Pauze_voor_slot_Klink_-_liggend.jpg

Duitsland - Mecklenburger kastelen en landgoederen, 7 dagen Meren, sprookjeskastelen en kraanvogels

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

fietsvakantie langs kasteel en landgoederen

Fraaie landgoederen in een licht glooiende bosrijke omgeving, tussen meren en middeleeuwse stadjes. Dat is het decor van deze luxe fietsvakantie door Mecklenburg. Door het Nationalpark Müritz met haar vogelrijkdom: kraanvogels en zeearenden. Fietsen over vrij gelegen fietspaden en in historische sfeer overnachten en culinair genieten in een sprookjeskasteel en romantische landgoederen.

Uniek aan deze reis

 • Het grootste meer van Noord Duitsland
 • Historische stadjes
 • Lichte fietsroutes en leuke pauzeplekken
 • Vogelrijkdom onderweg
 • Vorstelijk overnachten in kasteel en 'Gutshäuser'
 • E-bike huur mogelijk
 • GPS Tracks Aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Mecklenburger kastelen en landgoederen

Ten noorden van Berlijn ligt het gebied van de Mecklenburger meren. Een door de ijstijden gevormd waterrijk landschap met lage heuvels, bossen en romantische stadjes. In de 17e en 18e eeuw werd deze regio bestuurd vanuit fraai aangelegde landgoederen door welgestelde adel. Veel van deze kastelen en landhuizen zijn goed bewaard gebleven. Onderweg als museum of als overnachtingsadres kun je op deze fietsreis oude tijden herleven op een actieve manier.

Het op één na grootste meer van Duitsland, de Müritzsee, is het uitgangspunt van deze gemoedelijke fietstrektocht. Onderweg verken je meren van uiteeenlopende grootte en zie je een grote variatie aan landschappen. Onderweg kom je door kleine historische stadjes en zie je wellicht de grote zeearend of de visarend, en zeker in het najaar grote aantallen kraanvogels.

Trektochtdagen en rondtochten wisselen elkaar af, zodat er genoeg tijd over blijft om alle bezienswaardigheden te bezoeken of een boottochtje te maken. Vergeet zeker het indrukwekkende Müritzeum in Waren niet, waar je alles over landschap en natuur kunt vinden, inclusief enkele grote aquaria.

De overnachtingen tijdens deze reis zijn bijzonder. In een kasteel en twee landhuizen overnacht je vorstelijk in historisch comfort en een bijzondere, rustige, ambience.

Dag 1

Aankomst in Klink, in het sprookjesachtige slothotel. Indien je per trein reist is een korte taxitransfer vanaf Waren nodig. Indien je per auto komt kun je deze, na aanmelding vooraf, de rest van de reis gratis laten staan. Na aankomst kun je genieten van het meer en het slotpark. Dat kan bijvoorbeeld op het meerterras van het hotel met, naar goed Duits gebruik, namiddags `Kaffee und Kuchen`.

Overnachting in

Klink

Dag 2

Fietstocht 31 km, van Klink naar Ludorf.
Je volgt vandaag de fietsroute over de westelijke oever van het grote meer de Müritz.
Het kleine stadje Röbel vormt een aangename tussenstop. Vervolgens slingert de fietsroute zich door het natuurgebied Großer Schwerin steeds langs de meeroever naar Ludorf. Hier kun je een bijzondere dorpskerk zien alvorens je op het landgoed van je overnachtingsadres aankomt. Per fiets, of te voet door het park, kun je nog bij het meer komen.

Overnachting in

Ludorf

Dag 3

Rondfietstocht 40,5 km, via de zuidoever van de Müritz naar Mirow.
Vandaag volg je de `Müritz-Radweg` langs het zuidelijke uiteinde van het grote Müritzmeer. Je komt nu in een kleinschaliger, en bosrijk, merengebied. Je einddoel is vandaag het stadje Mirow waar je een bezoek brengt aan het sloteiland Mirow. Hier herleef je de geschiedenis van het Huis Mecklenburg-Sterlitz die meerdere bekende persoonlijkheden voortbracht waaronder de latere koningin Charlotte van Engeland. Heb je vandaag zin om het watergebied ten zuiden van de Müritz te bevaren dan kan je vandaag een mooie kanotocht maken over de Müritzarm richting de Müritzsee.

Overnachting in

Ludorf

Dag 4

Fietstocht 59,5 km, 220 m stijgen,  van Ludorf naar Sparow.
Via de Mecklenburgse fietsroute fiets je vandaag naar de Plauer See. Bij Stuer kun je het Berenbos Müritz bezoeken, een opvangcentrum voor verweesde bruine beren. De volgende stop is Malchow aan de Fleesensee. In Malchow kan je het gelijknamige neogotische klooster en daarbij behorende kerk een bezoek brengen. Een fraai slot voor vandaag is de Drewitzer See, waar een prachtige zwemplek te vinden is niet ver van je hotel.

Overnachting in

Sparow

Dag 5

Rondfietstocht 25,5 km, rond het Drewitzer meer.
Je fietst vandaag rondom de Drewitzer See. Dit meer en de omringende bossen waren in de DDR tijd onderdeel van het Staatsjachtgebied van Erich Honecker. De Drewitzer See staat bekend om haar heldere water. Het meer heeft geen natuurlijke toe- of afvoer vanuit andere wateren, en daardoor een eigen ecosysteem ten opzicht van de overige meren in de omgeving met een unieke flora en fauna. U fietst vandaag door de mooie bossen van het Naturpark Nossentiner/Schwinzer Heide die het meer omringen en eindigt de dag met een bezoekje aan het Agroneum in Alt Schwerin of u fietst door naar het strand aan de Plauer See.

Overnachting in

Sparow

Dag 6

Fietstocht 40,5 km, van Sparow naar Klink.
Vandaag fiets je noordelijk langs enkele kleinere meren naar het stadje Waren, dat nog een fraaie oude binnenstad en gezellige jachthaven heeft aan het meer de Müritz. Bij Damerow kun je een stop maken bij een wisent reservaat. Waar de grote runderen, die oorspronkelijk voorkwamen in deze streek, op een natuurlijk eiland worden beschermd tegen uitsterven. In Waren staat het grote en bezienswaardige Natuurbelevingscentrum Müritzeum. Hier kom je op interactieve wijze alles te weten over de natuurlijke omgeving van de streek en er zijn enkele grote aquaria te bezichtigen. Vervolgens fiets je langs het meer terug naar kasteel Klink, voor een laatste overnachting.

Overnachting in

Klink

Dag 7

Na het ontbijt eindigt deze fietsrondreis.

Mocht er vandaag nog tijd zijn, dan raden we zeker een bezoek aan het bezoekerscentrum in het Nationaal Park Müritz aan. Ook lonend is een boottocht over het meer.

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht je in klassieke kastelen en landgoederen met een luxe uitstraling (hotelcategorie 4* of 4* plus). Elk van de door ons geselecteerde hotels heeft een eigen karakter, maar allemaal zijn ze rustig gelegen in een parkachtige omgeving, buiten stadjes en dorpen. Zo kun je je voor even landheer of landvrouwe wanen.

Uiteraard zijn kamers en hotel met alle moderne comfort uitgerust. Maar altijd kun je in de gemeenschappelijke ruimtes, het restaurant en het omringende park de historische sfeer ervaren. Soms overnacht je in klassieke kamers in het hoofdgebouw, maar het kan ook zijn dat je in één van de naastgelegen bijgebouwen overnacht. De kamers zijn daar vaak qua comfort wat beter, ter compensatie van wat minder historisch karakter.

Klink
hier overnacht je in een echt kasteel, daterend van het einde van de 19e eeuw. Dit gebouw doet denken aan de klassieke Loire-kastelen.

Ludorf
Dit is een van de oudste landgoederen uit de streek, waar de historie perfect bewaard is gebleven, in combinatie met modern comfort.

Sparow
Een echt landgoedhotel, met een groot park waar o.a. ook hoogstamfruitbomen staan. Je vindt er een hoofdgebouw en in het park enkele bijgebouwen.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

Je verblijf in Mecklenburg is op basis van logies en een uitstekend ontbijt. Voor de dagelijkse picknick in het veld kan je elke dag onderweg lunchinkopen doen.

Voor het avondeten kun je terecht bij of nabij de accommodatie en in Waren en nabij Röbel ook in diverse plaatselijke restaurants. Vooral in Waren is een ruime keuze.

Inbegrepen

 • 6x overnachting met ontbijt
 • Bagagetransfers dag 2, 4 en 6
 • Indien fietshuur: servicehoteline en briefing over reis en fiets
 • GPS tracks
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Entrees
 • Toeristenbelasting
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Deze fietsreis stelt weinig specifieke eisen aan de conditie. Het terrein is hooguit licht glooiend en je fietst grotendeels op vrijliggende fietspaden of kleine autoluwe weggetjes. Soms zijn er stukken onverhard, maar van goede kwaliteit.

Extra dagen

Extra nachten zijn bij dit arrangement helaas niet mogelijk.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand tussen Utrecht en Klink/ Müritz is ongeveer 650 km. Je kunt de auto gedurende de reis gratis op een afgesloten terrein parkeren bij onze locale vertegenwoordiger in Waren of bij het hotel in Klink.

Treininformatie

Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, reis je per dagtrein naar Waren (Müritz) v.v.

Praktische informatie

Deze reis kun je maken tussen eind april en half oktober.

Het klimaat in Mecklenburg lijkt op het onze, al heeft het al meer kenmerken van een landklimaat: de winters zijn er kouder en de zomers gemiddeld warmer.

http://reiseauskunft.bahn.de/

Wij raden je aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis naar Mecklenburg te beginnen.

Oktober 2017: de route van de reis wordt in 2018 vanwege een veranderde accommodatie op dag 3 en 4 gewijzigd. Meer informatie volgt medio november.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Pauze_voor_slot_Klink_-_liggend.jpg

Duitsland - Mecklenburger kastelen en landgoederen

Meren, sprookjeskastelen en kraanvogels

fietsvakantie langs kasteel en landgoederen

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen