Actieve vakantie Madagascar

Bijzondere reizen op Madagascar

Tonga Soa, welkom! Madagascar (of Madagaskar) overtreft superlatieven. Een vakantie op het op drie na grootste eiland van de wereld is jezelf onderdompelen in een andere wereld. Rondreizen in Madagascar is een reis terug in de tijd. Het eiland splitste zich 165 miljoen jaar geleden af van Afrika en 80 miljoen jaar later raakte het volledig geïsoleerd doordat India verder noordwaarts afdreef. Hierdoor is een geheel eigen palet aan dieren en planten ontstaan met bijzondere endemische soorten waarvan de lemuren wel het bekendst zijn.

De Indri Indri is de grootste van de halfapen en de Verreaux Sifaka beweegt zich wel het opvallendst; zijwaarts! Het is een ware boomkunstenaar die alert is op het grootste roofdier van Madagascar, de fretkat. Ook vele soorten van kameleons, gekko’s en orchideeën tref je alleen op Madagascar aan. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Madagascar

Madagascar
SNP reis
Madagascar Oog in oog met lemuren

themareis vanuit lodges en een kampement

19 dagen v.a. € 5.089
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis

Madagascar rondreis

Een rondreis op Madagascar is een unieke belevenis. Dit kleurrijke eiland heeft een keur aan endemische flora en fauna, waaronder de eigenzinnige lemuren en de typische baobab, ofwel apenbroodboom. Maar ook talloze soorten gekko's, kameleons, vogels en prachtige orchideeën kom je tegen op Madagascar. Een paradijs voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Dankzij de centrale bergketen die over het eiland loopt is een afwisselend landschap ontstaan; het zuiden is vrij droog en woestijnachtig, in het westen en noorden bevinden zich savannen en in het noordoosten liggen de laatste regenwouden van het eiland. En dan zijn er nog talloze eilandjes met bountystranden waar je heerlijk kunt ontspannen.

Bekijk onze rondreis op Madagascar

Comfortabel reizen op Madagascar

Een rondreis op Madagascar van SNP is geschikt voor beginners, ervaren reizigers en als familievakantie. Tijdens deze fraaie natuurreis trek je rond onder begeleiding van een privéchauffeur die je langs alle hoogtepunten van het eiland brengt. Onder meer de nationale parken van Andasibe, Ranomafana en Isalo staan op het programma. Ook ga je, zowel overdag als 's nachts, op zoek naar de Indri Indri, de grootste lemuur op Madagascar.

Voor de kust van Ifaty ga je op walvissafari. In het tropisch regenwoud ontspan je in een thermale warmwaterbron terwijl je in het middeleeuwse dorp Ambalavao kennis maakt met de zeer vriendelijke Malagassys. En wil je nagenieten van deze bijzondere vakantie? Verleng je rondreis op Madagascar dan met een paar dagen op Nosy Be. Dit eiland voor de kust wordt ook wel 'Parfumeiland' genoemd vanwege de geur van Ylang Ylang bloemen en specerijenplantages.

Madagascar met SNP

 • Reizen met Engelssprekende privéchauffeur/gids
 • Unieke flora en fauna: van de baobab tot lemuren
 • Walvissen spotten aan de kust
 • Alle hoogtepunten van Madagascar in één complete reis
 • Aanrader voor vogelaars
 • Makkelijk te verlengen met een aantal dagen strandvakantie

Wist je dat...?

 • Madagascar ook wel het 'Rode Eiland' wordt genoemd vanwege de roodgekleurde bodem en de kleur stenen waarmee de huizen zijn gebouwd?
 • Madagascar het op drie na grootste eiland ter wereld is?
 • Madagascar duizenden planten- en dierensoorten heeft die uniek zijn op het eiland?
 • De beste reistijd is tussen mei en september? Zo vermijd je het regenseizoen
 • De munteenheid van Madagascar de Malagassische ariary is?
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het op Madagascar 1 uur later en tijdens de wintertijd 2 uur