Reunion

Réunion - wandelvakantie, 13 of 15 dagen Une Randonnée Tropical

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelen langs gites d'etapes en hotels

Verborgen tussen koraalriffen in het blauwe water van de Indische Oceaan ligt ca. 700 km ten oosten van Madagascar, het tropische eiland Ile de la Réunion. Uitbundige vegetatie, spectaculaire bergpartijen en een van de meest actieve vulkanen van het zuidelijk halfrond. Met deze pittige trektocht verkent u voor een groot deel de spectaculaire Cirque du Mafate, een kratersysteem waar wandelaars opgaan in een wonderschone natuur. Overnacht in fraai gelegen 'gites' die door de lokale Creoolse bewoners worden onderhouden in dorpjes zoals Grand Cayenne, Roche Plate en Marla. Over gemarkeerde paden wandelt u van gite naar gite. Kom in Cilaos lekker bij van het eerste gedeelte van de tocht, voordat u begint aan de wandeling naar de hoogste berg van Reunion, Piton des Neiges (3070 m.). Wat zal het verblijf in La Saline-les-Bains, nabij het strand, een heerlijke afronding zijn van deze spectaculaire wandeltocht.

Uniek aan deze reis

 • Fenomenale uitzichten over drie kratersystemen
 • Frans met een vleugje Creoolse invloed
 • Goed gemarkeerde GR-paden
 • Te verlengen tot 15 dagen met bezoek Piton de la Fournaise
 • Uitgebreid SNP informatiepakket en IGN-kaart
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Réunion - wandelvakantie

Hier het beknopte overzicht van de 15-daagse variant:

 • Dag 1 aankomst in St. Denis
 • Dag 2 transfer naar Dos D’ane
 • Dag 3 wandeling naar Grand Place Cayenne
 • Dag 4 wandeling naar Roche Plate
 • Dag 5 wandeling naar Marla
 • Dag 6 wandeling naar Cilaos
 • Dag 7 rustdag in Cilaos
 • Dag 8 wandeling naar Piton des Neiges
 • Dag 9 wandeling naar Hell-Bourg
 • Dag 10 rustdag Hell-Bourg
 • Dag 11 ophalen huurauto en rijden naar La Paine des Cafres
 • Dag 12 verkennen Piton de la Fournaise
 • Dag 13 rijden naar La Saline-les-Bains
 • Dag 14 rustdag La-Saline les-Bains
 • Dag 15 inleveren huurauto en vertrek

Tijdens de 13-daagse versie word je op dag 11 naar Saline-les-Bains gebracht, heb je daar op dag 12 de rustdag en word je op dag 13 naar het vliegveld gebracht.

Dag 1

Bij aankomst op het vliegveld van St. Denis op het eiland Réunion wordt je verwelkomd in de aankomsthal. Een transfer brengt je naar je hotel in St. Denis, de hoofdstad van het eiland. Maak kennis met deze compacte en gezellige hoofdstad en kom tot rust na de lange vlucht.

Overnachting in

St. Denis - Hotel Juliette Dodu

Dag 2

Een chauffeur haalt je op vanaf het hotel om je naar de eerste gite Dos D'ane te rijden. Deze gite is gelegen tegen de wand van het eerste kratersysteem (Cirque de Mafate), waarvan de rand nog eens enkele honderden meters hoger ligt. Je verblijft hier in een tweepersoonskamer of meerpersoonkamer. 's Middags kun je nog een korte wandeling (5 km, 350m stijgen en dalen) maken naar het uitzichtpunt Point Noir, vanwaar je een overweldigend uitzicht over het Cirque hebt.... als de wolken het zicht niet belemmeren tenminste. 

Overnachting in

gite in Dos d' Ane

Dag 3

Vanaf de gite in Dos d'Âne begint de vierdaagse wandeltocht door de binnenlanden van Ile de la Réunion. Eerst daal je via een goed begaanbaar pad af in het dal van de Cirque de Mafate, waarna je weer stijgt naar één van de meest verlaten gebieden van het eiland. Je loopt langs de Riviere des Galets die je meerdere malen moet doorsteken. Je eindigt deze eerste pittige wandeldag in een gite d'etappe in het gehuchtje Cayenne, een kleine bloemrijke oase te midden van de hoog opgaande wanden van de kraterwand.

Wandeling: 11,5 km, 6 uur, 950m stijgen en 1050m dalen, duur ca 6 uur. 

Overnachting in

gite in Grand Place, Cayenne

Dag 4

Ook de wandeling van vandaag naar Roche Plate is een pittige tocht.  Je wandelt verder door het steeds nauwer wordende dal van de Riviere des Galets. Onderweg passeer je de huizen van het afgelegen gehuchtje Îlet des Orangers. Voordat je bij de accommodatie aankomt moet je echter eerst nog stevig klimmen. In totaal wandel je 9 km en stijg en daal je respectievelijk 1350 en 400 meter. Ca 6,5 uur wandelen.

Overnachting in

gite in Roche Plate

Dag 5

Je stijgt door naar 1350 m hoogte om uiteindelijk weer af te dalen naar de rivier, die inmiddels op 1200 m hoogte stroomt. Na de lunch stijg je verder naar de gite in het kleine en geïsoleerde dorp Marla. Vanaf Marla heb je een goed uitzicht op de hoogste top van het eiland: Piton des Neiges (3070 m). De wandeling is 9 km, 900m stijgen en 1000m dalen en duurt 5 uur

Overnachting in

gite in Marla

Dag 6

Vandaag kun je desgewenst een langere of een kortere variant nemen. De kortere variant duurt ongeveer 4 uur. Je stijgt en daalt daarbij respectievelijk 440 en 840 meter. Je dient dan wel gebruik te maken van een busverbinding. Je verlaat Cirque de Mafate via Col de Taïbit (2082 m) en komt in het minder omsloten tweede kratersyteem: Cirque de Cilaos. Vanaf de bergpas Col de Taïbit heb je mooie uitzichten over beide cirques. Je eindigt in het kuuroord Cilaos waar het thermisch bronwater een hartverwarmende indruk zal achterlaten. Je overnacht in een aangenaam middenklasse hotel in Cilaos.  Als je de hele wandeling doet, wandel je 13 km, stijg je 700m en daal je 1100m , 7,5 uur wandelen. Als je de wandeling wilt inkorten neem je vanaf de weg onder Îlet de Salazes de bus. Dan wandel je 6 km, stijgt 400m en daalt 700m, duur 3,5 uur.

Overnachting in

Cilaos

Dag 7

Een vrije dag om te verblijven in en rond de thermale baden van Cilaos of om een korte wandeling te maken van de omgeving van het plaatsje.

Overnachting in

Cilaos

Dag 8

Vanaf Cilaos begin je met de beklimming van de Piton des Neiges. Tijdens de pittige klim verandert de tropische vegetatie in een bos, dat wordt gedomineerd door boomheide. Vanaf de pas blijft ook deze taaie begroeiing achterwege en tref je alleen nog kniehoge struiken aan. Vanaf de pas zie je de volgende accommodatie al liggen, de eenvoudige berghut die op de flank van de hoogste top van Réunion ligt. Je stijgt 1350 meter en daalt 100m, lengte 8,5 km. De wandeling duurt ca. 6 uur.

Overnachting in

gite Piton des Neiges

Dag 9

Vandaag wacht je het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van je wandelreis op la Réunion! 's Morgens vroeg vertrek je naar de top van de Piton des Neiges, die met 3070m hoogte nog 600m boven de berghut oprijst. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, het sneeuwt er zelden, is het uitzicht 'ijzingwekkend'. In alle windrichtingen kijk je naar de zee. Vanaf de top daal je weer af terug naar de gite om wellicht nog wat te ontbijten en je bagage weer mee te nemen die je tijdens de beklimming naar de top achter gelaten hebt. Je vervolgt de wandeling op de kam met rechts van je, haast onder je voeten het fraaie bos van Bebour. Links zie je de derde cirque van Reunion liggen: Cirque de Salazie. Na een licht dalend stuk van 2400 naar 2200 meter hoogte, sla je even voorbij de Caverne Mussard naar beneden. Een lange steile afdaling volgt door het bos 'Terre Plate'. In totaal wandel je 14 km, stijg je 600m en daal je 2080 m , 8 a 9 uur wandelen (als je de top overslaat is de wandeling 8 km, 1530m dalen, duur 5,5 uur). Je overnacht de komende twee nachten in het aangename Relais des Cimes in Hell-Bourg. 

Overnachting in

Hell-Bourg

Dag 10

Het plaatsje Hell-Bourg is buiten de landsgrenzen van Frankrijk tot het mooiste authentieke Creoolse dorpje verkozen. En met recht! Wandel door de paar straten die dit dorpje rijk is en vergaap je aan de fraaie Creoolse architectuur van de huisjes. Natuurlijk kun je vandaag ook nog beginnen aan een echte kuitenbijter. Vanuit het dorpje wandel je over gemarkeerde paden omhoog naar de gite de Bélouve, een klim van ca. 600 meter. Met name de verkenning van het 'Foret de Belouve' is prachtig. Trek wel de hele dag uit voor deze wandeling, want als je ook nog over het beboste plateau van Bélouve wil wandelen ben je ca 16 km onderweg, met 750m stijgen en dalen, duur 7,5 uur. 

Overnachting in

Hell-Bourg

Dag 11

13-daagse variant:
Na het ontbijt word je naar het strandhotel in La Seline-les-Bains.  Het hotel ligt aan een kleine kuststrook dat door een koraalrif wordt beschut waardoor het water rustig en helder is en uitnodigt voor een zwem- of snorkelpartij. Het hotel, opgetrokken in een mix van Creoolse en moderne stijl, beschikt over een zwembad en een cocktailbar ernaast. Hoe relaxt om zo een inspannende dag af te sluiten. 's Avonds kan er worden gedineerd (bij mooi weer aan de rand van het zwembad) waarbij het eten een mix van de Creoolse en internationale keuken is. Je verblijft hier de komende twee nachten. 

15-daagse variant:
In het begin van de ochtend word je vanaf het plaatsje Hell-Bourg opgehaald voor de transfer naar de luchthaven waar je de huurauto ophaalt. Van daar rij je naar het hooggelegen plateau La Plaine des Cafres, waar je de komende 2 nachten verblijft. In de middag heb je nog voldoende tijd om de omgeving van La Plaine des Cafres te verkennen. 

Overnachting in

La Plaine des Cafres / La Seline-les-Bains

Dag 12

13- daagse variant
Dag ter eigen besteding in la Seline-les-Bains

15-daagse variant:
Vanuit het hotel in La Plaine des Cafres rijd je via Bourg-Murat in ca. een uur tijd over een bochtige weg omhoog naar het bezoekerscentrum. De wandeling naar de top van de vulkaan begint bij Pas de Bellecombe, gelegen op een hoogte van 2353 m. Je daalt via een goed gemarkeerd veilig zigzag pad af de krater in om ca. 100 meter lager uit te komen op de kraterbodem van gestold lava. In een werkelijk surrealistisch maandlandschap passeer je allereerst de 'Formica Léo' een kleine krater. Langzaam wandel je omhoog over het lavaveld waarin je prachtig het gestolde touwlava kunt zien. Eenmaal boven op de kraterrand van de Piton de la Fournaise (2631 m.) onthult zich het zicht op de vulkaankrater Dolomieu waarin meestal wel wat fumarolen te zien zijn. Een 360 graden panorama met zicht op een groot gedeelte van de Indische Oceaan doet je beseffen hoe bijzonder deze plek is. Wandelduur vanaf de parkeerplaats Pas de Bellecombe: ca. 4,5 uur, te verlengen naar 6,5 uur als je ervoor kiest om een rondwandeling rond de kratermond te maken.

Overnachting in

La Plaine des Cafres / La Seline-les-Bains

Dag 13

13-daagse variant
Na het ontbijt word je  (eventueel met een paar andere toeristen)  naar de luchthaven gebracht en eindigt je arrangement.  

15-daagse variant
Vanaf La Plaine des Cafres rijd je naar het het middenklasse strandhotel gelegen tussen La Saline-les-Bains en Saint Gilles les Bains in. Het hotel ligt aan een kleine kuststrook dat door een koraalrif wordt beschut waardoor het water rustig en helder is en uitnodigt voor een zwem- of snorkelpartij. Het hotel, opgetrokken in een mix van Creoolse en moderne stijl, beschikt over een zwembad en een cocktailbar ernaast. Hoe relaxt om zo een inspannende dag af te sluiten. 's Avonds kan er worden gedineerd (bij mooi weer aan de rand van het zwembad) waarbij het eten een mix van de Creoolse en internationale keuken is. Je verblijft hier de komende twee nachten. 

Overnachting in

La Saline-les-Bains - Le Nautile

Dag 14

15-daagse variant
Dag ter eigen besteding in La Saline-les-Bains. 

Overnachting in

La Saline-les-Bains - Le Nautile

Dag 15

15-daagse variant
Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van St. Denis waar je de huurauto weer inlevert. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek kun je nog besluiten de hoofdstad St.Denis te verkennen.

NB Programma

 • Oktober en november zijn druk bezochte maanden op Reunion. Mocht u in deze maanden willen reizen, dan raden wij u aan zo vroeg mogelijk te boeken
 • Dit arrangement is vanaf 2 personen te boeken daar dit de minimale eis is van de lokale autoriteiten 
 • Door weersomstandigheden kan het voorkomen dat uw reis ter plaatse voor uw eigen veiligheid moet worden aangepast met een mogelijke kans op extra kosten ter plaatse

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in een combinatie van hotels en gites. In de hotels heb je de beschikking over een eigen badkamer. In de eenvoudige gites verblijf je in een twee- of meerpersoonskamer (4- tot 8 personen). Wij zullen bij boeking altijd proberen een tweepersoonskamer te reserveren indien beschikbaar. De prijs bij een verblijf in een gite in een tweepersoons - of meerpersoonskamer is gelijk. De sanitaire voorzieningen bij de gites zijn altijd gedeeld. Er is meestal een keukentje om eventueel wat thee of koffie te zetten en er zijn douches aanwezig (soms koud, soms aangenaam warm water!). De gîte-beheerder (le Gardien) verzorgt het diner en het ontbijt. 

Inbegrepen

 • alle nachten accommodatie o.b.v. logies en ontbijt
 • 5 overnachtingen gites d'etappe o.b.v. half pension (ontbijt & diner)
 • transfers St. Denis - d'Os Dane; Hell-Bourg - La Saline-les-Bains en La Saline-les-Bains - vliegveld (bij 13 daagse reis)
 • transfers St. Denis - d'Os Dane; Hell-Bourg - vliegveld (bij 15 daagse reis)
 • huurauto dag 11- 15 (bij 15 daagse reis)
 • meet & greet luchthaven St. Denis en transfer naar hotel
 • IGN-wandelkaart Reunion Cirque du Mafate (4402 RT; 1: 25.000) (ter plekke)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • niet vermelde maaltijden
 • bagagevervoer tijdens trekking
 • bagagevervoer van St. Denis naar La Saline-les-Bains (optioneel bij te boeken)
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven (o.a. fooien)

Geldt alleen voor de 15-daagse variant

Bij deze variant is vanaf dag 11 t/m dag 15 autohuur inbegrepen. Je op dag 11 na het ontbijt naar de luchthaven gebracht, waar je je autohuur ophaalt. Op dag 15 lever je de huurauto weer in op de luchthaven. De autohuur is gebaseerd op de meest uitgebreide verzekeringsdekking en inclusief ongelimiteerd aantal kilometers. 

Bij deze reis is de volgende huurauto standaard inbegrepen, gebaseerd op het aantal personen:

 • bij 2-3 personen: Cat B: Renault Clio IV  of Dacia Sandero (4 Doors, A.C.) (of vergelijkbaar)
 • bij 4 personen:  Cat S: Dacia Lodgy- 5 pax (4 Doors, A.C.) (of vergelijkbaar)


Indien je de beschikking wilt hebben over een grotere en comfortabelere huurauto, dan raden we je aan:

 • 2-3 personen: Cat C: Renault Megane ( 4 Doors, A.C.) (of vergelijkbaar)
 • 4 personen: Cat U: Renault Kadjar (5 doors AC) of Cat I : Renault Scenic (7 seats , A.C. ) (of vergelijkbaar)

 

Ook is het mogelijk een navigatiesysteem bij te huren. Voor een overzicht van de huurvoorwaarden klik hier.

 

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting (ca. € 1,50 - 2,00 p.p.p.n.)
 • airport tax autohuur (a € 35,-)  (alleen bij 15-daagse variant)

Over de activiteiten

Deze wandeltocht is bestemd voor de ervaren wandelaar. Er zijn lange wandeldagen bij (oplopend tot 7 uur) en het kan glad zijn als het heeft geregend. Vanwege het enorm geaccidenteerde terrein (er is bijna geen vlak stuk in de Cirque du Mafate te bekennen) zijn de wandelingen pittig maar ook zeer mooi qua uitzichten! Wandelschoenen met een goed profiel, enkelbescherming, wandelstokken en een goede conditie zijn essentieel voor het maken en genieten van deze wandeltocht. Je spullen voor de overnachtingen in de gites neem je tijdens de trekking in je rugzak mee, van dag 3t/m 9 (wel kun je een optioneel bagagevervoer bijboeken zodat je tijdens de rustdag in Cialos extra bagage tot je beschikking kunt hebben. 

Extra's

Transfers

Bagagevervoer van St. Denis naar Cilaos en van Cilaos naar Helbourg

Mocht je bagage hebben die je tijdens de wandeling niet nodig hebt, maar wel halverwege de trekking in Cilaos tot je beschikking wil hebben, dan bieden we met deze service de mogelijkheid aan deze bagage van St. Denis naar Cilaos te brengen , waar je tijdens de trekking een rustdag hebt (dag 6 en dag 7). Vervolgens wordt de bagage dan verder vervoerd naar het eindpunt van de trekking in Helbourg.

Voorwaarden: De kosten zijn per persoon op basis van minimum twee deelnemers en twee stuks bagage (dus ook bij 1 stuk bagage betaal je deze prijs per persoon). 

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Alleen naar Reunion

Voor Reunion heb je keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen waar je uit kunt kiezen:

 • dagelijks vanuit Amsterdam vliegt Air Austral met een overstap in Charles de Gaulle naar Reunion-St. Denis. 
 • dagelijks vliegt Air France naar Reunion (overstap in Parijs van Charles de Gaulle naar Orly).

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 

e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Je kunt deze reis starten van 1-4 t/m 18-11.  De wintermaanden op Réunion (juni tot en met september) zijn de beste maanden om het eiland te bezoeken. De kans op regen is dan een stuk kleiner dan in de zomermaanden. In deze tijd komen stormen en flinke depressies nog maar weinig voor en langs de kust is het nog steeds aangenaam warm met 20 tot 24 graden overdag en 14 tot 18 graden 's nachts. Wie de natuur wil ontdekken moet wel voldoende warme kleding meenemen, want het temperatuurverschil tussen de kustplaatsen en de hoogstgelegen plekken in het binnenland bedragen gedurende het hele jaar zo'n 12 tot 15 graden. Dat betekent in de winter temperaturen rond of zelfs net iets onder het vriespunt op de hoogste plekjes en fris weer op de massieven en daartussen. Voordeel van de winterperiode is dat de extreme hoeveelheden neerslag in de winter gereduceerd worden tot enigszins normale hoeveelheden.

Réunion ligt op de aanvoerroute van orkanen en tropische depressies die in de periode december tot en met mei ontstaan boven het relatief warme zeewater van de Indische Oceaan. Deze depressies zijn de voornaamste reden dat er in de zomer meer regen valt dan in de winter. Binnen een etmaal kunnen er redelijk grote hoeveelheden regen vallen als er inderdaad een orkaan of tropische depressie over Réunion of dicht langs Réunion trekt. Hoewel het orkaanseizoen officieel loopt van december tot en met april is de kans op zware tropische stormen het grootste in de maanden januari, februari en maart. Gemiddeld komt dat zes tot acht keer per eeuw voor. Dankzij de hedendaagse technieken worden orkanen tijdig voorspeld en kunnen er de nodige maatregelen genomen worden om de schade te beperken. Zelden komen er toeristen in gevaar door orkanen (of cyclonen zoals ze lokaal genoemd worden). Desondanks bieden wij de reisperiode in La Réunion van december tot en met maart niet aan.

Houd rekening dat de maanden oktober en november zeer drukke maanden zijn waarbij wij je adviseren zo vroeg mogelijk te boeken indien je in deze periode wilt reizen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Réunion ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 13-daagse, en de 15-daagse variant.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Bij deze reis zijn een paar transfers inbegrepen.

 • Bergwandelschoenen
 • Lichte schoenen voor na het wandelen
 • Plastic 'waterschoentjes' om een rivier door te waden
 • Uitschuifbare wandelstokken (afdalingen op Réunion zijn nogal steil en gebruik van de wandelstokken helpt veel knieproblemen te voorkomen; ook handig bij hoog water)
 • Rugzak (min. 45 liter)  met waterdichte hoes
 • Ademende regenjas en -broek
 • Luchtige en warme (winter)kleding. Aan de kust kunnen tropische temperaturen heersen terwijl het in de bergen aanzienlijk kouder is. Vooral op de hoger gelegen plekken zoals Marla, Roche Plate en Piton des Neiges kan de temperatuur ‘s avonds dalen tot het vriespunt.
 • Zwemkleding
 • Zonnebrandolie, hoed, zonnebril en lippencreme
 • Toiletartikelen (biologisch afbreekbaar), rol toiletpapier
 • Zaklamp met reservebatterij
 • Veldfles van minimaal 1 liter (2 veldflessen van 1 liter drinkt u makkelijk leeg tijdens een fikse wandeltocht)
 • Lucifers en aansteker
 • Lakenzak en sloop (dekens zijn wel aanwezig)
 • Handdoek (tijdens verblijf in gites)
 • Versnaperingen (energie-repen; candybars, noten, chocola)
 • Zakgeld in de vorm van cash € en uw pinpas
 • Geldig paspoort plus kopie hiervan
 • Kopieën van verzekeringspapieren
 • EHBO benodigdheden (o.a. sporttape (breed, en zware kwaliteit), jodium, middel tegen blaren zoals Second Skin, vitaminen, muggenstift en een koortswerende pijnstiller, zoals Paracetamol)

De bagage die je tijdens de trekking wel moet meenemen bestaat uit je kledinguitrusting, toiletgerei en eten voor de lunches. In alle gites wordt een heerlijk diner en een eenvoudig ontbijt voor je verzorgd. Ook zijn in alle gites matrassen, kussens en dekens aanwezig. Alle bedden zijn opgemaakt met een hoeslaken, een laken, deken en kussen. Het is aan jou om eventueel een kussensloop en/of een lakenzak mee te nemen. Je dient zelf een handdoek mee te nemen. 

Bagage die je tijdens de trektocht van dag 2 t/m dag 9 niet nodig hebt, kun je deze achterlaten in het hotel in St. Denis mits je dit tijdens de boeking hebt aangegeven. Er zijn immers kosten hier aan verbonden. Je bagage wordt dan aan het eind van de ris naar de laatste accommodatie in La Saline-les-Bains gebracht (bij de 11-daagse variant) of naar het eind van de trekking in Hellbourg (bij de 13-daagse variant). Mocht je deze optionele service hebben bijgeboekt, stem dan goed af met de lokale partner van SNP welke bagage je achterlaat om deze naar je hotel in La Saline-les-Bains te vervoeren. Zie onder 'Extra's'. 

Als je in St.Denis bagage hebt achter gelaten, die je halverwege de trekking op de rustdag in Cialos toch tot je beschikking wil hebben, dan kun je als extra service het vervoer van deze bagage naar Cialos en vervolgens verder naar het eindpunt van de trekking in Hellbourg bij boeken. Zie onder 'Extra's'. 

Ga je binnenkort op reis naar Réunion bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/reunion. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf op Réunion hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Frankrijk (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Réunion

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De medische zorg op Réunion is vergelijkbaar met die van Frankrijk.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Het water kunt u overal veilig uit de kraan drinken. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Réunion zelf komt geen Gelekoorts voor.

Chikungunyakoorts
Réunion is een tropische bestemming met bijzonder weinig tropische ziekten. Alleen de Chikungunyakoorts, een infectieziekte die wordt overgedragen door muggen, is sinds 2005 bekend. Malaria is er uitgebannen. Ter preventie is bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Chikungunyakoorts extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Chikungunyakoortsgebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

RE_Piton_des_Neiges_WEB.jpg

Réunion - wandelvakantie

Une Randonnée Tropical

Wandelen langs gites d'etapes en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.