Achtertuin

Op vakantie in de achtertuin Met deze tips haal jij jouw SNP reis in huis

Een bijzondere meivakantie is aangebroken: in plaats van nieuwe bestemmingen ontdekken, blijven we dit keer met zijn allen thuis. Het wordt een vakantie waarin we doen wat we al weken doen: thuis genieten van het (hopelijk) mooie weer. Maar met deze tips tover je je eigen huis om tot vakantiewoning en geniet je van een welverdiende vakantie, gewoon in eigen tuin!

1. Volg een online buitenlandse kookworkshop

Of jou nou een huttentocht maakt door de Alpen, gaat kamperen in Italië of op rondreis door Zuid-Afrika gaat. Het eten is anders dan thuis en vormt een groot onderdeel van de beleving. Bepaalde maaltijden en geuren nemen je direct mee terug naar kenmerkende momenten van jouw vakantie.

Gelukkig hoeven we dit niet helemaal te missen en kunnen we met behulp van online kookworkshops deze gerechten zo thuis namaken. Op YouTube staan genoeg online ‘coocking classes’. Zo haal jij makkelijk een echte Kaiserschmarren in huis met deze video.

Woon je in Rotterdam? Haal dan jouw ingrediënten op bij MammaLica en volg daarna via Instagram de Italiaanse kookworkshop.

2. Stuur een ansichtkaart vanuit je achtertuin!

Je kent hem wel: de klassieke ansichtkaart die ergens in het buitenland op de bus wordt gedaan om vervolgens bij familieleden in Nederland op de mat te vallen wanneer je zelf ook al lang weer thuis bent. Een belangrijke update van de vakantie wordt gegeven op dit kaartje: de weersomstandigheden, de hoogtepunten tot nu toe en wat er voor de komende dag op de planning staat. Nu we massaal thuis zitten is het des te leuker om een kaartje te ontvangen! Waarom stuur je geen groetjes vanuit jouw achtertuin?

3. Ga vogelspotten vanuit huis

Er is nu tijd genoeg om de vogels die in deze periode over jouw tuin vliegen te spotten. Geloof ons, het zijn er meer dan je denkt! Het wordt steeds leuker als je er meer herkent en unieke soorten van elkaar kunt onderscheiden. Met de zon hoog aan de hemel en verrekijker en vogelgids in de hand beleef je een perfecte zomerse vakantiedag vanuit je eigen tuinstoel.  

Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? In dit artikel geven we jou tips.

4. Kinderen opgelet: bouw je eigen droomtent en ga kamperen in de tuin!

Niets geeft ons meer een vakantiegevoel dan genieten van een zelf opgezet kamp. Kamperen op een magisch plekje in de natuur zit er helaas niet in, maar met wat creativiteit maak je ook van je eigen achtertuin of balkon een geweldige campingplek. En pak dan niet eenvoudig de tent van zolder, maar bouw hem helemaal zelf! Kinderen hebben de tijd van hun leven, en wij denken dat de ouders het stiekem ook érg leuk vinden.

5. Ontdek je eigen buurt te voet

Met onze gedetailleerde routebeschrijvingen proberen we bij SNP te voorkomen dat je verdwaalt op reis, onze wandelroutes brengen je immers al naar de mooiste plekjes. Maar thuis verdwalen kan juist erg leuk zijn! Je ontdekt plekken waar je nog nooit bent geweest en dat levert soms onverwacht mooie uitzichten op. Maak voor je de deur uit gaat een ‘routebeschrijving’: links, derde rechts, tweede links, eerste rechts etc. Je zult zien dat je sneller kunt ‘verdwalen’ in jouw buurt dan je denkt. Misschien ben je niet direct in de natuur, maar ook andere straten, steegjes, sloten en parkjes kunnen zorgen voor een echt ontdekkingsgevoel!

6. Maak van jouw huis een echte SNP-accommodatie

Bij SNP kiezen we altijd voor kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Speel voor gastheer/vrouw en verwelkom je gezin na hun wandeling in een SNP-vakantiesetting. Haal vakantiesouvenirs van zolder en laat je favoriete vakantiefoto’s afrukken en maak van je woning een knus vakantiehuisje. Breng de nieuwe technieken die je tijdens een van de kookworkshops hebt geleerd in de praktijk en zet een uitgebreide buitenlandse maaltijd op tafel. Proost met je favoriete vakantiedrankje en haal samen herinneringen op aan eerdere reizen.

7. Ga op reis door jouw achtertuin en vergeet vooral het reisverslag niet te maken

Het is natuurlijk niet hetzelfde als wandelen over de Via Dinarica of fietsen in Sardinië, maar ook jouw tuin en omgeving zijn prachtig! Je bent er niet voor niks gaan wonen, toch?
Maak een reisverslag van vakantie in je eigen omgeving. Want als je met een andere blik kijkt, dan zie je zelfs vanuit de picknicktafel nieuwe dingen. Omschrijf bijvoorbeeld:

  • Hoe de locals leven op deze locatie
  • Wat is er kenmerkend voor de architectuur in jouw buurt
  • Wat zijn de veel voorkomende dieren en welke zijn heel bijzonder? Misschien heb je wel – voor jou - nieuwe vogelsoorten ontdekt.
  • Wat zijn de bijzondere uitzichtpunten en hoe verandert dit? Denk hierbij aan de zonsondergang, nestjes, de blauwe lucht of vele bomen.
  • Beschrijf de flora en fauna uit jouw tuin en waarom deze zo mooi is.
  • Zijn er bijzondere kunstobjecten te zien? Misschien kan je ze anders zelf nog creëren.

Een mooi voorbeeld is deze documentaire die Teun de Voeght maakte als compilatie op Planet earth over de natuur in zijn eigen buurt.  

8. Geen vakantie zonder foto’s!

Vergeet daarom geen kiekjes te maken tijdens jouw SNP vakantie in eigen huis en tuin. Het is de uitgelezen kans om met fotografie te oefenen. Leg bijvoorbeeld de vogels vast op de gevoelige plaat. Heb je vandaag het mooie vogeltje net gemist? Grote kans dat hij deze vakantie nog een keer voorbij komt op dezelfde plek. Dat is dan weer het voordeel aan een vakantie in huis.

Of ga creatief aan de slag en creëer de echte outdoor foto in jouw tuin. Wie zegt dat je per se die schitterende rotsen nodig hebt met kliffen op de achtergrond voor een spetterende outdoor foto? Wij zijn benieuwd naar jullie creaties en outdoor foto’s.

 

Heb jij meer tips om jouw vakantie in huis te halen? Mail deze naar marketing@snp.nl. Wij bundelen de leukste tips in een vervolgartikel.