Alaska - Comfort, 17 dagen The Last Frontier

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Natuurrondreis vanuit wildernislodges en hotels

Geniet in stijl van de mooiste wildernis en de hoogste bergen van Noord-Amerika: Alaska, The Last Frontier. Klassieke rondreis met vele wildexcursies inclusief, per bus en boot, korte wandelingen en sightseeing; de beste plek op het continent om groot wild te observeren en fotograferen. Overnachtingen in hotels en schitterend gelegen natuurlodges; aandacht voor de 'First Nations' indiaanse en inuit culturen en het historisch erfgoed.

Uniek aan deze reis

 • Inclusief Denali-Kenai-Knik Glacier excursies
 • Lichte wandelingen 2-4 uur
 • Optionele beerexcursie Brooks Falls vooraf bijboeken
 • Verblijf in mooie natuurlodges
Zwaarte
Comfort

Vlog - Op Expeditie naar Alaska met SNP Natuurreizen

De ultieme wildernistocht, een rugzaktrekking door Denali State Park nabij Mount McKinley, de hoogste berg van het continent. Bekijk een impressie van deze reis op YouTube.

Dag tot dag

Alaska - Comfort

Aan de randen van het Noord-Amerikaanse continent ligt Alaska, geregeerd door de ijzige wetten van de natuur. Hier heeft het wild nog alle ruimte om grenzeloos rond te zwerven. In deze ultieme wildernis verblijft u in uitstekende hotels en mooi gelegen natuurlodges, maakt u enkele rustige wandelingen en vele onvergetelijke wildexcursies. Vanuit het havenplaatsje Seward maakt u een bootexcursie door de Kenai Fjorden, langs krakende getijdengletsjers en boordevol dieren als zeeleeuwen, otters, zee-arenden, papegaaiduikers, walvissen en orka’s. Door velen wordt dit als een van de mooiste excursies van het land gezien. Na een rit door de schitterende Matanuska Valley of een bootreis door de Prince William Sound bereikt u Valdez, verscholen in een diep fjord. Over een onverharde weg reizen we naar het wildwest dorpje McCarthy, midden in het Wrangell-St. Elias National Park, waar u verblijft in een schitterende wildernislodge met uitzicht op de ijsvelden. U wandelt langs de immense Root Glacier en door het surrealistische decor rond de verlaten Kennicott mijnen.
In het binnenland ziet u de meer dan zesduizend meter hoge, met sneeuw en ijs bedekte, Mount McKinley, het hart van Denali National Park. Tijdens een toer per parkshuttlebus ziet en leert u veel over het bijzondere 'wildlife' op de toendra zoals grizzlyberen, wolven, kariboes en elanden.
Op de terugweg naar Anchorage gaan we nogmaals 'wild'. We overnachten nabij Wasilla en maken een excursie per 'airboat' terug naar de ijstijd. Een waardige afsluiting van uw reis vormt de optionele excursie per watervliegtuig vanuit Anchorage naar het wereldberoemde Brooks Camp in Katmai National Park, de beste plek ter wereld om bruine beren te zien vissen langs de rivier. Deze kunt u direct bij boeking toevoegen.

Dag 1

U ontmoet uw medereizigers op Schiphol van waar we met Icelandair via Reykjavik naar Anchorage vliegen, de meest rechtstreekse (dus kortste) route. Aankomst in de loop van de middag. We nemen onze intrek in een comfortabel hotel nabij het vliegveld. Nadat we ons geïnstalleerd hebben kiezen we een restaurantje uit voor het eerste diner en bespreken de plannen voor morgen.

Overnachting in

Anchorage - Coast International Inn

Dag 2

‘s Ochtends heeft u de gelegenheid om Anchorage te verkennen, met 280.000 inwoners de grootste stad van Alaska, maar niet de hoofdstad. In het Public Lands Information Center kunt u zich laten voorlichten over de diverse natuurparken van het land en u neemt een kijkje in het uitstekende Alaska Museum (entree niet inclusief) waar de geschiedenis en culturen van het land worden toegelicht. Na de lunch vertrekt u voor een rit van 3 uur door de bergen van het Kenai Peninsula naar Seward. Dit kleine vissersdorpje, ooit de start van de befaamde Iditarod Trail, is uw uitvalsbasis voor de komende 3 dagen. Onderweg stoppen we bij het Alaska Wildlife Conservation Centre. Hier kunnen we al het grote wild van Alaska van zeer dichtbij fotograferen, zodat u een indruk heeft van wat we de komende weken tegen kunnen komen. Ook maken we een stop bij Portage Lake, een soms met ijsschotsen bezaaid bergmeer.

Overnachting in

Seward - Harborview Inn

Dag 3

De wilde natuur van Alaska moet je voelen en daarom trekken we vandaag de wandelschoenen aan. In de ochtend maken een korte wandeling van 2-3 uur (hoogteverschil nihil) over het Caines Head Trail. Dit kustpad voert ons onderlangs enorme sitkabomen naar de oever van het Resurrection Bay fjord met de Chugach Mountains aan de overkant. Kans om zee-arenden, otters en zeehonden te fotograferen.
In de middag bezoeken we de 'drive-in' Exit Glacier waar u alles te weten komt over gletsjers. Ook is het hier mogelijk een kleine wandeling te maken. Terug in Seward dineren we in het uitstekende Ray's in de haven, waar natuurlijk het 'seafood' bovenaan de kaart prijkt.

Overnachting in

Seward - Harborview Inn

Dag 4

Vroeg in de ochtend vertrekt u voor een zeer indrukwekkende bootexcursie door de Kenai Fjorden, misschien wel de mooiste excursie van het land. Vanaf de boot ziet u de tegen de rotswand geplakte nesten van papegaaiduikers en drieteenmeeuwen, kuifaalscholvers en zeekoeten. Op strategische rotspunten liggen kolonies Stellar zeeleeuwen en zeehonden, terwijl een zee-otter voor de boot in het water dobbert. Vrijwel ieder jaar zien we ook walvissen en orca’s. Dit is dé kans om foto’s te maken! U vaart naar de voet van een reusachtige getijdegletsjer die regelmatig brokken ijs aan de zee afgeeft. De excursie duurt ongeveer 6-7 uur; de rest van de middag kunt u vrij doorbrengen in Seward.

Overnachting in

Seward - Harborview Inn

Dag 5

We rijden vandaag een mooi traject van ongeveer 480 km (6 uur rijden), via Anchorage en door de Matanuska Valley. Een mooie 'scenic drive' waarbij we onderweg stoppen bij de Matanuska Glacier en bij Sheep Mountain, waar we hopen wat bergschapen op de hoge hellingen te ontwaren. Eindpunt van deze dag is Glennallen waar we overnachten.

Overnachting in

Glennallen

Dag 6

Het volgende reisdoel is het Wrangell-St. Elias National Park, Amerika's grootste beschermde natuurgebied. Slechts per 'dirtroad', een onverharde smalle weg, is dit park te bereiken. Na 3 uur rijden bereikt u het einde van de weg en steekt u over een voetbrug de Kennicott River over. McCarthy, eens een bezige ‘basis’ voor de florerende kopermijnen in dit gebied; nu een ‘last frontier’ van de beschaving, bewoond door 28 mensen. McCarthy lijkt in de tijd te hebben stilgestaan. De saloon, het hotel, de winkel: alles treffen we in wild-west stijl aan. Afhankelijk van aankomst in McCarthy wandelt u in 2 uur naar de 'wilderness lodge' in Kennicott, gelegen aan de machtige Root Glacier, midden in de natuur (uw bagage wordt vervoerd). Op deze unieke plek verblijft u 3 nachten.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 7

U kunt op eigen gelegenheid een kijkje nemen op het terrein van de verlaten mijngebouwen, langs bergen koperhoudend gruis en de houten ruïnes van de verlaten Kennecott Mines. Hier leert u over opkomst en ondergang van wat eens de meest productieve kopermijn ter wereld was. Een zeer fotogenieke plek, uitgehouwen in de wildernis. Hierna volgen we gezamenlijk het wandelpad dat loopt bovenlangs de Root Glacier, een gigantische ijstong die uit de bergen komt stromen. Aan het eind kijkt u tegen een 2000 meter hoge ijswand aan, te midden van bergreuzen van 5000 m hoog.Hoogteverschil: 100 meter klimmen en dalen. Geschatte duur: 12 km, 4 uur. Omdat deze wandeling heen- en terug over hetzelfde pad leidt, kunt u de wandeling ook korter maken.Wat is er mooier dan de dag te besluiten met een drankje op het terras van de lodge, uitkijkend over de vergletsjerde wereld.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 8

In een dergelijk mooie omgeving kan iedereen op z'n eigen manier de dag doorbrengen. Een mogelijkheid is om onder leiding van een lokale gids een eenvoudige wandeling over de gletsjer te maken, met stijgijzers. Kosten vanaf $ 80,-
Als het weer helder is dan raden wij u aan een 'flightseeing' te maken: met een klein sportvliegtuigje over de hoogste toppen. Kosten vanaf $ 110,-.
En natuurlijk kunt u wandelen: 1200 m. boven de Kennecott Mines op 2400 m. hoogte, bevinden zich de Bonanza-mijnschachten. Een goed doch steil pad voert u naar deze winningsplaatsen, dat nu ijsgrotten zijn. Aan uw voeten ziet u de Root & Kennicott gletsjer duidelijk stromen. U kijkt uit op ‘s werelds grootste oppervlakte-gletsjertong: een maanlandschap van ijs en meegenomen morene. Dit is een pittige wandeling maar omdat heen en terug over dezelfde weg gaat kunt u zo ver gaan als u wilt. Hoogteverschil: facultatief 600-1200 m. stijgen en dalen. Geschatte duur: 7 km, 6-8 uur.

Overnachting in

Kennicott - Kennicott Glacier Lodge

Dag 9

Na een rustige ochtend verlaten we dit schitterende gebied en rijden opnieuw via de onverharde weg weer terug naar de bewoonde wereld hebben. In Chitina gaat het kompas op noord. Nabij Paxson overnacht u in een afgelegen Alaskaanse lodge gelegen op de uitgestrekte toendra met uitzicht op de Alaska Range. Hier wordt u welkom geheten door uw gastheer en gastvrouw, die hier al 35 jaar in de wildernis wonen en een bestaan hebben opgebouwd. Dit is echt 'off the beaten track', een stukje authentiek Alaska.

Overnachting in

Tangle Lakes - Tangle River Inn

Dag 10

We rijden met onze minibussen de schitterende, doch onverharde Denali Highway. Op de eindeloze toendravlakten is de kans groot beesten te observeren. Op de achtergrond vormen de besneeuwde pieken van de Alaska Range het decor. Onderweg maken we zeker enkele stops om het adembenemende landschap in ons op te slaan of houden een koffiestop in een authentieke 'Roadhouse'. Na 5 uur bereiken we Denali, het 'gateway'-dorpje naar het beroemdste Nationale Park van Alaska. In het Visitor Information Center laten we ons goed voorlichten over de mogelijkheden voor de komende dagen, voordat we onderdak vinden in onze lodge.

Overnachting in

Denali - Denali Grizzly Bear Resort

Dag 11

Denali National Park is het bekendste park van Alaska. Belangrijkste 'attracties' zijn de 6194 meter hoge Mount McKinley, omgeven door eindeloze toendra's, en het in grote getale voorkomen van grizzlyberen, wolven, vossen, kariboes en berggeiten. De kans dat u hier groot wild kunt observeren is dan ook bijzonder groot. Daarvoor maakt u vandaag een 8 uur durende excursie per parkbus. De dieren zijn gewend aan deze bussen en tonen absoluut geen angst daarvoor: een prima gelegenheid om ze vanuit de bus te fotograferen. In principe proberen we een bustour in de vroege ochtend te reserveren (rond 08.00 vertrek).

Overnachting in

Denali - Denali Grizzly Bear Resort

Dag 12

Na twee uurtjes rijden maken we een stop bij het prachtige Byers Lake. We trekken wederom de wandelschoenen aan voor een tochtje van ongeveer 2 uur, zonder hoogteverschillen. Eerst door bos, dan rondom het meer, waar u misschien getrakteerd wordt op de spiegeling van Mount McKinley in het water. Veelvuldig worden zwarte beren gezien, trompetterzwanen en in augustus zit het meer vol met zalm: de magnifieke zalmtrek is begonnen! Na de wandeling rijden we verder zuidwaarts en bereiken Wasilla waar overnacht wordt.

Overnachting in

Wasilla - Best Western Lake Lucille Inn

Dag 13

Een nieuwe dag in de wildernis brengt ons oog in oog met indrukwekkende arctische landschappen. Na een rit van 45 minuten komen we bij de Knik River waarna we met een speciale boot in een half uur naar het meer aan de voet van de Knik Glacier varen, manoeuvrerend tussen kleine ijsbergen door. Hoe dicht we bij de gletsjer kunnen komen hangt af van de wind en ijsgang. Deze gletsjer is enorm: hij is bijna 10 km breed, 45 km lang en op plaatsen meer dan 300 meter dik. We gaan aan land en vanaf de oever ziet u mogelijk enorme brokken ijs afkalven en met een plons in het water terechtkomen. Een bijzonder excursie, van ongeveer 3 tot 4 uur, door een oerlandschap dat u terugbrengt in de ijstijd. Na de excursie rijden we in 45 minuten terug naar ons hotel in Wasilla.

Overnachting in

Wasilla - Best Western Lake Lucille Inn

Dag 14

We rijden in een half uurtje naar de Eagle River Valley. Nu is het er rustig maar in de winter passeert door deze vallei de wereldberoemde Iditarod-hondensledentocht. Informatie over deze unieke Alaskaanse wedstrijd en informatie over de natuur vindt u in het Eagle River Nature Center. Aansluitend maakt u een wandeling door de vallei van ongeveer 2-3 uur (150 m hoogteverschil), maar een kortere tocht is ook mogelijk. In de loop van de middag arriveert u terug in Anchorage.

Overnachting in

Anchorage - Coast International Inn

Dag 15

Vandaag wederom een keuzeprogramma.

Optie 1 
Deze optionele excursie kunt u direct bij het boeken van uw reis bijboeken zodat u zeker weet dat u plaats heeft. Ter plekke is dit namelijk vrijwel nooit meer te boeken.
Vroeg in de ochtend gaat u aan boord van een lijnvliegtuig dat u naar King Salmon brengt. Hier stapt u over in een kleiner watervliegtuigje en wordt u ingevlogen naar Brooks Camp in Katmai National Park. Dit is een van de beste plekken in Alaska om grizzlyberen in actie te zien. Langs de waterkant zijn meestal meerdere beren tot soms wel tientallen tegelijk op de zalmen aan het vissen. Ondanks de grote zekerheid dat er meerdere beren te zien zijn kunnen aantallen nooit gegarandeerd worden. Een deskundige gids weet u op een veilige manier zo dicht mogelijk bij dit spektakel te brengen en met grote waarschijnlijkheid krijgt u hier deze majestueuze beren vlak voor uw lens. Aan het eind van de dag keert u terug in Anchorage met unieke beelden op uw netvlies (en hopelijk ook op uw camera).

Optie 2
Voor diegene die geen beerexcursie bijboeken zetten we een laatste wandeling op touw. Hier betaalt u niets extra voor.
Met de auto's rijden we in 45 minuten naar Girdwood. Hier bezoeken we de Crow Creek Historic Gold Mine, waar we rondkijken hoe hier 100 jaar geleden goud gewonnen werd. Daarna lopen we een rustige trail door het bos van ongeveer 6 km met weinig hoogteverschil. Het pad voert ons over een houten brug en met een kabelbaan steken we over een spectaculaire canyon, verder door het meest noordelijke regenwoud van Noord-Amerika. Het pad eindigt bij het Alyeska Resort. Hier nemen we de kabelbaan naar North Face Mountain waar we in de prachtige alpiene omgeving lekker gaan picknicken.

Bij het kabelbaan eindstation is ook een restaurant waar we nog iets kunnen drinken alvorens weer met de kabelbaan omlaag te gaan en terug naar Anchorage reizen. De rest van de middag heeft u vrij te besteden in Anchorage.

Overnachting in

Anchorage - Coast International Inn

Dag 16-17

Deze laatste dag kunt u op eigen gelegenheid besteden in de stad Anchorage. Indien u op de eerste dag niet bent toegekomen aan bezoek van het Alaska Museum, dan heeft u vandaag een nieuwe kans. En natuurlijk vindt u in een van de vele souvenirwinkeltjes wel een aandenken om mee naar huis te nemen. Rond de middag vertrekt u naar het vliegveld waar uw terugvlucht aanvangt. Door het tijdsverschil komt u op dag 17 aan in Nederland.

NB Programma

Het programma zoals wij dat voorstellen is naar onzer mening het mooiste, beste of meest haalbare wat we u kunnen bieden op deze rondreis. Maar natuurlijk bent u vrij om niet aan alle activiteiten deel te nemen, optionele excursies in te voegen of op één of meerdere dagen uw eigen plan te trekken. Bent u speciaal geinteresseerd in de fotografie dan verwijzen wij u ook naar de fotoreis Alaska (reiscode 145039).
Door de samenwerking met een lokale agent zijn we verplicht u erop te wijzen dat u dient te beschikken over een deugdelijke reisverzekering. Ook is het in de Verenigde Staten gebruikelijk dat u, voordat u deelneemt aan een gegidste activiteit, een formulier voor ogen krijgt met een 'Acknowledgement of Risk'. Hierin valt te lezen dat u heeft nagedacht over mogelijke risico's die de activiteit inhouden en dat u daarvoor dus ook verantwoordelijkheid neemt, en dat u de organisatie op de hoogte brengt van uw medische situatie. Ook voor deze reis krijgt u dit formulier van onze lokale gids. U bent verplicht dit te ondertekenen om deel te kunnen nemen aan de reis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in prima hotels en lodges (meestal 2 sterren, enkele maal 3 sterren), op basis van tweepersoonskamers met gescheiden bedden. Indien u een kamer voor u zelf alleen wenst kan dat tegen bijbetaling van de 1-persoonskamer toeslag. Sommige accommodaties liggen zeer fraai in de natuur, andere in een dorpje of stad. Overal zijn de kamers voorzien van douche en toilet, behalve in de 'wilderness lodge' in Kennicott, waar goede douchefaciliteiten gedeeld moeten worden. Meestal verblijft u enkele dagen in dezelfde plaats. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels heeft u een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

Over de maaltijden

Ontbijt en avondeten gebruikt u in restaurants en zijn niet inbegrepen in de reissom. De reisleider maakt in het algemeen reserveringen in de restaurants, maar u kunt zelf uw keuze maken vanaf de menukaart. De lunch (ook niet inbegrepen) wordt meestal onderweg genoten, tijdens een excursie of wandeling.

Inbegrepen

 • transfers per minibussen
 • wildexcursie Denali ter waarde van USD 45,-
 • bootexcursie Kenai Fjords ter waarde van USD 160,-
 • bootexcursie Knik Glacier ter waarde van USD 125,-
 • overnachtingen in hotels en lodges op 2pk
 • entrees Nationale Parken
 • overzichtskaart
 • diensten SNP-reisleider en Alaskaanse chauffeur

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • maaltijden
 • optionele beerexcursie Katmai (vooraf bij te boeken)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard en facultatieve excursies
 • fooien

Over de activiteiten

U maakt enkele korte wandelingen van 2-4 uur, over goede paden. Daarnaast maakt u meerdere wildexcursies per boot, vliegtuigje en bus, dé gelegenheid om het wild van dichtbij te zien. Natuurlijk is het mogelijk uw eigen individuele wensen aan het programma toe te voegen, Het programma zoals wij dat voorstellen is naar onzer mening het mooiste, beste of meest haalbare wat we u kunnen bieden op deze rondreis. Maar natuurlijk bent u vrij om niet aan alle activiteiten deel te nemen, optionele excursies in te voegen of op één of meerdere dagen uw eigen plan te trekken. Maak een andere wandeling, rust een dagje uit of ga met de chauffeur naar een dorp.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Anchorage of in het eerste hotel.  Indien u naar het hotel moet kunt u na het ophalen van uw bagage het hotel bellen dan komen ze u met een shuttlebusje ophalen. Bij de 'bagageclaim' hangt een telefoon voor rechtstreekse bellen met hotel (gratis).

Vluchtinformatie

U vliegt met Icelandair van Amsterdam naar Reykjavik op IJsland voor een overstap. Van Reykjavik vliegt u rechtstreeks en dus tijdsbesparend naar Anchorage. U hoeft dus niet meer onderweg in Amerika over te stappen. Pas in Anchorage gaat u met uw bagage door de douane.

Op de vluchten tussen Amsterdam en Reykjavik en tussen Reykjavik en Anchorage worden uitsluitend non-alcoholische dranken , koffie en thee gratis verstrekt. Maaltijden, snacks en alcoholische dranken kun je tegen betaling afnemen in het vliegtuig. Voor een overzicht; zie de informatie op de website van Icelandair. Je kunt in het vliegtuig alleen afrekenen met creditcard, niet met cash. Je kunt ook vooraf op de website maaltijden bestellen en die vooraf afrekenen met een creditcard.

U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor een mogelijk tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

Vluchtschema

FI 501  Amsterdam - Reykjavik vertrek 14.00 uur aankomst 15.10 uur
FI 679 Reykjavik - Anchorage vertrek 17.10 uur aankomst 16.20 uur
FI 678 Anchorage - Reykjavik vertrek 15.20 uur aankomst 06.20 uur*
FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek 07.40 uur aankomst 12.40 uur.

 

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Uw definitieve vluchtschema ontvangt u samen met uw ticket binnen 3 weken voor vertrek.
* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat u de volgende dag aankomt

Extra's

Excursies

vissende_beer.jpg

Southwest * Brooks Falls Katmai Bearviewing (AWG)

Een van de beroemdste plekken in Alaska om beren te kunnen zien is het Katmai National Park. Hier verzamelen zich aan de Brooks River grote aantallen bruine beren, aangetrokken door de trek stroomopwaarts van de zalmen. Met name in de maand juli en vanaf eind augustus, als de 'salmon run' op volle toeren draait, loopt het aantal beren flink op. Hoewel er altijd beren zijn in de zomermaanden, wordt er geen garantie gegeven. U vliegt in de vroege ochtend vanuit Anchorage per lijndienst naar King Salmon en verder per watervliegtuig naar Brooks Lodge. Hier bekijkt u de beren vanaf speciaal geconstrueerde steigers. Een unieke fotogelegenheid. Begin van de avond vliegt u terug naar Anchorage. Deze excursie kan alleen geboekt worden samen met de groepsreis 145035 Alaska * Comfort

Praktische informatie

In de restaurants moet u rekenen op ongeveer 12,- US dollar voor een ontbijt, 15,- dollar voor een lunch en 25-30,- dollar voor een diner. Om de paar dagen komt u in een stadje of dorp waar u geld kunt wisselen. Tegenwoordig is het mogelijk om met een pinpas met 'Maestro' aanduiding uit de meeste betaalautomaten geld op te nemen (tot 300 dollar). In winkels en restaurants kunt u betalen met een creditkaart (VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte)
Het is in de VS gebruikelijk om bij het afrekenen van de maaltijden in een restaurant 15 % bedieningsgeld te betalen. Dit moet u niet zien als een fooi maar als het loon van de serveerder/serveerster. Daarnaast verwacht de lokale chauffeur ook een fooi, volgens Amerikaans gebruik, van ongeveer $ 50,- per gids per deelnemer.

De reis is opgebouwd uit een aantal kerngebieden waar we meerdere dagen verblijven: Kenai Peninsula, Denali National Park, Wrangel St. Elias National Park en Chugach Mountains.
De daartussen gelegen afstanden, totaal zo’n 2500 km, bereizen we in twee comfortabele airconditioned voertuigen: een 15-persoons maxivan en een 6-persoons MPV auto. De 15-persoons maxivan is een standaard Amerikaans voertuig: max 10 personen verdeeld over 1 stoel en 4 banken (helaas zijn deze altijd zonder hoofdsteun. Er bestaan geen uitvoeringen met hoofdsteun.).
Naast de reisleider zal een lokale chauffeur het busje besturen. Op deze manier reist u ontspannen en kunt u iedere seconde genieten van het overweldigende landschap. Indien de groep kleiner is dan 11 deelnemers wordt er met 1 maxivan gereden en uitsluitend een Alaskaanse gids.

U kunt zich inhoudelijk voorbereiden door het lezen van boeken of overzien van kaarten. Onder het kopje ‘literatuur’ vindt u een kleine selectie van boeken.
Tevens ontvangt u een overzichtskaart van Alaska. Deze wordt u twee weken voor vertrek toegezonden.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (30 liter)
 • Bergwandelschoenen
 • Dunne handschoenen
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding (liefst jas en broek)
 • Muts
 • Pet
 • Muggennetje voor over het hoofd
 • Warme kleding
 • Zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Anti-insektenmiddel
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Veldflessen
 • Evt. inschuifbare wandelstokken

U kunt uw bagage meenemen in een rugzak, weekendtas of koffer. Deze worden op het dak van de minibus in een rek onder een zeil geplaatst.

Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Naast de SNP-reisleider wordt de reis tevens begeleid door een lokale gids uit Alaska. Samen beschikken zij over de in het land vereiste vergunningen. Zij laten u het karakteristieke van dit gebied zien, gidsen u over de wandelroutes en besturen de minibusjes. Tijdens de reis vertellen zij u het een en ander over beercontacten, diersporen, over de flora en fauna, over het landschap en over de Indiaanse culturen. Zij zijn ook uw chauffeurs tijdens de reis.
Indien de groep uit 10 deelnemers of minder bestaat zal er uitsluitend een lokale Engelssprekende reisleider zijn.

Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort

Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

vissende_beren_katmai.jpg

Alaska - Comfort

The Last Frontier

Natuurrondreis vanuit wildernislodges en hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen