Actieve vakantie Italië

7x mooiste gebieden in Italië voor een actieve vakantie

Benieuwd naar de 7 mooiste gebieden voor een actieve vakantie in Italië?

Italië is een land vol cultuurschatten, prachtige natuur, schilderachtige dorpen en heerlijk eten. Een land met ongekende mogelijkheden voor een actieve vakantie. SNP zet zeven mooie gebieden op een rij!

1. Dolomieten

Met zijn grillige pieken, steile rotswanden en diepe gletsjerdalen zijn de  Dolomieten een paradijs voor avonturiers. Ook als je geen echte berggeit bent, kun je met SNP wandelen of fietsen in de Dolomieten. In de winter transformeert deze bergketen in Noord-Italië in een spectaculair wintersportgebied.

Bekijk onze actieve reizen in de Dolomieten

2. Toscane

Glooiende wijngaarden, beroemde cipressenlanen en talloze culturele hoogtepunten: Toscane is een zeer populaire streek bij actieve reizigers. Het schilderachtige landschap leent zich bij uitstek voor een ontspannen wandelreis, terwijl de deels onverharde 'strade bianche' een uitdaging vormen tijdens een licht pittige fietsvakantie. Renaissancesteden Florence en Siena trekken de cultuurliefhebber aan. Wijnkenners genieten met volle teugen in de Chianti.

Bekijk onze actieve reizen in Toscane

3. Piemonte

Piemonte staat wellicht niet zo op de radar als mooie Italiaanse bestemming, maar deze noordwestelijke regio heeft voor elke reiziger wat wils. Cultuur in Turijn, avontuur bij het Fenestrelle Fort en culinaire hoogstandjes in Alba, met zijn witte truffels en lokale wijn. De Valle Maira leent zich het hele jaar voor een pittige wandel- of fietsvakantie.

Bekijk onze actieve reizen in Piemonte

4. Campania

In Campania ontmoet het vulkanische achterland van Italië de helderblauwe zee. De kleurrijke dorpen en weelderige bloemenpracht van de Amalfikust en de machtige vulkaan Vesuvius vormen een fraai decor voor een veelzijdige wandel- of fietsvakantie. Het culturele hart gaat sneller kloppen bij de bedolven stad Pompeï en in het monumentale Napels. Lekkerbekken smullen van authentieke Napolitaanse pizza en proeven limoncello uit Sorrento.

Bekijk onze actieve reizen in Campania

5. Sicilië

Ruige, rotsachtige bergen en steile kliffen, glooiende olijf- en wijngaarden en verlaten stranden in kleine baaitjes; op Sicilië gaat de natuur nog ongestoord zijn gang. Niet in de laatste plaats rond de beroemde vulkaan Etna. Wandelaars en fietsers wacht op dit gastvrije Italiaanse eiland een prachtig decor van ongerepte landschappen, lieflijke dorpen en steden vol cultuurschatten als Palermo, Catánia, Taormina en Ragusa.

Bekijk onze actieve reizen in Sicilië

6. Aosta-dal

In het Aosta-dal beleef je in Noord-Italië een actieve vakantie tussen de vierduizenders. De imposante bergmassieven, machtige gletsjers en heldere meren bieden avontuurlijke reizigers volop mogelijkheden voor een bijzondere outdoorvakantie. In Aosta bewonder je als cultuurliefhebbers de vele Romeinse ruïnes die de stad rijk is.

Bekijk onze actieve reizen in het Aosta-dal

7. Puglia

Puglia ligt verscholen in de hak van de Italiaanse laars, waardoor de regio niet zo toeristisch is. Deze zonovergoten regio heeft honderden kilometers strand, uitgestrekte wijn- en olijfgaarden en steile kliffen waarop vissersdorpjes balanceren boven zee. Culturele hoogtepunten zijn het indrukwekkende 13de-eeuwse Castel del Monte, de prachtige barokstad Lecce en Alberello met de typische trulli huisjes waar Puglia bekend om staat.

Bekijk onze actieve reizen in Puglia

Actieve vakantie in Italië met SNP Natuurreizen

 • Gevarieerd én duurzaam aanbod van reizen in Italië
 • Wandel- en fietsvakanties, themareizen en outdoorvakanties met het gezin
 • Reizen in gemoedelijk tempo met veel aandacht voor natuur
 • Pittige trektochten voor echte avonturiers
 • Reizen inclusief deskundige reisbegeleiding
 • Uitgebreide reisinformatie en kaartmateriaal bij individuele reizen
 • Verblijf in fijne, kleinschalige accommodaties

 

Wist je dat...

 • De Sint-Pietersbasiliek in Rome is de op één na grootste kerk ter wereld. De Basilique Notre-Dame de la Paix in Ivoorkust, qua ontwerp gebaseerd op de Sint Pieter, is groter
 • Met een oppervlak van 0,44 vierkante kilometer is Vaticaanstad de kleinste onafhankelijke staat ter wereld
 • Italië heeft volgens Unesco het meeste werelderfgoed
 • Als bakermat van de kunst telt Italië ruim drieduizend musea
 • Italië is de grootste wijnproducent ter wereld
 • De vulkaan Etna op Sicilië is een van de actiefste vulkanen ter wereld