Maleisië Smeltkroes van culturen

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

Op reis naar Maleisië met SNP

Een vakantie in Maleisië is een vakantie in het land van kampongs en moderne metropolen, van machtige regenwouden en zonovergoten koraalriffen. Een land dat met één been in een oeroud verleden en het andere in een ambitieuze toekomst staat. Tijdens je Maleisië rondreis zie je in steden zoals Kuala Lumpur, Georgetown, Melakka en Kuching monumentale gebouwen die herinneren aan de dagen van koloniale overheersing. Met de drie grootste bevolkingsgroepen van Azië, de Chinezen, Indiërs en Maleiers, is het land een smeltpot van culturen. Een reis in Maleisië laat je dus niet alleen kennismaken met Maleisië zelf, maar ook met de culturen uit omringende landen.

Actieve vakantie
Je Maleisië vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan enkele van de oudste tropische regenwouden ter wereld, waar tijgers, luipaarden, orang oetans en olifanten in het wild leven. Diep in de wouden van Borneo leven ook de oorspronkelijke bewoners: de stammen van de Iban en de Penan. Al meer dan 7000 jaar trachten ze hier hun eigen identiteit te bewaren. Gedurende een wandelvakantie of fietsvakantie in Maleisië bezoek je de kleine kampongs op het platteland.

Regenwouden en stranden
De keuze bij SNP is ook groot als je wil snorkelen of duiken langs de witte zandstranden van Maleisië, in helder water en met kleurrijke vissen en koralen: Pulau Perhentian, Pulau Langkawi, Pulau Tiga, Pulau Manukan en Pulau Sipadan. Een rondreis in Maleisië is een kennismaking met de mooiste regenwouden en stranden van de wereld en met een smeltkroes van culturen. Ook erg geschikt voor een vakantie met kinderen!

 

Toon alle reizen in Maleisië

Wat wil je doen in Maleisië

Fietsen

2 reizen

Rondreizen

3 reizen

Met het gezin

Maleisië met SNP

  • Keuze uit rondreizen, familiereizen, fietsreizen en bouwstenen
  • De mooiste natuurbestemmingen van Maleisië
  • Unieke fietsroutes ook voor gezinnen
  • Kleinschalige sfeervolle accommodaties
  • Deskundige reisleiders en lokale natuurgidsen

Toon Avontuur op Maat in Maleisië

Aanbevolen reizen in Maleisie

Malayasia_beaches_Perhentian.jpg 9,0
Fietsen
Privéreis

Maleisië - Oostkust en Kelantan

Rondreis door landelijk Oost-Maleisie & eilanden

gezinsvakantie met 5 fietsdagen, langs resorts en homestays

Zwaarte
Comfort
15 dagen
vanaf € 960
Prijs per persoon bij min. 2 personen
rtr6886att76.jpg 8,8
Fietsen
Privéreis

Maleisië - Oostkust per fiets

Kampongs in de tropen

fietsvakantie langs hotels en resorts

Zwaarte
Comfort
9 dagen
vanaf € 725
Prijs per persoon bij min. 2 personen
264_Batu_Caves_Kuala_Lumpur.jpg 8,4
Rondreizen
Privéreis

Maleisië - Peninsular Malaysia

De highlights van West-Maleisië

Rondreis per openbaar vervoer, langs hotels en resorts

Zwaarte
Comfort
13 dagen
vanaf € 715
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wist je dat

  • Vanaf 1641 regeerde de VOC over de straat van Malacca
  • De grootste grot van de wereld ligt in Mulu National Park
  • In Maleisië komt de grootste bloem van de wereld voor, de raflesia
  • Het regenwoud van Taman Negara is met 130 miljoen jaar het oudste in de wereld
  • Maleisië wordt bewoond door 55% Malay, 25% Chinezen en 10% Indiërs

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Cindy Roelofs

Midden en Zuid-Amerika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland

Reizen is voor mij alle zintuigen op scherp stellen. Weg uit het dagelijkse ritme waardoor ik mijn hoofd helemaal kan leegmaken. Ecuador was mijn eerste reis buiten Europa die ik bezocht heb, overzichtelijke en relatief klein land waarbij de combinatie van regenwoud, Andes en kust eenvoudig te maken is. Sowieso is de diversiteit van het kleurrijke Latijns Amerikaanse groot; een trekking (in de Andes), bezoeken van koloniale steden, op zoek naar wild in het regenwoud, genieten aan de kust regio's. Voor het heerlijke eten en de lieve, vaak giechelende, bevolking en cultuur wil ik graag naar Azië. Als het gaat om de gigantische uitgestrektheid van Australië waar je helemaal los kunt gaan met een roadtrip of het heerlijke Nieuw Zeeland met haar bizar afwisselende landschap. Er is nog zo veel te ontdekken! Laat mij weten wat jouw wensen zijn en dan gaan we samen aan de slag om de beleving waar jij naar op zoek bent, in een reisplan uit te werken!

Mail naar afdeling Verre Reizen
Foto Marianne Rense

Marianne Rense

Azië en Afrika

De wijde wereld trekt altijd! Reizen is leuk, maar ik wilde ook eens meemaken hoe het is om in een ander land te wonen. Dus toen de kans er was, ben ik voor twee jaar naar Maleisië verhuisd. Binnen Maleisië is er zoveel te doen; heerlijk snorkelen bij tropische eilanden, de hoogste berg van Azië (Mt. Kinabalu) beklimmen, neusapen en bekerplanten bekijken, lekker eten in historische stadjes, te veel om op te noemen! Vanuit Maleisië heb ik ook veel rondgereisd in de regio, vaak met de focus op de natuur.

Recent heb ik Bhutan mogen bezoeken, een bijzonder en heel authentiek land. Het maakte diepe indruk op mij de bossen die op zoveel plaatsen in Azië gedegradeerd zijn daar nog intact te zien. En ook in Afrika heb ik veel landen bezocht, sommige uitgebreid en andere minder uitgebreid. En naar allemaal zou ik nog wel eens terug willen. En er valt daarnaast nog zoveel nieuws te ontdekken, ook op andere continenten.. Ik help je graag een mooie reis samen te stellen! Mijn favorieten: Bhutan, Maleisië, Myanmar, Vietnam, Indonesië, Taiwan, India, Zuid-Afrika, Marokko.

Mail naar afdeling Verre Reizen