pic du midi d'ossau

Zes keer mooie natuur in Zuid-Frankrijk

1. De spectaculaire landschappen van de Vercors

Steile rotswanden en diepe kloven, maar ook glooiende weides: de Vercors kent een enorme afwisseling aan landschappen. Je wandelt over het Hauts Plateaux du Vercors; een kalkstenen hoogvlakte van zo'n 17.000 hectare. Het plateau wordt beschermd in het Réserve Naturelle des Hauts-Plateaux. In dit reservaat ontdek je zo'n 1800 plantensoorten, waaronder 60 orchideeënsoorten en verder tal van vogels.

Bekijk onze reizen naar de Vercors

2. Op avontuur in Les Écrins

Ervaren bergbeklimmers en avontuurlijke gezinnen halen hun hart op in Nationaal park Écrins. Dit beschermde natuurgebied omvat het machtige Écrinsmassief en heeft een oppervlakte van ruim 90.000 hectare, met daaromheen nog eens 180.000 hectare aan ongerepte natuur. Je baant je een weg over eeuwenoude gletsjers, zoals Glacier de la Meije en de bekende Glacier Blanc. Barre des Écrins is met ruim 4100 meter de hoogste top in Les Écrins, dat zich met zijn ruige voorkomen vooral leent voor klimmen, abseilen en spannende huttentochten. 

Bekijk onze reizen naar de Ecrins

3. Het cultuurlandschap van de Cevennen

De bergen van de Cevennen zijn onderdeel van een nationaal park, dat verder bestaat uit typische kalksteenplateaus, of Causses. De Cevennen en Causses zijn door Unesco uitgeroepen tot cultuurlandschap. Een bekende route is de 50 kilometer lange Corniche des Cévennes. Een populaire natuurattractie is de spectaculaire Gorges du Tarn. Deze 500 meter diepe kloof wordt gevormd door twee Causses die de rivier Tarn inklemmen. Aan de rand van de Cevennen bevinden zich minder toeristische wandelgebieden, zoals de ruige Causse du Larzac en Causse de Blandas en de bloemen- en vogelrijke Gorges de la Vis.

Bekijk onze reizen naar de Cevennen

4. Trektochten door de Franse Pyreneeën

Het kleine deel van de Pyreneeën dat in Frankrijk ligt, is een stuk groener en minder onherbergzaam dan de bergen aan Spaanse zijde. Het belangrijkste natuurgebied wordt beschermd in Nationaal park Pyreneeën. Een van de mooiste huttentochten is de Tour du Pic du Midi d'Ossau, die je meeneemt rond de bijna 2900 meter hoge Pic du Midi d'Ossau. De Franse Pyreneeën zijn een perfect wandelgebied wanneer je met oudere kinderen of tieners op vakantie bent. Er zijn volop mogelijkheden voor rotsklimmen, canyoning en via ferrata.

Bekijk onze reizen naar de Pyreneeen

5. Alpien en mediterraan in de Mercantour

In Nationaal Park Mercantour wandel je tussen de drieduizenders in het meest ongerepte deel van de Alpes Maritimes. Uniek aan het gebied is de combinatie van alpiene en mediterrane flora en fauna. De Haute Vallée du Var is een aangenaam wandelgebied met een zonnig klimaat en gemarkeerde paden die leiden naar verstilde dorpen. Je maakt stops bij helderblauwe bergmeren en geniet van het uitzicht vanaf duizelingwekkende kloven. 

Bekijk onze reizen naar de Mercantour

6. Provençaals wijnwandelen in Luberon

De Luberon is een vrij klein bergmassief in de Provence. Het hoogste punt is de 1125 meter hoge Mourre Nègre in de Grand Luberon. Het zonnige bergwandelgebied is een aanrader voor recreatieve wandelaars. Je volgt routes langs uitgestrekte wijn- en olijfgaarden en bezoekt pittoreske vestingdorpen. Onderweg is er alle tijd om te genieten van voortreffelijke wijnen uit de regio. 

Bekijk onze reizen naar Luberon

Naar Frankrijk met SNP

De prachtige natuur van Frankrijk met eigen ogen zien? Boek je actieve vakantie bij SNP Natuurreizen en trek de natuur in!

Bekijk al onze reizen naar Frankrijk