Top 10 bestemmingen in Italië met Alitalia

Italië is een prachtige bestemming voor een actieve vakantie. Wij hebben de mooiste regio’s, valleien en bestemmingen voor je op een rij gezet die de moeite waard zijn om te ontdekken én die nog niet overlopen zijn door toeristen. Onze top bestemmingen in willekeurige volgorde.

1. Val Maira (Piemonte)

In de bekende wijnregio Piemonte, in de zuidelijk Italiaanse Alpen ligt het Valle Maira: een onontdekt dal in de Italiaanse natuur. De verstilde dorpjes bieden in combinatie met een aangenaam klimaat en keurig aangelegde paden een heus wandelparadijs. Je vindt er geen drukke wegen, skipistes en massatoerisme, wel een ongerept berglandschap, veel zon, bijzonder gastvrije onderkomens en vooral heerlijk Italiaans eten. SNP biedt hier:

Een 8-daagse bergwandelvakantie

Een 8-daagse gezinsvakantie

Om deze bestemming te ontdekken, kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Turijn (overstap in Rome).

2. Aosta-vallei

In de noordelijk Italiaanse Alpen ligt het nog onbekende Aosta-dal. Deze regio wordt gekenmerkt door imposante bergmassieven, meren en gletsjers en is daarmee een paradijs voor menig wandel- en fietsliefhebber. In de regio ligt tevens het nationaal park Gran Paradiso, het oudste van Italië en ruim 70.000 ha groot. Ook op cultureel gebied valt er genoeg te zien: vele kastelen en kerken uit verschillende perioden van de geschiedenis. SNP biedt hier:

Een 8-daagse outdoorweek voor gezinnen

Een 9-daagse wandelvakantie langs hotel en agriturismo

Om de Aosta-Vallei te ontdekken, kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Turijn (overstap in Rome).

3. Umbrië

Umbrië wordt vaak het groene hart van Italië genoemd. Deze authentieke regio bestaat uit zacht glooiende heuvels, uitgestrekte wijn- en olijfgaarden en middeleeuwse stadjes. Het landschap van de heuvels in de vallei van Spoleto en de minder bekende bergen van de Valnerina en de Monti Sibillini ademen rust en ruimte. Tijdens een vakantie in Umbrië ontdek je oude heuvelstadjes, steile straatjes en antieke gebouwen die beeld geven van een rijke cultuurgeschiedenis. SNP biedt diverse fiets- en wandelreizen en rondreizen naar Umbrië.

Bekijk hier alle reizen naar Umbrië

Om deze bestemming te ontdekken kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Rome (rechtstreeks).

4. Dolomieten (zuidelijke Alpen)

De Dolomieten is één van de mooiste bergketens in Europa en maakt deel uit van de Alpen. Kenmerkend zijn de steile rotswanden en pieken afgewisseld met groene bergweides en kristalheldere meren, ooit ontstaan uit versteende algen- en koraalriffen. Sinds 2009 staan de Dolomieten op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vele wintersporters en bergfanaten dromen van een reis naar dit ongekend prachtige gebied. Ook al is de natuur de grootste bezoekersmagneet, er valt ook veel te zien op cultureel gebied. SNP biedt diverse fiets- en wandelreizen en rondreizen naar de Dolomieten.

Bekijk alle reizen naar de Dolomieten

Om de Dolomieten te ontdekken, kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Verona (overstap in Rome).

5. Sicilië

Sicilië wordt ook wel het andere Italië genoemd. In veel dorpen lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Je kunt er genieten van vele historische overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd maar uiteraard ook van de natuurlijke schoonheid. Ontdek de kalkbergen van de Monte Madonie of wandel rondom het vulkaangebied van de Etna. Ook op Sicilië geniet je van een uitermate goede keuken met pasta, vers gevangen vis en zelf geteelde groenten. SNP biedt diverse fiets- en wandelreizen en rondreizen naar Sicilië.

Bekijk alle reizen naar Sicilië

Om Sicilië te ontdekken, kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Palermo voor West Sicilië (overstap in Milaan) of Catania voor Oost Sicilië (overstap in Milaan).

6. Campania

Vier La dolce vita in adembenemend Campania. Deze streek huist fantastische bestemmingen als Napels, Pompeii, Amalfi en de Vesuvius. In Zuidoost-Italië verlicht de mediterrane zon de prachtige kust van Campania. Elk stukje van dit prachtige deel van Italië herbergt iets nieuws en bijzonders. In vrolijke kleuren geschilderde huisjes zijn op ruige kliffen gebouwd en bieden een fraai uitzicht. In het binnenland van Campania leven boeren van de opbrengst van citroenen, olijven en mozzarella. Wandel of fiets naar authentieke dorpjes, waar oude heren elkaar op gezellige pleintjes ontmoeten. SNP biedt diverse fiets- en wandelreizen en rondreizen in Campania.

Bekijk alle reizen naar Campania

Om deze bestemming te ontdekken kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Napels (overstap in Milaan).

7. Ligurië

Ligurië staat bekend om zijn prachtige kuststreek. Sommige dorpen zijn zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Zo ook de Cinque Terre: de vijf mooiste dorpjes van de Bloemenrivièra. Wandel elke dag met uitzicht op zee, voorbij de steile landbouwterrassen, door kleurrijke steegjes, langs levendige haventjes en een stil klooster in het binnenland. Geniet van de uitbundige bloemenpracht tijdens deze wandelvakantie en besluit de dag in een gezellig familiehotelletje. SNP biedt hier:

Een 8-daagse wandelreis

Om deze bestemming te ontdekken kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Pisa (overstap in Rome).

8. Monti Sabini (Lazio)

De Monti Sabini (de Sabijnse bergen) is een klein berggebied in de provincie Lazio, vlakbij Rome. Het is een nog onbekende regio maar vol met natuurschoon en gezellige oude Italiaanse dorpjes. Vanwege de hoogte en de prachtige uitzichten over de regio wordt het ook wel het balkon van Lazio genoemd. Een tijdloos landschap vanwaar je bij mooi weer schitterende zichten hebt op het meer van Bracciano en de Tibervallei. SNP biedt hier:

Een 8-daagse wandelvakantie

Om deze bestemming te ontdekken kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Rome (rechtstreeks).

9. Sardinië

Sardinië is een wereld op zich. Dit minicontinent in Italië wordt omringd door natuurlijke baaitjes, rotsachtige kusten en ruige kliffen. Ontdek de ruige kalkbergen van de Supramonte, het mooiste en meest desolate deel van dit bijzondere eiland. Of wandel langs de parelwitte strandjes van de Golf van Orosei en ontdek de verlaten mijnen én stranden van de Costa Verde bij Ingortosu. SNP biedt diverse fiets- en wandelreizen en rondreizen naar Sardinië.

Bekijk alle reizen naar Sardinië

Om deze bestemming te ontdekken kan je met Alitalia vanuit Amsterdam op Cagliari voor Zuid Sardinië (overstap Milaan) en Alghero voor Noord Sardinië (overstap Milaan).

10. Puglia

Zuidelijk Apulië, de hiel van de Italiaanse laars, wordt omspoeld door de azuurblauwe Adriatische en Ionische Zee. Het is een heerlijke streek van droge landschappen, bewoond door een wantrouwige en tegelijk vriendelijke bevolking met een traag levensritme en een eenvoudige maar bijzonder smaakvolle keuken. SNP biedt hier diverse fiets- en wandelreizen en rondreizen.

Bekijk alle reizen naar Puglia

Om deze bestemming te ontdekken kan je met Alitalia vanuit Amsterdam vliegen op Bari (overstap Milaan).