Alaska - Expeditie, 17 dagen Avontuurlijke trektocht door de noordelijke wildernis

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Expeditie met rugzaktrekkings vanuit tenten

De ultieme wildernistocht, uniek in Nederland; een gecombineerde rugzaktrekking en 'floating' rafttocht door Denali State Park nabij Mount McKinley, de hoogste berg van het continent. De tweede rugzaktrekking vindt plaats in de vulkanische Valley of 10.000 Smokes in Katmai National Park. Je loopt hier door spectaculaire oerlandschappen, gevormd door vulkanen en ijs, en je kunt heel veel wild zien. Zeker aan Brooks Falls met haar beroemde vissende beren. Een 'once in a lifetime experience' in een kleine groep, onder leiding van een zeer ervaren en gecertificeerde wildernisgids uit Alaska.

Uniek aan deze reis

  • 2-daagse rafting
  • 4-daagse trektocht Denali
  • 5-daagse trektocht Katmai
  • Veilig en verantwoord met lokale gids
  • Vissende beren van Brooks Falls
Zwaarte
Comfort

Vlog - Op Expeditie naar Alaska met SNP Natuurreizen

De ultieme wildernistocht, een rugzaktrekking door Denali State Park nabij Mount McKinley, de hoogste berg van het continent. Bekijk een impressie van deze reis op YouTube.

Dag tot dag

Alaska - Expeditie

Wat is er mooier dan de beschaving de rug toe te keren en je onder te dompelen in de essentie van Alaska: de wildernis? Op deze reis maak je twee onvergetelijke rugzaktrekkings door enkele van de meest inspirerende wildernisgebieden ter wereld. De eerste dagen verblijven we in een 'trappers cabin' midden in de natuur waar we onze tocht voorbereiden en kunnen genieten van een houtgestookte sauna. Met volledige bepakking trekken we daarna vijf dagen door het Denali State Park en staan aan de voet van Mount McKinley, met 6100 meter sneeuw en ijs de hoogste berg van het continent. We dalen af naar de Tokositna River die we in twee dagen afzakken per rubber raft, terug naar de bewoonde wereld.
Na een spectaculaire vlucht per watervliegtuig landen we op Brooks Camp in Katmai National Park. Dit park kent de grootste dichtheid aan bruine beren ter wereld en we trekken dan ook ruim tijd uit voor het zien en fotograferen van de beroemde vissende kolossen binnen de beschermde omgeving van Brook Falls. Hierna gaan de rugzakken weer op en maken we een onvergetelijke trekking door de Valley of 10.000 Smokes. In 1912 vond hier een van de grootste vulkaanuitbarstingen uit de geschiedenis plaats. We trekken langs ijzige gletsjers, beklimmen een van de symmetrische vulkaankegels voor een perfect uitzicht en ontspannen in de natuurlijke hete bronnen. De kans anderen te treffen op deze wildernistochten is minimaal: je garantie voor een uniek avontuur.

Dag 1

We vliegen van Amsterdam naar Anchorage met een overstap. Na aankomst ontmoeten we onze lokale gidsen en gaan naar ons hotel in het centrum. Met 280.000 inwoners is dit de grootste stad van Alaska, maar in vergelijking met andere Amerikaanse steden is het hier maar klein.

Overnachting in

Anchorage

Dag 2

Je krijgt eten en kampeerspullen uitgereikt van de gids. Nu kun je je rugzak helemaal goed inpakken en wordt alles wat we tijdens deze eerste trektoch niet nodig hebben opgeslagen in onze minibus. Dan reizen we noordwaarts door de Chugach Mountains. De natuur is al snel ruig nadat je de stad uit bent. Na tweehonderd kilometer verlaten we de hoofdweg en volgen veertig kilometer een onverharde weg. Waar de weg ophoudt laten we de bus achter en lopen we verder door de taiga - de noordelijke naaldwouden - langs kleine moerasvennen. Na een uur wandelen zonder hoogteverschil komen we bij onze slaapplaats: Denali View Chalet. Dit ligt aan het Kroto Lake, dat warm genoeg is voor een verfrissende plons.

Overnachting in

Peters Hills

Dag 3

Eerst vandaag maar eens een inlooptocht zonder rugzak. We maken een wandeling zonder hoogteverschil door de bossen en moerassen en leren gelijk de natuur van Alaska goed kennen: naaldbossen en onbewoonde leegte. De dag eindigen we met zwemmen in het meer, een kanotochtje of door te ontspannen de hout gestookte sauna. Gewoon genieten van de stilte, weidse landschappen en een eindeloos lange avondzon.

Overnachting in

Peters Hills

Dag 4

We gaan vandaag relaxed op pad, we hebben de tijd. Na het ontbijt gaan de rugzakken op en lopen we terug naar de weg, waarna we met ons busje de oude Petersville Road volgen naar de mijnwerkersnederzetting. Hier heb je de tijd om rond te kijken en wie weet komen we wel enkele 'colourfull' bewoners tegen. Vanaf hier gaan de rugzakken weer op en begint de trektocht door de Peters Hills. We zoeken een geschikte plek om een kamp te maken voor de nacht.

Overnachting in

Denali State Park

Dag 5

Wat wandelen betreft gaan we nu echt van start. Vandaag klimmen we in vier tot vijf uur zo'n 700 meter naar de bergkam op 1.300 meter hoogte. Het naaldbos gaat hier over in de boomloze toendra. Je hebt spectaculaire uitzichten over het berggebied - de Alaska Range - met als ongekroonde koning Mount McKinley van ruim zesduizend meter hoogte. In het zuiden zien we de Chugach Mountains en in het oosten de Talkeetna Mountains. In deze alpiene omgeving slaan we ons kamp op. In de middag kunnen we zonder rugzak wat rondwandelen en meer leren over de flora en fauna.

Overnachting in

Denali State Park

Dag 6

Eerst klimmen we nog 300 meter naar het hoogste punt in de Peters Hills. Daarna dalen we steil af van de kam en banen ons een weg door dichtbegroeid elzenstruweel totdat we ons kampement bereiken aan Home Lake. Omdat er geen paden zijn zal dit een zware en avontuurlijke tocht worden. Ondertussen worden laarzen, nieuwe voedselvoorraden en de rubberboten ingevlogen naar het kampement.

Overnachting in

Denali State Park

Dag 7-8

Vandaag gaan we de rivier op! Onze expeditieboten zijn achtpersoons rubber rafts. We peddelen daarmee over de Tokositna River; dan weer rustig drijvend, dan weer wild bokkend, door een oerlandschap in de schaduw van de Alaska Range. Ons kamp slaan we op in de wildernis bij Ruth Glacier, waarvan een rivier ijskoud naar beneden komt. Hout sprokkelen, zagen en vuur maken. De tweede dag volgen we de Chulitna River door een nauwe kloof, steeds met wisselende uitzichten op Mount McKinley. Vanuit de boten is de kans groot dat we elanden, bevers of beren in het wild zien. Onze rafttocht eindigt in het karakteristieke dorpje Takeetna, waar we in een van de restaurants of saloons een maaltijd en een drankje nemen (niet inbegrepen). Wat zullen we blij zijn met de warme douches in ons hotel na deze dagen! Je kunt hier weer over je bagage beschikken die je in het busje had opgeslagen.

Overnachting in

Denali State Park

Dag 9-12

Omdat we al ruime week op pad zijn, beginnen we eerst maar eens met een rustige ochtend. Later vandaag gaan we met de minibus terug naar Anchorage, waar we een binnenlandse vlucht nemen per lijndienst en watervliegtuig naar Katmai National Park. We slaan de spullen die we voor de tweede trektocht niet nodig hebben op in Brooks Camp. Met een bus van het park worden we weggebracht naar de Valley of 10.000 Smokes, het vulkanisch hart van het nationale park. Na ongeveer een uur lopen in dit oerlandschap slaan we ons kamp op.

Een trektocht door de Valley of 10.000 Smokes in Katmai National Park is echt een reis naar het einde van de wereld. In dit door oerkrachten ontstane landschap zijn geen paden of voorzieningen. Het weer kan slecht zijn, met hevige wind. Onze route wordt dan ook aan de hand van de weersvoorspellingen aangepast. Zonder pauze gerekend lopen we 4 tot 6 uur per dag met de rugzak, met maximaal 600 meter hoogteverschil. We trekken door desolate landschappen, doorkruisen de kale steenachtige badlands met diepe kloven en beklimmen vulkanen. Daarna trekken we verder langs de Knife Creek Glacier en over de Katmai Pass.

Overnachting in

Katmai National Park

Dag 13-14

Onderin de vallei wacht een bus die ons terugbrengt naar Brooks Camp, op 42 km rijden. Daar overnachten we op een eenvoudige camping die tegen betaling warme douches heeft. Dus nadat we ons hebben opgeschoond en schone kleren aangetrokken (indien opgeslagen in Brooks Camp) zijn we zijn klaar om een hapje te eten in het restaurant van de Brooks Lodge (niet inbegrepen).
Katmai is wereldberoemd omdat er ruim tweeduizend bruine beren leven, die van juni tot en met september vissen uit de rivieren eten. Op een van de meest fotogenieke plekjes, Brooks Falls, komen soms meer dan tien beren tegelijk. Hier kunnen we deze reusachtige beesten in alle rust van dichtbij bekijken en fotograferen. Voor de veiligheid zijn er strenge regels in en rondom het kamp. We worden begeleid door de parkwachten.

Overnachting in

Brooks Camp

Dag 15

We mogen nog een keer in het watervliegtuig, waarna we overstappen op een gewoon vliegtuig voor de terugreis naar Anchorage. Je kan hier op zoek gaan naar typisch Alaskaanse souvenirs of een kijkje nemen in het bijzondere Alaska Museum, waar veel vertelt wordt over de geschiedenis en culturen van het land. Die avond gaan we uit eten in een restaurant en overnachten we in een hotel (ontbijt, lunch, diner niet inbegrepen).

Overnachting in

Anchorage

Dag 16-17

Voor vertrek pakken we rustig onze spullen in, nagenietend van een bijzondere reis. Of misschien wil je Anchorage nog even een laatste keer bekijken. Tegen de middag naar het vliegveld worden gebracht en afscheid nemen van de lokale gidsen (lunch niet inbegrepen). De volgende dag kom je aan op Schiphol. Omdat de groepsvlucht met Icelandair gaat kan je een stop maken in IJsland.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Reykjavik

Een korte stedentrip in de hoofdstad van IJsland bestaat uit een “dagje” Reykjavik en een busexcursie naar de toeristische highlights. Ongeveer tweederde van de ruim 300.000 IJslanders woont in de regio Reykjavik. In het centrum van de city hangt echter een gemoedelijke “provinciale” sfeer en is het heerlijk slenteren langs de golfplaten huizen en met kunst ingerichte parkjes. Diverse musea laten je kennis maken met de IJslandse geschiedenis en de moderne kunst. Natuurlijk moet je even naar het moderne concertgebouw Harpa, de trots van veel IJslanders. De Golden Circle, met de spuitende geiser Strokkur, de indrukwekkende waterval van Gullfoss en het historische Thingvellir, waar in 930 na Chr de IJslandse vrijstaat werd uitgeroepen. Een afwisselende tocht langs de “must seen” van IJsland.

NB Programma

Door de samenwerking met een lokale agent zijn we verplicht je erop te wijzen dat je dient te beschikken over een deugdelijke reisverzekering. Ook is het in de Verenigde Staten gebruikelijk dat je, voordat je deelneemt aan een gegidste activiteit, een formulier voor ogen krijgt met een 'Acknowledgement of Risk'. Hierin valt te lezen dat je hebt nagedacht over mogelijke risico's die de activiteit inhouden en dat je daarvoor dus ook verantwoordelijkheid neemt, Je krijgt dit formulier ter plaatse van onze gids en je bent verplicht dit te ondertekenen om deel te kunnen nemen aan de reis.
Daarnaast krijg je voor boeking van SNP een medische vragenlijst die je moet invullen en terugsturen. Pas dan kunnen wij de boeking akkoord geven.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Anchorage verblijven we in een hotel in het stadscentrum op tweepersoonskamers. Er zijn twee nachten waarop we in de wildernis slapen in een authentieke blokhut met alle faciliteiten. Alle andere nachten zijn de overnachtingen in tenten, ook midden in de natuur. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels en op de campings heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'). Het voltage is 110 volt.

Over de maaltijden

Tijdens alle trektochten waarbij er met een rugzak wordt gelopen moeten we rekening houden met het gewicht. Dus zal het eten voornamelijk uit gedroogd voedsel bestaan in deze ongeveer zeven dagen. De lokale gids zorgt voor de samenstelling hiervan. Op de andere dagen, bijvoorbeeld in de cabin, tijdens de rafttocht en in Brooks Camp kunnen we meer vers voedsel gebruiken. Reken dus op ongeveer voor de helft vers en voor de helft gedroogd eten.

Inbegrepen

• Inclusief heen- en terugreis
• Transfers per minibus en watervliegtuig
• Rafts met toebehoren
• Overnachtingen in hotel en lodge
• Maaltijden volgens programma (14 ontbijt, 11 lunch, 10 diners)
• Gebruik tent , slaapmatje en kookuitrusting
• Entrees Nationale Parken
• Kaartmateriaal
• Diensten Alaskaanse gidsen.

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden in restaurants
  • Verzekeringen
  • Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies
  • Fooi voor lokale reisleider(s)

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

De zwaarte van deze reis is voor een belangrijk deel terug te voeren op de kwaliteit van de uitrusting en voorbereiding. Een goede rugzak, prima schoenen en uitstekende kleding maken de trekkings voor iedereen met een goede conditie en een portie doorzettingsvermogen mogelijk. In totaal loop je acht dagen met complete bepakking, dat wil zeggen kleding, kampeeruitrusting en voedsel. Op die momenten weegt je rugzak ongeveer 17-18 kg, mits je je persoonlijke bagage (kleding, slaapzak, toiletspullen) tot ongeveer 10 kg beperkt. Indien je kiest voor de optie om niet een tent te delen maar een eigen eenpersoonstent te nemen, realiseer je dan wel dat je meer kilo's moet dragen (een 'hele' eenpersoonstent in plaats van een 'halve' tweepersoonstent).

In het algemeen gaan de wandelingen 'cross country' en vinden we onze eigen weg. De tweedaagse rafttocht is niet zwaar en niet gevaarlijk. De boten worden bestuurd door de gidsen, terwijl jijzelf met peddels meewerkt en de aanwijzingen van de gids volgt. Een reis naar Katmai is een reis naar het einde van de wereld waar we volledig op onszelf zijn aangewezen. Dit gebied wordt regelmatig geteisterd door stormachtig en slecht weer maar voor hetzelfde geld is het gewoon mooi weer. Goede regenkleding, de spullen waterdicht verpakt in de rugzak en een optimistisch humeur vormen de noodzakelijke ingrediënten om in zo’n geval de tocht te kunnen volbrengen. De ervaren gids bepaalt, afhankelijk van de omstandigheden, de definitieve route.

Omdat je voor een groot deel van de reis je in de wildernis verblijft, en dus noodhulp niet dichtbij is, is het noodzakelijk dat je fit bent en geen medische situatie hebt die gevaar voor jezelf of anderen zou kunnen opleveren. Om die reden eist onze lokale gids dat je voor boeking een medisch formulier invult dat wij hem ter beoordeling geven. Dan pas kan je boeking definitief bevestigd worden.

 

Speciale verzekering

Tijdens de reis wordt gebruikt gemaakt van rafts als vervoersmiddel. Alhoewel de rafts niet gebruikt worden in een wildwaterexcursie, wordt dit door de verzekeringsmaatschappijen gezien als een activiteit met verhoogd risico en moet je je daarvoor aanvullend verzekeren. Dit kan je niet ter plaatse bijverzekeren. SNP kan je een reisverzekering aanbieden waarin het raften is meeverzekerd. Realiseer je ook goed dat de trekkings grotendeels buiten de gebaande paden voltrekken en dat sommige verzekeringen daar moeilijk over doen. Bij de SNP-verzekering is dat wel inbegrepen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Anchorage of in het hotel.

Vluchtinformatie

Je vliegt met Icelandair van Amsterdam naar Reykjavik op IJsland voor een overstap. Van Reykjavik vlieg je rechtstreeks en dus tijdsbesparend naar Anchorage. Je hoeft dus niet meer onderweg in Amerika over te stappen. Pas in Anchorage ga je met je bagage door de douane. Omdat je via Reykjavik vliegt mag je gratis op de heen- of terugweg een stopover in IJsland plannen van maximaal zeven dagen. Kijk onder het kopje 'uitbreidingsmogelijkheden' voor ideeën.

Op de vluchten tussen Amsterdam en Reykjavik en tussen Reykjavik en Anchorage worden uitsluitend non-alcoholische dranken , koffie en thee gratis verstrekt. Maaltijden, snacks en alcoholische dranken kun je tegen betaling afnemen in het vliegtuig. Voor een overzicht; zie de informatie op de website van Icelandair. Je kunt in het vliegtuig alleen afrekenen met creditcard, niet met cash. Je kunt ook vooraf op de website maaltijden bestellen en die vooraf afrekenen met een creditcard.

Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximumgewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek) en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor een mogelijk tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $15,- voor het eerste stuk en $25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

Vluchtschema

FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek 14.00 uur aankomst 15.10 uur
FI 679 Reykjavik - Anchorage vertrek 17.10 uur aankomst 16.20 uur
FI 678 Anchorage - Reykjavik vertrek 14.30 uur aankomst 05.50 uur*
FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek 07.40 uur aankomst 12.40 uur.

 

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alaska ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

De lokale gidsen stellen voor de trektochten een voedselpakket samen dat deels uit gedroogd voedsel bestaat, deels uit vers voedsel. Dit is inbegrepen in de reissom. De overige dagen dat we uit eten gaan in een restaurant zijn niet inbegrepen (1x ontbijt, 3x lunch, 5x diner). Hier moet je reken op ongeveer USD 10,- voor een ontbijt, USD 10,- voor een lunch en USD 20,- tot USD 25,- voor een diner. Om de paar dagen kom je in een stadje of dorp waar je geld kan wisselen. Tegenwoordig is het mogelijk om met een pinpas met 'Maestro' aanduiding uit veel betaalautomaten geld op te nemen (tot 300 dollar). In winkels en restaurants kan je betalen met een creditkaart (VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte).
Het is in de VS gebruikelijk om bij het afrekenen van de maaltijden in een restaurant 15% bedieningsgeld te betalen. Dit moet je niet zien als een fooi maar als het loon van de serveerder/serveerster. Daarnaast verwachten de lokale gidsen ook een fooi, volgens Amerikaans gebruik, van ongeveer $ 50,- per gids per deelnemer.

De reis is opgebouwd uit een tweetal kerngebieden waar we meerdere dagen verblijven: Denali State Park en Katmai National Park. Vanuit Anchorage reis je per maxivan naar Denali en per vliegtuig naar Katmai.
De 15-persoons maxivan is een standaard Amerikaans voertuig: max 12 personen verdeeld over 1 stoel en 4 banken. Helaas zijn deze altijd zonder hoofdsteun. Er bestaan geen uitvoeringen met hoofdsteun.

Zorg ervoor dat je conditie op peil is, je gezondheid in orde is en dat je lichamelijk enigszins uitgerust op vakantie gaat. Indien je gebruik maakt van nieuwe spullen is het aan te raden om deze vóór de reis uit te proberen. Naast een fysieke voorbereiding is een mentale voorbereiding zeker zo belangrijk. Probeer je zo goed mogelijk voor te stellen wat je kan verwachten, m.n. ten aanzien van terrein, klimaat en zwaarte. Tenslotte kan je je inhoudelijk voorbereiden door het lezen van boeken of overzien van kaarten. Je krijgt vooraf een overzichtskaart van Alaska thuisgestuurd in je reispakket.

De gehele kampeer- en kookuitrusting (tent, inclusief 'thermarest self inflatable' slaapmatje) wordt verzorgd door SNP. Indien je toch zelf een tent of slaapmatje mee wilt nemen dan kan dat, maar laat het ons dan weten.
Ook borden, mokken en bestek voor alle deelnemers gaan mee in de uitrusting van de reis.
Waar je zelf voor moet zorgen:

  • EHBO eenvoudige middelen
  • Rugzak (minimaal 70 l)
  • Regenhoes om rugzak heen
  • Weekendtas (of flightbag, om spullen op te slaan)
  • Enkelomvattende bergschoenen
  • Waadschoenen (bv Teva sandalen)
  • Slaapzak (tot min 5 C*)
  • Lichte handschoenen
  • Thermoshirtje(liefst geurvrij ivm beren) bv merinowol of polyester
  • Evt ook thermo lange onderbroek
  • Sneldrogende buitensportbroek, evt afritsbaar (geen jeans!)
  • Gegarandeerd waterdichte regenjas en regenbroek
  • Muts
  • Zonnehoed of pet
  • GELDIG paspoort
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insectenmiddel
  • Zak/hoofd lamp
  • Zakmes
  • 2 x min 0,75 ltr veldflessen
  • Toiletartikelen (biologisch afbreekbare zeep)
  • Gamaschen (handig bij nat gras, sneeuwveld en aslagen)
  • Inschuifbare wandelstokken
  • Karabiner (om schoenen aan rugzak te bevestigen bij waden)
  • Kleine waterdichte tas voor fototoestel e.d. tijdens rafttocht

 

Stop je bagage in een rugzak. Neem een extra plunjezak of flightbag mee om steeds een deel van de bagage op te kunnen slaan. Tijdens het raften krijg je een waterdichte zak uitgereikt waarin je je slaapzak, kleding en persoonlijke artikelen mee kan nemen, met een maximum van 10 kg per persoon. Daarnaast is het handig om zelf een kleine waterdichte tas aan te schaffen voor je fotocamera en andere zaken die je in de raft bij de hand wil hebben. Aan het begin van de reis kan je in Anchorage een paar goedkope rubberlaarzen kopen, die je nodig hebt voor de rafttocht. Deze worden met de rafts ingevlogen en hoef je dus verder op de trekking niet mee te slepen.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

 

De reisleiding is in handen van Eric Schmidt, een zeer ervaren en gecertificeerde Alaskaanse gids. Lees alles over hem in het artikel in het SNP-magazine van december 2011. Alleen bij onvoorziene omstandigheden (bv ziekte) zal een andere gids uit Alaska de reis begeleiden. Bij meer dan zes deelnemers zal een tweede Alaskaanse gids als assistent optreden. Samen zullen zij ook de twee dagen de raft besturen. Zij zijn opgegroeid in de Alaskaanse wildernis en zijn daarmee de aangewezen personen voor een veilig, verantwoord en interessante begeleiding. In hun voertaal Engels zullen zij je voorzien van informatie over natuur, landschap, cultuur en historie.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

in_de_peters_hills_nabij_mckinley.jpg

Alaska - Expeditie

Avontuurlijke trektocht door de noordelijke wildernis

Expeditie met rugzaktrekkings vanuit tenten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.