Nieuw-Zeeland - Noorder- en Zuidereiland, 23 of 29 dagen Nieuw-Zeeland in stijl

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Deze rondreis per huurauto leidt je langs de mooiste plekken van het Noorder- en Zuidereiland. Je overnacht in met zorg uitgekozen bed & breakfasts, lodges en hotels. De altijd mooi gelegen accommodaties zijn simpel maar zeer comfortabel, rustig, en sfeervol. Bij de ontmoeting met de eigenaren maak je gelijk kennis met de gastvrijheid en relaxte houding waar de Kiwi's om bekend staan. Afgezien van de overnachtingsadressen ben je vrij om je programma zelf in te delen. Laat het groene landschap aan je voorbij glijden en geniet van de mooie plekken waar je terecht komt. Met de veelzijdigheid van Nieuw-Zeeland zul je je geen dag vervelen. Uiteraard kun je onderweg mooie wandelingen en boot- of kanotochten maken, maar sla ook de Nieuw-Zeelandse steden niet over. Zo is Auckland als echte metropool een mooie tegenhanger voor al het natuurgeweld dat dit land te bieden heeft en is het in Wellington, de hoofdstad, aangenaam toeven aan het water

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende wandelingen naar keuze
 • Alle hoogtepunten in één reis
 • Bezoek Marlborough Sound met watertaxi
 • Rust in programma door veel dubbele overnachtingen
 • Sfeervolle en mooi gelegen overnachtingsplaatsen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Blog - Wandelen op het Zuidereiland

Brem. Dat is het eerste dat opvalt als je aankomt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Oké: daarvóór zie je uit het vliegtuig natuurlijk al de spectaculair hoge Alpen en het glinsterende vlechtwerk van de rivieren. Die bloeiende gele brem overal op de hellingen, die alles metéén al een zonnige uitstraling geeft. Lees verder...

Dag tot dag

Nieuw-Zeeland - Noorder- en Zuidereiland

Beknopt programma van de 29-daagse versie:

 • Dag 1-2 Auckland
 • Dag 3-4 Waipoua Forest, Northland
 • Dag 5-6 Bay of Islands, Northland
 • Dag 7 Orewa, Northland
 • Dag 8-9 Coromandel
 • Dag 10 Rotorua
 • Dag 11-12 Tongariro NP
 • Dag 13 Wellington
 • Dag 14-15 Portage Cove
 • Dag 16-17 Abel Tasman NP
 • Dag 18-19 Punakaiki
 • Dag 20-21 Fox Glacier
 • Dag 22-23 Wanaka
 • Dag 24-25 Te Anau
 • Dag 26-27 Mount Cook
 • Dag 28 Christchurch
 • Dag 29 huiswaarts

De 23-daagse versie slaat het noorden van het Noordereiland (Northland en Coromandel) over

 • Dag 1-2  Auckland
 • Dag 3  Waitomo
 • Dag 4 Rotorua
 • Dag 5-6 Tongariro NP
 • Etc.
Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1-2

Je komt aan in Auckland, de grootste stad van het land met meer dan een miljoen inwoners. De stad ligt op een prachtige plek aan het water. Vanwege de duizenden (zeil)boten in en rond de stad wordt het ook wel de City of Sails genoemd. Auckland is een zeer levendige en hippe stad. Je vind er een kleurrijke smeltkroes aan culturen dankzij de toestroom van immigranten uit Azië en de Pacifische Eilanden. Dit is ook duidelijk te merken in de grote verscheidenheid aan goede restaurants. Het is een geweldige plek om je reis door Nieuw-Zeeland te starten en bij te komen van je jetlag.

In Auckland is veel te zien en te beleven. Bezoek een van de stadsparken, het imposante War Memorial Museum, de levendige haven, de hippe wijk Parnell en de onderwaterwereld van Kelly Tarlton. Pak ook zeker de boot naar Devonport voor een wandeling over de vulkaan Mt. Victoria. Vanaf daar heb je een goed zicht op de imposante skyline. Heb je wat meer tijd in Auckland? Maak dan een leuke fietstocht door de stad en pak de boot naar Waiheke Island. Dit kleine paradijs vlak voor de kust heeft prachtige stranden, vele wijngaarden, volop restaurants. Het is ook een leuke plek om galerieën en kunstwinkels te bezoeken.

Overnachting in

Auckland

Dag 3 (alleen van 23-daagse)

Bij de 23-daagse variant reis je van Auckland via Waitomo naar Rotorua en sla je de verblijven in Waipoua Forest, Bay of Islands, Orewa en Coromandel over
Nadat je de huurauto hebt opgehaald, rij je 200 km naar het plaatsje Waitomo, gelegen in een lieflijk heuvellandschap. Waitomo is beroemd vanwege haar vele grotten, die vol zitten met water. Dit komt doordat het oppervlaktewater hier direct door spleten en holtes in de grond verdwijnt. Het is dan ook niet gek dat de Maori’s dit gebied ‘Wai´ (water) en ´Tomo´ (gat), dus ‘water dat in een gat verdwijnt´ genoemd hebben.
In de grotten vind je glimwormen, die eigenlijk geen wormen maar kevers zijn. Deze bijzondere dieren hebben in hun achterlijf organen die zelfstandig kunnen oplichten. Al deze lichtjes bij elkaar in de duisternis zorgen voor een fonkelend schouwspel boven je hoofd. In de middag heb je tijd om in een stille boot onder deze indrukwekkende ‘sterrenhemel’ door te varen. Geheid een ervaring die je niet zult vergeten. Hou je van wat meer spanning en avontuur? Kies dan voor een caving excursie door deze grotten.

Uitbreidingsoptie
Omdat je in een leuke, afgelegen accommodatie verblijft, zou je een extra nacht kunnen overwegen. Zeker als je in de ochtend wat langer in Auckland wilt blijven. Rond de Waitomo Caves zijn diverse wandelingen uitgezet. 

De volgende dag reis je door naar Rotorua, zie verder programmadag 10

Overnachting in

Waitomo

Dag 3-4

Bij de 29-daagse variant rijd je vanuit Auckland noordwaarts over highway 1 voor de 260 km naar je eindbestemming van vandaag; Omaphere even ten noordwesten van Waipoua Forest. Het duurt even voordat de buitenwijken van Auckland plaats maken voor groene weides. Je houdt links aan en bereikt via Dargaville het Waipoua Forest, Het Waipoua Forest is één van de laatste plekken in Nieuw-Zeeland waar de inheemse Kauri bomen nog te bewonderen zijn. De Kauri bomen, die behoren tot de grootste bomen ter wereld, gedijen goed in het warme en vochtige klimaat op het Noordereiland. Sinds de eerste mensen aan land kwamen op Nieuw Zeeland, zijn de Kauri bomen gekapt, omdat je er zulke geweldige kano's van kunt maken.
Door grootschalige houtkap is naar schatting 95% van deze oerbossen in Nieuw-Zeeland verloren gegaan. Gelukkig hebben deze bomen tegenwoordig een beschermde status. In het Waipoua Forest staan enkele van de mooiste Kauri bomen. De komende dagen heb je alle gelegenheid dit oerbos te bezoeken of een wandeling te maken over de Waimamaku Coastal Track.

Overnachting in

Omaphere/Hokianga bij Waipoua Forest

Dag 5-6

Vanuit Waipoua is het 150 km naar Russel. Bij Opua neem je het pontje richting Russell. Russell is een van de oudste plaatsjes in Nieuw Zeeland, met een rijke historie. Tegenwoordig is het een sympathieke plek voor een rustig verblijf. 
Bay of Islands is een bijzondere plek, waar geschiedenis is geschreven toen hier het beroemde verdrag tussen de Maori en Engelse kolonisten is gesloten. Het heerlijke subtropische klimaat doet de rest. Neem bv. het bootje naar Paihia en wandel naar de Waitangi Treaty Grounds, een belangrijke plaats in de historie van Nieuw Zeeland. Of maak een bootcruise langs alle interessante plekken in de omgeving, met grote kans om dolfijnen te zien. Kayakken, wandelen of ontspannen op het strand is ook allemaal mogelijk.

 

 

Overnachting in

Russell, Bay of Islands

Dag 7

Je rijdt 120 km terug richting Auckland, waarbij je uiteraard even stopt bij de Hundertwasser Toilets in Kawakawa. Bij Waipu kom je aan een van de mooiste en langste stranden van Nieuw Zeeland, ook geliefd bij surfers: Bream Bay, met in de verte de boven de horizon uitstekende Sail Rock. Tijd voor een lange strandwandeling.
Van Bream Bay volg je de Twin Coast Scenic Route via Langs Beach en Mangawhai Heads. Op deze laatste plek kan je de Manghawhai Cliffs Walkway lopen, een mooie route langs zee.
Daarna rijd je verder zuidwaarts, voor een overnachting op loopafstand van zee in de wat grotere plaats Orewa. Totale rij afstand ca. 225 km.

Overnachting in

Orewa

Dag 8-9

Het Coromandel Peninsula is een schiereiland met schitterende kusten en zonnig klimaat op het Noordereiland. In vorige eeuwen was de Coromandel vooral bekend vanwege de enorme Kauri bomen die er gekapt werden. Dit harde hout was zeer gewild om schepen van te bouwen. Daarna kwamen de goudzoekers. Gevolg is dat het oorspronkelijke bos grotendeels is verdwenen en de binnenlanden nu wat minder aantrekkelijk zijn. De kusten daarentegen zijn gespaard gebleven, met aan de oostkant de mooiste stranden, gecentreerd rond Whitianga. Deze plaats ligt aan Mercury Bay, zo genoemd door Captain Cook, die hier met de Endeavour in 1769 binnen kwam zeilen en door de kano's van de locale Maori werd begroet. 

Komende vanuit Orewa rij je door Auckland en dan verder over de mooie kustweg via Thames naar Coromandel Town. In Waiomu ligt een leuke café langs de weg en hiervandaan kun je een 2 uur durende wandelingen naar enkele grote Kauri bomen maken. Coromandel Town heeft een aantal historische panden. Via een bochtige weg verder naar Whitianga. Totaal ca. 250 km. 

Er zijn mooie kustwandelingen te maken in de omgeving en vanuit Whitianga kun je met een boot naar Cathedral Cove of kajaks huren. 

Overnachting in

de buurt van Whitianga

Dag 10 (4 van 23-daagse)

Je rijdt naar het 215 km zuidelijker gelegen Rotorua, het hart van vulkanisch Nieuw-Zeeland. Reizigers van de 23-daagse variant leggen vandaag 150 km af vanuit Waitomo.
Rotorua is het hart van vulkanisch Nieuw-Zeeland. Deze plaats is beroemd vanwege haar ontelbare thermische bronnen, vele geisers en pruttelende modderpoelen. Ook is het een van de belangrijkste centra van de Maori en daarmee een goede plek om kennis te maken met hun cultuur. Houd er rekening mee dat Rotorua een ´must see´ is voor alle bezoekers van Nieuw-Zeeland. Ondanks dat het vrij toeristisch is, is een bezoek meer dan de moeite waard.

Breng een bezoek aan het het Whakarewarewa dorp. Hier wonen en leven de Maori nog en ze vertellen graag over hun cultuur. Leer hoe ze koken door gebruik te maken van de thermische bronnen, bekijk de prachtige kunst en woon een traditionele Maori-dansvoorstelling bij. Tijdens de rondleiding door het dorp heb je ook een goed zicht op Pohuta geiser. Wil je de meest beroemde geiser uit de regio zien? Breng dan een bezoek aan te Puia.

In de omgeving van Rotorua kun je door de exotische bossen een prachtige wandeling maken. In het plaatsje zelf vind je het Rotorua Museum of Art & History in een schitterend pand midden in de van de Government Gardens. Als je meer tijd wil hebben om de vulkanische verschijnselen rond Rotorua te bezoeken, dan kun je een extra nacht bijboeken.


Overnachting in

Rotorua

Dag 11-12

Je vervolgt je weg vandaag in de richting van Taupo. Onderweg kom je langs enkele vulkanische parken die je (tegen betaling) kunt bezoeken. Vlak bij Rotorua kan je een wandeling langs de kokende meertjes en kleurige afzettingen in Waimangu Thermal Valley maken. Dit is zondermeer de moeite waard. Iets verderop vind je Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Wandel hier langs felgekleurde meren, bijzondere mineralen-terrassen en de befaamde Champaign Pool die je overal op foto’s van Nieuw-Zeeland voorbij ziet komen. Het is een commerciële plek, en eerlijk gezegd helpen ze de geiser daar om op gezette tijden uit te barsten, maar desondanks zal een bezoek je zeker niet teleurstellen.

Je rijdt langs de oevers van het enorme Lake Taupo, ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting. Onderweg heb je een geweldig zicht op de hoge pieken in Tongariro National Park. Dit is het op één na oudste natuurpark ter wereld, bestaande uit drie enorme vulkanen. Het is een spectaculair gebied om te wandelen. Je overnacht daarom 2 nachten midden in dit park, op de flanken van Mount Ruapehu.

Vandaag is het hopen op goed weer zodat je de ‘mooiste’ wandeling van het land kan maken: de Tongariro Crossing! Deze pittige wandeling (ca. 19 km, 750m stijgen en 1050m dalen, 7.5 uur lopen) voert je door een actief vulkaanlandschap. Schrik dus niet van de borden die je overal tegenkomt waarop waarschuwingen staan. Je start op een plek waar inmiddels weer begroeiing op de lavavelden te vinden is. Naar mate je dichter bij de vulkanen komt, verdwijnt de vegetatie om plaats te maken voor grillige lavavelden. Je wandelt langs felblauwe kratermeren en adembenemende roestrode vulkaanpijpen en mag onderweg ook nog eens genieten van het ene na het andere spectaculaire uitzicht. Het laatste deel van de wandeling voert je door een weelderig bos.

N.B. De Tongariro Crossing kun je alleen lopen bij goed weer. Wil je hier meer kans op hebben, dan raden we je aan hier een extra nacht te boeken. Mocht je hier een dag 'over' hebben, zijn er genoeg andere mooie wandelingen te doen, die eventueel ook met minder goed weer gedaan kunnen worden. Tongariro NP is de beste plek om te wandelen op het Noordereiland.

 

 

Overnachting in

Whakapapa

Dag 13

Vertrek vandaag vroeg voor je rit van 5,5 uur (330 km) naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington is een bruisende, gezellige stad met het uitgaanscentrum rond de kleurrijke Cuba Mall. Eind vorige eeuw is men begonnen de verloederde havens op te knappen en het nieuwe Waterfront is nu 'the place to be'. Hier wordt hardgelopen, geslenterd, gefietst, gevist, geluncht, gekletst, gespeeld en gestudeerd...allemaal door elkaar heen. 

Onderweg kom je het Te Papa museum tegen, het beste van het land en ook nog eens gratis te bezichtigen. Het is zeer de moeite waard om het te bezoeken. Hou er rekening mee dat je je hier uren kunt vermaken. Heb je zin om te wandelen? Ga dan met een steil trammetje naar de kleurrijke Botanical Gardens.

Wellington is een vaste stop voor alle bezoekers aan Nieuw-Zeeland, omdat hier de boot naar het Zuidereiland vertrekt, maar dit is beslist geen straf. Wil je meer tijd hebben om in deze leuke stad rond te kijken en bv. te winkelen, boek er dan een extra nacht.

Overnachting in

Wellington

Dag 14-15

Je laat de huurauto achter in Wellington en gaat te voet aan boord van de veerboot naar het Zuidereiland. Eigenlijk kan je deze tocht gelijkt een excursie noemen, want de overtocht voert je door een prachtig gebied. Zorg dat je je winddichte jas, warme trui en camera bij de hand hebt, want de kans is groot dat je 3 uur lang buiten staat te genieten van al het natuurschoon!

De boot meert aan in het havenstadje Picton, waarna je per watertaxi naar het Portage Hotel in de exotische Marlborough Sounds wordt gebracht. Dit is een geweldige plek om in alle rust te genieten van de fjorden, een duik te nemen in het heldere zeewater, of een wandeling te maken op de Queen Charlotte Track door bossen vol vogelgeluiden. 

Overnachting in

Portage Cove - Portage Resort hotel

Dag 16-17

Per watertaxi ga je terug naar Picton waar je na het middaguur met de huurauto de reis vervolgt naar Abel Tasman. De mooiste route voert je langs de Marlborough Sounds. Even voorbij het dorpje Havelock volg je de weg langs de Te Holere rivier. De route staat bij goed weer garant voor schitterende vergezichten, in het bijzonder bij de Pelorius bridge waar je de Te Holere rivier oversteekt en in noordelijke richting verder rijdt naar Nelson. Voorbij Nelson reis je wederom in noordelijk richting naar Marahau, waar de weg doodloopt tegen het Abel Tasman National Park en waar je alleen te voet of over het water verder kan. De komende 2 nachten verblijf je hier in een comfortabele lodge

Overnachting in

Marahau, Abel Tasman NP

Dag 18-19

Je rijdt vandaag 285 km van Marahau naar Punakaiki. De route voert door de fotogenieke Buller Gorge naar de smalle kuststrook met zwarte stranden en een ruige zee. Breng onderweg een bezoek aan de zeehondenkolonie op de windgeteisterde Cape Foulwind.

Je bestemming voor vandaag is Paparoa NP. Het is een park met ruige zeekliffen, dramatische bergen, rivier-valleien en een heel diverse flora en fauna. Je kunt er dan ook mooie wandelingen maken door het regenwoud. Ook is dit park bekend om de zogenaamde Pancake Rocks. Dit zijn rotsen van kalksteen die door de zee zo gevormd zijn dat ze op een stapel pannenkoeken lijken. Het is indrukwekkend om te zien hoe de zee met een enorme kracht water door de smalle openingen in de rotsen stuwt.

Je overnacht in een kleine nederzetting, direct aan de oceaan. Op de tweede dag kan je een mooie rondwandeling te maken langs de fraaie kust en de Porari River in het stille regenwoud (ca. 3,5 uur).

Overnachting in

Punakaiki

Dag 20-21

Je reist verder zuidwaarts langs de Westcoast. De route, in totaal 240 km, voert voor een groot deel langs de indrukwekkende kust met haar vele stranden en kalkstenen rotsen in het water.

Onderweg kom je langs Hokitika. Een leuk, historisch goudzoekersplaatsje direct aan zee. Het is bekend vanwege de sieraden van greenstone die hier van oudsher gemaakt worden. Vanaf Hokitika worden de nederzettingen steeds kleiner en de natuur steeds grootser.

Je volgende stop is de beroemde Franz Josef gletsjer. Dit is een mooie plek voor een wandeling naar de gletsjer toe. Heel dicht zal je niet in de buurt kunnen komen, omdat de gletsjer sterk aan het smelten is, maar desondanks is het een indrukwekkend gezicht.

Vervolg je weg naar Fox Glacier over drie enorme, beboste morenewallen, overgebleven uit de tijd dat de gletsjers vele malen groter waren dan nu. De plaats zelf is toeristisch, maar kleiner en rustiger dan Franz Josef en je vindt er enkele veehouderijen, maar de nederzetting is toch vooral gericht op reizigers. Bij het visitors centre haal je informatie over de omgeving en wandel je dan over een mooi aangelegd pad naar de gletsjer die in het regenwoud verstopt zit.

De volgende ochtend raden we je aan om vroeg op te staan voor een bezoek aan Lake Matheson. Dit meer wordt ook wel het ‘spiegel-meer’ genoemd, vanwege de fantastische weerspiegeling van de omliggende bergen op het wateroppervlak. Het beste moment voor een bezoek is voor 7 uur ’s ochtends. Je kunt ook een fijne wandeling van 1,5 uur om het meer maken.

In de middag maak je wandeling over Gillespies Beach aan, een schitterend strand, met zicht over de onmetelijke oceaan aan de ene kant en de Southern Alps aan de andere kant.

Overnachting in

Fox Glacier

Dag 22-23

Vandaag volg je eerst nog geruime tijd de fraaie Highway 6 langs de kust. Bij Lake Moeraki kan je een leuke korte wandeling naar het verscholen Monro Beach maken.

 

Bij het plaatsje Haast draait de weg scherp landinwaarts en begin je aan een klim naar de Haast Pass (560 meter). Dit is één van de mooiste alpiene passen van Nieuw-Zeeland en de route door Mt. Aspiring National Park heeft dan ook een enorme wow-factor. Je zult na elke bocht de neiging hebben om weer te stoppen om van het uitzicht te genieten. Onderweg kom je een aantal prachtige watervallen tegen. Achter de pas liggen enkele karakteristieke enorme, blauwe meren, restanten van voormalige gletsjers.

 

Na 270 km kom je in Wanaka, gelegen aan een prachtig meer. De plaats zelf is klein, erg relaxed en heeft leuke restaurants en cafés. Wanaka is de ideale uitvalsbasis om het nabij gelegen Mt. Aspiring National Park ter voet of mountainbike te ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Wanaka of Queenstown

Veel mensen overnachten in Queenstown, 70 km voorbij Wanaka. Dit is hét toeristisch centrum van zuidelijk Nieuw-Zeeland en biedt een onbeperkte keuze aan wandelingen, fietstochtjes maar ook spectaculaire zaken als raften en bungyjumpen. Helaas is Queenstown erg druk geworden de laatste jaren en begint het zijn charme te verliezen. Daarom prefereren wij Wanaka. Wil je echter in Queenstown overnachten, dan kunnen we dat uiteraard regelen.

Overnachting in

Wanaka

Dag 24-25

Het is tijd voor de volgende een prachtige rit. De dag kan je net zo lang maken als je wilt, want er zijn onderweg vele plekken mogelijk om te stoppen. Vanuit Wanaka rijd je over de Crown Range Road richting Queenstown. De bochtige route voert door een indrukwekkend berglandlandschap met zicht op hoge pieken en groene valleien. Onderweg kom je langs Arrowtown, een charmant oud dorpje dat haar oorsprong heeft in het vele goud dat er in de nabij gelegen rivier gevonden werd. De oude huizen in het dorp zijn mooi gerestaureerd en het is een goede plek om te leren over de historische gouddelving. Samen met haar vele cafés en restaurants en leuke winkels, maakt dit een leuke stop voor onderweg. De weg gaat verder naar Queenstown. Deze zeer toeristische plaats ligt op een prachtige plek aan een enorm bergmeer en is omringd door de Remarkable Mountains. Je kunt eventueel stoppen om een bootexcursie maken over het meer, ergens te gaan lunchen of een wandeling in de buurt maken. Dan is het nog ongeveer 2 uur rijden naar Te Anau. De route voert langs de oevers van het Lake Wakatipu en dan door groene graslanden. In totaal leg je tot Te Anau 225 km af.

Vanuit Te Anau kun je een deel van de bekende Kepler Track wandelen, evt. met behulp van de watertaxi. Je loopt door oerbossen en langs het weidse Lake Te Anau. Het is ook mogelijk een cruise op het meer te maken naar de Glowwormcaves. En uiteraard zijn er nog meer wandelingen te maken, bv bij Manapouri, waar je eerst de rivier moet overroeien en weinig mensen zult zien.

 

Op weg naar de Milford Sound

Vanaf Te Anau begin je aan de Te Anau-Milford hwy. Deze voert je dwars door het magnifieke Fjordland National Park over 119 km naar de beroemde Milford sound. Het is een bergachtig gebied waar gletsjers ooit vele fjorden hebben uitgesleten. Het landschap is ruig, met hoge pieken, woeste rivieren en prachtige bergmeren. Het duurt even voordat je bij je ‘einddoel’ bent, maar de weg er naar toe is een groot feest. 

Onderweg zal je vaak stoppen en heb je de mogelijkheid korte (en soms lange) wandelingen te maken. Zo kom je langs een zogenaamd ‘mirror-lake’, heb je meerdere plekken waar je op zoek kunt naar prachtige vogels, zie je prachtige watervallen en geniet je van een door ijs uitgesleten amfitheater. Kies ook zeker een of meerdere langere wandelingen uit. Een aanrader is die naar de Key Summit  (2 uur) vanwaar je een geweldig zicht hebt op de 3 omliggende valleien.

Het eindpunt van de weg is het begin van de Milford Sound; een 22 km lang fjord, waar het 290m diepe zwarte water omgeven wordt door 1500m hoge steile wanden. Per boot kan je een excursie door dit indrukwekkend fjord maken. Wie weet zie je onderweg ook zeehonden en dolfijnen.

 

Uitbreidingsopties

 • Boek een 2,5 uur durende dagcruise (zie hieronder)

Overnachting in

Te Anau

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Milford Sound Nature Cruise

In de Milford Sound worden meerdere (kortere) cruises aangeboden. Wij bieden een 2 uur durende cruise aan waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het dierenleven in de Milford Sound. Aan boord is een natuur-gids die alle vragen kan beantwoorden en de beste plekken weet om bv. dolfijnen en zeehonden te zien. In een rustig tempo vaar je door het fjord en geniet van de imposante natuur, de loodrechte rotswanden en de watervallen. Aan boord zijn thee en koffie gratis aanwezig. Lunches en snacks zijn aan boord te koop. Wij reserveren standaard de middag afvaart, maar als je liever 's ochtends gaat kan dat ook.

Dag 26-27

Een lange rit van 420 km voert je over de droge vlaktes in de regenschaduw van de bergen. Hier kan alleen iets groeien als er geïrrigeerd wordt. Vanuit de turkooizen meren is daarom een uitgebreid net van kanalen aangelegd om o.a. de fruitbomen van water te voorzien. Langs de weg kun je stoppen bij de vele fruitstalletjes.

Twizel, de laatste stop voor het eindpunt, is een nederzetting die is aangelegd voor de mensen die aan de dammen en kanalen werkten. Je volgt de weg langs het enorme en felblauwe Lake Pukaki. Zeker met de bergen in de verte, is dit een prachtig gezicht.

De bestemming voor vandaag is het dorp Mount Cook, gelegen onder de legendarische Mt. Cook, met 376 m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Je zit hier midden in de ruige natuur van de Southern Alps, met rondom besneeuwde toppen. Het is een prachtige plek en je kunt hier meerdere wandelingen maken zoals de tocht naar Hooker Lake.

Overnachting in

Mount Cook

Dag 28

Je daalt af uit het gebergte en volgt een schitterende 'scenic route' door de weidse vlakten van de Canterbury Plains, doorsneden door diepe rivierdalen. Na 320 km bereik je Christchurch, een vriendelijke universiteitsstad met vele oude gebouwen, die door de zware aardbeving van februari 2011 flink beschadigd is. Met name een aantal hogere gebouwen in het centrum, waaronder de karakteristieke Cathedral, werden het slachtoffer.

Jarenlang was Christchurch een grote bouwput. Inmiddels is er al veel hersteld en daarbij komt dat het door allerlei nieuwe initiatieven toch de moeite van een bezoek waard is. Bijvoorbeeld de kleurrijke Cardboard Cathedral, als tijdelijke vervanging van de half ingestorte stenen kathedraal. Ook vind je er het nieuwe winkelcentrum, gehuisvest in vrolijk geschilderde zeecontainers. Buiten dat zijn er nog veel gebouwen wél blijven staan en zijn de botanische tuinen een lust voor het oog.

Heb je wat langer de tijd bij Christchurch, maak dan een daguitstapje naar het Banks Peninsula. Dit heuvelachtige en waterrijke gebied is gevormd door vulkaanuitbarstingen. Je vindt er kleine havens, het historische plaatse Akaroa en prachtige stranden. Ook de rit langs de kraterrand is zeker de moeite waard.

Overnachting in

Christchurch

Dag 29

Einde arrangement. Je vliegt vandaag terug naar huis of verlengt je verblijf in Christchurch. 
Je kan dan bv. op en neer naar Kaikoura om walvissen en/of dolfijnen zien. Kaikoura is 180 km noordelijker je kan er per auto, bus of trein heen.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Dolphin Watching Kaikoura

Je verzamelt bij Dolphin Encounter aan de Esplanade in Kaikoura. Hier is een leuk café met veel informatie over zeezoogdieren.
Om 8.30 en 12.30 begint de 3 tot 3,5 uur durende excursie. eerst een korte busrit naar de haven, dan met een boot de oceaan op.
Het hoofddoel is om Dusky Dolfijnen te gaan bekijken. Deze levendige dolfijnen zijn bekend om hun acrobatische toeren. Daarnaast kan je, als je geluk hebt, zeehonden, orca's of andere walvissen spotten.
Zorg voor warme en waterdichte kleding.

NB. Vanaf dezelfde boot kan je ook (tegen meerprijs) tussen de dolfijnen zwemmen. SNP wil dit niet aanbieden omdat er redenen zijn om aan te nemen dat de zwemmers stress bij de dolfijnen veroorzaken.

Whale Watching Kaikoura

Je verzamelt bij het treinstation van Kaikoura.
Om 10.00 en 12.45 begint de cruise met een korte busrit naar de haven. Je bent ca. 2,5 op de boot (reken op 3,5 uur in totaal, incl inchecken, busrit, etc).
Het hoofddoel is om Potvissen te gaan bekijken. Deze imposante dieren leven het hele jaar in de oceaan bij Kaikoura. De kans dat je ze daadwerkelijk ziet op de cruise is 95%. Als je pech hebt krijg je 80% van de prijs terug. Als je geluk hebt zie je naast de potvissen ook dolfijnen, orca's of andere walvissen.

Zorg voor warme en waterdichte kleding.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We hebben de overnachtingsplaatsen voor deze rondreis met zorg uitgekozen. Ze variëren van een goed stadshotel, een gastvrije B&B tot een fraaie lodge aan zee. Over het algemeen zijn de kamers ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche, toilet en de mogelijkheid om koffie/thee te zetten. Meestal is er ook een televisie.

Over de maaltijden

Er staat nagenoeg elke ochtend een Nieuw-Zeelands ontbijt voor je klaar. Het is vaak een 'Cooked Breakfast', dat wil zeggen met gebakken eieren, worstjes etc. Daarom zijn de prijzen hiervoor vrij hoog. Heel soms kan het zijn dat er geen ontbijt wordt geserveerd (afhankelijk van de accommodaties die we kunnen reserveren). Dan kun je zelf iets klaarmaken op de kamer (er is minimaal een waterkoker, soms een keukentje) of in een nabijgelegen café ontbijten.
Een lunchpakket kun je onderweg inkopen of je gaat in een restaurant lunchen.
Voor de avondmaaltijd kun je in Nieuw-Zeeland in veel leuke restaurants terecht.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in fraaie accommodaties
 • nagenoeg alle ontbijten
 • veerboot Wellington-Picton
 • watertaxi Picton-Portage Resort (vv)
 • huurauto, incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico (zoals elders beschreven)
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • brandstof
 • eventuele parkeerkosten in steden
 • entrees, bv. van nationale parken en musea
 • excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen vanaf de dag dat je Auckland verlaat, tot aan het vliegveld van Christchurch.
Dit is incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico.

De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen:
Bij 2 personen: de Crossover klasse (Toyota CHR of vergelijkbaar, automaat).
Bij 3 personen: de Compact SUV klasse (Mitshubishi ASX of vergelijkbaar, automaat).
Bij 4 personen: de Intermediate AWD SUV (Toyota RAV 4 of vergelijkbaar, automaat).

Indien je een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven.

Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig.
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten tijdens je vakantie. je hebt echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen.

In Nieuw-Zeeland, en dan met name in de steden en nationale parken, zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd. Een bezoek aan VVV en Visitor Centre is daarom vaste prik en levert een schat aan informatie op. Een goede reisgids is onontbeerlijk en vooraf kun je je hier oriënteren.

Je krijgt van SNP bij dit arrangement geen gedetailleerde routebeschrijving van eventuele wandelingen; deze zijn ter plekke goed gemarkeerd en aangegeven.

Extra dagen

Je kunt deze reis, naar eigen wens, op elke plaats uitbreiden met extra nachten. Voor een ontspannen vakantie blijf je op elke locatie het liefst minimaal 2 nachten, zodat je tijd hebt om de omgeving te bekijken of een wandeling te maken. In het dagprogramma is daarom steeds vermeld wat ergens te doen is, zodat je goed kunt bepalen op welke plek je graag langer wilt blijven.

Extra's

Excursies

Wandelen & Kayakken in Abel Tasman N.P. (vanaf € 106,- per persoon)

Om 8.15 begin je met je gids aan een zeekajak tocht van ca. 2 uur naar Observation Beach. Je peddelt op het gemakje langs Fisherman en Adele Island en vele goudgele strandjes, met kans op het zien van zeehonden. Op Observation Beach is een uitgebreide lunch voorzien, voordat je de kajak ruilt voor je wandelschoenen en via een kronkelend pad door de bush in ca, 3,5 terugloopt naar Marahau. Vanaf het wandelpad loop je wat hoger boven zee en hebt weer andere uitzichten.
NB. het programma kan, afhankelijk van de wind, het weer of eigen voorkeur omgedraaid worden: eerst wandelen en terug kajakken.

Lunch en kajak uitrusting (stabiele 2 pers. zeekajak, peddels, reddingsvest, spatzeil, waterdichte cameratas) zijn inbegrepen.

Milford Sound Nature Cruise (vanaf € 82,- per persoon)

In de Milford Sound worden meerdere (kortere) cruises aangeboden. Wij bieden een 2 uur durende cruise aan waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het dierenleven in de Milford Sound. Aan boord is een natuur-gids die alle vragen kan beantwoorden en de beste plekken weet om bv. dolfijnen en zeehonden te zien. In een rustig tempo vaar je door het fjord en geniet van de imposante natuur, de loodrechte rotswanden en de watervallen. Aan boord zijn thee en koffie gratis aanwezig. Lunches en snacks zijn aan boord te koop. Wij reserveren standaard de middag afvaart, maar als je liever 's ochtends gaat kan dat ook.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Auckland en een terugvlucht vanaf Christchurch.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Vlucht vanaf Europa naar Nieuw-Zeeland

Via Singapore, Hong Kong of Kuala Lumpur
Als je van Europa naar Nieuw-Zeeland reist, stap je meestal over in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt je hier 's ochtends aan, en vertrekt je vlucht naar Nieuw-Zeeland pas aan het eind van de dag.

Je kunt deze tijd op meerdere manieren overbruggen:
- Boek ter plekke een ‘dag-hotelkamer' voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld van Kuala Lumpur of Singapore.
- Je kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet. Hier tref je ook een handdoek en zeep aan.
- Maak een (soms gratis) busexcursie door de stad zonder eerst door de douane te gaan.
- Breng zelf een bezoek aan de stad. Je verlaat dan het vliegveld via de douane. Hiervoor moet je paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heb je nooit de beschikking over je bagage. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zal je bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom gepaste kleding mee in je handbagage, of koop deze ter plekke.

Via Sydney of Melbourne
Vlieg je met Emirates, dan is er vaak een tussenstop in Sydney of Melbourne. Het is mogelijk in een van deze steden een paar dagen te verblijven om de lange reis te onderbreken. In beide plaatsen is veel te zien en te doen, en het is dan ook een zeer goede aanvulling op de reis.

Hoe kom ik van het vliegveld naar de eerste accommodatie

Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum. Als je wilt, kunnen we een taxi-transfer vooraf reserveren.

Op de dag dat je Auckland verlaat, haal je de huurauto op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad.

Je kan dit arrangement starten van begin oktober tot eind april. Dit is het Nieuw Zeelandse zomerseizoen. Het Noordereiland (vooral het noorden hiervan) kent een subtropisch klimaat, met milde temperaturen. Het Zuidereiland kent wat meer extremen. De westkust, met het schitterende gematigde regenwoud, behoort tot de natste plekken op aarde. De oostkant in de regenschaduw is gortdroog en zonnig. De zonnestraling is zeer fel, goede bescherming is nodig.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nieuw-Zeeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens dit arrangement rijd je 3800 tot 4500 km. De wegen in Nieuw Zeeland zijn in perfecte staat, men rijdt links en er is naar Europese begrippen weinig verkeer (buiten de grote steden). 
Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum en haalt op de dag dat je Auckland verlaat, de auto bij het stadskantoor van de verhuurder op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. Autohuur op een vliegveld is meestal wel duurder. 
Afhankelijk van de verhuurmaatschappij laat je bij de oversteek van Noordereiland naar het Zuidereiland de auto in Wellington achter en haal je in Picton een nieuwe op (na het bezoek aan Portage Cove), of ga je met auto en al op de veerboot. Dit lees je in de voucher die je voor vertrek ontvangt.

NB. Je hebt voor het huren van een auto, naast een geldig rijbewijs van min. 1 jaar oud, ook een internationaal rijbewijs en creditcard op naam van de bestuurder nodig.

Ga je binnenkort op reis naar Nieuw-Zeeland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/nieuw-zeeland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/nieuw-zeeland/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 20.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van NZeTA en IVL.

Dan dien je ook een New Zealand Traveller Declaration in te vullen. Klik hier voor meer info..

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Men probeert Nieuw Zeeland te vrijwaren van planten- en dierenziektes en schadelijke insecten. Je mag daarom oa. geen (vers) voedsel of plantaardige produkten (oa. hout) mee nemen. Ook vuile (wandel)schoenen of (kampeer)uitrusting zijn uit den boze. In het vliegtuig krijg je hierover een uitgebreid formulier, dat correct ingevuld dient te worden.
Bij aankomst wordt alle bagage door snuffelhondjes gecontroleerd en soms wordt er met spuitbussen ontsmet. Dit kan wat overdreven overkomen en is ook niet leuk na een lange reis, maar het effect van geïmporteerde ziektes ed. op de Nieuw Zeelandse landbouw en bijzondere natuur, kan zeer groot zijn.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Uitzicht op Auckland tijdens de SNP rondreis over het Noorder- en Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland - Noorder- en Zuidereiland

Nieuw-Zeeland in stijl

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.