Duitsland - Moselradweg, 6 dagen Fietsen langs de Moezel

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Vanaf Romeins Trier en de lieflijke Saar langs de moezel de fraaiste wijnhellingen van Europa te bewonderen. Fietsen langs lieflijke wijnstadjes met mooie vakwerkhuizen over vrijliggende fietspaden. Af en toe een korte klim naar een fraaie burcht en natuurlijk onderweg beroemde Moezelwijnen als Piesport, Riesling en Schwarzer Kat. In Trier een fijn stadshotel, in de wijnstadjes onderweg sfeervolle kleinschalige hotelletjes. Naar keuze met 'gewoon' comfort of wat meer sfeer en luxe. Optioneel doorfietsen tot aan Koblenz aan de Rijn.

Uniek aan deze reis

 • Fiets langs Duitslands mooiste wijnhellingen
 • Selectie mooiste en rustigste fietstrajecten
 • Selectie mooiste en rustigste hotels
 • Stadswandeling Romeins Trier
 • Tips voor de mooiste uitzichtspunten
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Fietsen met route-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Moselradweg

In het kort ziet het programma voor de komende 6 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst, fietstocht Saar, overnachting Trier
 • Dag 2: Trier, fietstocht naar Trittenheim, overnachting Trittenheim
 • Dag 3: fietstocht naar Bernkastel en Zeltingen, overnachting Zeltingen
 • Dag 4: fietstocht naar Zell, overnachting Zell
 • Dag 5: fietstocht naar Treis-Karden, overnachting Treis-Karden
 • Dag 6: vertrek; optioneel fietstocht of bezoek Koblenz
Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Trier is de oudste stad van Duitsland met veel Romeinse overblijfselen en UNESCO werelderfgoed. Een goede plek voor een extra dag verblijf. We bieden hier een stadswandeling en een mooie ‘infietstocht’ langs Moezel en Saar naar Saarburg (24 km, vrijwel vlak, terug per trein).

Overnachting in

Trier

Dag 2

Fietstocht: 40 km, vrijwel vlak.
Over de Kaiser Wilhelmbrücke verlaat je Trier om via de westelijke oever stroomafwaarts te rijden. Na ruim 10 km steek je het riviertje de Kyll over en verderop switchen we naar de rechteroever. Langs kleine wijndorpen als Longuich en Mehring (restanten Romeinse villa) kom je langs het sluiscomplex bij Detzem. Trittenheim ligt midden tussen de wijngaarden en heeft een fraaie oude brug. Na de stadse drukte van Trier vind je hier landelijke rust.

Overnachting in

Trittenheim

Dag 3

Fietstocht: ca. 35 km.
Je steekt de rivier weer over naar de rechteroever en fietst naar het oudste wijnstadje van Duitsland, Neumagen-Dhron. Vervolgens langs Piesport, waar op de andere oever historische Romeinse wijnkelders te bezoeken zijn. In het toeristische ‘dubbelstadje’ Bernkastel-Kues moet je zeker even de oude markt met mooie vakwerkhuizen in Bernkastel zien, alvorens je de brug naar Kues oversteekt. Een mooi vrijliggend fietspad brengt je naar het rustige Zeltingen, met eveneens enkele mooie oude panden.

Overnachting in

Zeltingen

Dag 4

Fietstocht ca. 36 km.
Een heel mooie en afwisselende etappe. Bij weer een ‘dubbelstadje’, Traben-Trarbach, loont het de moeite om in Traben de fiets even te parkeren en te voet (100m stijgen) naar de burchtruïne Grevenburg te lopen via een mooi pad: schitterend zicht op het stadje en de Moezelmeander waaraan het ligt. De brug over naar Trarbach en verder over de rustige linkeroever tot aan Zell, een gezellig wijnstadje temidden van wijnbergen waar zo’n 6 miljoen wijnstokken staan. Ook hier loont een klein wandelingetje naar een uitzichtpunt, zeker in het avondlicht!

Overnachting in

Zell

Dag 5

Fietstocht: 49 km.
Vanaf Bremm heb je prachtig zicht op Europa’s steilste wijnhelling: de Calmont. Rustige fietspaden voeren je over de rechteroever naar Cochem, een toeristisch stadje waar veel cruiseboten aanmeren. Niet voor niets, want je hebt er een mooie vesting en de imposante ‘Reichsburg’. De rivier over via een klein pontje bij Klotten. Even een stukje langs de weg tot het eindpunt Treis-Karden. Hier heerst weer rust met een mooi parkje langs de rivier en ter afwisseling van alle wijn ook een leuke ‘Biergarten’.

Overnachting in

Treis-Karden

Dag 6

Je kunt hier je reis beëindigen, maar Treis-Karden leent zich uitstekend voor een extra verblijfsdag. Met een treinstation nabij zijn er diverse opties:

 • Uitstapje naar de sprookjesburcht Eltz, één van Duitsland topattracties; het beste per trein en verder te voet, want even flink stijgen en het fietspad loopt langs de autoweg. Op de fiets naar de rustiger Burcht Thurand kan of een combinatie van beide kan ook.
 • Per fiets naar Koblenz (45 km, enkele korte klimmetjes). Onderweg loont een pittig klimmetje naar de Burcht Thurand. Helaas is het laatste stuk van de route niet het mooiste van de reis, maar het heeft ook wel wat om helemaal naar de monding in de Rijn te fietsen. Naar keuze per trein terug naar Treis-Karden of (incl. bagagevervoer) overnachten in Koblenz zelf.
 • Per trein naar Koblenz om daar de Moezel bij de “Deutscher Eck” in de Rijn te zien stromen. Tip: met de kabelbaan de Rijn over naar de immense vesting Ehrenbreitstein voor schitterend zicht op de Moezelmonding.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in goede, gezellige hotels van 3* tot 4* niveau op kamers met douche/toilet. We hebben de hotels geselecteerd op zo rustig mogelijke ligging en de beste kwaliteit binnen de gegeven hotelklasse. In Trier slaap je in een goed gelegen stadshotel, in de overige plaatsen kiezen we voor kleinschalige en karakteristieke hotels van de streek. Mocht je naar Koblenz doorfietsen en daar overnachten, dan is dat in een uitstekend, maar wat groter stadshotel.

Let op: in Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden. Wil je twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is. Dit type kamers is maar beperkt beschikbaar helaas, dus boek op tijd.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. De ontbijten zijn altijd in de vorm van een buffet en met een ruime keuze. We laten de keuze voor het diner graag aan jou over. Onderweg zijn er erg veel mogelijkheden om even neer te strijken voor een kopje koffie met 'Kuchen'. En natuurlijk zijn er gelegenheden om van de beroemde Moezelwijnen te proeven.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in 3*-4* hotels
 • Alle ontbijten
 • Bagagevervoer (geen maximum aantal stuks)
 • Wijnproeverij in Treis-Karden
 • Indien fietshuur: pechservice en fietsverzekering
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunch en diner
 • Fietshuur

Over de activiteiten

Je fietst het grootste deel van de route over vrijliggende fietspaden. Meestal is dat asfalt, maar om de mooiste variant te rijden hebben we ook enkele stukjes onverhard fietspad opgenomen. De route is uitstekend bewegwijzerd, maar kijk wel uit langs welke oever je fietst. SNP volgt daarin, op zoek naar de mooiste route, niet altijd de standaard Moselradweg. Een enkel stuk is er niet aan te ontkomen om langs de weg te fietsen; ook dan echter vrijwel altijd over een fietspad of fietsstrook.
Hoogteverschillen zijn er nauwelijks op een korte klim naar een brug na. Op de optionele tocht naar Koblenz is een pittige klim naar een burcht opgenomen.
De lengte van de fietstochten is bewust beperkt gehouden zodat er onderweg genoeg tijd is voor een bezoek aan een van de wijnstadjes of andere bezienswaardigheden of voor het maken van een wandeling naar een uitzichtspunt.

Extra dagen

Je kan bij dit arrangement een extra (rust)dag boeken in Trier of Treis-Karden. In Koblenz kunnen we extra nachten boeken in een stadshotel.
Een extra dag Trier geeft je gelegenheid om deze fraaie stad nog wat beter te leren kennen of een stukje langs de Moezel te fietsen. Een extra dag in Treis-Karden maakt een extra fietstocht naar Koblenz of een bezoek aan een van de mooie burchten nabij dit plaatsje mogelijk.

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas helaas niet mogelijk om een (huur)fiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik: hier.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel in Koblenz

Transfers

Bagagetransport voor 15.00 uur (vanaf € 21,- per persoon)

Tegen betaling van een toeslag krijg je de garantie dat je bagage voor 15.00 bij de volgende accommodatie wordt afgeleverd. Fijn als je vaak vroeg denkt aan te komen.

Voorwaarden: Deze extra service dien je bij boeking aan te geven.

Fietshuur

Tourfiets 7 (naaf-)versnellingen (vanaf € 83,- per persoon)

Prima toerfiets met wielmaat 28 inch (desgewenst ook 26 inch). De fiets is voorzien van 7 (naaf-)versnellingen en terugtraprem, 1 waterdichte fietstas achter, stuurtasje, licht, slot, gereedschap, reserve binnenband, fietspompje.
Inclusief de fietshuur is de pechservice: bij pech onderweg die niet snel zelf te verhelpen is belt u de fietsverhuurder die het probleem komt oplossen of een nieuwe fiets komt brengen.

Voorwaarden:

Je dient de fietsen bij boeking te reserveren. Vergeet vooral niet bij reservering aan te geven:

 • de lichaamslengte
 • of je een dames- of herenfiets wenst

Nota Bene:
Je neemt je fiets in ontvangst bij het eerste hotel. Op de laatste dag kun je de fiets in het hotel laten staan.

We raden aan een fietshelm te gebruiken. In verband met hygiëne en pasvorm worden helmen niet verhuurd en een fietshelm dien je dus zelf mee te nemen.

Tourfiets 21-24 versnellingen (vanaf € 83,- per persoon)

Prima toerfiets met wielmaat 28 inch. De fiets is voorzien van 21 of 24 (derailleur-)versnellingen en handremmen, 1 waterdichte fietstas achter, stuurtasje, licht, slot, gereedschap, reserve binnenband, fietspompje.
Inclusief de fietshuur is de pechservice: bij pech onderweg die niet snel zelf te verhelpen is belt u de fietsverhuurder die het probleem komt oplossen of een nieuwe fiets komt brengen.

Voorwaarden:

Je dient de fietsen bij boeking te reserveren. Vergeet vooral niet bij reservering aan te geven:

 • de lichaamslengte
 • of je een dames- of herenfiets wenst

Nota Bene:
Je neemt je fiets in ontvangst bij het eerste hotel. Op de laatste dag kun je de fiets in het hotel laten staan.

We raden aan een fietshelm te gebruiken. In verband met hygiëne en pasvorm worden helmen niet verhuurd en een fietshelm dien je dus zelf mee te nemen.

 

E-bike (vanaf € 198,- per persoon)

Je kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning huren. Er is alleen een damesmodel beschikbaar. De fiets is uitgerust met 8 versnellingen, V-brakes of hydraulische remmen, bagagedrager met achtertas, stuurtasje, slot, pomp, reparatiesetje en verlichting. De accu biedt ondersteuning tot 25 km/uur en heeft een gemiddelde actieradius van ca. 80 km.

Voorwaarden:

We raden aan de E-bike meteen bij boeking te reserveren, de voorraad is beperkt. Vergeet vooral niet bij reservering aan te geven:

 • de lichaamslengte

Nota Bene:
Je neemt je fiets in ontvangst bij het eerste hotel. Op de laatste dag kun je de fiets in het hotel laten staan.

We raden aan een fietshelm te gebruiken. In verband met hygiëne en pasvorm worden helmen niet verhuurd en een fietshelm dien je dus zelf mee te nemen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Trier ligt op ca. 350 km rijden vanaf Utrecht. Wil je hier je auto parkeren voor de duur van de reis, dan kan dat alleen betaald in een parkeergarage. Een andere optie is parkeren bij het eindpunt van de reis, in Treis-Karden. Tussen Trier en Treis-Karden kun je reizen per trein (ca. 1 uur reistijd).

Deze bestemming is echter zo goed per trein bereikbaar, dat we die vorm van reizen adviseren.

Treinreis

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Je kan dit arrangement op elke dag starten van begin april t/m begin oktober. In het vroege voorjaar kan het nog fris zijn, maar is het langs de Moezel het rustigst. Eind augustus en september zijn de wijngaarden op hun mooist qua kleuren.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

9-6-20: als je per auto reist en je eigen fiets meeneemt, is het meenemen van de fiets in de trein op de laatste dag terug naar het beginpunt van de reis geen probleem. Er zijn geen belemmeringen vanwege Corona.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Duitsland - Moselradweg

Fietsen langs de Moezel

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten