Wat is de beste reistijd voor Madeira?

Wat is de beste reistijd voor Madeira?

Wat is de beste reistijd voor Madeira? Lees snel in welke periode je het best op vakantie kunt gaan naar het bloemeneiland. Om te wandelen, te vogelen of te genieten van het strand.

Madeira heeft een indrukwekkende natuur. Het eiland staat bekend als het bloemeneiland. In het voorjaar barst het Portugese eiland bijna uit z’n voegen van alle pracht en praal van de indrukwekkende flora. Maar hoe zit het de rest van het jaar met het klimaat? En wat is voor welke activiteiten de beste reistijd voor Madeira?

Madeira in de lente: een aangename reisperiode
De natuur bloeit en laat zich van haar mooiste kant zien. Wat is het genieten om in het voorjaar op Madeira te zijn! Het voorjaar is wat de natuur betreft absoluut de beste reisperiode voor Madeira. En het weer? Het kan er spoken in het voorjaar, maar… Met een beetje geluk heb je een aantal stralende dagen. De gemiddelde temperatuur is 20°C. En de kans dat er neerslag valt die lang aanhoudt, is niet groot. Wandelen en vooral genieten van de natuur, die zich in haar volle glorie aan je toont. Dat is waar Madeira zich in de lentemaanden goed voor leent.

De zomer als beste reistijd?
Voor avonturiers en wandelaars is de zomer misschien wel de beste reisperiode voor Madeira. Met een gemiddelde temperatuur van 23°C, stranden en een blauwe zee, is het heerlijk toeven op dit Portugese eiland. De zomermaanden zijn echte vakantiemaanden! Trek je de binnenlanden in om de natuur al wandelend te ervaren, dan kan het op de lagere hellingen in de zomer wel wat warm zijn maar hoger in de bergen vind je zeker verfrissing. Dit biedt prima mogelijkheden voor een picknick op een uitzichtpunt in de wind of een duik in één van de watervallen die je onderweg tegenkomt. In de zomermaanden is het meestal droog op Madeira en de zon schijnt er zo’n acht uur per dag.

Actieve vakantie, ook in de herfst en de winter
In de wintermaanden is het koel op Madeira, maar niet echt koud. De temperatuur komt meestal niet onder de vijftien graden op zeeniveau. In de herfst- en wintermaanden valt wel wat meer neerslag. Soms zelfs langere tijd achter elkaar. Maar… er zijn zeker ook genoeg dagen met een heerlijk zonnetje en 18 tot 20 graden! Ook dan dus nog genoeg mogelijkheden voor een actieve vakantie met prachtige wandelingen door de natuur. Zeker als het alweer een beetje tegen de lente aan begint te lopen en de zon aan kracht wint, is het heerlijk om te fietsen en te wandelen op het eiland. Dus ook de winterperiode kan, afhankelijk van je activiteiten, een goede reistijd voor Madeira zijn.

Het klimaat van Madeira
Madeira’s klimaat lijkt enigszins op dat van de landen aan de Middellandse zee maar de temperaturen zijn veel gematigder. De zomers zijn warm en vrij droog maar niet heet. En de winters zijn nooit echt koud maar wel wat natter. Regen valt er met name in de herfst- en wintermaanden. Madeira heeft dus een fijn klimaat. Het is er zeker in de lentes en zomers heerlijk. Het eiland heeft dan ook heel toepasselijk de bijnaam “eiland van de eeuwige lente”.

Meer weten over de beste reistijd voor Madeira?
Al je vragen over Madeira en de beste reistijd voor Madeira, kunt je kwijt bij ons reisspecialisten. Zij vertellen je graag meer over de voor- en nadelen van de verschillende reisperiodes. Neem contact met ons op. Weet jij al wanneer je naar Madeira wilt gaan?

Bekijk alle reizen naar Madeira