Vogels kijken De mooiste vogelreizen wereldwijd

Vogelreizen met SNP

Kun jij niet genoeg krijgen van vogels kijken? Tijdens de vogelreizen van SNP ontdek je de mooiste plekken om te vogelen; krijg je les van een ervaren vogelaar; en wissel je tips uit met andere enthousiaste vogelliefhebbers. Je hebt keuze uit verschillende vogelreizen, naar uiteenlopende bestemmingen. Ontdek de vogelwereld met SNP!

Wat doe je tijdens een vogelreis?

Natuurlijk ga je op zoek naar (bijzondere) vogelsoorten! Dwars door de bossen. Of met uitzicht op de bergen! Je gids vertelt je precies waar en wanneer je de meeste kans hebt om die bijzondere uil te zien.

Het ontdekken van vogels doen we bij SNP aan de hand van "soft birding": we gaan op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten, maar vooral genieten van de vogelpracht in een gebied staat centraal.

Dat kan bijvoorbeeld zijn het luisteren naar de zang van een nachtegaal, of het bestuderen van de kleurenpracht van een roodborstje waar de zon precies mooi op schijnt. Vaak is het vogelen erg makkelijk, je staat op, en wandelt door de tuin van de accommodaties waar je overnacht.

Bij sommige vogelreizen komt er een wandeling bij kijken: korte stukjes en altijd in een laag tempo, zodat we alle tijd hebben om vogels te kijken. Op andere reizen bezoeken we vogelhutten die per minibus bereikbaar zijn.

Of we rijden we per bus rond in een vogelgebied waarbij we de bus als het ware als schuilhut of kijkwand gebruiken en vanuit daar de vogelpracht ontdekken.

Op zoek naar bijzondere vogels, genieten van hun vaak opmerkelijke gedrag en luisteren naar hun karakteristieke zang of roep. Soorten noteren en bijhouden. Op het juiste moment van de dag er zijn. Voor beginnende vogelaars en echte kenners. Onze natuurgidsen leren u tijdens onze vogelreizen de eerste beginselen van het 'vogelen'.

Uiteraard zal de reisleider altijd een programma aanbieden voor de fanatieke vogelaars.

Vraag de brochure 'Vogels Kijken' aan

Alle vogelreizen vind je terug in de brochure 'Vogels Kijken'. Vraag deze snel aan!

Waarom een vogelreis via SNP?

Natuurlijk zijn er genoeg redenen om je vogelreis via SNP te boeken. We geven je er een paar:

  • Je hebt een ruime keuze uit bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa
  • Je vogelt onder begeleiding van een ervaren vogelaar en lokale gids. Op veel reizen gaan twee SNP vogelaars mee; op sommige reizen alleen een lokale vogelgids
  • We nemen alle ruimte om de vogels te zoeken en goed in beeld te krijgen
  • Je overnacht op unieke accommodaties, meestal midden in de vogelgebieden gelegen!
  • Je ontdekt de meest afgelegen plekken, doordat onze reisleiders in Europa veelal zelf de (mini)busjes besturen
  • Je ziet vogelsoorten die je zelf nooit zou vinden
  • Bij met name verre vogelreizen is er ruimte om naast vogels ook andere dieren te zien en te fotograferen/filmen
  • SNP steunt Vogelbescherming Nederland met diverse projecten. 

Vogelworkshops en cursusreizen

Wil je liever eerst kennismaken met de vogelwereld? Of zie je een voorbereiding op je vogelreis wel zitten? Boek dan de vogelcursus voor beginners (1 dag) of een van de nieuwe cursusreizen! Een cursusreis van 3 dagen in Nederland.


Toon alle vogelreizen