Roadtrip in Canada & VS elektrische huurauto-opties in Canada & VS

Het huren en rijden van een elektrische auto met Hertz in Canada en de VS

Hertz heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het binnenhalen van een vloot elektrische huurauto’s in Canada en de Verenigde Staten. Dit, in combinatie met het snel groeiende aantal laadstations (in de VS op dit moment 40.000 officiële publieke laadstations en 100.000 gekoppeld aan een dienstverlener zoals hotel of restaurant) maakt het mogelijk om je rondreis te maken op basis van een elektrische huurauto via onze vaste partner Hertz.

We hebben al onze programma’s gecheckt op de dagafstanden, aanwezigheid van snelladers en beschikbaarheid van elektrische auto’s voor bepaalde ‘one way rentals’. Bij ieder arrangement staat dan ook vermeld of het mogelijk is dit uit te voeren met een EV (Electric Vehicle). Op dit moment is dat uitsluitend mogelijk in de Verenigde Staten, omdat in Canada het aantal snelladers in het achterland nog te beperkt is.

Maak je reis duurzamer en kies voor een EV. Kans om EV te rijden in supermooie auto

Autoklassen EV

E7 (Hertz) Middenklasse 2- of 4-deurs auto
bijvoorbeeld een Tesla Model 3
geschikt voor 2-4 personen - 2 gewone en 1 kleine koffer
short range actieradius 300 km
E8 (Hertz): Middenklasse 2- of 4-deurs auto
bijvoorbeeld een Polestar 2
geschikt voor 2-4 personen - 2 gewone en 1 kleine koffer
long range actieradius 550 km

E9 (Hertz)Standaard SUV/Crossover auto
bijvoorbeeld een Tesla Model Y
geschikt voor 2-4 personen - 2 gewone en 2 kleine koffers
long range actieradius 550 km

Is elektrisch huren en rijden duur?

We hebben voor je een vergelijking gemaakt wat het kost om elektrisch te huren en te rijden. Als je uit gaat van een gemiddelde huurperiode van 17 dagen en een gemiddelde te rijden afstand van 2500 km, dan kost een EV type E9 (standard SUV long range actieradius) ongeveer € 125 EUR meer over de gehele periode dan een type Q4 (standaard SUV) op benzine. Maar de kosten van ‘tanken’ zijn beduidend lager voor een EV: voor 2500 km tank je voor USD 80-100 en met benzine zou dit USD 230,- kosten. Al met al is het dus niet duurder om elektrisch te rijden met vergelijkbare typen auto’s.

Gemak dient de mens

Bij het innemen van de elektrische huurauto krijg je van Hertz een laadpas. Hiermee kun je bij alle Tesla stations laden, maar ook bij Electrify America, Charge Point en Charge Hub. De basis vormen de Tesla Supercharge Stations: Supercharger | Tesla
Mocht je onderweg moeten laden, met een snellader (supercharger) laad je 200 mijl/320 km in 15 minuten bij! Zet je hem ’s nachts aan een ‘Level 2’ lader (240V) dan is de auto compleet geladen in 5-8 uur

De verrekening zit gekoppeld aan je creditcard, die je bij het ophalen van de huurauto hebt laten registreren. Daarnaast kun je op talrijke overige laadstations gewoon direct met je creditcard afrekenen. Onderweg typ je gewoon je bestemming in het navigatiescherm in. De beste route wordt berekend en indien nodig wat betreft de te rijden afstand worden onderweg de laadstations meegenomen in de routebeschrijving.

Flexibiliteit

Enige flexibiliteit is zeker nodig bij het rijden met een elektrische auto. - In onze reispakketten vind je vaak een voorgestelde route. Die is gebaseerd op een traditionele benzine huurauto. Zeker bij de langere trajecten (boven 300 km) is het raadzaam te checken of er een andere route met snellader onderweg mogelijk is. Dus mogelijk moet je je route op sommige dage wat aanpassen. - Onderweg zijn natuurlijk minder laadstations dan benzinestations. Je komt in Canada en Amerika nooit zonder benzine te staan. Maar elektrisch rijden betekent altijd het niveau van je accu in de gaten houden en op tijd beslissen om je route eventueel te wijzigen.

Meer informatie

Meer informatie over elektrisch huren en rijden vind je op Huur een elektrische auto | Hertz Auto huren.
Naast de gebruikelijke huurvoorwaarden die zowel voor elektrisch als conventionele auto’s gelden vind je hier de aanvullende voorwaarden voor elektrisch rijden.
Bijzondere natuurreizen Unieke belevingen Ervaren reisexperts Persoonlijk contact
Anvr Sgr Calamiteitenfonds Sustainable Travel Award 2019 Travelife certified