Vakantie Cappadocië in het sprookjesland van Turkije

Wandelen door het betoverende tufsteenlandschap

Een Cappadocië vakantie staat bij SNP Natuurreizen centraal als wandelen door het betoverende tufsteenlandschap midden in Anatolië in Turkije. Dit gebied staat op het werelderfgoedlijst van UNESCO. Cappadocië ligt tussen de rivieren de Eufraat en de Kizil Irmak. De hoogste vulkaan in het gebied is Erciyes Dagi (3917 meter), daarnaast vind je nog de vulkanen Hasan Dagi en Melendiz Dagi. Het gebied heeft een wisselend landschap, het oosten is bergachtig terwijl het westen voornamelijk vlak is met veelal plateaus. Tijdens een wandelvakantie of rondreis door dit bijzondere landschap kom je tufsteenkegels en kleine kloofjes tegen dat zich aan de voet van de vulkanen Erciyes en Hasan uitstrekt. Je wandelt tijdens een Cappadocië vakantie door de prachtige Ihlarakloof, langs eeuwenoude grotkerkjes. Naast wandelen en rondreizen door Cappadocië, kun je ook fietsen of dit gebied verkennen met een autovakantie. Dit magische gebied is het hele jaar door te bewonderen van zomerse warmte veranderd dit tot een winters landschap.

Wandelen in Cappadocië
Een wandelvakantie in Cappadocië bij SNP kan in de warme maanden, maar ook in de winter. De omgeving is al indrukwekkend, maar zeker als het besneeuwd is. Ver weg van het massatoerisme ontdekken we het rondstappen op sneeuwschoenen in het hooggebergte. Al wandelend door de bergdorpen geniet je van het uitzicht en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Rondreis Cappadocië
Naast de wandelvakantie kun je ook rondreizen door Cappadocië. Ga wandelend of rondrijdend per huurauto naar het tufsteenlandschap vanuit verschillende accommodaties. Verbaas je over de rijke historie van de Anatolische hoogvlakte, het vogelrijkdom en de smaakvolle keuken van Turkije.


Toon alle reizen in Cappadocië

Cappadocië met SNP

 • Ontdek de authentieke Anatolische hoogvlakte
 • Bewonder een kleurrijk en gevarieerd landschap
 • Overnacht in zeer verschillende maar heel vriendelijke pensions
 • Sprookjeslandschap aan de voet van twee vulkanen
 • Unieke trektocht door de rustigere delen
 • Proeven van de smaakvolle keuken van Turkije

Wist je dat

 • Cappadocië op het werelderfgoedlijst staat van UNESCO
 • Cappadocië bergen en een vlak land heeft
 • De hoogste vulkaan Erciyes 3917 meter is
 • Het in het midden van Turkije ligt
 • Het een van 's werelds grootste natuurwonderen is
 • Cappadocië uit verschillende landschappen bestaat

Aanbevolen reizen in Cappadocië

Turkije - Cappadocië, 9 dagen
shutterstock_338729078.jpg 8,7
Wandelen
Privéreis
Turkije - Cappadocië Zwerven door sprookjesland

wandelvakantie langs pensions, hotels en gastgezinnen

Zwaarte
Comfort
9 dagen
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.