Beste reistijd Zweden

Wat is de beste reistijd voor Zweden?

Wat is de beste reistijd voor Zweden?

Wat is de beste reistijd voor Zweden? Lees snel in welke periode je reis naar Zweden het allermooist is. Onze reisexperts geven je tips over het noorderlicht, de middernachtzon en de indrukwekkende flora en fauna van Zweden.

Wat is de beste reistijd voor Zweden?

De beste reisperiode voor Zweden is afhankelijk van wat je er gaat doen. Ga je bijvoorbeeld voor een trektocht te voet? Of overweeg je een avontuurlijke vakantie met het gezin? In de verschillende maanden kun je in Zweden de natuur op andere manieren beleven. Lees er snel meer over!

De beste reisperiode voor noorderlicht en midzomernacht in Zweden

In de winter kun je in Zweden met een beetje geluk het noorderlicht zien. Dat is voor veel mensen een onvergetelijke ervaring. Niet gek dus dat je je reis erop af wilt stemmen. De nachten in de wintermaanden zijn in Zweden lang (en de dagen kort). Als het helder is, heb je de meeste kans om het indrukwekkende schouwspel te zien. In de zomermaanden kun je zelfs middernacht de zon zien. In Noord-Zweden is deze bijna de hele zomer lang te zien. In het zuiden alleen rond de langste dag van het jaar.

De beste reisperiode voor sneeuwliefhebbers

In de wintermaanden geniet je in Zweden van sneeuwlandschappen, witte pistes en prachtige plaatjes met besneeuwde boomtoppen. Dat maakt het land een populaire winterbestemming. Maar ook wandelen in een sprookjesachtig wit landschap is er dan goed mogelijk. Natuurlijk daalt het kwik in de wintermaanden behoorlijk. Maar de witte landschappen waar je dan op sneeuwschoenen doorheen kunt struinen, maken de kou vaak meer dan goed.

Een fijne reistijd voor Zweden: de zomermaanden

Lange avonden, die zich perfect lenen voor gezelligheid op het terras of een late duik in het meer. In de zomer kun je extra lang genieten van je vakantiedagen en van de prachtige flora en fauna die het land rijk is. In de avonduren koelt het iets af, maar dat staat een lange wandeling met zicht op de diepgroene bossen niet in de weg. Bovendien zijn de zomermaanden bij uitstek geschikt voor het spotten van wildlife en het fotograferen van vogels en andere dieren.

De temperatuur in Zweden

In Zuid-Zweden zijn de temperaturen niet veel anders dan in Nederland. In de zomermaanden kan het er tussen de 25°C en 30°C worden. Reis je naar de hoger gelegen gebieden in het noorden, dan krijg je te maken met een landklimaat met veel sneeuw en regen. Hier is het in de winter berekoud. (Maar erg mooi!)

Meer weten over de beste reistijd voor Zweden?

Onze reisspecialisten vertellen je graag alles over de voor- en nadelen van de verschillende reisperioden. Zo kun je zelf bepalen in welke periode je het meest uit je reis naar Zweden haalt. Heb je al bedacht wanneer je op reis wilt naar de Zweedse natuur? Ontdek dan welke reizen naar Zweden je kunt maken. Er zijn individuele reizen en groepsreizen. En de activiteiten kies je zelf uit!

Bekijk alle reizen naar Zweden