Corfu uitzicht

6x de mooiste Griekse wandeleilanden

Op welk Grieks eiland start jouw wandelvakantie?

De Griekse eilanden zijn de perfecte bestemming voor een geweldige reis, maar welke zijn het beste voor een wandelvakantie? Er is zo'n grote verscheidenheid aan landschappen op de Griekse eilanden, dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen. Ben je op zoek naar fascinerende geologische formaties, vredige lagunes, oude ezelspaden, hemelsblauwe wateren of beboste bergen? SNP Natuurreizen geeft je alvast inspiratie met de beste Griekse wandeleilanden

1. Cycladen

De Cycladen zijn een groep van meer dan 200 Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. En meer dan enkelen mogen zich terecht tot de beste Griekse wandeleilanden rekenen. Elk van deze eilanden heeft een uniek karakter dat je zult ontdekken wanneer je een wandelvakantie plant op deze eilandengroep. Op Andros ligt de bijzondere Andros Route, een Leading Quality Trail. Dit gecertificeerde langeafstandspad is perfect gemarkeerd en je wandelt langs oude, historische paden. 

Denk ook aan Naxos, het grootste eiland van de Cycladen en zeker een van de meest fascinerende. Ongelooflijke landschappen, traditionele dorpjes tussen de bergen en Venetiaanse kastelen zijn enkele van de hoogtepunten van dit eiland. Ook Amorgos is een eiland rijk aan traditie en geschiedenis. Met zeer mooie uitzichten op de Egeïsche Zee en een van de meest pittoreske stadjes van de Cycladen, is Amorgos de plek om het 'oorspronkelijke Griekenland' te ervaren. 

Foto: Willem Keesom

Bekijk onze wandelreizen naar de Cycladen

2. Kreta

Wie denkt aan wandelen op de Griekse eilanden, denkt misschien gelijk aan Kreta. Niet onlogisch want Kreta is misschien wel de nummer één bestemming in Griekenland als het neerkomt op een wandelvakantie. Niet alleen is het grootste eiland gezegend met een prachtige kustlijn waar je verrast kan worden door verborgen baaien. En dan hebben we het nog niet over het bergachtige binnenland gehad. Dit gedeelte van Kreta typeert zich met gezellige dorpjes, indrukwekkende kloven en tal van olijfbomen. Met een wandelreis van SNP Natuurreizen ontdek je het mooiste het eiland te voet. 

Bekijk onze wandelreizen op Kreta

3. Corfu

Het groene Corfu zit vol met rijke geschiedenis, onvergetelijke landschappen en historische architectuur.  En het eiland herbergt een uitstekende reeks wandelpaden. De Corfu Trail is de beste optie om het hele eiland te ontdekken. De trail van 220 kilometer lang voert je via oude ezelspaden langs olijfbomen, bossen en je beklimt de 900 meter hoge Pantokrator. De Corfu Trail gaat voornamelijk over kleine onverharde paadjes dwars door olijfboomgaarden en de minder toeristische dorpjes. Onderweg geniet je van een bijna voortdurend uitzicht op zee. Met SNP bewandel je de mooiste etappes. 

Bekijk onze wandelreis op Corfu

4. Rhodos

Rhodos is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Griekenland. Maar wist je dat je ook heel fijn kunt wandelen op dit Griekse eiland? Tijdens een wandelvakantie op Rhodos is het zelfs gemakkelijk om te ontsnappen aan de drukte hier, omdat de meeste toeristen hun vakantie doorbrengen op de stranden. De dichtbeboste noordwestkant van het eiland is een goed bewaard geheim. Weelderig en schaduwrijk, er zijn wandelpaden, verlaten ruïnes en wijngaarden om te verkennen. Met SNP Natuurreizen verken je de prachtige natuur en wijngaarden vanuit twee gastvrije dorpshotels. 

Bekijk onze wandelvakantie naar Rhodos

5. Samos

Verrassend genoeg heeft het eiland Samos misschien wel het meest uitgebreide wandelnetwerk van alle Griekse wandeleilanden. Over oude pelgrimspaden en verlaten ezelspaden, naar bergtoppen of afgelegen baaien; Samos biedt wandeltochten voor elke wens en elk niveau. Ook voor minder ervaren wandelaars en wandelaars heeft het eiland veel te bieden. Afgelegen paden slingeren langs kapelletjes en bergdorpjes die getypeerd worden door hun smalle straatjes en authentieke taverna's. Het noordelijk gedeelte van Samos is het meest groen en waterrijk. In het zuidoosten is wat minder bergachtig en rond Pythagorion heb je ook diverse oudheden die je wandelend kunt bezoeken. Na een dag op de been te zijn geweest, kun je genieten van een duik in de turquoise wateren van de Egeïsche Zee. 

Bekijk onze wandelvakantie naar Samos

6. Karpathos

Vergeten oude steden, adembenemende landschappen en eeuwenoude geplaveide straten: dat is Karpathos. Eén van de mooiste Griekse wandeleilanden. Een groot deel van het eiland wordt gekarakteriseerd door hoge bergen, naaldbossen, verborgen strandjes, ongerepte valleien en authentieke dorpjes. De meeste van deze bergdorpjes zijn met elkaar verbonden door oude ezelspaden. SNP Natuurreizen verzorgt alle accommodaties en bagagevervoer om je de mooiste locaties van het eiland te voet te laten ontdekken. 

Bekijk onze wandelvakantie naar Karpathos