FAQ Optie nemen

Hier vind je alle veelgestelde vragen over het nemen van een optie op een reis van SNP.

Wat is een optie?
Heb je een mooie groepsreis gevonden die je graag wil boeken, maar je weet nog niet zeker of je definitief kunt gaan? Dan is het mogelijk om alvast je plekje te reserveren door een optie te nemen. Een optie is 8 dagen geldig. Let op: je kunt  alleen een optie nemen op een groepsreis.

Kan ik een optie nemen op een individuele reis?
Nee, je kan geen optie nemen op een individuele reis. Omdat wij met kleine lokale partners werken zijn al onze privéreizen op aanvraag. Wanneer je bij ons een reisaanvraag indient voor een individuele reis is dat dus niet vrijblijvend. We gaan namelijk direct voor je aan de slag door bij onze lokale partners te controleren of alle onderdelen van de reis beschikbaar zijn in de door jou gekozen periode. Wanneer wij de reis volgens jouw wensen kunnen regelen, leggen we alles meteen vast en verandert je reisaanvraag direct in een definitieve boeking. Je ontvangt vervolgens automatisch de reisovereenkomst per mail.

Kan ik een optie nemen op een groepsreis?
Ja, je kan een optie nemen op een groepsreis tot uiterlijk 6 weken voor vertrek. Je geeft in de eerste stap van het online boekingsformulier aan dat je graag een optie wil. Wij houden dan tijdelijk een plek voor je vast. Een optie is kosteloos en vrijblijvend, handig als je nog verlof moet aanvragen of nog even wilt nadenken of dit de juiste reis is voor jou.

Hoe lang is mijn optie geldig?
Een optie op een groepsreis is 8 dagen geldig. Binnen deze termijn geef je zelf aan of je de optie wil bevestigen of annuleren. Dat kun je ons laten weten per e-mail, telefonisch of via je persoonlijke Mijn SNP account.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn optie niet bevestig?
Na 8 dagen kunnen wij de prijs voor je optie niet meer garanderen. Wanneer je je reis na deze termijn toch wil boeken dan moeten wij opnieuw bij onze lokale partners de prijs opvragen. Laat het ons wel graag even weten als je van je optie afziet.

Kan ik mijn optie annuleren?
Binnen de termijn van 8 dagen kun je je optie op een groepsreis kosteloos annuleren. Dit geef je aan ons door per e-mail, telefonisch of via je persoonlijke Mijn SNP account. Je ontvangt van ons een bevestiging van de annulering.

Hoe gaat het verder als ik mijn optie bevestig?
Leuk dat je voor SNP kiest! Wanneer je je optie op een SNP groepsreis bevestigt dan gaan wij direct voor je aan de slag. Zijn alle onderdelen (accommodatie, vervoer) beschikbaar dan ontvang je de reisovereenkomst.Kunnen wij onverhoopt bepaalde onderdelen van je reis niet bevestigen, dan nemen wij natuurlijk altijd contact met je op om te overleggen wat er wel mogelijk is. Komen we er samen niet uit, dan kun je je boekingsaanvraag kosteloos annuleren.