Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

SNP Outdoor School Cursussen, workshops en voorbereidingen

Gevarieerd aanbod cursussen, workshops en voorbereidingen voor een reis

Goed voorbereid op reis via de SNP Outdoor School

De SNP Outdoor School biedt een gevarieerd programma aan cursussen en workshops om je te ondersteunen bij de voorbereiding op een reis. Je kunt er leren omgaan met een kompas of GPS, leren fotograferen, of je verdiepen in weerkunde. En natuurlijk staat (over)leven in, en meer genieten van de natuur regelmatig op het programma. In het najaar van 2017 staan de volgende cursussen centraal;

Fotocursus Herfstsferen 

Tijdens deze eendaagse workshop gaan we in de herfst, een van de mooiste jaargetijden, op zoek naar de kleuren en lichtbeelden in het bos en op het veld. In de tijd van paddenstoelen, verkleurende bomen, zachter licht, afgevallen beukenbladeren en vochtigheid in de lucht, gaan we aan de slag met alle invalshoeken van de natuurfotografie.

Zowel het kleine detail als het overzicht en landschap komen aan bod. We proberen de intense indrukken van dit enerverende seizoen vast te leggen. Sfeer staat voorop: hoe leg je dat vast in je foto's, wat zijn de sfeerelementen en hoe kan je met de fotografische technieken zo manipuleren dat een foto een gevoel weergeeft in plaats van een registratie?

Wanneer: zo 29 oktober 2017
Waar: Berghuis in Amerongen
Prijs: € 109,- p.p.

Direct aanmelden

Fotocursus Creative Light

De herfst kenmerkt zich niet alleen door de mooie kleuren, vele paddenstoelen en vallende blaadjes, maar misschien wel het meest intense in november is het zachte en warme licht. Vanaf meer dan een half uur voor zonsopkomst tot ver na zonsondergang wisselt het licht in intensiteit en kleurtemperatuur. De koude nachten zorgen voor dauw en vocht wat het spel met licht zo bijzonder maakt.

Deze lange en intensieve dag gaan we ons volledig bezighouden met alle facetten van het licht en we leren werken met de verschillende typen licht. Om alle facetten van het novemberlicht te kunnen benutten starten we vóór zonsopkomst en eindigen we ná zonsondergang. Tijdens deze dag gaan we op diverse plaatsen bezig met kijken hoe de verschillende typen licht ons kunnen helpen bij het vormgeven van onze beelden. We experimenteren met de veranderingen op de dag en plannen specifieke fotografische activiteiten op die momenten dat ze mogelijk zijn.

Voor wie is deze fotocursus?
Deze cursus is geen basiscursus waarbij zaken als sluitertijd en diafragma worden behandeld. Er zullen tijdens de dag op diverse plekken technische tips en adviezen worden gegeven. Deze zijn bedoeld voor diegenen die de achterliggende techniek reeds kennen. Hoewel je ook deel kan nemen zonder technische achtergrond is deze cursus met name bedoeld voor de meer gevorderde fotograaf die de techniek beheerst.

Let op!
De cursus is erg afhankelijk van de licht- en weersomstandigheden. November kent prachtige dagen maar ook grijze, grauwe dagen. We mikken natuurlijk op het eerste. Mocht blijken dat de omstandigheden te slecht zijn om deze cursus op 5 november te laten plaatsvinden, dan wordt hij verplaatst naar een andere dag. Deze nieuwe datum zal bij voorkeur weer in het weekend plaatsvinden. Dit alles gebeurt in goed overleg.

Wanneer:  zo 5 november 2017
Waar: Berghuis in Amerongen
Prijs: € 130,- p.p.

Direct aanmelden