Op naar La Fortuna! Jullie hebben twee dagen om de spectaculaire omgeving rond de vulkaan de Arenal (1633m) te ontdekken. Verken het nationaal park te voet. Loop lekker door het bos en sta op de oude lava van de uitbarsting van 1968. Sinds oktober 2010 is de vulkaan inactief, explosies worden nog zelden waargenomen.

Wat kun je verder nog doen? De Arenal Hanging Bridges zijn zeker de moeite waard. Ook kun je relaxen in verschillende warmwaterbaden of maak een 'skywalk', een regenwoudwandeling over een serie hangbruggen die tussen boomkruinen zijn gespannen. Een lokale gids ontrafelt de geheimen van de junglewereld waardoor je ontdekt hoe belangrijk het is om de natuur te beschermen. Ook is er een mooi aangelegde kabelbaan voor degenen die niet zo van wandelen houden. En voor de echte avonturiers is er natuurlijk de skytrek!

Tegen de avond (dag 4) maken jullie onder begeleiding van een Engelstalige gids een 2 uur durende avondwandeling, ten zuidwesten van la Fortuna. Van de gids leer je van alles over de subtropische bossen en haar bewoners waaronder slangen, vele kikkersoorten (o.a. de roodoogboomkikker) en insecten. Niet schrikken van al deze beesten, het is een avondwandeling die erg de moeite waard is en veilig plaatsvindt.

Rijafstand (dag 4): 2,5 uur

Verlenging met Boca Tapada! Voeg een 3-daags arrangement in Boca Tapada in, na je verblijf in Puerto Viejo de Sarapiqui. Je kunt hier heerlijk wandelen in het tropische woud langs de San Carlos rivier, niet ver van de grens met Nicaragua. 

Overnachting in

La Fortuna - Arenal Montechiari

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Boca Tapada

3 dagen / 2 nachten - verblijf vanuit lodge
Bij het krieken van de dag opstaan en direct in de kano stappen. Laat de geluiden van het ontwakend tropisch woud op je inwerken. Vogelgeluiden vanuit elke hoek terwijl het water rustig onder je door glijdt. Hoe heerlijk is het om zo de dag te beginnen alvorens je van het ontbijt geniet. Wandel met een gids door het regenwoud en leer over de medicinale werking van planten. Met bijna 600 getelde vogelsoorten komt elke vogelliefhebber hier aan zijn trekken. Hoe bijzonder is het als de Great Green Macaw en Scarlet Macaw overvliegen in paartjes waarbij het schelle geluid behoorlijk afsteekt tegen hun fraai verenkleed. Je verblijf ten noorden van Boca Tapada, tegen de grens aan van Nicaragua, is volop genieten van de natuurschoon.

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • wandeling met gids
 • nachtexcursie met gids
Niet inbegrepen:
 • overige excursies
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Dag 6-7

Door naar het beroemde nationale park Rincón de la Vieja. In dit park met zijn 'droge' hellingbossen en grassavanne, zijn allerlei kleine vulkanische verschijnselen waar te nemen zoals hete gassen die uit de grond komen en borrelende modderputten. Rincon heeft tevens een echte vulkaan waar kleine verschijnselen zich aan de voet bevinden.

Tijdens een wandeling bij Las Pailas zie je hete gassen uit de grond komen en hete grijswitte klei borrelen en pruttelen. Als je meer wilt wandelen kun je nog doorlopen naar een mooie waterval. Rincón heeft ook een rijke dierenwereld. Het is een van de beste plaatsen om slingerapen, kapucijnapen, brulapen, gordeldieren en miereneters te zien. Behalve wandelen kun je er ook een canopy tour maken. Opgehangen aan een stalen kabel slingeren van boom tot boom. Zo kun je het leven in de boomtoppen van dichtbij zelf meemaken!

Rijafstand (dag 6): 4,5 uur 

Verlenging met Caño Negro Reservaat! Voordat je doorreist naar Rincón de la Vieja, is het leuk om je reis te verlengen met een tweedaags arrangement in de moerassen van Caño Negro. Je kunt er veel watervogels waarnemen maar tevens krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

Overnachting in

Rincon de la Vieja - Rinconcito Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Caño Negro Reservaat

2 dagen / 1 nacht - verblijf vanuit lodge
Stap vanuit je hotel aan de rand van het Lago Chapel de motorboot in. In het laaglandregenwoud in het Caño Negro Reservaat zijn vele dieren te observeren. Het gebied is een seizoensmoeras waar enorme aantallen watervogels leven. In het reservaat leven naast o.a. zilverreigers, jabiroes, ibissen, tijgerroerdompen, aalscholvers en slangenhalsvogels ook krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

Inbegrepen:

 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Ochtend bootexcursie door het reservaat
 • Entree reservaat Caño Negro
 • Engelssprekende gids
Niet inbegrepen:
 • vervoer La Fortuna-Caño Negro v.v.
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes en fooi)

Dag 8

Jullie reis gaat verder naar de schitterende Haciënda La Ensenada dat aan de Golf van Nicoya ligt op een totale oppervlakte van zo'n 350 hectare! Een plek midden in de natuur waar je verschillende vogelsoorten kunt spotten. Je kunt hier even lekker bijkomen en afkoelen in het heerlijke zwembad en genieten van een maaltijd in het openluchtrestaurant. De houten lodges hebben een eigen badkamer, ventilator, veranda met hangmat én een prachtig uitzicht. Een plek waar je je snel thuis zult voelen.

Rijtijd: 2,5 uur

Verlenging Monteverde! Voordat je doorreist naar de Golf van Nicoya, is het leuk om je reis te verlengen met een driedaags arrangement in de nevelwouden van Monteverde.

Overnachting in

La Ensenada - Haciënda La Ensenada

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Monteverde Biologisch Reservaat

3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit lodge
Monteverde is al sinds 1950 een natuurreservaat. Het prachtige gebied biedt bezoekers vele wandelpaden door het nevelwoud. Of maak een canopytour om het kronendak te verkennen. Ook vogelliefhebbers trekken vaak naar Monteverde om o.a. een glimp op te vangen van de fluorescerende schoonheid van de quetzal.

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
Niet inbegrepen:
 • excursies
 • persoonlijke uitgaven

Dag 9

Je kunt hier even lekker bijkomen en afkoelen in het heerlijke zwembad. Vanuit deze unieke plaats aan de Golf van Nicoya kun je de omgeving verkennen. Maak een boottocht door de mangroves of boek een heuse tractor tocht. Je kunt ook gaan wandelen over het landgoed. Onderweg worden jullie misschien wel aangemoedigd door brulapen. Als je geluk hebt zie je nachtzwaluwen, jacana's, spechten en zwarte leguanen.

Overnachting in

La Ensenada - Haciënda La Ensenada

Dag 10

Gelukkig is de reis nog niet ten einde. Jullie nemen afscheid van La Ensenada en rijden naar Nicoya. In dit grootste dorp van het gelijknamige schiereiland kunnen jullie even stoppen om een oude kerk te bezichtigen. In het park vinden jullie groene en zwarte leguanen.

Even ten zuiden van Nicoya liggen de uitgestrekte witte zandstranden van Samara. Bij aankomst in Samara check jullie in bij het hotel. 's Middags kun je lekker de Grote Oceaan in. Het mooie en lange strand van Samara wordt gezien als een van de veiligste stranden van Costa Rica. Dat komt doordat het wordt beschermd door koraalriffen en dat maakt het tot de ideale plek voor zwemmen en diverse watersporten. Vanuit Samara kun je veel ondernemen, zoals boottochten en snorkelen. De dichtstbijzijnde duikplek bevindt zich bij Playa Coco op ongeveer 2 uur rijden.

Rijafstand: 2,5 uur

Overnachting in

Samara - Hotel Giada

Dag 11-12

In dit tropische paradijs is genoeg te doen. Het witte zandstrand ligt er uitnodigend bij. Ga lekker zwemmen, snorkelen of duiken. Op een van deze vrije dagen krijg je surfles (1 uur) plus het gebruik van een surfboard voor twee uur, leef je lekker uit! Wat is er allemaal nog meer te doen: 

 • dolfijnentocht. Met een vissersboot gaan jullie de Grote Oceaan op om de dolfijnen op te zoeken. Onderweg kun je wellicht nog een visje vangen. Het avondeten heb je dan alvast binnen!
 • huur een fiets om 7 km naar Playa Carrillo te fietsen, een prachtig verlaten palmstrand.
 • ga een uur lang onder begeleiding zeekajakken om daarna te snorkelen bij een eiland voor de kust van Samara.
 • ten noordwesten van Samara ligt het ‘Refugio Nacional de Vida Silvestre Ostional’ waar gedurende het gehele jaar schildpadden het strand op komen om hun eieren in het zand te begraven. ’s Avonds ga je het strand op om muisstil toeschouwer te zijn van deze gebeurtenis.
 • bezoek de stranden van Pelada en Guiones. Heerlijk om hier te surfen.

's Avonds kun je heerlijk gaan eten in een van de vele restaurants.

Overnachting in

Samara - Hotel Giada

Dag 13

Vandaag rijden jullie in ca. 4 uur terug richting San José. De laatste nacht verblijven jullie in een comfortabel hotel aan de rand van Alajuela vlakbij de luchthaven (1,6 km). Alle ingrediënten zijn hier aanwezig om de reis ontspannen af te sluiten.

Overnachting in

Alajuela, nabij San José - Trapp Family Country Inn

Dag 14

Na het ontbijt worden jullie in minder dan 10 minuten naar de luchthaven van San José gebracht voor de terugvlucht naar huis. Mochten jullie nog wat tijd hebben i.v.m. een latere vlucht, dan kunnen jullie genieten van het zwembad en de tuin van je hotel of nog even op en neer rijden naar het centrum van San José voor een bezoek aan het Museo de Oro, het Museo de Niños of de levendige Mercado Central.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Voor deze Family Special reis zijn alle accommodaties geselecteerd op een mooie ligging, de aanwezigheid van een zwembad, goede maaltijden en een uitstekende service.

Jullie overnachten in 2, 3, of 4-persoonkamers met eigen sanitair in middenklasse hotels en lodges. Wij proberen altijd kamers te boeken op basis van jullie wensen. Elk land heeft zo zijn eigen 'accommodatieregels', zo ook Costa Rica. Kamers met een verbindingsdeur zijn nauwelijks aanwezig. De meeste kamers in Costa Rica bestaan uit twee queensize bedden. Een driepersoonskamer beschikt meestal over twee queensize bedden (en soms uit 3 losse bedden). Een vierpersoonskamer beschikt meestal over twee queensize bedden (en soms uit 4 losse bedden). Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link bij het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Het ontbijt is op alle overnachtingsplekken inbegrepen. Voor de lunches en diners zorg je zelf. Eet bv onderweg in één van de vele soda's, piepkleine eethuisjes langs de weg. Onderweg van de ene verblijfplaats naar de andere zijn er genoeg restaurants te vinden voor een sanitaire stop én een lekkere cappuccino of ‘mixto de frutas en agua’, een heerlijke fruitsmoothie! Aan vitamine C geen gebrek. Naast deze tropische vruchtendrankjes is ook de variëteit aan eten voor ouders en kinderen prima. Troep maken in een restaurant….maakt niet uit. Tico’s zullen er vaak niets van zeggen, sterker: kids krijgen vaak een aai over de bol.

Info kindvriendelijkheid

Tico’s – zoals de inwoners van Costa Rica genoemd worden – zijn dol op kinderen. Deze reis is speciaal ontwikkeld voor ouders en kinderen vanaf 6 jaar. Accommodaties zijn vrijwel allemaal ruim van opzet zodat er flink gespeeld kan worden en ze zijn voorzien van een zwembad (behalve in San José en Monteverde). Met de huurauto ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. De reisafstanden zijn relatief kort en dat is heerlijk voor kinderen. Voor een excursie of voor een eigen rondritje hoef je vaak niet ver te rijden. ‘Spice’ deze reis ter plaatse met allerlei optionele excursies. Denk hierbij aan outdooractiviteiten (o.a. canopytours, ziplining en kayakken) en leuke leerzame excursies in de natuur.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • airporttransfer bij aankomst en vertrek San José
 • huurauto
 • chocolade excursie Tirimbina
 • avondwandeling La Fortuna
 • 1 uur surfles + gebruik surfboard (2 uur) bij Samara
 • digitale reisinformatie
 • wildlife-guide (krijg je ter plaatse)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)

Ter plaatse te betalen

 • entrees nationale parken (US$ 17 / 18 pp per park, kinderen onder 12 US$ 6)

Huurauto inbegrepen

Bij deze reis is 12 dagen autohuur inbegrepen, van dag 2 t/m dag 13. De auto wordt op dag 2 afgeleverd bij je hotel en lever je aan het eind van de reis weer in bij het hotel. De autohuur is gebaseerd op de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. De standaard autohuur bij deze rondreis is gebaseerd op het aantal personen:

 • 1-3 personen: Suzuki Vitara (of vergelijkbaar) incl. airco
 • 4 personen: Toyota RAV4 (of vergelijkbaar) incl. airco
 • 5 personen: Toyota Fortuner (of vergelijkbaar) automaat, incl. airco

De prijs is inclusief de meest uitgebreide verzekeringsdekking (full cover) zonder eigen risico. De huurauto is standaard voorzien van een wifi hotspot zodat je met je eigen smartphone of tablet kunt navigeren.

Als je de beschikking wilt hebben over een andere huurauto dan die bij de reis is inbegrepen of reis je in grotere reisgezelschappen en wil je één huurauto (mogelijkheid met chauffeur), wij adviseren je hierin graag. Klik hier voor een overzicht van de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Deze reis hebben wij aangeduid met een niveau 1. In de SNP Reis App staan enkele wandelingen die je kunt maken. Alle excursies of wandelingen zijn optioneel dus je kunt zelf de reis zo licht of zwaar maken als je wilt. Houd er wel rekening mee dat de hitte in de tropen vermoeiend kan zijn en het reizen enigszins kan verzwaren.

Geschikt voor kinderen

Vanaf 6 jaar

Extra dagen

Het aantal overnachtingen per verblijfplaats hebben we afgestemd op de mogelijkheden en evt. excursies in de omgeving. Wil je je reis verlengen dan raden we je aan één of meerdere bouwstenen aan je reis toe te voegen. Dat voegt meer toen dan extra overnachtingen bij boeken in de verblijfplaatsen die al in de reis zijn opgenomen.

Extra's

Excursies

raften-op-de-sarapiqui.jpg

Raften op de Río Sarapiqui (vanaf € 70,- per persoon)

Raften is een heerlijke combinatie van warme zon en een koude douche met heel veel lol! In de ochtend of de middag kun je gaan raften op de rivier de Sarapiqui. Op gemiddeld 15 minuten rijden vanaf de meeste lodges in Puerto Viejo de Sarapiqui, ligt het beginpunt van de rafttocht over de rivier de Sarapiqui. Al naar gelang de leeftijden van de deelnemers - voor kinderen is deze rivier zeer geschikt! - wordt een stuk van de rivier gekozen waarop veilig geraft kan worden. Uiteraard vindt er vooraf een veiligheidsinstructie plaats.

Aanvullende opties

kanoen_naar_school.jpg

Costa Rica Caribe * Tortuguero Nationaal Park

3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit eco-lodge
Tortuguero dankt zijn naam aan de grote aantallen groene zeeschildpadden, beter bekend als de soepschildpad. Jaarlijks leggen zij hun eieren van juli t/m oktober. Ook de lederschildpad, de grootste van zijn soort, legt op de stranden van Tortuguero ook haar eieren (half februari t/m april). Het meemaken van dit fenomeen of het zien van het uitkomen van de eieren vormt een unieke belevenis! Gezien de afgelegen ligging van Tortuguero, je kunt er alleen per boot of vliegtuigje komen, is de biodiversiteit extreem hoog. Sinds 1970, het jaar waarin Tortuguero een beschermde status verkreeg, is het gebied een walhalla voor natuurliefhebbers. Met boottochtjes door kreken en rivieren en wandelend over de paden in het laaglandregenwoud, zie je leguanen, kroonbasilisken, neusbeertjes, ara's, drieteenluiaards, tamandua's, rivierotters, wasberen en vele vogels en apen.

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen
 • 3x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
 • transfer shuttlebus/boot San José - Tortuguero - Guapiles
 • excursie per open boot door de kreken en kanalen van Tortuguero
 • wandeling in en rondom de lodge op zoek naar allerlei dieren
 • entree Tortuguero
 • begeleiding Engelssprekende gids

Niet inbegrepen:

 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven

Om voor jou een ticket voor Nationaal Park Tortuguero te kunnen boeken hebben we van alle deelnemers paspoortnummer, volledige naam en nationaliteit nodig. Geef deze bij boeking meteen door.

Costa Rica Caribe * Boca Tapada

3 dagen / 2 nachten - verblijf vanuit lodge
Bij het krieken van de dag opstaan en direct in de kano stappen. Laat de geluiden van het ontwakend tropisch woud op je inwerken. Vogelgeluiden vanuit elke hoek terwijl het water rustig onder je door glijdt. Hoe heerlijk is het om zo de dag te beginnen alvorens je van het ontbijt geniet. Wandel met een gids door het regenwoud en leer over de medicinale werking van planten. Met bijna 600 getelde vogelsoorten komt elke vogelliefhebber hier aan zijn trekken. Hoe bijzonder is het als de Great Green Macaw en Scarlet Macaw overvliegen in paartjes waarbij het schelle geluid behoorlijk afsteekt tegen hun fraai verenkleed. Je verblijf ten noorden van Boca Tapada, tegen de grens aan van Nicaragua, is volop genieten van de natuurschoon.

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
 • wandeling met gids
 • nachtexcursie met gids
Niet inbegrepen:
 • overige excursies
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven

Reisinformatiepakket

kroonbasilisk.jpg

Centraal Costa Rica * Caño Negro Reservaat

2 dagen / 1 nacht - verblijf vanuit lodge
Stap vanuit je hotel aan de rand van het Lago Chapel de motorboot in. In het laaglandregenwoud in het Caño Negro Reservaat zijn vele dieren te observeren. Het gebied is een seizoensmoeras waar enorme aantallen watervogels leven. In het reservaat leven naast o.a. zilverreigers, jabiroes, ibissen, tijgerroerdompen, aalscholvers en slangenhalsvogels ook krokodillen, apen, leguanen, vleermuizen en kroonbasilisken.

Inbegrepen:

 • Overnachting
 • Ontbijt
 • Ochtend bootexcursie door het reservaat
 • Entree reservaat Caño Negro
 • Engelssprekende gids
Niet inbegrepen:
 • vervoer La Fortuna-Caño Negro v.v.
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes en fooi)

rtr8419att75.jpg

Centraal Costa Rica * Monteverde Biologisch Reservaat

3 dagen / 2 nachten - regenwoudverblijf vanuit lodge
Monteverde is al sinds 1950 een natuurreservaat. Het prachtige gebied biedt bezoekers vele wandelpaden door het nevelwoud. Of maak een canopytour om het kronendak te verkennen. Ook vogelliefhebbers trekken vaak naar Monteverde om o.a. een glimp op te vangen van de fluorescerende schoonheid van de quetzal.

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen
 • 2x ontbijt
Niet inbegrepen:
 • excursies
 • persoonlijke uitgaven

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op San José.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 - 3277 000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van San José hebben jullie een privé transfer naar het hotel in de stad. Aan het eind van de reis worden jullie vanuit Alajuela in 10 minuten weer naar het vliegveld gebracht.

Dit arrangement kan het gehele jaar geboekt worden. San José heeft een aangenaam lenteklimaat met overdag circa 25 °C en zwoele nachten. De natste maanden van het jaar zijn mei, juni en oktober; de droogste maanden november t/m april. In de droge tijd kan het echter ook hard regenen en in de natte tijd zal ook zeker de zon schijnen. Regen valt bijna altijd in stevige stortbuien en het verschil tussen de droge en de natte tijd is dat deze buien in de natte tijd wat langer duren. De ervaring heeft geleerd dat zowel de natte als de droge periode hun eigen charme hebben. Dat maakt dat je eigenlijk geen peil kunt trekken op het weer in Costa Rica, en het hele jaar door kunt reizen!

Let op dat het park Rincon de la Vieja op maandag is gesloten. Mochten jullie hier op beide dagen (standaard dag 6 en 7) veel tijd in willen doorbrengen, houd dan rekening met de startdag van je reis. 

SNP en haar lokale partner

Onze partner heeft van het Toeristisch Instituut Costa Rica (ICT) als een van de eerste bedrijven in Costa Rica in januari 2020 het certificaat ontvangen Elite level of Tourism Sustainability Certification. Het is de hoogste ranking en tevens erkenning die men heeft gekregen voor hun inspanningen de bedrijfsprocessen continu te verduurzamen ten voordele van lokale gemeenschappen en toeristische bestemmingen. Sinds 2017 heeft onze partner in haar kantoor het energieverbruik met 41% verminderd en het watergebruik met 38%. In 2018 en 2019 heeft men 3143 uren besteed aan interne- en externe trainingen. Met hun programma ‘Ecolina Educational Program’ heft men 290 ondernemers en gemeenschapsleiders getraind in meerdere steden in Costa Rica. Voor de samenstelling van de SNP-reizen worden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties met Costaricaanse eigenaars geselecteerd. Tweemaandelijks worden er trainingssessies georganiseerd voor lokale hotels op het gebied van duurzaamheid. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met partners die óók gecertificeerd zijn. In het programma ‘Ecolina Educational Program’ worden trainingen aangeboden aan mensen die woonachtig zijn in afgelegen toeristische gemeenschappen om deze te bekwamen in disciplines als klanttevredenheid, kwaliteit, basis-boekhouding, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Met de roadshow 'Caravana Tica draagt men de boodschap uit van duurzaamheid door het hele land.

CO2 compensatie

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Costa Rica ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

De munteenheid in Costa Rica is de Colon (CRC). Voor de meest actuele wisselkoers verwijzen we je naar www.xe.com en www.oanda.com. Tijdens deze reis door Costa Rica dien je rekening te houden met bijkomende kosten zoals maaltijden, drankjes, excursies, entrees nationale parken, souvenirs, uitgaven van persoonlijke aard en fooien. Wij adviseren zowel een pinpas als een creditcard mee te nemen. Je kunt zowel US$ als Colones pinnen. Colones zijn bijvoorbeeld handig als je in lokale soda's gaat eten en voor eetkraampjes en winkeltjes, met name buiten de toeristische gebieden.

Neem bij voorkeur je bagage mee in een grote weekendtas of rugzakken. Deze zijn wat flexibeler dan hardshell koffers. Rugzakken nemen meestal minder ruimte in beslag wat in de soms wat kleine kamers handig is en je bent met een rugzak iets wendbaarder. Neem je handbagage mee in een kleinere rugzak. Qua kleding raden we je aan luchtige maar ook bedekkende zomerkleding mee te nemen.Houd er rekening mee dat lichtgekleurde kleding in het regenwoud eerder vies wordt en dat vlekken er moeilijker uit te krijgen zijn. Wat plastic zakken voor als het regent zijn altijd handig. Het meenemen van een muskietennet is niet noodzakelijk. Alle hotels hebben horren waarmee muggen zoveel mogelijk worden buitengehouden.

 • Dagrugzak
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of slippers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding / poncho
 • Warme kleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandcreme
 • Zonnebril
 • Anti-insectenmiddel (beter ter plaatse kopen)
 • Zaklamp
 • Lippencrème met UV-filter
 • Eventueel verrekijker, fotocamera

Vliegen via de Verenigde Staten:

 • Let op! Indien je via de Verenigde Staten naar Costa Rica vliegt, moet je een ESTA-formulier invullen. Bij het invullen hiervan dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
 • Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol op rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten. Reizigers met een vlucht naar of via de Verenigde Staten dienen rekening te houden met mogelijke extra controles op elektronische apparatuur in de handbagage. De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in.

Ga je binnenkort op reis naar Costa Rica bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/costa-rica. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/costa-rica/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.


Naar Costa Rica via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Costa Rica via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Voor een verblijf in Costa Rica van minder dan 90 dagen heb je geen visum nodig. Je moet beschikken over een reserveringsbevestiging van je eerste accommodatie en een vliegticket voor de terug- of doorreis. Je paspoort moet bovendien minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over voldoende financiële middelen t.b.v. je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neem daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Costa Rica (zie nuttige adressen). Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Vliegen via de Verenigde Staten 
Indien je een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar je eindbestemming, dan moet je minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kun je online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt je vinden op de website van SNP, klik hier. Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat je maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf,  in duidelijk gemerkte verpakkingen.
Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan je handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat je eet en drinkt. In de meeste plaatselijke restaurants kun je met een gerust hart eten, maar wees voorzichtig met het eten van o.a. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer 3 liter drinkwater per persoon mee.
 • Draag je lenzen, neem ook een reservebril (met zonneglazen) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof in te doen. Droge lucht vermindert het draagcomfort.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, o.a. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Costa Rica binnenkomt, is de Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Costa Rica zelf komt geen Gelekoorts voor.

Malaria middelen aanbevolen 
In Costa Rica komt het hele jaar in enkele delen van het land Malaria voor, zoals in de provincies Matina en Talamanca. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medische advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Dengue (Knokkelkoorts)
Dengue (Knokkelkoorts) komt vooral tijdens het regenseizoen voor. Om besmetting te voorkomen, dien je je goed te beschermen tegen muggenbeten.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoorts- of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings) inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door jehuisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost je veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het je uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Algemeen
Costa Rica staat bekend als een van de veiligste, vriendelijkste en rustigste landen van Latijns Amerika. Op het gebied van politiek en bevolking is dat zeker nog altijd het geval, op het gebied van criminaliteit begint dat imago echter te veranderen. Het gaat daarbij over het algemeen om kleine delicten zonder geweld zoals diefstal. In de ogen van veel Costaricanen is de toerist een rijke westerling met een dure tas, dure schoenen, een duur horloge, een onbetaalbare camera en misschien wel een dure zonnebril. Het enige wat daar tegen te doen is, is er niet mee te koop lopen. Enkele tips:

 • Laat sieraden en dure horloges zoveel mogelijk thuis.
 • Stop camera’s in een tas;
 • Ga niet met een overvolle portemonnee een kopje koffie afrekenen. Grote geldbedragen, belangrijke papieren etc. kunnen in bijna elk hotel in bewaring worden gegeven. Sommige hotels hebben privé-kluisjes te huur (iedere buitenlander moet overigens wel altijd een paspoort bij zich dragen).
 • Tassen, jassen of camera’s niet om de rugleuning van een stoel, zelfs niet in ’goede’ hotels of restaurants waar alleen maar buitenlanders komen. Op de grond tussen je voeten of om een stoelpoot is veiliger.
 • Een rugzak is diefstalgevoelig, op drukke pleinen of straten en in de bus is een ’buikzak’ beter te overzien.
 • Laat nooit waardevolle spullen achter in een huurauto. Alleen toeristen kunnen zich de luxe van een huurauto veroorloven en ze zijn duidelijk herkenbaar aan het nummerbord.
 • Maak kopieën van belangrijke papieren (paspoort, visum, rijbewijs etc.) en bewaar die apart van de originelen.

Kijk ook de website van het www.minbuza.nl voor hun visie op en informatie over de actuele situatie.

Stormseizoen
Van juni tot in oktober kunnen tropische wervelstormen over Costa Rica trekken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.tropicalstormrisk.com of www.nhc.noaa.gov van de Amerikaanse overheid.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

roodoogmakikikker.jpg

Costa Rica - Met de kids

Per jeep over de ’backroads’ van Costa Rica

Gezinsvakantie per 4WD huurauto langs hotels & lodges

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.