header-actieve-gezinsvakantie

Vijf redenen voor een actieve gezinsvakantie

Onvergetelijk avontuur voor iedereen

Yeah, abseilen, canyoningen en raften. Menig kind staat te stuiteren bij het zien van de foto’s van deze activiteiten. Veel ouders staan te slikken als ze er alleen maar aan denken dat ze zoiets zelf zouden moeten doen. Of misschien nog wel erger, dat hun kind zoiets gaat doen. Nergens voor nodig! Met een beetje begeleiding (geen zorgen, er is altijd héél véél begeleiding!) maak je er een onvergetelijk avontuur van voor iedereen. En ben jij nét die ene ouder die net zo enthousiast is als z'n kinderen bij het zien van zoveel outdoor-fun? Ook goed! Meedoen mag.

Bekijk actieve gezinsvakanties

1. Ingespannen ontspannen

Moe, moeder, moeist. Misschien denk je wel dat je veel te moe bent om na een jaar hard werken ook nog eens hartstikke actief te gaan zitten doen tijdens een vakantie. Dan hebben we nieuws voor je: je rust bijna nergens zó goed van uit, als van een beetje inspanning. Na een dag zon, frisse lucht en actief bezig zijn, slaap je ’s nachts als Doornroosje. Wedden dat je je na een weekje buitenspelen als herboren voelt?

2. Buitenlucht! En vitamine zon enzo

Buiten spelen is gezond. Door over een boomstam te balanceren train je het evenwichtsgevoel. Van een goeie portie zon krijg je vitamine D. En van sporten en actief bezig zijn krijg je sterke spieren en botten. In bomen klimmen, door een rivier waden of een flink stuk wandelen of mountainbiken in de bergen is dus niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens hartstikke gezond!

3. Onvergetelijke herinneringen

Een strandvakantie samenvatten is een makkie. Er een uitgebreid verhaal over vertellen wordt al lastiger. Maar als je echt avonturen hebt beleefd is dat anders. Als je veel verschillende dingen hebt gedaan of diverse plaatsen hebt bezocht, dan heb je een avondvullend verhaal te vertellen bij terugkomst van vakantie. Zo werkt dat ook bij kinderen. Een rustige vakantie was ‘leuk…’. Maar een actieve vakantie zit zo vol hoogtepunten dat ze over tien jaar nog kunnen vertellen wat ze allemaal hebben gedaan.

4. Vrienden voor het leven (of in ieder geval voor heel even)

Door samen spannende dingen te doen, bouw je een band op. Niet voor niets proberen organisatoren van teambuildingsuitjes aan te sturen op het doen van enge of lastige dingen. Het bereiken van een berg, een stuk fietsen of wandelen kan best even lastig zijn. Maar als je het dan wel haalt samen, dan is dat magisch. Een écht ouder(s)-kind(eren) moment voor het leven!


5. Geen verveling (en geen geruzie over schermen)

Of jullie zijn druk bezig met het beklimmen van bergen, het bedwingen van een rivier of het leren van een nieuwe (berg)sport, of jullie liggen uit te puffen in de zon. Bij een avontuurlijke vakantie hoef je voor één ding niet bang te zijn: verveling. Natuurlijk zijn er genoeg momenten om even te relaxen. Maar ergens in de toekomst ligt het volgende avontuur te wachten waar je je op kunt verheugen. 

Geschreven door: Petra Strijdhorst
Foto's: Rein Rijke Zoutfotografie en Gijs Hardeman

Boek de mooiste actieve gezinsvakanties

Enthousiast geworden om zelf een actieve gezinsvakantie te maken? SNP heeft een aanbod dat speciaal is afgestemd op gezinnen met kinderen.


Bekijk actieve gezinsvakanties