Alaska

Alaska - Avontuur, 17 dagen Spannende ’hikes’ en wildexcursies

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelrondreis vanuit wildernisblokhutten en tenten

'Into the Wilderness' is het motto van deze avontuurlijke reis in Alaska. Al jaren een bestseller, mede dankzij de uitstekende begeleiding door Alaskaanse wildernisgidsen. Maak kennis met de geweldige natuur van het hoge noorden middels avontuurlijke dagwandelingen, optionele bootexcursie, kano- en zeekajaktocht en bijzondere 'wildlife' excursies. Je lokale gids leert je alles over hoe om te gaan met beren, hoe veilig te kamperen. Je overnacht in comfortabele kampementen, met aparte 'slecht-weer-tent', er wordt voor je gekookt en er gaat zelfs een douchetent met warmwater mee!
Laat het drukke Nederland achter je en laat je verwonderen door alle schoonheid en avontuur dat Alaska te bieden heeft.

Uniek aan deze reis

 • 4 nachten wildernislodge
 • Comfortabele kampementen
 • Inclusief Denali wildexcursie
 • Naast Alaskaanse wildernisgids ook een kok mee
 • Stopover in IJsland mogelijk
Zwaarte
Comfort

Kamperen met beren

‘The Last Frontier’. Geen betere manier om deze ruige brok natuur in het uiterste noorden van de VS te verkennen dan met een kampeergroepsreis van SNP. Lees verder...

Dag tot dag

Alaska - Avontuur

Kamperen aan de voet van een gletsjer, een lodge midden in de wildernis; oog in oog met groot wild, zalm grillen boven een houtvuur: dat is onze avontuurlijke wandelreis. Al jaren een bestseller, mede dankzij de uitstekende begeleiding door Alaskaanse wildernisgidsen.
Vanuit Anchorage reizen we met onze 'maxivans' naar Seward. Hier, op het Kenai Peninsula, wandelen we langs de immense Exit Glacier omhoog, op weg naar de Harding Icefields. Optioneel maak je een arctische bootexcursie langs de krakende getijdengletsjers in het Kenai Fjord National Park of ga je per zeekajak de grillige kustlijn verkennen, terwijl otters en zeehonden om de boot zwemmen.
Onderweg door het binnenland zien we hoe de meer dan zesduizend meter hoge Mount McKinley uit het landschap oprijst. Deze ‘koudste berg op aarde’ vormt het hart van Denali National Park. Tijdens een bustour zie en leer je veel over het bijzondere ‘wildlife’ op de toendra: grizzlyberen, elanden, kariboes en mogelijk wolven. We doorkruisen de Alaska Range en worden gastvrij ontvangen in een eenzame lodge midden in de wildernis.
Het surrealistische decor rond de verlaten Kennicott mijnen is een van de meest fotogenieke plekjes in Alaska. Hier wandelen we langs of over de machtige Root Glacier, klimmen naar verlaten mijnschachten op grote hoogte, maken een optionele 'flightseeing' over de 5000 meter hoge bergen en bezoeken het ‘wildwest’ dorpje McCarthy.

Dag 1

Je ontmoet je medereizigers op Schiphol van waar we met Icelandair via Reykjavik naar Anchorage vliegen. De aankomst is in de loop van de middag. De lokale reisleiding wacht ons op in de aankomsthal, waarna we onze intrek nemen in een comfortabel hotel nabij het vliegveld. Nadat we ons geïnstalleerd hebben kiezen we een restaurantje uit voor het eerste diner en bespreken de plannen voor morgen.

Overnachting in

Anchorage

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken we langs de bijzondere Turnagain Arm richting de Kenai Peninsula. Na een picknick onderweg maken we bij Portage Lake een korte wandeling naar Byron Glacier om de benen te strekken. Hierna vervolgen we de rit van 3 uur en bereiken Seward. We slaan ons kamp op voor drie nachten op een prachtig gelegen, rustige natuurcamping op de oever van Kenai Lake in het Chugach National Forest, net ten noorden van het plaatsje Seward. Er is een schuilhut voor bij slecht weer, er zijn toiletten en stromend water, maar geen warme douches. We prepareren de speciale douchetent voor een eenvoudige warme wasbeurt. Hier ontvangen we voor het eerst instructies over hoe te kamperen in de wildernis van Alaska, opslaan van eten, vuur maken, omgang met beren, etc.

Overnachting in

Seward

Dag 3

Na de korte verkennende wandeling van gisteren staat vandaag meteen een pittige dagtocht op het programma, één van de meest spectaculaire trails van Alaska.
We gaan vroeg op pad en rijden een klein stukje met de bussen naar de voet van Exit Glacier, Alaska's bekendste 'drive-in' gletsjer. Hier klimmen we door bossen en over morenewallen naar de Top of the Cliffs Overlook, voor een onbelemmerd uitzicht over de vergletsjerde wereld. Vaak worden hier zwarte beren en berggeiten gezien in de alpiene weiden. Voor wie energie genoeg heeft gaan we verder tot boven op de rotskam waar je uitkijkt over het Harding Icefield, een immense zee van ijs van 1800 km2 waaruit 'nunataks' (bergtoppen) steken. Deze ijszee voedt wel 35 gletsjers waarvan de Exit Glacier er één is. Een op en top Alaska belevenis!
Hoogteverschil: 650-1050 m klimmen en dalen. Lengte wandeling: 4-13 km, 3-8 uur.

Overnachting in

Seward

Dag 4

Vandaag een keuzeprogramma. Aangeraden wordt de zeer indrukwekkende bootexcursie door de Kenai Fjorden te maken, bekend als een van de mooiste excursies van het land. Vanaf de boot zie je de tegen de rotswand geplakte nesten van papegaaiduikers en drieteenmeeuwen, kuifaalscholvers en zeekoeten. Op strategische rotspunten liggen kolonies Stellar zeeleeuwen en zeehonden, terwijl een zee-otter voor de boot in het water dobbert. Vrijwel ieder jaar zien we ook walvissen en orka’s. Dit is dé kans om foto’s te maken! Je vaart naar de voet van een reusachtige getijdengletsjer die regelmatig brokken ijs aan de zee afgeeft. De kosten van deze 6 uur durende optionele excursie bedragen ongeveer US$ 170,- p.p.
Een tweede excursiemogelijkheid is wat actiever. Samen met een gids maak je een peddeltocht per zeekajak door Ressurrection Bay van 3 uur ($ 70,-).
Indien je niet de zee op wil, kan je eerst een bezoek brengen aan het Sea Life Centre: een schitterend museum/zeeaquarium waar je alles kan leren over de flora en fauna van de zee (entree US$ 20,-). Hierna maak je een rustige wandeling door het regenwoud en langs de vloedlijn van Resurrection Bay, met uitzicht over het fjord en de bergen. De kans op het zien van zeevogels, otters, arenden en zalmen is aanzienlijk. De stand van het tij bepaalt hoe ver je kan komen.
Hoogteverschil: 100 meter. Geschatte duur: 13 km, 4 uur.

Overnachting in

Seward

Dag 5

In de loop van de ochtend rijden we met onze minibussen, nu noordwaarts, terug via Anchorage, waar we tijd nemen voor een boodschappenstop. Na 200 km verlaten we bij Trapper Creek de hoofdweg en volgen voor 40 km een onverharde weg. Waar de weg ophoudt lopen we een uur door de 'taiga' en langs kleine moerasvennen. Alleen de hoogstnoodzakelijke bagage gaat in onze dagrugzak mee (slaapzakken en matrassen zijn al aanwezig in de lodge). We verblijven twee nachten in een blokhut 'in the middle of nowhere'. Het is een kleine, gezellige cabin (met vierpersoonsslaapkamers), gelegen aan Kroto Lake, warm genoeg voor een verfrissende plons. Ook beschikt de cabin over een houtgestookte sauna en douche. Hier midden in de wildernis zijn wij de enige gasten: een unieke ervaring! Met enig geluk zien we bevers, otters, trompetterzwanen en elanden in de moerassen en horen we de betoverende kreet van de ijsduiker. Onvergetelijk is een korte kanotocht op het meer bij ondergaande zon (dat is middernacht...).

Overnachting in

Kroto Lake

Dag 6

Onze cabin is een heerlijke plek voor een rustige dag. Met een boek, een tochtje per kano op het meer, de sauna in of zwemmen: je zal hier helemaal tot rust komen! Voor de liefhebbers wordt een wandeling op touw gezet van ongeveer 2,5 uur in de omgeving van de cabin. We gaan “Bushwhacking”: veelal 'cross-country' wandelen door een pure wildernis van bosschages, veenmoerassen en langs meertjes. Bij goede omstandigheden kunnen we vanuit onze lodge Denali zien. Denali is de Native naam voor Mount McKinley, de hoogste top van Noord-Amerika.

 

Overnachting in

Kroto Lake

Dag 7

Na een rustige ochtend lopen we terug naar de bewoonde wereld en reizen met de minibussen verder noordwaarts naar Denali National Park. We slaan voor twee nachten de tenten op op een campground in het park (toiletten, stromend water, eigen douchetent).

Overnachting in

Denali National Park

Dag 8

Nergens in Alaska is de kans zo groot om het groot wild te observeren en fotograferen, als in Denali National Park. We maken vandaag dan ook een 8 uur durende wildlife-safari per parkbus in Denali National Park. De bus voert ons door eindeloze toendravlakten met overal om ons heen de besneeuwde toppen van de Alaska Range. Mogelijk zien we marmotten, vossen, kariboe’s, dall-sheeps, elanden en grizzlyberen. De kans op het zien en fotograferen van deze bijzondere diersoorten is groot, omdat de dieren geen angst vertonen voor de bussen waarmee we reizen.

Overnachting in

Denali

Dag 9

We rijden met onze minibussen over de schitterende maar onverharde Denali Highway. Op de eindeloze toendravlakten is de kans groot om beesten te observeren. Op de achtergrond vormen de besneeuwde pieken van de Alaska Range het decor. Onderweg bij Brushkana Creek strekken we de benen voor een wandeling van ongeveer 1,5 uur.
Na ongeveer 3,5 uur rijden arriveren we bij de lodge aan de McLaren River van waaruit we met een boot in 20 minuten naar een basiskamp midden in de natuur worden gebracht. Dit is compleet 'in the middle of nowhere'.

Overnachting in

McLaren River Wilderness Camp

Dag 10

Vanuit het kampement wandelen we door de brede glaciale vallei, waarbij veelvuldig kleine en mogelijk wat grotere stroompjes overgestoken moeten worden. Het terrein is vrij vlak, met weinig hoogteverschil en biedt goede kansen om kariboes te zien. Na ongeveer 8 km komen we bij een door gletsjers gevoed meer, aan de voet van de Alaska Range. Na een picknick wandelen we terug in de richting van ons kampement, totaal dus 16 km vandaag.

Overnachting in

McLaren River Wilderness Camp

Dag 11

In de ochtend breken we het kamp op en worden met de boten teruggebracht naar de lodge. Hier overnachten we op tweepersoonskamers, met gedeelde douches. Mogelijkheid om de was te doen. In de middag ga je met de gids op pad voor een wandeling van enige uren, afhankelijk van het weer,  over de alpiene toendra in de omgeving van de lodge. Avondeten is in de lodge en voor eigen rekening.

Overnachting in

MacLaren River

Dag 12

In de verte doemen de uitgedoofde vulkaankegels van het Wrangell-St. Elias gebergte op. Dit is de derde gebergteketen in ons reisgebied met toppen boven 5000 meter hoog! We volgen de vallei van de brede Copper River totdat na 3 uur rijden bij Chitina het asfalt ophoudt. Dan hobbelen we nog zo'n 3 uur over een ‘dirtroad’ naar het einde van de wereld: McCarthy. Hier verblijven we drie nachten op een eenvoudige camping in de wildernis aan de voet van de Kennicott Glacier. Er zijn toiletten en stromend water, maar geen warme douches. We prepareren de speciale douchetent voor een eenvoudige warme wasbeurt en kunnen in de saloon van de McCarthy Lodge 's avonds wat gaan drinken. 

Overnachting in

McCarthy

Dag 13

McCarthy - eens een bezige ‘basis’ voor de florerende kopermijnen in dit gebied, nu een ‘last frontier’ van de beschaving - wordt bewoond door 28 mensen. McCarthy lijkt in de tijd te hebben stilgestaan. De saloon, het hotel, de winkel: alles treffen we in wildwest-stijl aan. Al dwalend tussen de verlaten gebouwen van de Kennicott Mines wanen we ons in de tijd van 1900, toen dit één van de belangrijkste koperproducerende mijnen was. 1400 m boven de Kennicott Mines op 2400 m hoogte, bevinden zich de Bonanza-mijnschachten. Een steil pad voert ons naar deze winningsplaatsen, die nu ontoegankelijke ijsgrotten zijn. Aan onze voeten zien we de Root & Kennecott gletsjer duidelijk stromen. We kijken uit op ‘s werelds grootste oppervlakte-gletsjertong: een maanlandschap van ijs en meegenomen morene. In de verte zie je de 5000 m hoge top van Mount Blackburn. 
Hoogteverschil: facultatief 600-1400 m stijgen en dalen. Geschatte duur: 7 km, 6-8 uur.  
Eten doen we in de herberg van McCarthy, waar we vervolgens net als de mijnwerkers destijds na een zware (reis-)dag een welverdiend drankje nuttigen. 

Overnachting in

McCarthy

Dag 14

Vandaag een keuzeprogramma. Je kan deze dag zowel een prachtige rondvlucht boven de Wrangell St. Elias Mountains maken (kosten vanaf $100 p.p.), om dan 's middags onder leiding van een berggids een indrukwekkende tocht te maken over de gletsjer, met stijgijzers (geen ervaring nodig). Kosten voor deze excursie bedragen ongeveer $ 70,- voor een halve dag en $ 100,- voor een hele dagtour. Wie liever niet wil vliegen of het ijs op gaat, kan samen met de reisleider een wandeling over een eenvoudig pad langs de rand van de machtige Root gletsjer maken naar een ijsval met een hoogteverschil van 2000 m! 
Hoogteverschil: 300 meter klimmen en dalen. Geschatte duur: 14 km, 5 uur. 

Overnachting in

McCarthy

Dag 15

In de ochtend breken we het kamp weer af en rijden via de Mc Carthy Road weer terug richting Chitina. We stoppen bij de “fishwheels” waarmee nog op authentieke wijze vis gevangen wordt, en rijden daarna door naar de bewoonde wereld. We volgen de Glenn Highway door de Matanuska Valley en bereiken na 5 uur rijden onze overnachtingsplek. Afhankelijk van het weer en tijdschema zullen we onderweg ergens de benen strekken of fotostops inlassen. We overnachten in een lodge op basis van tweepersoonskamers en warme douches zijn beschikbaar. In de lodge kun je onder het genot van een goed diner (niet inbegrepen) en een lekker biertje alle hoogtepunten van de reis nog eens overpeinzen.

.

Overnachting in

Chickaloon

Dag 16-17

In de ochtend rijden we 175 km (2 uur) naar Anchorage.Tijd voor een laatste bezoekje aan de stad, het vinden van een soeveniertje, een kop koffie of een lunch. Daarna brengt de gids je naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Nederland. Door het tijdsverschil kom je op dag 17 aan in Nederland.

Omdat de groepsvlucht met Icelandair gaat kun je optioneel een stopover maken in IJsland.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Reykjavik

Korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

4 dagen v.a. € 582
Prijs per persoon bij min. 2 personen

NB Programma

Het programma zoals wij dat voorstellen is naar onze mening het mooiste, beste of meest haalbare wat we je kunnen bieden op deze rondreis. Maar natuurlijk ben je vrij om niet aan alle activiteiten deel te nemen, optionele excursies in te voegen of op één of meerdere dagen je eigen plan te trekken.
Door de samenwerking met een lokale agent zijn we verplicht je erop te wijzen dat je dient te beschikken over een deugdelijke reisverzekering. Ook is het in de Verenigde Staten gebruikelijk dat je, voordat je deelneemt aan een gegidste activiteit, een formulier voor ogen krijgt met een 'Acknowledgement of Risk'. Hierin valt te lezen dat je hebt nagedacht over mogelijke risico's die de activiteit inhouden en dat je daarvoor dus ook verantwoordelijkheid neemt, en dat je de organisatie op de hoogte brengt van je medische situatie. Ook voor deze reis krijg je dit formulier van onze lokale gids. Je bent verplicht dit te ondertekenen om deel te kunnen nemen aan de reis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op acht dagen kamperen we op fraai gelegen kampeerterreinen in een 'Alaska State Park' of 'National Park': midden in de natuur, ruim opgezet, voorzien van toiletten (soms spoeltoilet en soms composttoilet) en stromend water, maar niet altijd van warme douches, en geen elektriciteit (bv voor opladers). Daarom beschikken we in onze kampeeruitrusting over een douchetent met door een gasgeiser en de zon verwarmd water, voor een eenvoudige wasbeurt. Twee nachten verblijven we in een tentenkamp midden in de wildernis. Daarnaast verblijven we vier nachten in sfeervolle lodges, midden in de wildernis gelegen, op basis van meerpersoonskamers, toiletten en stromend water (en elektriciteit). Al met al is er dus een goede afwisseling van comfort en eenvoud.
In Anchorage verblijven we in een hotel in het stadscentrum op tweepersoons kamers. Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels en op de campings heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.
Voor een toeslag kan je een privé-tent en eigen kamer in het hotel in Anchorage reserveren. In de wildernis lodges bij Denali en McLaren is geen privékamer mogelijk.

Over de maaltijden

Op deze reis gaan een of twee (afhankelijk van groepsgrootte) Alaskaanse gidsen/koks/chauffeurs mee. Samen verzorgen zij ook de inkoop en bereiding van de maaltijden. Van jou wordt een helpende hand gevraagd bij het opruimen en afwassen en natuurlijk ben je zelf verantwoordelijk voor het opzetten en afbreken van je tent. Je hebt dus alle tijd om zorgeloos te genieten! Indien de groep kleiner is dan 12 deelnemers gaat er maar één gids mee. In dat geval zal door de lokale gids wel een beroep op de groep gedaan worden om samen te koken en op te ruimen.
De maaltijden zijn niet inbegrepen zodat we steeds de keuze hebben tussen zelf koken of een restaurant opzoeken.

Inbegrepen

• Heen- en terugreis
• Transfers per 1 of 2 maxivans en boot
• Wildexcursie Denali
• Overnachtingen in hotel, lodges en kampeerterreinen
• Gebruik tent, slaapmatje en kookuitrusting
• Entrees Nationale Parken
• Kaartmateriaal
• Diensten 1 of 2 Alaskaanse gids/kok (afhankelijk van groepsgrootte)

Niet inbegrepen

 • Alle maaltijden
 • Toeslag voor eenpersoonskamer + eenpersoons tent
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en facultatieve excursies
 • Kosten shuttlebus Kennicott $ 10,-
 • Fooi voor lokale reisleider

Over de activiteiten

Tijdens deze reis maken we dagtochten, waarvan de zwaarte per dag nogal kan verschillen. Een enkele keer duurt de wandeling inclusief pauzes, lunches e.d. 8 uur, andere dagen blijft het beperkt tot enkele uren. In sommige gevallen is het mogelijk om, in overleg met de reisleider, een kortere wandeling te maken. Echter in verband met beren wordt het nooit toegestaan om in je eentje te wandelen. In het algemeen gaan de wandelingen over goede paden. Daarnaast maak je enkele wildexcursies per boot en bus, dé gelegenheid om het wild van dichtbij te zien en te fotograferen. Wel dien je je te realiseren dat sommige van onze activiteiten zich afspelen in afgelegen gebieden, waarbij hulp niet altijd direct voorhanden is. SNP maakt het risico zo klein mogelijk, maar kan het nooit geheel uitsluiten! Het is daarom van belang dat je de activiteiten en je eigen kunnen goed beoordeelt door middel van de informatie uit de reisbeschrijving en andere SNP-voorlichting. Tenslotte moet je je realiseren dat we soms dwars door het leefgebied van wilde dieren trekken. Vooral confrontaties met zwarte- en grizzlyberen dien je te vermijden. Hoe ongewenste intimiteiten met deze geweldige dieren te voorkomen zijn, maar hoe je ze wel kan zien, leer je tijdens de reis van de reisleider. Om die reden wandelen we altijd in een groep bij elkaar.

Speciale verzekering

Voor deze reis dien je je aanvullend te verzekeren met een gevaarlijke sportentoeslag als je de optionele gletsjertocht wilt doen. Wanneer je een reisverzekering bij SNP Natuurreizen afsluit, vermeld dit dan bij de boeking. Deze extra verzekering van ANWB Verzekeringen kost €1,- p.p.p.d. met een minimum van €5,- en kan alleen worden afgesloten in combinatie met een kort- of doorlopende reisverzekering van ANWB Verzekeringen.

 

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je het reisgezelschap op het vliegveld van Anchorage of in het eerste hotel.  Indien je naar het hotel moet, kan je na het ophalen van je bagage het hotel bellen, dan komen ze je met een shuttlebusje ophalen. Bij de 'bagageclaim' hangt een telefoon voor rechtstreekse bellen met hotels (gratis).

Vluchtinformatie

Je vliegt met Icelandair van Amsterdam naar Reykjavik op IJsland voor een overstap. Van Reykjavik vlieg je rechtstreeks en dus tijdbesparend naar Anchorage. Je hoeft dus niet meer onderweg in Amerika over te stappen. Pas in Anchorage ga je met de bagage door de douane.

Omdat je via Reykjavik vliegt, mag je gratis op de heen- of terugweg een stopover in IJsland plannen van maximaal 7 dagen.  Kijk onder het kopje 'uitbreidingsmogelijkheden' voor ideeën.

Op de vluchten tussen Amsterdam en Reykjavik en tussen Reykjavik en Anchorage worden uitsluitend non-alcoholische dranken , koffie en thee gratis verstrekt. Maaltijden, snacks en alcoholische dranken kun je tegen betaling afnemen in het vliegtuig. Voor een overzicht; zie de informatie op de website van Icelandair. Je kunt in het vliegtuig alleen afrekenen met creditcard, niet met cash. Je kunt ook vooraf op de website maaltijden bestellen en die vooraf afrekenen met een creditcard.

Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor een mogelijk tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar de eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt, vind je de actuele informatie hierover.

Vluchtschema

FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek 14.00 uur aankomst 15.10 uur
FI 679 Reykjavik - Anchorage vertrek 17.10 uur aankomst 16.20 uur
FI 678 Anchorage - Reykjavik vertrek 14.30 uur aankomst 05.50 uur*
FI 500 Reykjavik - Amsterdam vertrek 07.40 uur aankomst 12.40 uur.

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.
* Een sterretje (*) achter de vluchtgegevens betekent dat je de volgende dag aankomt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Alaska ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Iedereen betaalt per dag ongeveer 18 Amerikaanse dollar in een 'foodkitty' waaruit de kok de boodschappen voor de maaltijden betaalt. Indien we uit eten gaan in een restaurant moet je rekenen op ongeveer USD 10- voor een ontbijt, USD 12,- voor een lunch en USD 25,- à 30,- voor een diner. Om de paar dagen kom je in een stadje of dorp waar je geld kan wisselen. Tegenwoordig is het mogelijk om met een pinpas met 'Maestro' aanduiding uit veel betaalautomaten geld op te nemen (tot 300 dollar). In winkels en restaurants kan je betalen met een creditkaart (VISA en Mastercard zijn de meest gebruikte).
Het is in de VS gebruikelijk om bij het afrekenen van de maaltijden in een restaurant 15% bedieningsgeld te betalen. Dit moet je niet zien als een fooi maar als het aanvullende loon van de serveerder/serveerster. Daarnaast verwacht de lokale reisleiding ook een fooi, volgens Amerikaans gebruik, van ongeveer $50,- per gids per deelnemer voor de gehele reis.

De reis is opgebouwd uit een aantal kerngebieden waar we meerdere dagen verblijven: Kenai Peninsula, Denali National Park, Wrangel St. Elias National Park en Chugach Mountains.
De daartussen gelegen afstanden, totaal zo’n 2500 km, bereizen we in een of twee (afhankelijk van groepsgrootte) comfortabele airconditioned voertuigen: een 15-persoons maxivan. De 15-persoons maxivan is een standaard Amerikaans voertuig: max. 12 personen verdeeld over 1 stoel en 4 banken. Helaas zijn deze altijd zonder hoofdsteun: er bestaan geen uitvoeringen met hoofdsteun.
Op deze manier reis je ontspannen en kan je iedere seconde genieten van het overweldigende landschap. Indien de groep kleiner is dan 13 deelnemers wordt er met 1 minibus gereden, bij 13-16 deelnemers met 2 bussen.

Zorg ervoor dat je conditie op peil is en de gezondheid in orde. Indien je gebruik maakt van nieuwe spullen is het aan te raden om deze vóór de reis uit te proberen. Probeer je zo goed mogelijk voor te stellen wat je kan verwachten, m.n. ten aanzien van terrein, klimaat en zwaarte. Tenslotte kan je je inhoudelijk voorbereiden door het lezen van boeken of overzien van kaarten. Onder het kopje ‘literatuur’ vind je een kleine selectie van boeken. Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je een overzichtskaart van Alaska in je reispakket.

De gehele kampeeruitrusting (inclusief 'thermarest self inflatable' slaapmatje) wordt verzorgd door SNP. Bij boeking geef je aan of je een tent voor jezelf alleen wil (toeslag), of een tent met een ander wil delen. Het sociale aspect van kamperen hebben we benadrukt door het creëren van een centrale groepstent waar je gezellig, droog en muskietvrij kan eten en genieten van de avond. Voor stoeltjes en gasverlichting wordt gezorgd. Omdat niet op alle wilderniskampeerterreinen douches aanwezig zijn, hebben we een eigen douche gecreëerd: een speciale douchetent met geisir en 'solar shower' zodat er toch warm water is. De kok beschikt verder over een uitstekende kookuitrusting. Ook borden, mokken en bestek voor alle deelnemers gaan mee in de uitrusting van de reis.

Paklijst:
• Bagage in rugzak of flexibele tas (geen koffer)
• EHBO eenvoudige middelen
• Dagrugzak (30 liter)
• Bergschoenen
• Slaapzak (tot 0°C, juni en eind augustus tot -5°C)
• Handschoenen
• Regenjas én regenbroek
• Extra blouse of T-shirt lange mouwen tegen muggen
• Eventueel hoofdmuggennetje
• Muts
• Zonnehoed of pet
• Zwemkleding
• GELDIG paspoort
• Zonnebrandolie
• Zonnebril
• Anti-insectenmiddel
• Zaklamp
• Zakmes
• Hervulbare drinkfles 

 • Evt. inschuifbare wandelstokken
 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

  Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
  De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten.

   

  De reis wordt begeleid door één (bij 7 of 8 deelnemers) of twee (bij 9-16 deelnemers) lokale Engelstalige gidsen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens de reis en doen er alles aan om je reisplezier zo groot mogelijk te maken. Zij hebben een intensief scholingsprogramma gevolgd waarbij o.a. veiligheid op reis, oriëntatie, Basic Life Support en respect voor natuur, cultuur en milieu uitgebreid aan de orde komen. Deze bijzonder goede gidsen zullen je met veel lokale kennis als geen ander door het land leiden. Samen beschikken zij over de in het land vereiste vergunningen. Tijdens de reis vertellen zij je het een en ander over beercontacten, veilig kamperen, diersporen, over de flora en fauna, over het landschap en over de indiaanse culturen. Naast gids treden zij tevens op als kok en verzorgen zij de inkoop en bereiding van eersteklas maaltijden.

  Indien er minder dan 9 deelnemers zijn zal er één gids bij aanwezig zijn. Er wordt dan wel van je verwacht dat je meehelpt met het eten voorbereiden en opruimen.

  Indien de groep kleiner is dan het minimum van 9 kan toch besloten worden de reis door te laten gaan. Ook in dat geval zal de groep begeleid worden door één gids en wordt van de groep ook verwacht dat ze meehelpen koken en opruimen.

   

  Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

  Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
  Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

  In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een ESTA voor de Verenigde Staten

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten/Alaska heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Voor een verblijf in de Verenigde Staten/Alaska zijn geen vaccinaties verplicht.

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Alaska - Avontuur

  Spannende ’hikes’ en wildexcursies

  Wandelrondreis vanuit wildernisblokhutten en tenten

  Zwaarte
  Comfort
  Wandelen
  Groepsreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten