Spanje - Aigüestortes Hike Experience, 8 dagen Huttentocht in het hart van Spaanse Pyreneeën

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Wandelen

Avontuurlijke huttentocht langs gezellige berghutten

Aigües Tortes, ofwel kronkelende wateren. En water zullen we zien! In de Catalaanse Pyreneeën lopen we een meerdaagse huttentocht langs granietpieken, door prachtige bossen, en zien we eindeloos veel bergmeren, riviertjes en watervallen. Een ruig en ongerept landschap, omsloten door drieduizenders.

We lopen de mooiste delen van Carros de Foc/Carros de Fuego. Met de blokkenvelden op onze weg zullen we technisch worden uitgedaagd. Voor wie daarna energie over heeft, is het altijd mogelijk om mooie meertjes op te zoeken of een extra top te beklimmen.

In de berghutten met elk hun eigen sfeer, wachten de huttenwaarden met een voedende, warme maaltijd en meestal een douche. De hutten liggen allemaal boven de 2000 meter!

Wil je door één van de mooiste gebieden van de Pyreneeën trekken? Onder begeleiding van een International Mountain Leader ontdek je de alternatieve routes en wilde hoeken van dit natuurgebied.

Uniek aan deze reis

 • Genieten van de Catalaanse cultuur
 • Alle hutten boven de 2000 meter
 • Hiken door Nationaal Park Aigüestortes
 • 6 dagen in de bergen, zonder afdaling naar bewoonde wereld
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Spanje - Aigüestortes by Yomads

Deze reis in het kort:

Dag 1: Aankomst in het prachtige España

Dag 2: Kennismaken met het rotslandschap van de Aigüestortes

Dag 3: Beklimmen van de klassieker: Montardo (2833m)

Dag 4: Hiken door waterrijke bossen

Dag 5: Klimmen en klauteren

Dag 6: Bekliming van el Pic de Portarró

Dag 7: Afdaling door loofbossen naar het dal

Dag 8: Terug naar Nederland 

Dag 1

Aankomst in Vall de Boí. Nadat we zijn ingecheckt, volgt een gezellige kennismaking aan het einde van de middag. We spreken gelijk gezamenlijk de reis, materialen en verwachtingen door. Ondertussen wordt het gezamenlijke diner voorbereid en eten we gezellig wat en leren we elkaar nog beter kennen. Vervolgens gaan we vroeg op bed om morgen uitgerust met onze reis te beginnen. 

Overnachting in

Vall de Boí

Dag 2

Na het ontbijt, maken we ons klaar voor de eerste hike van vandaag. Met een korte transfer rijden we naar het startpunt van de tocht. We maken kennis met het rotslandschap van Aigüestortes. Vanaf het enorme stuwmeer klimmen we omhoog naar de gezellige hut waar we worden beloont met een fantastisch uitzicht. In de middag maken we vanuit de hut een ronde via de Estanyets de Colieto en oefenen we met voortgang over het blokkenterrein.

 • Afstand: 5,1 km, 500m stijgen en 87m dalen
 • Wandeltijd: 2,5 uur

Overnachting in

Refugi Ventosa i Cavell

Dag 3

Mits gunstige weersomstandigheden biedt deze dag de mogelijkheid om de klassieker Montardo (2833m) te beklimmen. Weidse uitzichten over Vall d'Aran en op de Aneto (3404m) vormen de welkome beloning.

 • Afstand: 7,6 km, 500m stijgen en 540m dalen
 • Wandeltijd: 4 uur

Overnachting in

Refugi Colomers

Dag 4

We hiken vandaag door prachtige, waterrijke en sprookjesachtige bossen, met nog altijd een zeer alpine karakter. Mogelijk met beklimming van Tuc Gran de Sendrosa. We slapen vandaag in de leukste hut van het gebied: slechts 25 bedden én panorama-uitzicht.

 • Afstand: 7,1 km, 500m stijgen en 330m dalen
 • Wandeltijd: 4 uur

Overnachting in

Refugi Saboredo

Dag 5

We doen weer een topje aan met360-zicht. Het klauteren geeft ons een fantastische bergervaring. De dag sluiten we af onder de granietnaalden van Amitges.

 • Afstand: 6.6 km, 575m stijgen en 500m dalen
 • Wandeltijd: 4-5 uur

Overnachting in

Refugi d'Amitges

Dag 6

Via het pad dat Franco liet aanleggen om rondgereden te kunnen worden. Nu gelukkig geen weg meer, maar een mooie wandelroute. Met beklimming van el Pic dePortarró. Wie in de middag nog puf heeft, kan mee een extraronde maken naar Estany de Dellui.

 • Afstand: 600m stijgen en 851m dalen
 • Wandeltijd: 5 uur

Overnachting in

Refugi Estany Llong

Dag 7

In de ochtend klimmen we naar Estany de les Corticelles waar we afscheid nemen van de prachtige meren die we de afgelopen dagen zijn tegengekomen. Hierna dalen we op ons gemak af naar het dal. Via Planell d'aigüestortes, waar we de oorsprong van de term 'Aigüestortes' leren begrijpen, duiken we langzaam de loofbossen in. Overnachtingin Val de Boí.

 • Afstand: 14,7 km, 290m stijgen en 885m dalen
 • Wandeltijd: 5 uur, 45 min

Overnachting in

Val de Boí

Dag 8

Na het ontbijt stappen we in de transfer naar Toulouse en kan het nagenieten beginnen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in gezellige berghutten met prachtige uitzichten. Alle hutten zijn boven de 2000 metergelegen. In de meeste hutten slaap je op een groot lager en tegenwoordig hebben in principe alle hutten een douche (warm water tegen betaling).

Over de maaltijden

De hutten worden per helikopter bevoorraad en we eten er wat de pot schaft. Je kunt rekenen op lekkere en voedzame maaltijden, meestal bestaand uit vier gangen. Met natuurlijk een goed glas Spaanse wijn. Het ontbijt is vaak in buffetvormen afhankelijk van de hut meer of minder uitgebreid. Vanuit de hutten kun je lunchpakketten meekrijgen, vaak met dingen zoals couscoussalades, wraps, sandwiches, noten, reepjes, etc. Deze lunchpakketten moeten minimaal één week voorafgaand aan de reis besteld worden.

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners 
 • Spaanse Picoteo op de eerste dag
 • Taxi van Boí naar Cavallers
 • Begeleiding, hulp en advies van een lokale bergwandelgids 

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • Heen- en terugreis
 • Lunchpakket (ongeveer €15 per dag)
 • Kosten door onvoorziene, maar noodzakelijke wijzigingen in het programma
 • Eventueel vervoer ter plaatse
 • Verzekeringen met bergsportdekking
 • Eigen uitgaven

Hoe weet ik de route?

Deze reis is de Nederlandse én lokale Femke Treep jouwaanspreekpunt. Femke is International Mountain Leader (bergwandelgids) en woont vlak naast Aigüestortes. Als de wandelingen niet door Femke begeleidt worden, zul je met een lokale, Engelssprekende gids met brede kennis over het gebied op pad gaan.

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Voor wie is deze reis?

De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar lijkt het je leuk om dit avontuur aan te gaan en denk je dat je dit fysiek aankan? Neem dan even contact met ons op.

Is dit een singlereis?

In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • Alle reisdetails per mail en in Mijn SNP
 • Uitgebreid dagprogramma
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep

Goed om te weten

Voor deze tocht is het belangrijk dat je in goede conditie bent en enige ervaring hebt met bergwandelen. De wandelpaden zijn soms technisch uitdagend en we komen regelmatig blokkenvelden en stukken zonder duidelijk pad tegen. Een goed evenwicht en tredzekerheid zijn hierbij noodzakelijk. De tochten zelf zijn verder niet enorm lang. Zo kunnen we mooi onze tijd nemen bij een eventueel blokkenveld. Voor wie energie over heeft, is het meestal mogelijk een extra meer te bezoeken of topje te beklimmen. Ook is er altijd de mogelijkheid om aandacht te besteden aan het uitbreiden van bergskills, tochtenplanning, klimtechnieken, oriëntatie, etc.

Het programma is altijd onder voorbehoud en afhankelijk van de beschikbaarheid in de hutten. Daarnaast kan de gids ten alle tijde besluiten het oorspronkelijke programma te wijzigen, als dit de veiligheid ten goede komt. 

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de andere deelnemers van de reis op het vliegveld of op het station van Toulouse. Hier staat een transfer voor je klaar die je naar de eerste accommodatie brengt. Onder voorbehoud vertrekt de transfer rond 13 uur richting de Pyreneeën. Zorg dus dat je ruim op tijd in Toulouse bent. Je zou er voor kunnen kiezen om de dag van tevoren al in Toulouse te overnachten. 

Indien je met de auto naar de eerste accommodatie rijdt, ontmoet je de groep pas bij de accommodatie. Door SNP wordt er een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden om mee te carpoolen.

Trein en vlucht informatie

Als je met de trein of vliegtuig naar de bestemming wilt reizen, dan reis je naar Toulouse. Vanaf hier reis je mee met de groepstransfer naar de eerste accommodatie.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis of vlucht pas te reserveren als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Aigüestortes

Spanje - Aigüestortes Hike Experience

Huttentocht in het hart van Spaanse Pyreneeën

Avontuurlijke huttentocht langs gezellige berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.