SNP en NKBV

Steeds meer mensen gaan de bergen in om te wandelen. Met je rugzak op genieten van spectaculaire vergezichten, gletsjers, bergmeren en die frisse berglucht. Huttentochten waarbij je van berghut naar berghut wandelt, zijn dan ook mateloos populair. Dat juichen we vanzelfsprekend van harte toe. Een avontuur in de bergen is echt onvergetelijk. 

Hoe fantastisch het ook is, een wandeling in de bergen is niet zonder risico en we zien de laatste tijd ook dat de ene reiziger de andere niet is en dat de een meer bergwandelervaring heeft dan de ander. Daarom vinden wij het belangrijk, onze plicht zelfs, om je van tevoren zo goed mogelijk te informeren en voor te lichten over hoe je veilig en op een verantwoorde manier de bergen in gaat. Een goede voorbereiding is essentieel. Je voorkomt vervelende blessures (of erger), je voelt je zekerder en je geniet meer van je bergwandelavontuur.

NKBV

We zijn dan ook heel blij met onze samenwerking met de NKBV. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) zet zich in voor bereikbaarheid, onderhoud en ontwikkeling van de klim- en bergsport voor iedereen. Dat doen zij samen met vele vrijwilligers en professionals, verenigingen en clubs, leden, partners en sponsors. Omdat de NKBV is aangesloten bij het Gegenrechtfonds dragen alle leden met hun lidmaatschap jaarlijks 400.000 euro bij aan het onderhoud van bergpaden en hutten.

Kennispartner

De NKBV deelt haar kennis en kunde met ons op het gebied van veiligheid en voorlichting, zodat we je samen kunnen helpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je volgende bergwandelvakantie. Er is veel dat je in Nederland al kan doen! We vertellen je hoe je het beste kunt trainen, welk materiaal je nodig hebt, welke bergwandeltechnieken er zijn en hoe je bijvoorbeeld omgaat met onvoorziene omstandigheden in de bergen.

Samen met de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), heeft SNP de digitale gids ‘veilig bergwandelen’ samengesteld. Hierin lees hoe je veilig op pad gaat. De digitale gids kun je hier downloaden.