Rondreis Zuid-Engeland

De schilderachtige landschappen die je ontdekt tijdens een rondreis door Zuid-Engeland inspireren al eeuwenlang schrijvers, dichters en schilders. Van ruige kusten en romantische heuvels tot uitgestrekte heides en typisch Engelse dorpjes. Tel daarbij op een bijzonder mild klimaat en je hebt alle ingrediënten voor een fijne vakantie. 

Rondreis door Nationaal park Exmoor

De ruige heidevelden en heuvels van de nationale parken van Dartmoor en Exmoor zijn al eeuwen gehuld in mysterie en vormen daarmee een sterk contrast met het lieflijke cultuurlandschap van Cornwall, Devon en Somerset. Tijdens een rondreis door Zuid Engeland kun je hier wandelen over het beroemde Southwest Coast Path, waar na elke kaap en baai een nieuw spectaculair uitzicht wacht. Exmoor National Park werd vroeger gebruikt als een koninklijk jachtterrein maar is tegenwoordig een beschermd natuurgebied met zo'n 55 kilometer aan kustlijn, bossen en kleurige heides, de 'moorlands'. 

Rondreis door Nationaal Park Dartmoor

Vanaf de hoogste zeeklif van het Britse vasteland, de Great Hangman, kijk je richting Wales. Nationaal park Dartmoor vormt het decor voor het beroemde Sherlock Holmes boek 'The Hound of the Baskervilles' van Sir Arthur Conan Doyle. Dit gebied staat bekend om zijn Dartmoor pony's, die je onderweg ongetwijfeld ziet grazen, en zijn 'tors'; als pannenkoeken op elkaar gestapelde rotsblokken die verspreid liggen over het gebied. 

Rondreis met het gezin in Zuid-Engeland

Een rondreis door Zuid-Engeland is een waar avontuur voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Niet alleen de prachtige natuur van Exmoor en Dartmoor staat centraal, er zijn ook genoeg mogelijkheden om te zwemmen en watersporten in Cornwall. Het hostel waar je verblijft organiseert allerlei adventure activities waaraan je optioneel kunt deelnemen zoals mountainbiken, ponytochten, maar ook mountainboarding, low- and high-roping en ‘weaseling’, waarbij je jezelf door smalle rotsige tunnels wurmt. Een bijzonder uitje tijdens deze reis is het bezoek aan het Eden project; de tropische tuinen die in enorme bolvormige kassen zijn aangelegd. 

Aanbevolen reizen

Bekijk de reizen
Groot-Brittannië - Zuidwest-Engeland, 9 dagen
xx 8,0
Family specials
Privéreis
Groot-Brittannië - Zuidwest-Engeland Blauwe zee, paarse hei en rode kliffen

gezinsrondreis per (huur)auto langs jeugdherbergen

Zwaarte
Comfort
9 dagen
vanaf € 500
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Groot-Brittannië - Exmoor, Cornwall & Dartmoor, 9 dagen
xx 8,7
Natuur Rondreizen
Privéreis
Groot-Brittannië - Exmoor, Cornwall & Dartmoor Moors & cliffs van Zuidwest-Engeland

rondreis per (huur)auto langs B&B's en inns

Zwaarte
Comfort
9 dagen
vanaf € 1.143
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Groot-Brittannië - Exmoor & Cornwall, 9 dagen
dramatic_cornish_coast.jpg 8,7
Wandelen
Groepsreis
Groot-Brittannië - Exmoor & Cornwall De kliffen en heidevelden van Zuidwest-Engeland

wandelvakantie langs twee historische hotels

Zwaarte
Comfort
9 dagen
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis