Beste reistijd Noorwegen

Wat is de beste reistijd voor Noorwegen?

Wat is de beste reistijd voor Noorwegen?

Wat is de beste reistijd voor Noorwegen? Lees snel in welke periode je het best op vakantie kunt naar Noorwegen. Alles over temperatuur, regen, zon en daglicht. Met tips van onze reisexperts.

De beste reistijd voor Noorwegen

Benieuwd naar de beste reistijd voor Noorwegen? In het voorjaar en de zomer (mei tot en met september) heb je het beste weer. Maar er valt natuurlijk veel meer te zeggen over de verschillende reisperiodes naar het land van de fjorden. Want wanneer kun je nu het best op vakantie gaan als je het noorderlicht wilt zien?

De beste reisperiode voor Noorwegen: zomermaanden

In de maanden mei tot en met augustus zijn de Noorse fjorden het best te bekijken De temperatuur is aangenaam. (De zomers in het zuiden zijn zelfs warm!) In het noorden van Noorwegen en in de bergen kan het wel een stuk kouder zijn. Dus als je de natuur in trekt voor wandelingen, is het verstandig om ook in de zomermaanden rekening te houden met lagere temperaturen.

Regen in Noorwegen

Het zuiden van het land heeft het meest te maken met regen. In de winter kan het langs de kust ook regenen in plaats van sneeuwen. Dat komt door het zeewater, dat relatief warm is. Het noorden van Noorwegen is het hele jaar door vrij droog.

Beste reisperiode voor het noorderlicht

In Noorwegen heb je veel meer sneeuw dan hier. De sneeuw tovert het land in om in een waar sprookjesdecor. (Wintersporten doe je in Noorwegen het best in maart.) En natuurlijk is er een kans dat je in het noorden van Noorwegen in de koude maanden het noorderlicht ziet. In december en januari heb je de grootste kans om het noorderlicht te zien. De hoeveelheid daglicht is dan wel gering: van schemering tot een paar uur. Wil je een betere combinatie van daglicht en kans om het noorderlicht te aanschouwen? Ga dan in februari of maart op reis naar Noorwegen.

Meer weten over de beste reistijd voor Noorwegen?

Al je vragen hebt over het land van de fjorden en over de beste reisperiode, kun je contact opnemen met ons reisspecialisten. Zij vertellen je graag meer over Noorwegen en de voor- en nadelen van de verschillende reisperiodes. Weet je al wat de beste reistijd is voor jouw vakantie in Noorwegen? Ontdek dan welke reis het best bij je past.

Bekijk alle reizen naar Noorwegen