Beste reistijd Lapland

Wat is de beste reistijd voor Lapland?

Wat is de beste reistijd voor Lapland?

Wat is de beste reistijd voor Lapland? Lees snel in welke periode je reis naar Lapland het allermooist is. Onze reisexperts geven je tips over de besneeuwde landschappen, de kou in Lapland en de mogelijkheden voor een zomer middenin de natuur.

Wat is de beste reistijd voor Lapland?

De beste reistijd voor Lapland vind je in de wintermaanden. Ja, het kan er dan heel koud worden. Maar de sprookjesachtige sneeuwlandschappen en de kans om het noorderlicht in volle glorie te aanschouwen, maken dat meer dan goed. Lees snel verder over de korte dagen, lage temperaturen en witte decors van Lapland.

December tot half april: de beste reistijd voor Lapland

Voor wie op zoek is naar het bekende plaatje van de met sneeuw bedekte vlakten, besneeuwde boomtoppen en rendieren, is de beste reisperiode voor Lapland van december en tot half april. Binnen die periode zijn er nog verschillende reistijdopties. Daar lees je verderop meer over.

De beste reistijd voor Lapland in de zomer

Ook in de zomermaanden is Lapland de moeite van het ontdekken waard. De iconische sneeuwlandschappen tref je er niet. Maar de hoge bergen, donkere bossen en kolkende rivieren maken je reisdecor niet minder indrukwekkend. Bovendien zijn de dagen lang en is de fauna er rijk. Ook heb je kans om de middernachtzon te aanschouwen. De zomermaanden in Lapland zijn al met al ideaal voor een wandelvakantie.

Bijzondere reisperiode voor Lapland: Kerstmis en jaarwisseling

In december heb je weinig daglicht in Lapland. De dagen zijn er dan het kortst. Daar staat tegenover dat de warmte van de sauna’s, het samenzijn en de glühwein juist in de periode rond kerst en oud en nieuw overal te voelen is. De Finnen weten hoe ze de feestdagen gezellig maken. Als je in deze reisperiode naar Lapland gaat, kun je daarvan meegenieten.

Januari en februari: de ideale reismaanden voor Lapland

Houd je van wandelen in een sneeuwlandschap? In januari is de natuur in Lapland op haar mooist. De witte vlakten, de bossen en de kans om het noorderlicht te zien maken deze maand heel aantrekkelijk. Het beetje licht zorgt voor niet meer dan schemer, maar het is nog niet zo koud. Februari is de koudste maand in Lapland. Een beetje compensatie komt in deze maand van de zon, die de dagen in snel tempo langer maakt. De dagen zijn eind februari zelfs al langer dan de dagen in de Benelux in die periode. Dankzij de zon is de maand februari ideaal voor tochten en safari’s. En de kans om het noorderlicht te zien is groot.

Hoe koud is het in Lapland?

In de wintermaanden kan het erg koud worden in Lapland. Als je niet zo goed tegen kou kunt, zijn de maanden maart en april een betere reistijd voor jou. Je merkt die maanden dat het voorjaar wordt in Lapland. Lange dagen, heldere nachten en een iets hogere temperatuur. De sneeuw smelt en de zon laat zich volop zien. Aan het begin van die periode is nog zo’n -5°C, maar vanaf half maart stijgt het kwik snel.

Meer weten over de beste reistijd voor Lapland?

Heb je nog vragen over de ideale reisperiode voor Lapland? Stel ze aan onze reisspecialisten! Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag alles over de voor- en nadelen van de verschillende reisperiodes. En we denken met je mee over de ideale reisperiode voor jouw vakantie in Lapland. Ben je benieuwd naar de reismogelijkheden voor Lapland? Ontdek dan snel ons reisaanbod.

Bekijk alle Lapland-reizen