Berghutten in de Dachstein

3 daagse huttentocht Oostenrijk

Met zijn imposante bergtoppen, spiegelende bergmeren en romantische alpenweiden is Oostenrijk een geliefd wandelland. Een 3 daagse huttentocht in Oostenrijk is een prima manier om het avontuur op te zoeken. Met SNP doe je dat tijdens een gezinswandelvakantie langs berghutten. Een ideale tocht voor beginners die een bergavontuur aandurven. 

Beleef deze huttentocht samen met groep

Het decor van onze 3 daagse huttentocht in Oostenrijk is het Dachsteingebergte, dat ten zuiden van de stad Salzburg ligt, op de grens van de provincies Salzburgerland, Stiermarken en Oberösterreich. Het Dachsteinmassief omvat de acht meest oostelijk gelegen gletsjers van de Alpen. De hoogste top is de Hoher Dachstein van bijna 3000 meter. In het gebergte liggen veel lieflijke bergdorpjes.

Beklim de Gosaukamm

Een van die dorpjes is het knusse Filzmoos, aan de voet van de Bischofsmütze. Dit dorp vormt het startpunt voor de 3 daagse huttentocht in Oostenrijk die wij aanbieden. Gedurende deze trektocht zie je het landschap zienderogen veranderen. Je begint in de stille bossen die steeds meer verdwijnen wanneer je op hoogte komt. De open vlaktes bieden een geweldig uitzicht op de grillige pieken van de Gosaukamm. In het hooggelegen almgebied van het Rinderfeld wachten eeuwenoude en bizar gevormde Alpendennen, terwijl je in het ruige karstlandschap achter de Steiglpass met wat geluk steenbokken spot. Aan de helderblauwe Vorderer Gosausee is ruimte voor wat ontspanning aan het meer.

Begeleid door ervaren gids

Deze 3 daagse huttentocht door Oostenrijk is een aanrader met kinderen vanaf 12 jaar. Onderweg wachten tal van uitdagingen die voor een stoere wandelvakantie zorgen. De overnachting in rustieke berghutten is een avontuur op zich! De klimroutes zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en worden begeleid door een ervaren bergwandelgids. De bergpaden en wegen zijn eenvoudig tot middelzwaar met routes die over het algemeen smal zijn, regelmatig rotsachtig en zo nu en dan ook steil. Een van de hoogtepunten voor de kinderen is het rotsklimmen in de klimtuin van de Hofpürglhütte, vlak naast een van de slaaphutten. 

Bekijk deze 3-daagse huttentocht

Andere huttentochten in Oostenrijk

Naast deze 3 daagse huttentocht in Oostenrijk zijn er ook langere trektochten beschikbaar. Die variëren van 4 tot 6 dagen en boek je individueel of in groepsverband. Deze huttentochten in Oostenrijk vragen om een goede conditie en hebben een beperkte mate van comfort, zodat je een authentieke bergwandelervaring voorgeschoteld krijgt. 

Bekijk alle huttentochten in Oostenrijk