Wat is de beste reisperiode voor Wales?

Wat is de beste reisperiode voor Wales?

Lees snel welke reistijd het beste is voor een vakantie in Wales. Voor een wandeling in de onvergetelijke natuur, bijvoorbeeld.

De zomer vormt de beste reisperiode voor Wales. Hoe het weer in Groot-Brittannië is, weet je nooit zeker. Maar in de maanden juli en augustus heb je de meeste kans op mooie dagen. Die twee maanden zijn dus echt de beste reistijd voor een vakantie in Wales. Meer weten over de beste reistijd voor het Verenigd Koninkrijk?

De beste reisperiode voor Wales
Van mei tot en met september heb je de grootste kans op mooie, relatief warme dagen. Juli en augustus zijn de beste reismaanden. De temperatuur ligt dan rond de 20°C. Buiten de zomer om kun je ook prima reizen in Wales. Je moet dan alleen rekening houden met ander weer: hardere wind, meer regen en iets koelere temperaturen. Soms zelfs een tikkeltje extreem, naar onze maatstaven. Maar verder redelijk vergelijkbaar met het weer in Nederland.

Zomer en herfst in Wales
Echt heet wordt het nooit in de zomer. Maar wel aangenaam warm. De temperatuur komt meestal niet boven de 20°C . Ideaal weer voor wandelingen door ruige bergen en langs bossen, meren, pittoreske dorpjes, prachtige stranden. Ook in de herfstmaanden kun je nog prima wandeltochten maken en genieten van de natuur. Je na zo’n rit opwarmen in een pub is ook heel gezellig!

Wind en regen in Wales
Ook de wind en de regen hebben grote invloed op de beste reistijd voor Wales. De zuidwestelijke wind is krachtig. Hij neemt vaak flinke buien mee naar Engeland. Met name de bergen van de Brecon beacons en Snowdonia vangen gemiddeld meer regen dan de lagere gebieden.

Als je een wandeling maakt langs de onvergetelijke vergezichten, door de groene heuvels en langs alle andere indrukwekkende flora en fauna van het land, is het belangrijk om goed gekleed te gaan. Goede regenkleding is in sommige maanden echt een must. Als je daar rekening mee houdt, staat niets je in de weg om optimaal te genieten van je vakantie in Wales.

Meer weten over Wales en de beste reisperiode?
Wales maakt samen met Engeland, Noord-Ierland en Schotland deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Wanneer je Wales en de andere landen van het Verenigd Koninkrijk bezoekt, loont het de moeite om rekening te houden met een geschikte reisperiode. Daarover heb je al wat gelezen. Wil je meer weten of een advies op maat? Neem dan contact met ons op. Wil je zien welke reizen je kunt maken naar Wales? Ontdek ons reisaanbod. Daarin vind je verschillende individuele reizen en groepsreizen naar Wales.

Bekijk alle reizen naar Wales