Wandelbestemmingen waar je niet zo snel aan denkt (deel II) Ontdek het Oosten van Europa

Bij wandelbestemmingen in Europa denk je misschien al snel aan ‘traditionele’ wandeltrektochten door de Alpen of de Pyreneeën. Maar wist je dat er in het oosten van Europa nog echt onontdekte culturen en natuurgebieden zijn? Vaak met een traditionele en zeer gastvrije lokale bevolking. De volgende landen verdienen het om op jouw shortlist te staan.

1. Albanië

Albanië wordt ook wel de laatst onontdekte parel van Europa genoemd. Met zijn spectaculaire berglandschap, het ruige binnenland en pittoreske bergdorpjes is het een perfecte bestemming voor wandelliefhebbers. Tijdens onze reizen wandel je door het hart van de Albanese Alpen, land van machtige bergen en geïsoleerde valleien, waar tradities en herderslegendes nog niet verdrongen zijn door de moderne wereld. Vaak heb je de paden voor jezelf, en kom je hooguit een paar locals tegen. Tijdens onze groepsreis Peaks of the Balkan combineren we Albanië met de buurlanden Kosovo en Montenegro.

Bekijk de reizen naar Albanie

2. Roemenië

Ook Roemenië kent een compleet eigen schoonheid als het gaat om natuur en historie. Met SNP wandel je door het mysterieuze en bosrijke Transsylvanië, bekend van de film Dracula. In de zomer is het een prachtig wandelparadijs met zacht glooiende heuvellanden aan de voet van de ruige Karpaten. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de vele oude binnenstadjes, imposante kastelen en kasteelruïnes, en beschilderde kloosterkerken die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. En wist je dat Roemenië ook een prachtbestemming is voor vogelliefhebbers?

Bekijk de reizen naar Roemenië

3. Montenegro

De bergen van Montenegro zijn misschien wel de mooiste van de hele Balkan. Een wandelvakantie is de beste manier om de spectaculaire kalkmassieven, diepe kloven en heldere bergmeren op hun mooist te ervaren. Hoewel het land nog geen gemarkeerde wandelpaden kent, heeft SNP de mooiste routes alvast laten uitstippelen. Dat is pas echt wandelen door ongerept natuurgebied. Met onze groepsreis doe je het hele land aan, waaronder de verschillende berggebieden en de Baai van Kotor. De individuele reis speelt zich geheel af rondom deze prachtige baai, omringd door hoge bergen en pittoreske dorpjes.

Bekijk de reizen naar Montenegro

4. Bulgarije

Bulgarije is ook een prachtige bestemming om al wandelend te ontdekken. Een reis naar dit land biedt een grote variatie in natuur en cultuur. Tijdens een aantal wandelreizen bezoek je het Rila gebergte, dat een natuurlijke waterscheiding vormt tussen het stroomgebied van de Zwarte Zee en de Egeïsche Zee en gelegen is in Nationaal Park Rila, een van de grootste en meest waardevolle beschermde natuurgebieden in Europa. Met de groepsreis doe je zelfs meerdere Nationale Parken aan, waaronder Rila, Rhodopen en Pirin. En vanwege de prachtige natuur kan je ook nog met SNP mee op vogel- of fotoreis naar Bulgarije.

Bekijk de reizen naar Bulgarije