Portugal - Azoren - Pico, São Jorge & Faial, 10 dagen Fajãs en vulkanisme

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

wandelvakantie vanuit pensions en hotels

U bezoekt drie kleine, nauwelijks bezochte, maar prachtige eilanden van de Portugese Azoren-archipel en geniet van de bijzondere endemische flora en fauna en de vriendelijkheid van de bevolking. Vanuit sfeervolle pensions en hotels maakt u bijzondere dagwandelingen over de jonge vulkanische eilanden. Loop door de wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico, met 2351m de hoogste berg van Portugal en ga op zoek naar de reusachtige potvissen die rond Pico zwemmen. Ontdek de fascinerende fajãs van São Jorge en de Capelinhos rondom de Caldeira op Faial.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere natuur
 • De spectaculaire Caldeira
 • Geïsoleerde vulkanische eilanden
 • Leuke chauffeurs met veel kennis
 • Schone zeelucht
 • Walvisexcursie inclusief
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Azoren - Pico, São Jorge & Faial

De nog weinig bezochte eilanden Pico, São Jorge en Faial vormen een bijzonder decor voor deze wandelreis. Geniet van de luxe van schone zeelucht en de gastvrije ontvangst van de Azoreanen. Dankzij de geïsoleerde ligging en het subtropische klimaat kennen de Azoren een bijzondere flora met verscheidene endemische soorten. Veel planten-, maar ook vogel- en reptielensoorten komen uitsluitend op de Azoren voor.
Op Pico verbaast u zich over de vreemde combinatie van wijngaarden en nederzettingen van walvisjagers met op de achtergrond de immense vulkaan. Dit is dé plek om een walvisexcursie te maken.
De fascinerende ‘fajas’ op São Jorge vormen een wereld op zich. Kustvlakten die door steile kliffen van elkaar gescheiden zijn, waar boeren o.a. bananen en maïs verbouwen. Over slingerende zandwegen en met hortensia’s omzoomde paden loopt u door een overweldigend groen landschap en langs kleine kraters.
Wandelingen op Faial leiden u langs de grillige kust en over de prachtige gekleurde vulkanische as van Capelinhos dat pas in 1957 door een vulkaanuitbarsting is gevormd. De spectaculaire tocht rond de immense krater van Caldeira beloont u met magnifieke uitzichten op de bijzondere krater en de vele vulkaantoppen in de omgeving.

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Horta (Faial) of Pico. Vanaf Horta steek je per ferry over naar Pico. Vervolgens transfer naar uw pension in Lajes aan de zuidkust van het eiland (ca. 50 min rijden).
NB: lees goed de mogelijkheden voor vluchten door bij 'Heen- en Terugreis'.

Indien u in de ochtend aankomt (meestal op Pico), kunt u een bezoek brengen aan het walvismuseum Museu dos Baleiros in Lajes of meteen een wandeling bij Santana maken. Wel dient u ervoor te zorgen dat u uw wandelkleren en wandelschoenen bij de hand hebt. U wordt dan na aankomst op de luchthaven bij het begin van de wandeling afgezet en later op de dag weer opgehaald voor de transfer naar Lajes. Eerst klimt u via met muurtjes omzoomde paden, door een fraai landschap, het binnenland in. Dan volgt een rustige afdaling richting de zee. U loopt over schitterende velden van touwlava naar Lajido, een authentiek dorpje waar de tijd stil lijkt te staan. Hier kunt u het informatiecentrum bezoeken. Wandelduur 8 km, 100m stijgen, 200m dalen, 2-3 uur lopen.

Overnachting in

Lajes do Pico

Dag 2

Na een korte transfer van ca. 35 minuten begint u de wandeling vanaf het centrale plateau van Pico, in een gebied waar in de periode 1562 tot 1654 een vulkaanuitbarsting plaatsvond. Na enige tijd begint u af te dalen naar de noordkust. U passeert hierbij zones met bijzondere inheemse vegetatie, om uit te komen bij Baia das Canas. Deze kleine nederzetting ligt aan een klein, zwart strandje. U wordt teruggebracht naar Lajes. Wandelduur 9 km, 20 m stijgen, 790 m dalen, 4 uur lopen.

Overnachting in

Lajes do Pico

Dag 3

Lajes do Pico is één van de beste plaatsen om walvissen te spotten. Potvissen en verschillende soorten dolfijnen zijn het hele jaar door te zien, enorme vinvissen passeren regelmatig. De laatste dag op Pico heb je daarom de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken. Voor of na de safari kun je het leuke en interessante walvismuseum Museu dos Baleiros bezoeken. De walvissafari wordt alleen aangeboden van april t/m oktober, bij goed weer. Voor deze walvisexcursie betaal je een toeslag; dan zorgen wij dat er een plek op de boot is gereserveerd.
Kies je niet voor de walvisexcursie, dan kun je een wandeling met nauwelijks hoogteverschillen langs de uiterste oostkust van Pico maken. Het is een mooie, maar af en toe lastige wandeling over ruige lavavelden. Wandeling: 7 km, 40m stijgen en dalen, 3 uur lopen.

Overnachting in

Lajes do Pico

Dagexcursies

Onderstaande dagexcursies kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Boot_walvisexcursie.jpg

Walvisexcursie Lajes do Pico - halve dag

Op dag 3 van het programma kun je een walvisexcursie maken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom. We reserveren een plek voor je op een 12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis. NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met de oudste en meest dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke, Espaco Talassa. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Dag 4

U kunt beginnen met een relaxte ochtend. Tegen het middaguur wordt u opgehaald voor een schitterende rit van ca. 40 min langs de zuidkust van Pico en begint u aan een korte kustwandeling vanaf Porto do Calhau. De wandeling voert door wijngaarden en langs de klifkust, met links zicht op Faial. Wandelduur 7 km, 70m stijgen en dalen, 2 uur lopen.

Na afloop van de wandeling wordt u naar Sao Roque aan de noordkant van Pico gebracht, en neemt u de boot naar het eiland Sao Jorge, een overtocht van 35 minuten. U wordt vanaf de haven naar de hoofdstad van São Jorge gebracht.

Nota Bene:
* Op sommige dagen vaart de boot niet vanaf Sao Roque, maar vanaf Madalena. De overtocht duurt dan ca. 1,5 uur.
* Meestal vaart de boot in de namiddag. Mocht u toch in de ochtend varen, dan kunt u nog een korte wandeling maken naar de oude vulkaan Morro Grande. Wandelduur 3,5 km, 120m stijgen en dalen, 1,5 uur lopen. Natuurlijk vervalt in dat geval de wandeling op Pico.

Overnachting in

Velas, Sao Jorge

Dag 5

Na een korte transfer maakt u een wandeling van 5 uur langs een eindeloze rij kleine vulkaantoppen, die het hoogste deel van het langgerekte eiland vormt. Feitelijk is São Jorge niet meer dan een 50 kilometer lange reeks vulkanen. De wandeling voert u over een slingerende zandweg langs de vele met gras bedekte toppen, zoals de “Pico de Esperança”, met zijn 1067m de hoogste top van het eiland. Overal liggen kleine kraters, sommige gevuld met water. Als er geen mist is, is het uitzicht over zowel de noord- als de zuidkust, de oceaan en de andere eilanden van de Centrale Groep van de Azorenarchipel overweldigend. De wandeling eindigt in het dorpje Fajã do Ouvidor vanwaar u weer terugreist naar Velas. Wandelduur 18 km, 250m stijgen en 1030m dalen, 6-7 uur lopen.

Overnachting in

Velas, Sao Jorge

Dag 6

U maakt, na een transfer van ca. 35 minuten, een pittige maar schitterende wandeling van ca. 5 uur langs de noordkust van São Jorge. U begint de wandeling over een rustige asfaltweg richting Piquinho da Urze. Vanaf hier begint een fikse afdaling over een met hortensia’s omzoomd paadje, door een overweldigend groen landschap. De meer dan 800 meter diepe en zeer steile noordkust heeft nog een groot deel van haar oorspronkelijke en uitbundige vegetatie van o.a. boomheide behouden. De afdaling voert naar de ‘Fajãs’, de kleine vlaktes die nietig onderaan de imposante klifkust liggen. U wandelt onder meer door de Fajã da Caldeira, een eeuwenoud dorpje met een prachtig binnenmeer. Na de wandeling transfer terug naar Velas. Wandelduur 16,5 km, 320m stijgen, 770m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Velas, Sao Jorge

Dag 7

Vanaf Sao Jorge reist u per ferry naar Horta op Faial.
Als u op tijd aankomt op Faial kunt u nog een korte wandeling maken. Via de jachthaven en het oude visserskwartier Porto Pim loopt u via het strand naar het schiereiland Monta da Guia. U wandelt over een stille asfaltweg naar een fraai uitzichtpunt. Vanaf hier gaat de wandeling weer terug naar Horta en eindigt u bij het ‘wereldberoemde’ Café Sport. Wandelduur 4,5 km, 70m stijgen en dalen, 2 uur lopen.

Overnachting in

Horta op Faial

Dag 8

De lokale gids zet u af nabij Cabeço dos Trinita, een oude vulkaan. U kunt een bezoek brengen aan deze vulkaan. U wandelt langs een fraaie levada, een door struikgewas omzoomde watergoot, naar de Caldeira do Faial, die een bijzonder uitzicht voor ons in petto heeft; enerzijds over de krater zelf, anderzijds op de verre omgeving, met zijn vele vulkaantoppen. U loopt een stuk over de kraterrand. De immense Caldeira is bijna 500 meter diep en 2 kilometer in doorsnee. De steile wanden en de bodem van de krater zijn volledig van de buitenwereld afgesloten en rijk aan endemische plantensoorten. De wandeling eindigt aan de oostkant van de krater, vanwaar we schitterend uitzicht hebben over het groene landschap rondom Horta en de imposante vulkaankegel Pico op het eiland Pico. Liefhebbers van een extra stukje klimmen, kunnen op en neer naar het hoogste punt van Faial, de 1047m hoge Cabeço. Wandelduur 9-11 km, 380m stijgen, 210m dalen, 4,5 uur lopen.

Overnachting in

Horta op Faial

Dag 9

Vandaag verkent u de westpunt van het eiland Faial. De wandeling begint in het plaatsje Capelo. Via de groene kraters van Cabeço Verde en Cabeço do Canto loopt u naar het jonge vulkanische gebied van Capelinhos, dat pas in 1957 door een vulkaanuitbarsting is gevormd. De prachtige gekleurde vulkanische as is hier nog onbegroeid. Het dorre, jonge landschap is diep in zee geschoven. De vuurtoren die ooit de westpunt van het eiland markeerde, werkt al jaren niet meer. U kunt het fraaie informatiecentrum bezoeken, waar de ontstaansgeschiedenis van Capelinhos wordt uitgelegd en een rondwandeling maken over het nieuw gevormde land. Vervolgens kunt u een kustwandeling naar het plaatsje Varadouro maken, waar u weer wordt opgepikt door de lokale gids. Wandelduur 8 of 15 km, 340m stijgen en 570m dalen, 4-6 uur lopen.

Overnachting in

Horta op Faial

Dag 10

U wordt naar het vliegveld van Horta gebracht (ca. 10 km).

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We overnachten in drie accommodaties met een uiteenlopend karakter. Je verblijft steeds in tweepersoonskamers met eigen badkamer. De accommodaties die we als standaard voor deze reis hebben uitgekozen zijn kleinschalig, waardoor het helaas voor kan komen dat we naar alternatieve onderkomens moeten uitwijken.

Op Pico overnacht je in een kleinschalige, fraaie residentie in het walvisdorpje Lajes do Pico, of eventueel in een traditionele accommodatie een dorp verderop.
- Alojamento Bela Vista is een rustig gelegen fris en helder pension met vriendelijke eigenaren; hier voel je je direct thuis. Je vindt er prettige en comfortabele kamers en natuurlijk, de naam zegt het al, prachtig uitzicht op (de oceaan).
NB: omdat hier weinig accommodatie is, kan het ook voorkomen dat je in het hoofdplaatsje Madalena overnacht: hier boeken we een wat groter, maar wel comfortabel 3*-hotel dat pal aan de haven van het stadje ligt. De kamers zijn ruim en modern. Het hotel beschikt o.a. over een zwembad, bar, tv-kamer/lounge.

Op São Jorge overnacht je in het kleinschalige pension nabij de haven van het hoofdplaatsje Velas, Casa do Antonio, of in Quinta do Canavial, een fraai gelegen ‘casa rural’, net buiten Velas. In beide locaties staat de gastvrijheid hoog in het vaandel.
Casa do Antonio is met veel liefde ingericht; Antonio is kunstenaar en dat zie je terug in de inrichting. Je hebt vanaf het terras een prachtig uitzicht over de haven en er is een heerlijk ontbijt.
In de oude Quinta do Canavial zijn de kamers zijn met traditionele meubels ingericht. Het huis is omringd oor een grote, bloemenrijke tuin met een klein zwembadje. Verder is er een sfeervol ingericht restaurant en een kleine bar. Overal hangen oude ambacht- en landbouwwerktuigen. Vanaf de Quinta heb je prachtig zicht op de kustlijn bij Velas.

In Horta, de hoofdplaats van Faial, verblijf je in de comfortabele en vriendelijke Residencial in een oud en sfeervol pand nabij het centrum en de haven van het levendige stadje. Hoewel nabij het centrum, is het pension rustig gelegen. De inrichting van de kamers is eenvoudig, maar alle comfort is aanwezig. Er is gratis Wifi en ook is er een loungeruimte.
Het is op verzoek (en tegen meerprijs) mogelijk een upgrade te boeken in een luxe 4*-Hotel in Horta. Er zijn een drietal hotels van deze klasse in het plaatsje, waarvan twee ook een zwembad hebben. Allemaal liggen ze in het centrum met uitzicht op de haven.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een ontbijt voor u klaar. Inkopen voor de lunch kunt u zelf doen.
Alle overnachtingsplaatsen hebben een aantal aardige restaurants waar u 's avonds lekker kunt eten.

Info kindvriendelijkheid

Er zijn geen echt specifiek kindvriendelijke accommodaties. Maar onze verblijfsplaatsen zullen door hun ligging iets oudere kinderen zeker aanspreken. Ze liggen in of bij leuke plaatsjes met zwemgelegenheid in een zwembad of in zee.

In Horta op Faial is met name het stadje leuk voor kinderen. Er zijn naast ons pension enkele luxere (en dus ook duurdere) hotels met zwembad.
Op São Jorge is het met kinderen het leukste in Quinta do Canavial, net buiten Velas. Een zwembadje, dichtbij een zwemplek in zee en grotere kamers en een relaxte sfeer.
Op Pico is er naast de genoemde accommodaties nog een luxere (en duurdere) accommodatie vlakbij Lajes do Pico (Aldeia da Fonte), met o.a. mogelijkheden voor kamers met tussendeur of een suite waar extra bedden in passen. Hier is ook een zwembad.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • transfers bij aankomst op Pico of Faial en vertrek vanaf Pico
 • taxitransfers tijdens de reis, volgens programma
 • boottochten tussen de eilanden
 • SNP-reisdocumentatie en routebeschrijving
 • eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunch en diners
 • entrees
 • walvissafari (april t/m oktober, optioneel)
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U wandelt over rustige goed onderhouden landweggetjes, stenige paden, asfaltweggetjes en bospaadjes. Bij regenachtig weer kunnen de bospaadjes modderig zijn. Op een enkel steil klimmetje na, zijn de wandelingen niet zwaar, de meeste wandelingen voeren bergafwaarts en zijn niet lang. De wandelingen op Sao Jorge zijn het langst; op Faial en Pico zijn de wandelingen korter.
Op een van de wandelingen loopt u ca. 100m door een tunnel langs een waterkanaaltje. Neem hiervoor een zaklamp mee.
Voor alle wandelingen is er transport nodig. De ritten zijn niet lang en de chauffeurs rijden rustig. Het rijden over de eilanden maken een mooi onderdeel uit van de vakantie, u kunt onderweg genieten van het mooie landschap en van de chauffeurs hoort u van alles over de omgeving.
NB. Op de Azoren komen regelmatig aardverschuivingen voor, die paden over grote afstanden wegvagen en wandelingen daardoor onmogelijk kunnen maken. In sommige extreme gevallen kan dit van invloed op het wandelprogramma zijn en moet worden uitgeweken naar alternatieve wandelingen. Ook dichte mist kan in de hogere regionen het uitzicht belemmeren, waardoor een aantal wandelingen minder aantrekkelijk worden.

Geschikt voor kinderen

Als één van onze meest afwisselende wandelreizen en een spectaculair landschap, is dit ook voor oudere kinderen (vanaf ca. 10 jaar) een aantrekkelijke reis. De wandelingen zijn nooit echt lang, maar wel uitdagend. Onderweg is er regelmatig zwemgelegenheid (rotspoelen in zee) en je wordt overal geconfronteerd met (soms recente) restanten van vulkanisme. En wat dacht je van de optie om de vulkaankegel van Pico te beklimmen of het maken van een walvissafari?

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Om de drie eilanden echt goed te leren kennen raden we aan de reis tot rond de 15 dagen uit te breiden.

Faial biedt de meeste 'cultuur', Sao Jorge de beste wandelmogelijkheden en Pico is de beste plek om walvissen en dolfijnen te spotten.

Nota bene: het is in principe niet mogelijk om wandeldagen te verschuiven naar de eventuele rustdagen omdat er transfers gepland zijn. Alleen als u direct bij boeking aangeeft op welke afwijkende dagen u bepaalde wandelingen wilt maken, kunnen we dit regelen.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

 

Deze reis is het best te combineren met een heenvlucht naar Pico en terug vanaf Horta. Een retour Horta berhoort ook tot de mogelijkheden

 

 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

* Nota bene:

 • De Azoren worden steeds populairder en de vluchten zitten richting het hoogseizoen snel vol en/ of worden prijzig. We raden daarom aan om tijdig te boeken
 • Vliegen via Lissabon met TAP air Portugal en SATA Azores Airlines
  - Het is in 2018 alleen mogelijk om op één dag van Nederland naar Pico te vliegen wanneer u op een woensdag vertrekt. Op een aantal andere weekdagen is dit dit een vlucht die in de ochtend vanuit Lissabon vertrekt. Natuurlijk is dat wel perfect als je op de heenreis een of meerdere overnachtingen in Lissabon wilt boeken, alvorens door te vliegen naar Pico op de Azoren.
  - kies je voor een vlucht naar Horta (op Faial), dan is het, afhankelijk van de dag en alleen in het hoogseizoen, op meerdere dagen per week wél mogelijk om op één dag vanuit Nederland op Pico te komen. Je maakt dan gebruik van een ferryovertocht van Faial naar Pico.
 • Vliegen via Sao Miguel met Tui-fly, TAP/ SATA: je kunt altijd op één dag van Nederland naar het hoofdeiland van de Azoren, Sao Miguel, komen. Met Tui-fly kan dat ook zonder overstappen (maar niet dagelijks). Na een extra nacht op Sao Miguel, kun je dan de volgende dag door met een binnenlandse vlucht naar Pico. Natuurlijk kun je op deze manier ook ons arrangement Sao Miguel (zoekcode 320014) combineren met de reis Pico-Sao Jorge-Faial.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van Horta: hier word je opgewacht en naar de haven van Horta gebracht. Daar krijg je een ticket voor de ferry naar Madalena op Pico (vaartijd ca. 30 minuten, vaarschema's:  actuele vaarschema's tussen Horta en Madalena). Vanaf de haven van Pico is dan een transfer naar de accommodatie op Pico geregeld.

Vanaf het vliegveld van Pico volgt een transfer van ca. 45 minuten naar de accommodatie in Lajes do Pico. Je kunt echter ook kiezen om onderweg afgezet te worden om alvast te kunnen wandelen; dan word je  op het einde van de dag verder gebracht naar Lajes do Pico (zie programmadag 1).
Voor de terugreis word je vanuit het hotel in Horta naar het vliegveld van Horta op Faial gebracht (10 km), of naar de ferryhaven indien je terugvliegt vanaf Pico.

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Extra's

Verlengingshotels

miraparque_hotel.jpg

Hotel Miraparque (Lissabon)

Hotel in het centrum van Lissabon, gevestigd in een historisch gebouw met uitzicht op Park Eduardo VII. Dankzij de centrale ligging loopt u binnen 15 minuten het centrum van Lissabon in, maar op loopafstand vindt u ook metrostation Parque vanwaar u binnen enkele minuten verschillende andere bezienswaardigheden kunt bereiken. In de directe omgeving van de accommodatie vindt u plein Marquês de Pombal en één van de grootste winkelcentra van Lissabon, El Corte Inglês. De accommodatie beschikt over WIFI, parkeren kan op openbare parkeergelegenheden.

Hotel Caravelas

Excursies

Boot_walvisexcursie.jpg

Walvisexcursie Lajes do Pico - halve dag

Op dag 3 van het programma kun je een walvisexcursie maken. Hiervoor geldt een toeslag op de reissom. We reserveren een plek voor je op een 12-persoons excursieboot. Dit zijn snelle en wendbare boten. Er gaan twee Engels sprekende begeleiders mee die in contact staan met een uitkijkpost op de vaste wal, die walvissen en dolfijnen lokaliseert. Hoewel er geen garanties zijn dat je iets zult zien, is zeker de kans op het spotten van dolfijnen heel groot. De meest voorkomende walvissoort is de imposante potvis. NB: De excursie wordt afgeraden voor mensen met ernstige rugklachten of hartklachten. Omdat je nat kunt worden, krijg je een regenpak en uiteraard een reddingvest. SNP werkt samen met de oudste en meest dier- en milieuvriendelijk werkende organisatie ter plekke, Espaco Talassa. Je kunt desnoods de excursie ook zelf ter plekke boeken, maar deze excursies zijn zeer geliefd en dus is de kans aanwezig dat er dan geen plaats meer is.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van eind maart tot eind oktober. Het hele jaar door heerst er op de Azoren een mild, maar vochtig klimaat. Daarom is het eiland zo groen en gezegend met een bijzondere bloemenpracht. De gemiddelde dagtemperaturen lopen uiteen van 16°C in de winter tot 25°C in de zomer. Over het algemeen kunt u het hele jaar door heerlijk wandelen op de Azoren, hoewel er, met name in de winter, periodes met stormachtig, slecht weer kunnen voorkomen. Daarom raden we de periode november t/m begin maart niet aan voor een reis naar deze centrale eilanden.
Bent u specifiek geïnteresseerd in het zien van walvissen dan vind u hier mee informatie.

Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Pico_16_JPG.jpg

Portugal - Azoren - Pico, São Jorge & Faial

Fajãs en vulkanisme

wandelvakantie vanuit pensions en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen