Ondergaande zon

Duitsland - Rondom Xanten, 4 dagen Te gast in Hotel van Bebber

« Terug naar overzicht
Licht en comfortabel
Privéreis - Fietsen

Lichte fietsvakantie vanuit sfeerhotel

Heerlijk ontspannen fietsen vanuit een traditierijk hotel, gelegen in het historische centrum van Xanten met terrasjes om de hoek. Ooit overnachtten hier Koningin Victoria en Frederik de Grote. Maak mooie, vlakke fietstochten langs de Rijn over bloemrijke dijken naar bedevaartsoord Kevelaer, middeleeuws Kalkar en pittoresk Grieth. Bezoek onderweg de Romeinse overblijfselen: van thermen tot amfitheater.

Uniek aan deze reis

 • Dichtbij huis
 • Fietsen en cultuur
 • Terrasjes op loopafstand
 • Traditierijk sfeerhotel
 • Vlakke fietstochten langs de Rijn
 • GPS tracks aanwezig
 • E-bike huur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Herademen op zijn Duits

Een lang weekend fietsen in Duitsland is, zoals de Duitsers zeggen, erholend. Je haalt weer adem, je herstelt. Bekijk hier het artikel

Dag tot dag

Duitsland - Rondom Xanten

Vanuit het sfeervolle Hotel van Bebber zijn vele fijne fietstochten te maken. Via heerlijk rustige, vlakke fietspaden en kleine weggetjes doorkruis je het groene landschap tussen Xanten en Kalkar. Tussen de rollende weilanden, houtwallen en eikenbosjes ligt idyllisch het Franziskanerklooster van Mörmter. Langs de Leybach fiets je het fraaie middeleeuwse vestingstadje Kalkar binnen, naar de marktplaats met het bekende raadhuis en de imposante Sint Nikolaaskerk. Hier kan je een extra rondje maken naar het slot(museum) Moyland met werken van Jospeh Beuys. Door afwisselende landschappen fiets je langs de Rijn terug naar Xanten. Onderweg bezoek je het bedevaartsoord Marienbaum. Bijzonder interessant is daarnaast het archeologische park van Xanten, met op de fundamenten van de oude stad Colonia Ulpia Traiana reconstructies van Romeinse bouwwerken.
Je kan ook op ontdekkingstocht door het rijkgeschakeerde landschap tussen Xanten en Kevelaer. De route leidt over en langs de Heesberg en de Wolfsberg. Deze zijn doorsneden met prachtige lanen en holle weggetjes, met overblijfselen van een amfitheater. Doorkruis vervolgens de prachtige bossen van Alpen. Langs fraaie akkertjes, weilanden, dorpjes, bossen en moerassen rondom de meanderende Issumer Fleuth krijg je uiteindelijk Kevelaer - het grootste ‘Marienwallfahrtsort’ van Duitsland - in het vizier. Terug fiets je door Winnekendonk. Vervolgens prijken na het Balberger Wald de domtorens van Xanten alweer aan de horizon. Een lange, maar ontspannen fietstocht (is in te korten) voert door en langs de groene zomen van de Rijn, met onderweg fraaie burchten en het mooie oude stadje Rees. De fraaie Rijnpromenade van Rees wordt door velen beschouwd als een van de mooiste van Duitsland. Hier is het heerlijk pauzeren en rondwandelen. Het weerstaan van de vele eetspecialiteiten hier is zeker een optie want in Grietherort (even verder) bevindt zich aan de Rijn namelijk een uitstekend visrestaurant! Door het uitgestrekte Diersfordter bos en langs de vele meren ten noordoosten van Bislich fiets je weer terug naar je hotel.

 

Dag 1

Aankomst in 'Luftkurort' 'Xanten. Ben je vroeg dan kan je een bezoek brengen aan het levendige, oude centrum met zijn vele uitnodigende terrassen, aan het uitgebreide Romeins archeologisch park of aan de oude Xantener molen.

Of als je vroeg genoeg bent kun je wellicht nog een fietstocht maken. Extra tochten staan beschreven bij dag 3.

Overnachting in

Xanten - Hotel van Bebber

Dag 2

Het hotel in Xanten is je uitvalsbasis. Je kan je verblijf dus indelen zoals je wil: niets moet, alles mag. Een dagje fietsen kan je prima afwisselen met een dagje cultuur in Xanten. Neem lekker ruim de tijd om het Archeologisch Museum in Xanten te bezoeken.
 
Als je vandaag wil gaan fietsen, maak je bijvoorbeeld een door ons beschreven rondrit naar Kalkar over een deel van de Via Romana.
 
Deze 45,5 km lange rit met verwaarloosbare hoogteverschillen start in het Archäologischer Park in Xanten. Dit park is aangelegd op de fundamenten van de voormalig Romeinse stad. Er zijn een aantal Romeinse gebouwen gereconstrueerd, zoals de Haventempel, de herberg en het badhuis. De tocht naar Kalkar voert over rustige paden door een groen landschap. Onderweg is een bezoek aan Marienbaum, het oudste bedevaartsoort aan de Neder-Rijn, zeker de moeite waard. Al sinds de 15e eeuw trekken bedevaarders naar deze plaats. Aangekomen in het Middeleeuwse Kalkar, met talrijke burgerhuizen met trapgeveltjes, kan je het gotische Stadshuis en de karakteristieke bakstenen parochiekerk St. Nicolai bewonderen. De terugweg leidt je over bloemrijke dijken met uitzicht op de Rijn en door pittoreske dorpjes. Via de Xantener Nordsee en Südsee rijd je terug naar Xanten. Als je wil, maak je vanuit Kalkar nog een extra lus langs Schloss Moyland. De totale lengte van de rit wordt daarmee 58 km.

 

Overnachting in

Xanten - Hotel van Bebber

Dag 3


Rondrit naar Kevelaer (56/64 km, 200 m stijgen en dalen).
Vandaag is het tijd voor een heuse pelgrimstocht. Deze rondrit voert je naar bedevaartsoord Kevelaer, waar in 1642 een marskramer de opdracht kreeg om een kapelletje voor de Maagd Maria te bouwen. Tegenwoordig is Kevelaer de belangrijkste bedevaartplaats voor Nederlanders die de Genadekapel willen bezoeken. De hele tocht fiets je door een uitgestrekt bos- en weidelandschap. Met een ommetje langs Alpen kan je de route uitbreiden met ca. 8km.

Je kunt ook nog een fietstocht langs de Rijn maken, richting Rees, inclusief pontje. Die tocht staat beschreven bij dag 4.

 

Overnachting in

Xanten - Hotel van Bebber

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het basisarrangement. Maar we hebben nog een fietstocht voorradig, dus waarom niet nog een extra nacht bijboeken of gewoon nog een dagje fietsen voor je naar huis gaat? We hebben nog de volgende mooie rondrit voor je:

Rondrit naar Rees (52/69 km, nauwelijks hoogteverschil).
Ontspannen fietstocht door en langs de groene zomen van de Rijn, met onderweg fraaie burchten en het mooie oude stadje Rees. De fraaie Rijnpromenade van Rees wordt door velen beschouwd als een van de mooiste van Duitsland. Hier is het heerlijk pauzeren en rondwandelen. Vanuit Rees kan je nog een extra lus maken richting Grieth. De totale lengte van de rit wordt hiermee 69km. Door het uitgestrekte Diersfordter bos en langs de vele meren ten noordoosten van Bislich fiets je weer terug naar je hotel, voordat je huiswaarts keert.

 

Overnachting in

Xanten - Hotel van Bebber

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een traditierijk hotel in het centrum van Xanten op basis van kamers met douche/toilet. Het hotel ligt rustig, maar de cafés en restaurants van Xanten liggen om de hoek.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Voor een diner kun je terecht in het befaamde hotelrestaurant, dat bekend staat vanwege haar goede keuken. Maar na net nog geen 200m lopen sta je ook op de markt van Xanten, met voldoende keuze aan restaurants.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3x ontbijt
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting (indicatie: € 1,20 p.p.)
 • Fietshuur (20-3-2019: tijdelijk ter plekke niet mogelijk)

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting Xanten, ca. EUR 1,20 p.p.p.d.
 • Over de activiteiten

  In je informatiepakket vind je suggesties voor fietstochten in de omgeving. De door ons beschreven fietsroutes voeren door vrijwel vlak tot licht glooiend terrein. Je hebt de keuze uit in zwaarte verschillende tochten, waarbij veel aandacht besteed wordt aan de cultuurhistorische rijkdom van het gebied.

  Extra dagen

  We hebben nog 2 extra fietstochten beschreven en in de omgeving is genoeg te zien. Dus een of twee extra nachten zijn probleemloos in te vullen. Meer mag natuurlijk ook.

  Fietsverzekering

  Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 
  Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier.

  Extra's

  Fietshuur

  Hybride fiets (vanaf € 39,- per persoon)

  Uw huurfiets is een zogenaamde 'Niederrhein' fiets. Ideaal voor dit gebied. Dit is een degelijke tourfiets met 7 met versnellingen, bagagedrager, slot en verlichting. Geef uw lichaamslengte door voor de juiste maat.

  e-bike.jpg

  E-bike (vanaf € 88,- per persoon)

  U kunt voor deze reis ook een e-bike huren. Deze fiets beschikt over 7 versnellingen (merk: Shimano), bagagedrager en slot.

  Praktische informatie

  Over de route en parkeergelegenheden

  De afstand Utrecht - Xanten is ca. 135km. Het hotel ligt in het centrum van Xanten, maar is met de auto wel bereikbaar. Je kan, in overleg met de accommodatie-eigenaar, parkeren bij het hotel.

  Trein informatie

  Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Xanten laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven. Het hotel ligt op 5 min. wandelen van het station van Xanten.

  Treinschema

  Bestemming Tijd Overstap
  Amsterdam CS – Xanten  08:02 - 11:55 1
  Xanten – Amsterdam CS    14:01 - 17:28 1

  NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

  In de periode van maart t/m november zijn er altijd wel die paar dagen die het de moeite waard maken in deze omgeving te fietsen. Of dat nu de prille voorjaarszon is of de late herfstkleuren, de bloemenzee van mei of de lome zomerdagen van augustus....

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis net over de grens van Duitsland  ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

  Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Bij deze reis neem je je eigen fietsen mee. Momenteel kunnen we tijdelijk geen fietshuur aanbieden (dd 20-3-2019); wij zijn op zoek naar een andere fietsverhuurder. 

  We raden je aan om een fietshelm te dragen.

  Er zijn op dit moment geen bijzonderheden.

  Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

  N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort
  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Umweltplakkete
  In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

  Rij- en kentekenbewijs
  Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  in_nevelen_gehuld.jpg

  Duitsland - Rondom Xanten

  Te gast in Hotel van Bebber

  Lichte fietsvakantie vanuit sfeerhotel

  Zwaarte
  Comfort
  Fietsen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 351 klanten