Wandelen Lake District

Wandelen in het Lake District van Engeland de mooiste wandelvakanties

Ruige bergkammen die van kleur verschieten in de zon, schilderachtige valleien met pittoreske dorpjes vol natuurstenen huisjes en veel rimpelloze meren. Het Lake District is een schitterende bestemming voor een Wandelvakantie in Engeland. Laat je net als talloze kunstenaars en schrijvers inspireren door de ongekende schoonheid van dit natuurgebied in Noordwest-Engeland.

Grootste nationale park van Engeland

Treedt in de voetsporen van de beroemde schrijfster en mycoloog Beatrix Potter en boek in het Lake District een vakantie van SNP! Met een oppervlak van 2.362 vierkante kilometer is het Lake District in het graafschap Cumbria het grootste nationale park van Engeland. In het beschermde natuurgebied liggen ook de hoogste berg van Engeland, de Scafell Pike van bijna 1.000 meter, en het grootste natuurlijke meer van het land, namelijk Lake Windermere. Tijdens een wandelreis in het Lake District geniet je niet alleen van de wonderschone natuur maar kom je ook alles te weten over geschiedenis van het gebied. Je bezoekt onder meer steencirkels uit de Bronstijd, Romeinse ruïnes en achttiende-eeuwse kastel.

Bedwing de Cumbrian Mountains

SNP biedt comfortabele groepswandelreizen aan in het Lake District. Overdag wandel je met lokale gidsen door het bijzondere mozaïeklandschap waarbij je voortdurend wordt getrakteerd op spectaculaire vergezichten. De ervaren gidsen nemen je ook mee buiten de gebaande paden. Een groot voordeel van deze groepsreizen is dat de wandelingen verschillende gradaties hebben. Je hoeft geen echte berggeit te zijn om te genieten van de geweldige omgeving. Logeren doe je op romantische landgoederen waar alles is geregeld. 

Trek je liever je eigen plan en heb je een goede conditie? Kies dan voor een individuele wandelreis door de ongerepte Tarn Hows, met zijn ruige bergkammen, langgerekte meren en ondiepe waterpartijen vol waterlobelia's; de zogeheten tarns. Slapen doe je in knusse bed & breakfasts en inns. Een mooi alternatief is een privéwandelreis door het Lake District waarbij je het spoor volgt van de beroemde schrijver en langeafstandswandelaar Alfred Wainwright, die zijn wandelavonturen beschreef in tal van boeken. Bij SNP loop je het westelijk deel van zijn kust tot kust-wandelroute, tussen St. Bees en Kirkby-Stephens.

Groot-Brittannië met SNP Natuurreizen

 • Gevarieerd reisaanbod; individueel en in groepsverband
 • Ruime keus aan wandelreizen in Engeland, Schotland en Wales
 • Ook prachtige themareizen voor vogelaars en actieve roadtrips
 • Groepswandelen met ervaren gids
 • Naast toeristische trekpleisters ook buiten de gebaande paden
 • Logeren in charmante accommodaties

Wist je dat...

 • Groot-Brittannië omvat Engeland, Schotland en Wales. Met Noord-Ierland erbij is dit het Verenigd Koninkrijk
 • De Britse vlag Union Jack is een combinatie van de vlaggen van Schotland, Engeland en Noord-Ierland. De Welshe vlag ontbreekt
 • Big Ben is eigenlijk de naam van de klok binnenin deze beroemde toren
 • Groot-Brittannië heeft 15 nationale parken, waarvan 10 in Engeland; 2 in Schotland en 3 in Wales.
 • Nergens in Groot-Brittannië ben je meer dan 75 mijl verwijderd van een van de kusten
 • Nergens wordt zoveel thee gedronken als in Groot-Brittannië

Boek de mooiste wandelvakanties in Groot-Brittannië

Enthousiast geworden om wandeltochten in Groot-Brittannië te maken? Bekijk het aanbod met alle wandelvakanties in Groot-Brittannië. 

 

Bekijk alle wandelvakanties