pienza9

Italië - Toscane-Val d’Orcia, 8 dagen De mooiste vallei van Toscane

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie vanuit agriturismo en hotel

Fietstocht door het prachtige Toscaanse landschap met weidse landerijen, cipressenlanen en wijngaarden. Je passeert opmerkelijk goed bewaarde middeleeuwse en renaissancestadjes. Ontmoet vriendelijke mensen en geniet van het Toscaanse eten en de lokale wijnen. Onze routes zorgen voor afwisselingen tussen peddelen over rustige landweggetjes en gravel biken over strade bianche - de 'witte wegen' van Toscane. Je verblijft in een bijzondere agriturismo waar de maaltijden worden bereid met producten van het omliggende landgoed en in een comfortabel hotel in het fraaie Pienza.

Uniek aan deze reis

 • Groen golvend landschap
 • Gravel biken en rustige landweggetjes
 • Pittige fietstochten en zeer goede onderkomens
 • Verblijf in biologische agriturismo
 • Wijnstad Montalcino
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Fietsen door wijngaarden en over strade bianche

Met de trein reizen we van Pisa naar Volterra. Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Italië - Toscane-Val d’Orcia

De steek ten zuidoosten van Siena staat bekend als de 'Crete' en de Val d'Orcia is één van de mooiste valleien in Toscane. Het is niet voor niets dat de Unesco de gehele vallei op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Rollende, groene heuvels met middeleeuwse stadjes, cipressen, kerkjes en stenen boerderijen kenmerken het landschap hier. Het lijken groene golven, met hier en daar een boom. In de dalen vind je kleine boerderijen, de heuveltoppen zijn ingenomen door de steden, de daken van de huizen bedekt met rode dakpannen. De bewoners kijken uit over de omliggende landerijen. In de steden kan je genieten van de magnifieke architectuur en wonderbaarlijke schatten zoals Romaanse kerkjes, Renaissancepaleizen, Etruskische musea, thermale bronnen en wijnkelders.

Niet te missen zijn de beroemde steden in deze streek. Montalcino, in het hart van het wijndistrict Brunello, met het 14e eeuwse fort, beroemde wijnen en antiekwinkels. Pienza, gesticht door paus Pius II. Het middeleeuwse kuuroord Bagno Vignoni met thermale baden en tenslotte Montepulciano met een labyrint aan smalle straatjes met kunstenaarswinkels en boetiekjes vol lokale producten. Je fietst door een typisch Toscaans landschap, langs beroemde wijngaarden en door dichte bossen en je passeert middeleeuwse stadjes en kloosters. Een weekje fietsen in Toscane is niet compleet zonder een stukje gravel biken. Onze routes voeren deels over de prachtige onverharde wegen - strade bianche - in de streek die je op plekken brengen waar andere toeristen niet zo snel te zien zijn.

Dag 1

Aankomst in je agriturismo, 5 km buiten Buonconvento. Als je voldoende tijd hebt kun je onderweg naar je overnachtingsplaats Buonconvento bezoeken, een juweel van een stad. Ze was belangrijk in de middeleeuwen vanwege de strategische positie langs de Via Francigena, een pelgrimsroute die Rome met het noorden van Italië verbond en door de Val d'Orcia liep. Neem de tijd om door het labyrint van smalle straatjes te wandelen die nog steeds worden beschermd door de 700 jaar oude stadsmuren.

Overnachting in

Buonconvento - Agriturismo Pieve a Salti

Dag 2

32 km rondrit vanuit Pieve a Salti (400 m stijgen en dalen).
Het is niet ver fietsen naar Buonconvento. Neem de tijd om deze fraaie stad te verkennen als je hier gisteren nog geen tijd voor hebt gehad. Na Buonconvento fiets je verder richting Murlo door een onbedorven landschap, over stille wegen en langs typisch Toscaanse boerderijen. In het dorpje Murlo vind je een indrukwekkend bisschoppelijk paleis en een interessant museum met fascinerende Eutruskische archeologische schatten. Gedeeltelijk over smalle paden langs diepe afgronden (afgezet met houten hekken) daal je over een oude spoorbaan af naar La Beffa. Je fietst door prachtige natuur en in de lucht hangt de zoete geur van bloemen. Je moet een enkele keer van de fiets (in totaal zo'n 300m), maar het adembenemende uitzicht vergoedt alles. Via een rollend heuvellandschap fiets je terug naar Buonconvento en Pieve a Salti.

Overnachting in

Buonconvento - Agriturismo Pieve a Salti

Dag 3

41,5 km rondrit vanuit Pieve a Salti (850 m stijgen en dalen).
Je begint weer met een fietstocht naar Buonconvento, een mooie halte voor een lekkere cappuccino. Niet lang na de stad opent het landschap zich voor je en heb je uitzicht op Montalcino, met de Monte Amiata-vulkaan op de achtergrond. Net voor je Montalcino bereikt wordt de plaats van akkers en zonnebloemvelden ingenomen door olijfboom- en wijngaarden zover het oog reikt. Een steile klim brengt je in de versterkte stad Montalcino, in het hart van het wijndistrict Brunello. Beloon jezelf voor de moeite van de klim met een wandeling langs de vestingwallen, het fort, het paleis en de wijnproeverijen. Vanaf hier fiets je verder over 'witte wegen' en rustige asfaltwegen door het prachtige glooiende landschap. Dit dunbevolkte gebied met slechts enkele nederzettingen is rijk aan uitgestrekte bossen, waar herten en vossen leven. Na het charmante dorpje Bibbiano daal je terug af naar Buonconvento en Pieve a Salti.

Overnachting in

Buonconvento - Agriturismo Pieve a Salti

Dag 4

40,5 km van Pieve a Salti naar Pienza (740 m stijgen en 490 m dalen).
Na een steile klim fiets je door de spectaculaire geërodeerde heuvels van Crete, langs dikke olijfbomen en dikke cipressen. Plotseling bereik je een dicht bos met daarin het bijzondere klooster van Monte Oliveto Maggiore, beroemd om de fresco's die het leven van Benedictus afbeelden. Je kan een bezoek brengen aan dit klooster, met zijn prachtige binnenplaats en botanische tuin. Je doet het dorpje Chiusure aan. Er is niet veel te zien, maar de eenvoud van de huizen, de schilderachtige steegjes en paden die achter de huizen doorlopen, geven je een goed beeld van het alledaagse leven in een Toscaans dorp. Daarna pik je de route weer op en fiets je door een landschap van open boerenland en rollende heuvels naar de geïsoleerde dorpjes Montisi en Castelmuzio. Langs een rij van meer dan 500 cipressen bereik je het klooster van Sant'Anna in Camprena. Hier en in de nabije omgeving is de beroemde film 'The English Patient' opgenomen. Je vervolgt je weg en gaat op weg naar Pienza, je verblijfplaats voor de komende dagen. Neem de tijd om de schitterende Renaissance-architectuur in deze plaats te ontdekken.

Overnachting in

Pienza - Hotel Rutiliano

Dag 5

27 km rondrit vanuit Pienza (280 m stijgen en dalen).
Een niet al te lange fietsdag vandaag met een korte rondrit langs San Quirico en Bagno Vignoni. Het versterkte stadje San Quirico is één van de minst bekende, maar best bewaarde historische centra in de provincie Siena. Het was een belangrijke halte voor pelgrims op weg naar Rome. In de hoofdstraat vind je een aantal goed bewaarde middeleeuwse huizen. De Horti Leonini in San Quirico is een prachtig voorbeeld van een Italiaanse tuin. Bagno Vignoni is een prachtige plaats met oude Romeinse baden. Volgens de legende wonen er waternymfen. De plaats is ook beroemd om zijn graanmolens. Op weg naar Bagno Vignoni kom je door authentiek Toscaans landschap over rustige 'witte wegen'. Na de tussenstop in Bagno Vignoni en wellicht een warm bad keer je weer terug naar Pienza.

Overnachting in

Pienza - Hotel Rutiliano

Dag 6

34 km rondrit vanuit Pienza (720 m stijgen en dalen)
Vanuit Pienza neem je de panoramische route richting het middeleeuwse Monticchiello. Het uitzicht op de Val d'Orcia en Montalcino is adembenemend. Montichiello is een uitstekende plaats voor een pauze en misschien een Italiaans ijsje. Je vervolgt je weg over een lichtglooiend plateau dat de Val d'Orcia van de Val de Chiana scheidt. Al snel zie je bovenop een heuvel de stad Montepulciano verschijnen. Je bereikt dit enorme middeleeuwse bastion via enkele kleine dorpen te midden van wijn- en olijfboomgaarden. Montepulciano is grotendeels intact gebleven en is tevens bekend om de tempel van San Biagio. De reden waarom de stad nog zo intact is, is als je met de fiets bent even een nadeel: de klim naar boven is zeer steil. Je parkeert het beste je fiets bij de tempel van San Biagio en gaat te voet verder. De klim naar boven laat zich belonen door: een fantastisch uitzicht vanuit één van de hoogst gelegen steden in Toscane tot in Umbrië én de kans om een fles beroemde Vino Nobile te kopen. De weg terug naar Pienza voert langs olijfbomen, wijnranken, walnoot- en vijgenbomen en door mediterrane bossen.

Overnachting in

Pienza - Hotel Rutiliano

Dag 7

24 km van Pienza naar Pieve a Salti (320 m stijgen en 560 m dalen)
Je verlaat Pienza, met de fietstassen gevuld met Pecorinokaas, weer peddelend langs de stadsmuur. Neem het prachtige uitzicht nog eens in je op. Vandaag krijg je een kleine samenvatting van je afgelopen reis onderweg te zien. Vergezichten over de heuvels van het Toscaanse landschap, wijngaarden, een stukje bos en natuurlijk de grote huizen met oprijlanen met cipressen. Je fietst langs boerderijen en landerijen, waar je de strobalen ziet liggen en de geuren van het boerenleven kunt oppikken. Ga op zoek naar weilanden waar je de schapen, geiten of koeien ziet lopen. Een stukje Middeleeuwen is ook nog aan de orde. De route voert je langs het oude dorpje Lucignano d’Asso. Neem zeker even de moeite om een kijkje te nemen in het dorp, dat al bijna 600 jaar in het bezit is van de familie Piccolomini. Geniet nog een laatste keer van de Val d’Orcia. De route vandaag is niet lang, dus volop tijd om nog eens flink om je heen te kijken.

Overnachting in

Buonconvento - Agriturismo Pieve a Salti

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in een agriturismo nabij Buonconvento en comfortabel hotel in Pienza. Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link in het dag-tot-dagprogramma.

Over de maaltijden

Het ontbijt is op beide locaties inbegrepen. In Pienza zijn meerdere restaurants op loopafstand van je hotel. In Buonconvento kun je voor het diner terecht in je agriturismo of in het op 5 km afstand gelegen dorp. In de agriturismo worden de maaltijden voornamelijk bereid met biologische producten van het eigen landgoed.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer (max. 1 stuk bagage pp)
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • fietshuur (bij te boeken)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (ca. EUR 1, - p.p.p.n.)

Over de activiteiten

Je fietst door heuvelachtig terrein. Er zijn enkele lange, pittige beklimmingen in de routes opgenomen met hellingen tot 20%. Zonder e-bike moet je op de steile stukken misschien even een stukje lopen. De routes voeren voornamelijk over goed geasfalteerde landweggetjes met weinig verkeer. In de buurt van de grotere plaatsen zal het uiteraard wat drukker zijn op de weg. Ongeveer een derde van de routes is onverhard. Dit betreft grotendeels goed begaanbare, brede gravelwegen. Deze beroemde strade bianche - de 'witte wegen' van Toscane - kunnen bij droog weer stoffig zijn. De dagafstanden zijn tijdens deze reis reis nooit groot, maar vanwege de beklimmingen en de deels onverharde route hebben we de zwaarte ingeschaald op niveau 3. In de zomermaanden kan de warmte een verzwarende factor zijn.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement bij beide accommodaties een extra (rust)dag boeken.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Park Palace (Florence)

Het viersterrenhotel Hotel Park Palace is gehuisvest in een prachtige, elegant gemeubileerde villa in Florence. Het is gelegen in een rustige en vredige buitenwijk, omgeven door een romantische tuin met zwembad, op zo'n 20 minuten rijden met de auto of bus van het historische centrum van Florence. Het hotel heeft een ontspannen en verfijnde ambiance. Het is voorzien van alle moderne comfort: een lounge, een zitkamer met open haard, een ontbijtruimte en een privé-parkeerplaats. Alle gastenkamers zijn ruim en comfortabel, voorzien van airconditioning, satelliet-tv, telefoon en eigen badkamer met toilet. ’s Morgens wordt een prima ontbijtbuffet geserveerd.

Hotel Bologna (Pisa)

Hotel Bologna is gelegen in het historisch centrum van Pisa, op 500m van het treinstation. Het stijlvolle herenhuis ligt op wandelafstand van de dom, de scheve toren en hoofdstraat. In inrichting is warm en typisch Toscaans met zachte kleurschakeringen van oker, perzik en groen. Je kamer beschikt over TV, kluis, minibar en gratis wifi. In het hotel vind je een bar, leeszaal en een bewaakte parkeerplaats. Je ontbijt met vers fruit, brood en gebak van de bekendste traditionele bakker van de stad. Drink voor het diner een aperitief op de aangename binnenplaats, beschut door cipressen.

Hotel Chiusarelli (Siena)

De 19e eeuwse statige stadsvilla Chiusarelli ligt op een vrij rustige plek aan de rand van het historische centrum van Siena. Het beroemde Piazza del Campo vind je op op slechts 300 meter van het hotel. De kamers van dit uitstekende hotel hebben een neoklassieke stijl en zijn voorzien van alle moderne gemakken. Op de plafonds van de gemeenschappelijke ruimtes zoals de receptie en eetzaal zijn mooie fresco's te zien. In de buurt van het hotel zijn diverse bezienswaardigheden zoals de Basilica di San Domenico en de Mangia toren. 

Fietshuur

721095 hybride fiets

Hybride fiets (vanaf € 187,- per persoon)

Je huurfiets is een hybride fiets met 21 versnellingen, pomp, slot, kilometerteller (1 per 2 fietsen), telefoonhouder, helm, achtertassen, bidon, reparatiesetje en stuurtas. De fiets wordt afgeleverd en opgehaald bij de eerste, tevens laatste accommodatie.

Voorwaarden: De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk.

E-bike

Je huurfiets is een e-bike, uitgerust met pomp, slot, kilometerteller, telefoonhouder, helm, achtertassen, bidon en reparatiesetje. De fiets wordt afgeleverd en opgehaald bij de eerste, tevens laatste accommodatie.

Voorwaarden: De huurprijs is inclusief verzekering tegen diefstal. Voor schade aan de huurfiets ben je wel aansprakelijk.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Buonconvento bedraagt ca. 1450 km. Je kan je auto bij de eerste, tevens laatste accommodatie parkeren.

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retour Buonconvento

Je kan zelf je treintickets boeken via onder meer de volgende sites:

via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is

Je wordt in Buoncovento van het station gehaald en naar de accommodatie gebracht. Aan het einde van de reis word je van de accommodatie weer terug naar het station van Buonconvento gebracht.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Pisa of Florence.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Van Pisa (PSA) naar Buonconvento:
Na aankomst op het vliegveld van Pisa neem je eerst shuttletrein Pisa Mover naar treinstation Pisa Centrale. Vanaf dit station reis je per trein in ca. 3 uur naar Buonconvento.

Van Florence (FLR) naar Buonconvento:
Na aankomst op het vliegveld van Florence reis je per tram of bus van het vliegveld van Florence naar station Santa Maria Novella. De tram gaat zeer regelmatig, je bent ca. 20 minuten onderweg. De bus van SITA gaat elk half uur. Reistijd: ca. 30 min. Vanaf station Santa Maria Novella reis je per trein in  ca. 3 uur naar Buonconvento.

Je wordt in Buoncovento van het station gehaald en naar de accommodatie gebracht. Aan het einde van de reis word je van de accommodatie weer terug naar het station van Buonconvento gebracht.

Je kan dit arrangement starten op elke dag van de week van begin april tot eind oktober. In de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen; er is weinig beschutting in dit gebied. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Toscane ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 

 

We raden je sterk aan een fietshelm te dragen, ook al omdat een deel van de routes over onverharde wegen voert. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie fietshuur), neem je deze zelf mee.

Ga je binnenkort op reis naar Italië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/italie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/italie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen vaak contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Zie verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP. 
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Zie verder voor een algemeen advies de website van het LCR of ITG,

Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die je willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

htrhrth

Italië - Toscane-Val d’Orcia

De mooiste vallei van Toscane

Fietsvakantie vanuit agriturismo en hotel

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.