Duitsland, Oostenrijk - Van Beieren naar Noord Tirol, 8 dagen Wandelen rondom de Zugspitze

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandeltrektocht langs bijzondere hotels

De Zugspitze, met 2.962 m de hoogste berg van Duitsland, is één van de bekendste bergbestemmingen in de Alpen. Tijdens je wandelweek zul je de Zugspitze omcirkelen, alle uitzichten leren kennen dankzij de prachtige wandelroutes. De oversteekplaatsen van de kloven, die met hun watermassa's en hoogten zeer indrukwekkend zijn, zijn avontuurlijk en sensationeel. Geniet van de romantiek van het alpenlandschap en neem de tijd voor een typisch Beiers tussendoortje. Aan weerszijden van het Wettersteingebergte liggen prachtige dorpjes die bijzonder geschikt zijn voor rustige overnachtingen.

Uniek aan deze reis

 • Meren en Alpen in één wandelreis
 • Panoramische berglandschappen
 • Kabelbanen inclusief
 • Beiersche en Tiroolse gezelligheid
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland, Oostenrijk - Bayern - Alpen en meren

Dag 1 - Aankomst in Garmisch-Partenkirchen

Dag 2 -Wandeling van Garmisch-Partenkirchen naar Mittenwald/ Klais

Dag 3 - Wandeling van Mittenwald/ Klais naar Leutasch

Dag 4 - Rondwandeling Leutasch

Dag 5 - Wandeling van Leutasch naar Ehrwald

Dag 6 - Rondwandeling Ehrwald

Dag 7 - Wandeling van Ehrwald naar Garmisch-Partenkirchen

Dag 8 - Einde arrangement

Dag 1

Aankomst in Garmisch Partenkirchen, aan de voet van de Bayerische Alpen. Het kan druk zijn in dit populaire Alpenoord, maar ons hotel is rustig gelegen. Neem zeker even een kijkje bij de beroemde skischans!

Overnachting in

Garmisch Partenkirchen - Staudacherhof

Dag 2

Begin je wandeldag op een indrukwekkende manier door de 80 meter diepe Partnach-kloof, waar de watermassa's het Wettersteingebergte ontmoeten. Een deel van de route gaat zelfs door enkele tunnels. Na de kloof neem je een steil slingerend pad naar een prachtig uitzichtpunt. Het laatste deel van de route gaat via de naaldbossen en mooie bloemenweiden voorbij kasteel Kranzberg richting Klais. In Klais stap je op de bus naar Mittenwald.

Wandeling: 16,6 km, ca. 6 uur, 690 m stijgen en 490 m dalen.

Overnachting in

Mittenwald - 4* Hotel Mittenwald (voorbeeld)

Dag 3

Wandeling van Mittenwald naar Leutasch. De paden door de kloof zijn met de grootste precisie in de rots uitgehouwen. Een uniek deel van de route gaat hier over loopbruggen die 40 meter boven het water hangen. Wandel vervolgens via een ontspannen route langs de Leutascher Ache, de vallei binnen. Je wandelt langs kleine dorpjes en bloemenweiden omlijst door het Wettersteingebergte. In de steeds breder wordende Leutasch-vallei kom je bij de volgende accommodatie.

Wandelen: 14,4 km, 4 uur, 250 m stijgen en 60 m dalen.

Overnachting in

Leutasch - 4* Hotel Leutasch (voorbeeld)

Dag 4

Vandaag kun je een dagje rust nemen in de fraaie omgeving of een wandeling maken richting Seefeld, waarbij je aan het eind van de met de bus terug naar Leutasch gaat. Er is ook een wandeling beschikbaar zonder busvervoer, waarbij je in Leutasch te voet terugkeert.

Wandelingen: 9,5 km of 15 km, in beide gevallen 250 tot 300 m stijgen dalen. Wandelduur ca. 3-4 uur.

Overnachting in

Leutasch - 4* Hotel Leutasch (voorbeeld)

Dag 5

Je begint met een korte busrit naar het Gaistal. De alpiene zomer in het Gaistal is een fijne tijd, ook voor de Haflinger en de verschillende rundersoorten die hier rondlopen. Je volgt de Ganghofer weg het alpenlandschap in tot aan de overgang naar de Ehrwalder Alm. Deze omgeving lijkt net een filmdecor voor een ouderwetse Alpenfilm en is ooit nog het toevluchtsoord voor de Beierse schrijver Ludwig Ganghofer geweest. De kabelbaan brengt je het dal in en verder naar Ehrwald.

Wandeling: 14,5 km, 445 m stijgen en 290 m dalen. Wandelduur: ca. 4 uur. 

Overnachting in

Ehrwald - 4* Hotel in Ehrwald (voorbeeld)

Dag 6

Een extra dag in en rond Ehrwald, gelegen op een fraaie hoogvlakte tussen ruige bergtoppen. Er zijn mogelijkheden voor een extra (rond)wandeling (ca. 10km, 3 uur) in onze reisdocumentatie, maar een fietstocht hoort ook tot de mogelijkheden. Vandaag is een goede dag om naar de top van de Zugspitze te gaan (met de kabelbaan), zodat je morgen meer tijd voor de wandeling hebt.

Mountainbiketocht: 28 km


 

Overnachting in

Ehrwald - 4* Hotel in Ehrwald (voorbeeld)

Dag 7

Stap voor stap wandel je omhoog naar de uitlopers van de Zugspitze en de beroemde Eibseeblick. De tocht eindigt bij de mooie Eibsee met uitzicht op het prachtige panorama van de hoogste berg van Duitsland. Deze heldere meren staan bekend als de mooiste van de Bavarische Alpen. Vervolgens neem je de Zugspitzbahn terug naar Garmisch.

Wandeling: 11,4 km, 510 m stijgen en 510 m dalen. Wandelduur; ca. 4,5 uur

Overnachting in

Garmisch-Partenkirchen - Staudacherhof

Dag 8

Na het ontbijt eindigt je reis, tenzij je extra nachten hebt bijgeboekt of verder reist naar een volgend arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je kunt bij deze reis kiezen uit twee comfortcategorieën.

 • Comfortabel: je overnacht in goede, maar eenvoudige hotels en pensions met een comfort dat overeenkomt met een 3*-niveau. Gewoon goede faciliteiten, een eigen badkamer, maar geen opsmuk.
 • SNP selectie: je overnacht in comfortabele, traditionele hotels die mooi en rustig gelegen zijn. De hotels zijn allemaal van 4* klasse bieden dus enige luxe. Bij het dag tot dag programma staan van deze categorie meer details van vaak geboekte hotels als voorbeeld. De informatie betekent dus niet dat je ook persé in de daar getoonde hotels verblijft, maar wel in iets vergelijkbaars.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden. Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, kunt u dit melden. We kijken dan wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Het uitgebreide ontbijtbuffet wordt elke dag door het hotel verzorgd. Voor het avondeten zijn er elke dag diverse restaurants om uit te kiezen, van typisch Duits tot pizzeria of Indiaas. In alle plaatsjes waar je verblijft kun je inkopen voor een lunchpakket doen.

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen in de gekozen hotelklasse
 • 7 ontbijten
 • Ticket kabelbaan van Ehrwald
 • Ticket Zugspitzbahn van de Eibsee naar Garmisch-Partenkirchen
 • Bagagevervoer
 • Routes in SNP routeapp
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • transfers buiten het programma
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • Toeristenbelasting waar van toepassing

Over de activiteiten

Je maakt  afwisselende wandelingen door de voetheuvels naar de bergen van de Alpen. De paden zijn goed en variëren van kleine weggetjes tot bospaden. De grootste hoogteverschillen worden meestal overbrugt met een transfer of kabelbaan. De lengte van de tochten varieert van ca. 9 tot 17 km en de hoogteverschillen gaan van ca. 200m tot naar maximaal ruim 900 m. De wandelduur ligt tussen de ca. 4 en 6 uur zuivere wandeltijd.

Extra dagen

Rustdagen kun je alleen voor of na de reis in Garmisch-Partenkirchen bij boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Garmisch-Partenkirchen is ca. 840 km. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar bij het hotel, niet gratis en reserveren is niet mogelijk. Wat verderop zijn wel gratis parkeerplaatsen, bijvoorbeeld bij de ijsbaan of bij de Wittelsbacher park P1 (maar niet tijdens evenementen).

Trein informatie

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Vanaf het station van Garmisch-Partenkirchen ligt het hotel op ca. 15 minuten loopafstand.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –  Garmisch-Partenkirchen   08:08 - 17:54 2
Garmisch-Partenkirchen – Amsterdam CS 08:07 - 17:28    2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Je kunt in deze regio prima wandelen vanaf medio mei tot eind september. Op de hoger gelegen delen kun je zeker tot en met juni nog sneeuw tegenkomen, afhankelijk van de weersomstandigheden in het voorjaar.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland en Oostenrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist, en het verschil tussen de 6-daagse en de 8-daagse reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Koeien in de alpen wandelvakantie Duitsland

Duitsland, Oostenrijk - Van Beieren naar Noord Tirol

Wandelen rondom de Zugspitze

Wandeltrektocht langs bijzondere hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.