SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 504015 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Italië - Dolomieten, 8 dagen

Langlaufcursus voor beginners én lichtgevorderden, klassieke stijl, langlaufen vanuit hotel Laurin

Op deze cursus leer je als beginner en lichtgevorderde de echte kneepjes van het klassiek langlaufen. Alle basispassen voor het vlakke en omhoog én verschillende bocht- en afdaaltechnieken behoren na deze cursus tot je winterbagage. Iedere dag krijg je les van een ervaren instructeur en in de loop van de week maak je enkele mooie tochten waarbij het geoefende in de praktijk kan worden gebracht.

 
Een fijne reis voor wie wil leren langlaufen. De omgeving biedt voldoende mogelijkheden om sportieve grenzen te verle...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • langlaufcursus
 • voor beginners en lichtgevorderden
 • hotel aan de loipe
 • oefenen in langlaufstadion
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Om met een “gewone” langlaufreis mee te kunnen, is enige ervaring gewenst, want door de geplande tochten komt de instructie in het gedrang. Op deze unieke langlaufcursus van de SNP-Outdoorschool in de Dolomieten kan je nu de echte kneepjes van het vak leren en langlauftechnieken tot in detail onder de knie krijgen en perfectioneren.
Al het geleerde zal een ideale basis zijn voor een volgende langlaufvakantie. Het ‘leren’ staat dus centraal en tijdens enkele mooie tochten zal het geoefende in de praktijk worden gebracht. ’s Avonds zal de langlaufinstructeur aan de hand van overdag gemaakte video-opnames, de vorderingen bespreken. Hierdoor wordt het leerproces versneld. De door gletsjers uitgeschuurde brede dalen met een relatief vlakke dalbodem zijn ideaal voor deze langlaufcursus en mede hierdoor is het Hochpustertal uitgegroeid tot een trainingscentrum voor het langlaufen.
Tijdens deze cursus verblijven we in hotel Laurin of in hotel Union in Dobbiaco, waar op loopafstand de loipen beginnen. Met de lokale skibus is het mogelijk om snel de fraaie en vooral sneeuwzekere hooggelegen zijdalen zoals het Fischleintal of de Plätzwiese te bereiken, zodat we tijdens deze bijzondere langlaufcursus van de grootsheid van de Dolomieten kunnen genieten. De Dolomieten zijn immers UNESCO-werelderfgoed!

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Italië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Italië - Dolomieten
Programma
Vroeg in de ochtend vertrek je vanuit Nederland met de dagtrein naar Dobbiaco. Het hotel ligt op loopafstand van het station. Na aankomst in het hotel is er nog een heerlijke avondmaaltijd.

Overnachting in
Dobbiaco, Hotel Union

 1. Italië - Dolomieten
Programma
Nadat we de langlaufuitrusting gehuurd hebben, geven de SNP-instructeurs een eerste langlaufinstructie. De nadruk zal liggen op gewenning aan de ski’s en de beginselen van het langlaufen. Een belangrijk onderdeel hierbij is het vallen en opstaan. De stokken worden deze eerste dag nog weinig gebruikt. Het gaat vooral om het vinden van de balans op de smalle latten. De lunch tussendoor vindt plaats in een eenvoudige bistro in het langlaufstadion.

Overnachting in
Dobbiaco, Hotel Union

 1. Italië - Dolomieten
Programma
Na een uitgebreide warming-up zullen we vandaag, op de relatief makkelijke loipe van het langlaufcentrum achter het hotel, vooral onze aandacht richten op het bewegen in de loipe. Hierbij komen alle aspecten, zoals afzet, glijmoment en de stokinzet, aan de orde. Ook de eerste beginselen van het ontspannen stijgen en dalen worden geoefend. Aan het einde van de ochtend vertrekken we voor een kort tochtje naar de Toblacher See. Na een goede lunch op het terras bij het meer zullen we al oefenend licht dalend naar het stadion terugglijden.

Overnachting in
Dobbiaco, Hotel Union

 1. Italië - Dolomieten
Programma
In de ochtend wordt er veel geoefend. Het begint inmiddels al echt op langlaufen te lijken! Het stijgen en dalen komt (weer) aan de orde en er is veel aandacht voor het gebruiken van de stokken. Er worden veel details geoefend vandaag, waaronder een juiste beenafzet. De middag is vrij en wordt er geen les gegeven. Na zoveel uren intensief oefenen kan het lichaam meestal wel wat rust gebruiken. Tijd om een dorpje te bezichtigen, te wandelen, naar de sauna te gaan, een massage te ondergaan, een eenvoudig tochtje te maken of lekker niks te doen.

Overnachting in
Dobbiaco, Hotel Union

 1. Italië - Dolomieten
Programma

Vandaag rijden we per skibus naar het Prags Sporthotel om daar je afdaaltechniek op een eenvoudige skipiste te oefenen. Er is aandacht voor het gecontroleerd afdalen, het overwinnen van angst voor enige snelheid, de ploegrem, de ploegbocht en mischien nog veel meer. Hier kan je lunchen met de beste houtoven pizza ooit!
Voor diegene die nog energie over hebben is er de mogelijkheid terug te skiën via Prags en de Pustertaler Marathonloipe naar Niederdorf of zelfs Dobbiaco.
Tochtinformatie: afstand: 3,5 tot 13 km, hoogteverschil: 150 m stijgen, 230 tot 500 m dalen.Overnachting in
Dobbiaco, Hotel Union

 1. Italië - Dolomieten
Programma
Al doende leert men. De komende dagen staan in het teken van het verbeteren van de afzetfase en glijfase en toepassen van de stijg- en daaltechnieken in wisselende omstandigheden. Het leren flexibel om te gaan met het landschap, goed kijken en aanvoelen hoe men moet reageren staat ook centraal. Met de skibus gaan we naar het Fischlein-Tal. Dit is de eerste ontmoeting met het keiharde, kalksteenrijke hart van het Dolomietenmassief. Het dolomietgesteente is hier verweerd tot imponerende rotstorens, zoals de toppen van de Paternkofel en de Elferkofel (3092 m), die hoog boven de dicht beboste vallei oprijzen. De loipen voeren ons langs schitterende uitzichten op de Croda Fiscaline (2675 m). Na de lunch nemen we de afdaling naar Moos of Innichen waarbij we al het geleerde kunnen toepassen. Ook is er de mogelijkheid om met de bus naar het hotel terug te keren.
Tochtinformatie: afstand: 5 tot 20 km, hoogteverschil: 230 m stijgen, 180 tot 500 m dalen.


Overnachting in
Dobbiaco, Hotel Union

 1. Italië - Dolomieten
Programma
We verplaatsen ons per taxibus naar een klein maar fantastisch loipegebied op 2000 m hoogte: de Prato Piazza. Hier kan je alle langlauftechnieken die je de afgelopen week hebt geleerd uitproberen op loipes met uiteenlopende zwaarte en hoogteverschillen. Landschappelijk is dit één van de hoogtepunten van de reis: langlaufen in het echte hooggebergte.
Na een heerlijke lunch op het terras in de zon kan je met de bus terug of nog een rondje doen. Als de omstandigheden het toelaten kunnen we eventueel ook afdalen naar Valle di Landro en kan je per bus of op de ski's terug richting Dobbiaco.
Tochtinformatie: afstand: 6 tot 20 km.

Overnachting in
Dobbiaco, Hotel Union

 1. Italië - Dolomieten
Programma
Na een vroeg ontbijt stappen we op het station van Dobbiaco op de dagtrein naar Nederland.

NB Programma
De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

We verblijven de gehele week in een hotel in Dobbiaco. Ons hotel is centraal gelegen in het Pustertal, een dal dat volop langlaufmogelijkheden biedt. 
Je overnacht tijdens de reizen die vertrekken op 24 december 2016, 11 februari en 18 februari 2017 in Hotel Union, klasse *** superior. Hotel Union ligt op loopafstand van de loipe en het treinstation. Behalve een sauna en Turks bad is er een binnenzwembad.
Boek je de reis die vertrekt op 25 februari 2017, dan logeer je in Hotel Laurin. In dit driesterrenhotel vind je tevens een bar, sauna, solarium en een whirlpool.
Op elke kamer in beide hotels is een douche en toilet aanwezig. Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Ontbijt en diner zijn inbegrepen en worden geserveerd in het restaurant van het hotel. Voor het lunchpakket en de tussendoortjes kan je inkopen doen in de nabij gelegen supermarkt. Natuurlijk kan je ook lunchen in een van de restaurants die we tijdens lunchtijd bezoeken.


Inbegrepen
 • 7 overnachtingen
 • 7 ontbijten
 • 7 diners
 • alle transfers ter plaatse volgens programma
 • Langlaufpas
 • toeristenbelasting
 • diensten van 2 SNP-Outdoorschool-langlaufinstructeurs


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel)
 • langlaufuitrusting
 • lunches
 • evt. extra transfers om routes in te korten c.q. te verlengen
 • verzekeringen en persoonlijke uitgaven


Reserveringskosten
• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten

In Dobbiaco geven we cursus in de klassieke techniek van het langlaufen. Deze cursus is bedoeld voor beginners en lichtgevorderden. Onder beginners worden verstaan mensen zonder aanzienlijke langlaufervaring (nog nooit, slechts een enkel dagje, of lang geleden gelanglauft). Lichtgevorderden hebben een beginners-langlaufcursus gevolgd of vergelijkbare ervaring.
Langlaufen is een echte sport, qua inspanning vergelijkbaar met hardlopen. Er wordt veel gevraagd van je balans en het leren gaat met vallen en opstaan. Je gaat nieuwe dingen leren waarbij je ruim 5 uur per dag intensief beweegt. Daarnaast zal je ongetwijfeld veel vallen: dat hoort bij het leerproces. Dit alles vraagt een beweeglijk en sterk gestel. Je moet dan ook over een goede gezondheid en conditie beschikken.
De beide SNP-Outdoorschool-langlaufinstructeurs geven iedere dag langlaufinstructie en omdat er twee instructeurs zijn kunnen zij hun aandacht maximaal verdelen over de deelnemers. Later in de week maken we enkele tochten en zal je het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Wil je tijdens een langlaufcursus de skatingtechniek onder de knie krijgen, boek dan:

langlaufcursus Zwitserland - Oberwallis (reiscode 504020)Reisleiding
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.
Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis ook onze aanvullende winterscholing gevolgd, waardoor hij extra is getraind op het gebied van lawine- en sneeuwkunde. De reisleider op deze cursus is tevens opgeleid tot langlaufinstructeur.


Minimum aantal deelnemers
8


Maximum aantal deelnemers
20


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Italië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Italië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Italië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem, indien u met de eigen auto naar Italië rijdt, ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Medische zorg in Italië is uitstekend. Neem in noodgevallen contact op met de 'pronto soccorso' (eerstehulpafdeling) van het dichtstbij zijnde ziekenhuis.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Gegevens bij de hand
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Rabiës (Hondsdolheid)
In de regio's Friuli, Venezia, Giulia, Veneto en Trento van Noord-Italië komt Rabiës (Hondsdolheid) voor. De kans op besmetting is klein, maar vermijd contact met zoogdieren.Veiligheid
Geweldsdelicten zijn zeldzaam
Hoewel er veel kleine misdaad voorkomt, zijn geweldsdelicten zeldzaam in Italië. Italianen zijn wel gewend om bij onenigheid hun stem strijdlustig te verheffen. Kalm en beleefd blijven zal de situatie meestal kalmeren. Kijk uit voor niet-officiële gidsen, taxichaufeurs of vreemden die u willen adviseren over hotels en restaurants, aangezien ze daarvoor soms geld willen hebben. Alleenreizende vrouwen krijgen in Italië veel aandacht, maar dit is meestal meer irritant dan gevaarlijk. Het personeel van hotels en restaurant treedt alleenreizende vrouwen vaak met extra zorg tegemoet.

Verschillende politiekorpsen
Er zijn verschillende soorten politiekorpsen in Italië en elk vervult een eigen rol. De staatspolitie, la polizia, behandelt de meeste misdaden. De carabinieri behandelen verschillende overtredingen en kunnen ook willekeurige veiligheidscontroles uitvoeren. De vigili urbani (gemeentelijke verkeerspolitie) kunnen hoge boetes uitschrijven voor verkeers- en parkeer-overtredingen. In geval van diefstal moet u naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een proces verbaal (denuncia). • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting

Ondanks dat de wedstrijdlanglaufer uitsluitend wax-ski’s gebruikt, prefereert de recreatieve langlaufer een goede kwaliteit schubbenski, ook wel no-wax- ski genoemd. Hierbij wordt een goede afzet bereikt door de schubben(structuur) op het afzetgedeelte van de ski’s. De ski’s moeten passen bij de lengte, het gewicht én het technisch vermogen van de langlaufer. Dat kan betekenen dat de ski’s gewisseld moeten worden tijdens de cursus.

Het langlaufmateriaal kan je het beste ter plaatse huren, zodat je van materiaal kan wisselen wanneer dat nodig is. Mocht je eigen langlaufschoenen willen meebrengen, bedenk dan dat niet alle bindingssystemen hetzelfde zijn. Salomon sns bindingen zijn bijvoorbeeld niet gebruikelijk in Toblach. De materiaalhuur ter plaatse bedraagt ongeveer 60 euro. Tijdens de week wordt ook aan het ski-onderhoud aandacht besteed, zodat je bij een volgende langlaufreis zelf voor het materiaal zorg kan dragen. Het dragen van te warme skikleding bij het langlaufen is niet verstandig. Door de inspanning krijg je het in een skiuitrusting veel te warm. Het dragen van meerdere dunne lagen wordt geadviseerd. De perfecte langlaufkleding kan je vergelijken met hardloop/schaatskleding in de winter: een goed “laagjessysteem” aangevuld met een winddichte buitenlaag, met name voor het bovenlichaam. Verder moeten de handschoenen niet te dik zijn en nauw sluiten. Een muts en eventueel een hoofdband maakt de uitrusting compleet. Een goed geïsoleerde thermoskan is overdag handig om de thee/koffie warm te houden, maar we komen ook dagelijks bij een koffietentje. 

Paklijst:

• EHBO sporttape en blaarpleisters
• Dagrugzak (25 liter)
• Fleecejack
• Muts
• Sjaal of kol
• Windjack
• Zonnepet
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Drinkflessen/ bidons/ evt. thermoskan (min. 1 liter)
• Langlaufbroek
• Dunne fleece/wollen pully
• Onderhandschoenen en wanten
• Winddichte en sneeuwafstotende broek
• Tussendoortjes zoals mueslirepen
• Lippencrème met UV-filter
• Lichte wandelschoenenGeld mee op reis
Je hebt ter plaatse geld nodig voor lunches, privé-uitgaven en evt. langlaufuitrusting. In het dorp is een geldautomaat.


Voorbereiding op je reis
Profiteer en geniet optimaal van deze intensieve cursus door met een goede conditie te verschijnen. Begin daarom ruim van te voren met duurtraining (hardlopen, fietsen, schaatsen, roeien e.d.). Daarnaast is het aan te raden om alvast wat balans- en evenwichtsoefeningen te doen op één been (wachtend op de bus of tijdens het tandenpoetsen). Tenslotte, voor de echte liefhebber, zijn spierversterkende oefeningen voor de romp (borst, schouder, rug en buik) en vooral ook de armen (triceps!) aan te bevelen. Een goede voorbereiding vermindert spierpijn!


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Momenteel zijn er geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per auto

 • per trein

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap bij het hotel in Dobbiaco.


Over de route en parkeergelegenheden
De afstand Utrecht - Dobbiaco is ca. 1045 kilometer, vanaf Brussel is het 970 km.


Treininformatie
Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, reis je per dagtrein volgens onderstaand schema naar Dobbiaco. Onderstaand reisschema en tijden zijn onder voorbehoud. Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek. 


 • maart 2017
 • Een fijne reis voor wie wil leren langlaufen. De omgeving biedt voldoende mogelijkheden om sportieve grenzen te verleggen. Daarbij zorgt Hotel Laurin voor een prettig verblijf.
 • februari 2017
 • Prima doe-vakantie, waarbij goede conditie wel aan te bevelen is. Na 2 dagen was ik - zonder ooit eerder op de langlauflatten gestaan te hebben - al in staat om tocht van 2,5 uur te maken. Met mij vele anderen in de groep. Schitterend gebied én rustig! Prima georganiseerd en super instructeurs: alles kon en mocht, niets moest. In de lange treinreis gelukkig kunnen klaverjassen :-) en genoeg overstaptijd om even in de stad een pint te drinken.
 • februari 2017
 • Als je in het dagelijkse leven ook sportief bent en houdt van buiten zijn in een prachtige omgeving, dan is dit een geschikte reis. Een goede conditie is belangrijk, omdat je dagelijks actief bezig bent. Het is te vergelijken met hardlopen. Ook balans en coordinatie zijn van belang. Ook de positieve en enthousiaste begeleiding van de beide instructeurs maakt deze reis tot een fantastische belevenis.
 • februari 2017
 • Leuke leerzame reis in een mooi gebied.
 • februari 2017
 • Heel professionele introductie in het langlaufen, in de schitterende omgeving van Dobbiaco, met een heel fijn hotel (Union). Van elke minuut genoten én ontzettend veel bijgeleerd. Een reis om niet gauw te vergeten!
 • maart 2016
 • Prachtige omgeving. Het weer zat ook mee: mooi weer en sneeuw gevallen. Wat wil je nog meer. Volgende keer (want die gaat er zeker komen) ga ik mij (nog) beter fysiek voorbereiden. Dat is wel goed/beter voor een optimaal gebruik van de mogelijkheden.
 • maart 2016
 • Een fijne trainingsweek met mooie dagtochten. Zeer professionele en vriendelijke begeleiding. Prettig hotel met ruime kamers. Lekker eten. Kortom, een mooie actieve vakantie.
 • februari 2016
 • Een uitstekende en goed georganiseerde basiscursus langlaufen en bovendien in een prachtig gebied.
 • februari 2016
 • De langlaufcursus in Dobiacco is zeer aan te bevelen voor de beginnende en licht ervaren langlaufer. De trainers zijn zeer ervaren en spelen in op de verschillende niveaus en vaardigheden van de deelnemers hierdoor kon iedereen zijn eigen doelstellingen behalen. Het was een bijzonder ontspannen reis waarin we toch heel veel geoefend en gelanglaufd hebben. De omgeving is prachtig en de reisleiders hebben ons naar hele bijzondere plekken gebracht.
 • februari 2016
 • Dit was een uitstekende vakantie om een basis te leggen voor de langlauftechnieken. Leuke instructeurs met veel humor. Ik kan de reis aanbevelen.
 • maart 2015
 • Prima verzorgde reis en de opbouw van de langlauf lessen was zeer goed. De reisleiding was zeer bekwaam, wij kunnen deze reis iedereen aanbevelen.
 • maart 2015
 • In het adembenemend mooie landschap van de Dolomieten heb ik binnen zes dagen de basisbeginselen geleerd van het langlaufen. Nu kan ik mezelf goed redden in de stijgende en dalende loipes en nog meer genieten van de mooie omgeving. En dat alles in een erg leuke groep van 16 sportieve deelnemers van tussen de 37 en 73 jaar, begeleid door twee prima instructeurs. Dank!
 • april 2014
 • Heerlijk ontspannen vakantie, veel geleerd van deskundige langlaufinstructeurs!
 • april 2014
 • De perfecte langlaufcursus voor zowel de beginnende als licht gevorderde klassieke langlaufer, met zeer ervaren & deskundige instructeurs in een prachtige omgeving. Ben je sportief en wil je het langlaufen wel eens proberen, twijfel dan niet langer en boek eens een keer deze mooie wintersportvakantie. Wij hebben er erg van genoten.
 • april 2014
 • Een uitdagende reis onder deskundige leiding.
 • maart 2013
 • In een prachtige omgeving veel geleerd en veel plezier gehad.
 • maart 2013
 • Zeer goede cursus om het skaten te leren.
 • maart 2013
 • Een gedegen cursus om het langlaufen goed onder de knie te krijgen in een mooie omgeving.
 • maart 2013
 • Heerlijke actieve vakantie met goede cursusopbouw, voldoende mogelijkheden voor ieders niveau, leuke reisleiding en een heerlijk comfortabel hotel.
 • maart 2013
 • Een goede cursus om de techniek van het langlaufen te leren. Goede en gezellige instructeurs. Er wordt rekening gehouden met je beheersing van de techniek en conditie. Het is echt vakantie en er even uit zijn.

Extra mogelijkheden bij Italië - Dolomieten

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden