Duitsland - Beieren, 7 dagen Langs de mooiste meren van Beieren

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels

Vanuit de Beierse hoofdstad München fiets je op een heerlijk ontspannen wijze langs de vele meren en meertjes, gelegen in het licht glooiende landschap aan de voet van de Alpen. De hoge Alpen zelf bereik je niet, maar zie je wel! Gezellige dorpjes en “Seen” met mooie zwemstrandjes, gastvrije terrasjes en uiteraard genieten van de Beierse keuken. Ook mogelijk met e-bike.

Uniek aan deze reis

 • Beierse gastvrijheid
 • Heldere meren met heerlijk zwemwater
 • Mooie uitzichten
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Duitsland - Beieren

Vanuit de gastvrije en “gemütliche” Beierse hoofdstad fiets je door een afwisselend en kleinschalig landschap, met veel slingerende wegen en fietspaden van het ene meer naar het andere: Wesslinger See, Pilsensee, Ammersee, Starnberger See, Riegsee, Staffelsee, Kochelsee, Sylvensteinstausee en de Tegernsee. En dan zijn dit alleen nog maar de grotere meren… Vergeet vooral bij mooi weer je zwemspullen niet, want bijna overal kun je zwemmen!

Dag 1

Aankomst in de München, de hoofdstad van Bundesland Bayern. Ben je al vroeg in de stad, dan raden we je aan tijd te maken voor een verkenning van deze gastvrije stad, geboorteplaats van sprookjeskoning Lodewijk II. Bezoek bijvoorbeeld Schloss Nymphenburg met de prachtige bijbehorende botanische tuin. Veel van de andere markante gebouwen in München die je passeert, zijn gebouwd in opdracht van de grootvader van Lodewijk II: Lodewijk I. De architectuur geeft de stad een zuidelijk tintje, wat op mooie zomeravonden ook terug te zien is aan de goedgevulde terrassen her en der in de stad.

Overnachting in

München

Dag 2

Na het ontbijt fiets je de stad uit en al snel ben je in het Forstenrieder bos. Het eerste meer van deze fietstocht is de Wesslinger See. Er zullen er nog veel volgen! Na de Pilsensee en de Ammersee, fiets je door het mooie beboste dal van de Kienbach naar het Benediktijner klooster van Andechs uit 1455. ’s Middag kom je aan bij de Starnberger See. Je kunt vandaag 24 (110 m stijgen en 80 m dalen) of 58,5 km (400 m stijgen en 370 m dalen) fietsen. Bij de kortere route fiets je door het dal van de Mühl naar Starnberg.

Overnachting in

Starnberg

Dag 3

Over de oostelijke beboste oever van de Starnberger See fiets je verder naar het zuiden. Als het mooi weer is kun je natuurlijk lekker zwemmen in het meer. Na de lunch gaat het verder door het Lauterbacherwald naar de mooi gelegen Riegsee en word je beloond met een uitzicht op de voorlopers van de Alpen. De tocht eindigt vandaag aan de Staffelsee of verderop aan de Kochelsee. In dat laatste geval fiets je nog verder langs het fraaie veengebied van de Murnauer Moor. Je fietst vandaag tussen 45 of 60 km (ca. 260 m stijgen en 160 m dalen).

Overnachting in

Staffelsee of Kochelsee

Dag 4

Als je vanaf de Staffelsee komt, fiets je na het ontbijt langs het veengebied van de Murnauer Moor en door de groene vallei van Schwaiganger naar de Kochelsee. Als je al aan de Kochelsee zit, heb je vandaag een kortere etappe. Via Benediktbeuern, waar je zeker even moet stoppen om het kloostercomplex te bezoeken, fiets je via het dorpje Bad Heilbrunn naar Bad Tölz. Bad Tölz is in Duitsland bekend van de populaire televisieserie “Der Bulle von Tölz” en heeft een mooie Altstadt met veel Luftmahlereien. Je fietst vandaag tussen ongeveer 30 en 46 km (250 m stijgen en 275 m dalen).

Overnachting in

Bad Tölz

Dag 5

Na het ontbijt fiets kun je de mooie Markstrasse in de Altstadt bezoeken en in de loop van de ochtend fiets je naar het op de oostelijke gelegen kuuroord Bad Wiessee. Deze tocht is ongeveer 23,5 km (290 m stijgen en 210 m dalen). De echte sportievelingen kunnen de rivier de Isar volgen naar de Sylvensteinstausee en dan over de Achenpas naar de Tegernsee fietsen. Deze pittige tocht met wat meer hoogteverschil is ongeveer 58,5 km lang (370 m stijgen en 280 m dalen).

Overnachting in

Bad Weissee

Dag 6

Vandaag fiets je in noordelijke richting, over de Via Bavarica Tyrolensis terug naar München. Al snel verlaat je de Tegernsee en over heuvelige smalle landwegen fiets je door rustige dorpjes zoals Allerheiligen en de oevers van de Isar naar München. Je fietst vandaag ongeveer 67,5 km (240 m stijgen en 420 m dalen). Je kunt de etappe verkorten door met de Oberlandbahn naar de Beierse hoofdstad te reizen. km. Je kunt de etappe verkorten door met de Oberlandbahn naar de Beierse hoofdstad te reizen.

Overnachting in

München

Dag 7

Einde van de reis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in 3-4 sterren hotels. Het zijn veelal gezellige familiehotels en de kamers hebben natuurlijk eigen wc en douche/bad. Niet ieder hotel heeft een lift. In München slaap je in een modern stadshotel.

In Duitsland wordt onder 'gescheiden bedden' meestal verstaan: één grote ombouw, met 2 matrassen (waartussen nauwelijks ruimte is) en 2 dekbedden.
Wilt u twee bedden die wel een stuk uit elkaar staan, dan kunt u dat melden en dan kijken we wat mogelijk is.

Over de maaltijden

De dag begint met een goed ontbijtbuffet. Voor de lunch kun je onderweg inkopen doen of lunchen in een van de vele horecagelegenheden die je op de route tegenkomt. ’s Avonds kun je in het hotel of in een restaurant in de buurt. Suggesties vind je in je reispakket.

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen
 • 6 ontbijten
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige routebeschrijving, kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur
 • Toeristenbelasting
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Je fietst door een glooiend landschap met af en toe een pittig klimmetje. Hier kun je natuurlijk ook een stukje lopen. Je fiets over lange afstandsfietspaden, rustige landweggetjes, half verharde paden en maar af en toe op een hoofdweg. De totale lengte die je aflegt ligt tussen de 170 en de 273 km.

Extra dagen

Je kan extra dagen bijboeken. De verblijfplaats waar je aankomt op dag 3 is een geschikte plek met een aantal bezienswaardigheden nabij. Je betaalt dan geen extra huur voor de huurfiets!

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten. 

LET OP: Via onze eigen reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen is het helaas helaas niet mogelijk om een (huur)fiets mee te verzekeren. Kijk voor een dergelijke reisverzekering (incl. dekking bagage) bij bijvoorbeeld ANWB Verzekeringen, klik: hier.

Extra's

Fietshuur

Toerfiets

Uw huurfiets is een unisex toerfiets met een NuVinci versnelling. Dit betekent een traploze versnelling die vergelijkbaar is met 21 versnellingen en is uitgerust met bagagedrager en reparatiesetje. Deze huurfiets staat uiterlijk na het ontbijt op dag 2 voor je klaar. Soms kan dat ook al op de dag van aankomst zijn.

Voorwaarden: Aan het einde van de reis laat u de fiets achter in het hotel in München.

e-bike (vanaf € 198,- per persoon)

Je kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning huren. De e-bike staat op dag 2, na het ontbijt voor je klaar. Je kunt alleen een e-bike huren als je lichaamslengte tussen de 160 cm en 186 cm is. Voor kleinere en grotere personen zijn er helaas geen e-bikes te huur.

Voorwaarden: Je dient dit bij boeking aan te geven.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand van Utrecht naar München is ongeveer 800 km. Je kunt de auto parkeren in een van de parkeergarage's in de buurt van het hotel. Dit kost ongeveer 10-15 € per dag en is niet van te voren te reserveren. In Müchen zijn er ook gunstig geprijsde P+R parkeergelegenheden.
 
In München dien je een milieusticker (Umweltplakette) op de autoruit te hebben. Informatie hierover vind je op de website van de ANWB.

Trein Informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vanaf München Hauptbahnhof kan je het beste een taxi nemen naar de eerste accommodatie.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – München     08:08 - 15:28 1
München – Amsterdam CS  12:21 - 21:00  1

Je kan dit arrangement starten op elke dag van half april t/m half september.

Ten tijden van de onder genoemde grote vakbeurzen is het druk in München en gelden hier vaak afwijkende (hogere) prijzen:

04.05. t/m 08.05.20        IFAT
16.06. t/m 19.06.20        Automatica/Intersolar

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

We raden je aan om een fietshelm te dragen. Bij fietshuur: indien een helm niet tot de standaarduitrusting van de huurfiets behoort (zie materiaalhuur), neem je deze zelf mee.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

image_00011_beieren.jpg

Duitsland - Beieren

Langs de mooiste meren van Beieren

Fietsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten