Actieve vakantie Zwarte Woud

Actief op pad in prachtig Zuid-Duitsland

Weggedrukt in een klein hoekje onder in Duitsland ligt het Zwarte Woud. Een uitgestrekt, heuvelachtig bos van een reusachtig formaat: 11.000 vierkante kilometer. Dat is ongeveer even groot als Brabant en Gelderland bij elkaar! In het Schwarzwald liggen talloze prachtige plekjes verscholen om te genieten van een wandelvakantie. Zo zijn er meren, bergen, pittoreske dorpjes, de bijzondere grens met Frankrijk en de bron van de Donau. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen naar het Zwarte Woud

Wandelvakantie Zwarte Woud

Met een oppervlakte van maar liefst 11.000 vierkante kilometer biedt het Zwarte Woud in Zuidwest-Duitsland mogelijkheden in overvloed voor een heerlijke wandelvakantie. Het dichtbeboste middelgebergte vol dennen en sparren doet wat mysterieus aan. Niet zo vreemd dat de sprookjesschrijvende broers Grimm enorm geïnspireerd raakten door dit wonderschone natuurgebied. In het Zwarte Woud bevindt zich bovendien de bron van de Donau. Dat de twee kleine stroompjes Breg en Brigach samen uitgroeien tot één van de langste rivieren in Europa is nauwelijks voor te stellen. Tijdens een wandelreis door het Zwarte Woud wisselen glooiende heuvels af met weidse uitzichten, diepe kloven, helderblauwe meren en stille plekjes tussen de bomen. Het ene moment wandel je door een pittoresk dorpje en het volgende moment volg je een spannende route over smalle paadjes en bruggetjes langs een kletterende waterval diep in het bos. De hoger gelegen delen van het Zwarte Woud bereik je moeiteloos met de felrode treinen van de Schwarzwaldbahn.

Bekijk alle wandelreizen naar het Zwarte Woud

Comfortabel wandelen in het Zwarte Woud

Wandelen in het Zwarte Woud doe je in je eigen tempo, op basis van uitgebreide reisinformatie en kaartmateriaal van SNP. De ondergrond is wisselend: je wandelt over goede (asfalt)paden maar ook over onverharde weggetjes. Hoewel je lichte dagwandelingen maakt, is het terrein soms vrij steil en daardoor pittig. Dit vraagt om een goede conditie. Overnachten doe je in comfortabele hotels zodat je na elke wandeling rustig bij kunt komen. En overal is een rustdag bij te boeken, zodat je extra wandelingen kunt maken door dit schitterende gebied of één van de fraaie stadjes in de omgeving kunt bezoeken.

Zwarte Woud met SNP Natuurreizen

 • Wandelvakanties door verrassend Zuidwest-Duitsland
 • Actieve vakanties in alle seizoenen
 • Mooie combinatie van wandelen en treinen
 • Op zoek naar de bron van de Donau
 •  Wandelen in charmante vakwerkstadjes
 • Kom tot rust in een van de talloze kuuroorden
 • Genieten van de authentieke Duitse keuken
   

Wist je dat

 • Het Zwarte Woud is het grootste natuurpark, grootste bosgebied én grootste middelgebergte van Duitsland.
 • De Romeinen noemden het gebied 'Silva Nigra' vanwege de kenmerkende donkere naaldbomen en het gevoel dat het woud voor hen ondoordringbaar was.
 • De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg van 1.493 meter.
 • De koekoeksklok komt oorspronkelijk uit het Zwarte Woud.
 • Schwarzwälder Kirschtorte is vernoemd naar het Zwarte Woud.
 • De gebroeders Grimm gebruikten het Zwarte Woud als inspiratie voor hun beroemde sprookjes.
   
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.