Europeesche Verzekeringen Dé reisverzekeraar van Nederland

Reis- en annuleringsverzekeringen

SNP Natuurreizen biedt een uitstekend verzekeringspakket aan dat je direct bij je boeking bij ons kunt afsluiten. Deze reis- en annuleringsverzekeringen zijn ondergebracht bij Europeesche Verzekeringen, de reisverzekeraar van Nederland.

 

Let op: lees alle informatie over verzekeringen tijdens corona goed door op Coronavirus - Vraag en Antwoord op de website van de Europeesche.

 

"Voor liefhebbers, door liefhebbers. Dat is de Europeesche ten voeten uit. Bij de Europeesche werken échte liefhebbers van reizen. Dat is mooi, want hierdoor kunnen wij verzekeringen bieden waarbij aan alles gedacht is. Wij kunnen onze klanten goed helpen, omdat we zelf ook de ervaringen hebben met de activiteiten die wij verzekeren. Dit doen wij volgens onze merkwaarden Betrokken, Bekwaam en Bevlogen. Deze waarden zijn richtinggevend voor de manier waarop wij met onze klanten, relaties, leveranciers en elkaar omgaan."

 

Kortlopende annuleringsverzekering

Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens de vakantie. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Let op: je kunt alleen een beroep doen op uw kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.*

Allrisk Annuleringsverzekering
Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden je de vakantie annuleert of eerder beëindigt.** Zo kunt je de vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden lees je wat je vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.

Premieoverzicht (in % van de reissom)

 • 5,5% voor de standaard Annuleringsverzekering
 • 7% voor de Allrisk Annuleringsverzekering
 • Exclusief € 4,24 eenmalige poliskosten en 21% assurantiebelasting

* Heb je al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: Er wordt geen schade vergoed als je de reis wil annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat je de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

** Je kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of je vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt.

Bijlagen kortlopende annuleringsverzekeringen

Kortlopende reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra's bepaal je helemaal zelf wat je wel en niet verzekert.

Bij SNP kies je standaard voor de Comfort reisverzekering incl. geneeskundige kosten; bagage en ongevallen. Deze reisverzekering kan eenvoudig worden uitgebreid met de modules ski-, snowboard- en bijzondere sportuitrusting, ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een uitbereiding voor rechtsbijstand.

Premieoverzicht

 • Bestemmingen binnen Europa € 1,92 per persoon per dag
 • Bestemmingen buiten Europa € 3,07 per persoon per dag
 • Exclusief € 4,24 eenmalige poliskosten en assurantiebelasting

Ga je meer dan 3 weken per jaar op vakantie? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering van de Europeesche.

Bijlagen kortlopende reisverzekeringen

Tijdelijk: quarantainedekking bij de kortlopende reisverzekering

Nu er weer meer gereisd wordt, voorziet Europeesche verzekeringen in de dekkingsbehoefte van reizigers in tijden van COVID-19. Vanaf 1 november 2021 bieden wij daarom op onze kortlopende reisverzekering dekking voor:
Extra reis- en verblijfskosten als een verzekerde en eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming hen verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. Deze quarantainedekking is helemaal gratis. Je betaalt hier niets extra’s voor.

Voorwaarden:

 • Je sluit de kortlopende reisverzekering af tussen 1 november 2021 en 31 oktober 2022
 • De vertrekdatum van je reis ligt in de periode van 1 november 2021 en 31 oktober 2022
 • Op moment van vertrek is het reisadvies van het land van bestemming groen of geel

Verzekering voor Afkoop Eigen Risico

Huur je een auto in Canada of de Verenigde Staten? Dan gelden er andere premies en dekkingen dan in de rest van de wereld. Sluit hiervoor de verzekering voor afkoop eigen risico af. Rechtsbijstand is dan bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. De Verenigde Staten en Canada kennen namelijk andere rechtsregels dan Nederland. Het is belangrijk dat deze risico’s goed worden afgedekt.

Premieoverzicht
 • Auto/motor; € 3,95 per dag
 • Premies zijn per object, per dag. De premie is exclusief 21% assurantiebelasting

Bijlagen verzekering afkoop eigen risico

Doorlopende verzekeringen

Voor frequente reizigers is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering al snel voordeliger. Vanzelfsprekend kun je deze via SNP Natuurreizen afsluiten, mits je woonachtig in Nederland bent. Klik op de onderstaande button om de premie te berekenen. 

Doorlopende verzekeringen berekenen en/of afsluiten

Let op: de doorlopende annuleringsverzekering heeft een maximum dekking van € 1500,- per persoon per reis (maximum verzekerd bedrag is €6.000 per verzekering per jaar). Is je reissom hoger, dan kun je de doorlopende annuleringsverzekering ophogen tot een maximum dekking van € 3000,- per persoon (maximum verzekerd bedrag is €12.000 per verzekering per jaar).*
Ook als je elders een doorlopende annuleringsverzekering hebt afgesloten, moet je rekening houden met een maximum aan de gedekte reissom en moet je, wil je volledige dekking hebben, het eventuele verschil bijverzekeren met een kortlopende annuleringsverzekering via SNP.

* De dekkingen met een maximumbedrag tot €3.000,- kunnen alleen afgesloten worden in combinatie met een doorlopende reisdekking

Bijlagen doorlopende verzekeringen

Afsluiten en schade melden

Het afsluiten van een verzekering bij Europeesche Verzekeringen
De verzekering(en) komt definitief tot stand zodra je de opdracht schriftelijk, telefonisch of online hebt verstrekt. Je reisverzekering kun je uiterlijk tot één dag voor aanvang van de reis afsluiten. Je annuleringsverzekering dient uiterlijk binnen zeven dagen na boeking afgesloten te zijn.

NB: SNP aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van vermissing, beschadiging, diefstal of enige andere schade aan de bij SNP gehuurde materialen. Ook voor schade, ontstaan tijdens de duur van het verblijf, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid. Wij adviseren je daarvoor een goede reis- en bagageverzekering af te sluiten.

Schade melden
Via de website van Europeesche Verzekeringen is het mogelijk om online schade te melden voor een kortlopende of doorlopende reis-/annuleringsverzekering.

Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
Anvr Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified